Aktuálně: 2 629 inzerátů244 797 diskuzních příspěvků18 792 uživatelů

Naši adopťáci

Aluška
Aluška 01.07.2025, 08:47:17 xxx.xxx.197.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.06.2025, 22:37:59

To je všechno pravda o těch psích holkách, já ty svý taky miluju ať jsou jakýkoliv, ale k stáru jsem poznala, jakej klid může bejt s klukama 😀 😀. Hodně psích holek je úplně pohodovejch, já měla mám vlastně protivku jenom jednu, tygrovanou M9ju. Ona miluje lidi, děti, nejradši by chodila každej den do školky aby jí děti mohly mazlit celej den, ale na ostatním pesanům doma pořád chce rozkazovat. Oni si chtějí hrát a ona je diriguje že ne. Spí sama v obýváku, v zimě přijde do ložnice pod peřinu. Ostatní pesani spí se mnou v ložnici na jedný hromadě ( Bess teda v létě zarputile před barákem ) a když by náhodou šli do obýváku, bude na ně tygruše vrčet, aby jí obešli vééélikým obloukem.  Říkám jí bachařka, ale sere mě s tím. 😀 Ostatní by mohli jíst z jedný misky najednou, jen madam tygrovaná bude vrčákovat a ohánět se po ostatních.

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 10:15:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 01.07.2025, 08:47:17

Tohle byla Sára, dirigovat ostatní psi…tak Jacka si k poslušnosti vychovala od štěněte, ale defakto naše společné vycházky s kamarádkama a jejich psy, to bylo něco…nikdo nesmí běhat a protože já musím chodit před paničkou, aby na mě viděla, tak budete všichni chodit před mojí paničkou, pak už jsem s nima nechodila, protože jsem nedělala nic jinýho než, že jsem hlídala čubu, aby nebuzerovala ostatní, plus jsem jí musela mít neustále v merku, protože jak jsem z ní spustila oko, tak už vrkala na raslici mojí kámošky…podotýkám, že to byla ještě štěně velebnosti…když jsem třeba Jackovi na dvoře házela aport, tak po chvilce nám ho sebrala a odnesla někam do zahrady…

Sára byla strašná konzerva a doma nás všecky nutila dodržovat zavedený režim (teda mimo procházek, protože na ty se nechodilo ve stejnou dobu), ale jinak byla fakt generál, až mě s tím někdy pěkně sejřila, ale nikdo jsme nechtěli naštvat tu, která nám dovolila, abychom jí milovali…a pak odešla za duhový most a my jsme najednou postrádali toho generála.

Gina nás buzeruje taky, akorát má na to jinou metódu, ona jede styl “kňouralína”, protože se naučila, že u chlapů si všecko vykňourá…u mě by jí to neprošlo, ale kupodivu chlapi mi pak říkaj “ty jí neslyšíš?” a já říkám, že slyším, ale jestli chce pomazlit, tak ať zvedne zadel z druhýho gauče a přijde si ke mně nebo naopak, ať si lehne jinam, že tady ležím já…a Gina je teda vytrvalá, takže to kňourání zintenzivňuje na rozčílený kňourání (nebo jak mám ty její pazvuky nazvat) a pak i štěkne…a já bych ráda říkala “spadla bomba, neslyšim”, aby věděla, že si nic nevydupe, jenže kdo má poslouchat jí a do toho ještě do mě hučí můj chlap “chudinko Ginuško, panička nechce udělat to a tamto…” 

Upřímně, nikdy se mi nestalo, že by mě jakoukoliv formou doma buzeroval pes…ale ty čubky jedny…

Jako už když si vzpomínám na svojí první ovčandu…tak to jsem byla ještě mladá a dost nekompromisní, důsledná…a jenom jsem kroutila hlavou, jak si vycvičila tchánovce…a furt jsem jim říkala, že to je neskutečný, že se sebou nechaj takhle vorat a skáčou jak ovčanda píská a rádi….no dopadla jsem úplně stejně 😴🙃

acher (neregistrovaný) 01.07.2025, 10:22:45 xxx.xxx.222.196

Hodně to bude záležet na plemeni a také na tom,co po psovi,feně chcete.Mám celý život pracovní psy.A i když jsou to miláčkové,tak po nich požaduji práci .Moje zkušenost,hlavně tedy s čuvači,ale měla jsem i tibetskou dogu,několik berńáků,ale i na výchovu No,RTV.  Řekla bych na “ tvrdou práci”,mně více vyhovovali psi.Tvrdší,dominantnější,hned tak před ničím necouvli.Feny byly zase takové pěčlivější,když třeba bylo potřeba najít nějaké utečené,zatoulané zvíře.Ale jelikož jsem člověk důsledný,trvající si na svém,vyžaduji plnění úkolů,nesmlouvám,neustupuji,nenechám se utáhnout na krásné oči a pusinky, tak ze mě feny ,narozdíl od psů,měly hodně velký respekt.Takže mně více vyhovovali psi.Nikdy jsem s nimi ve smečce ani na veřejnosti  neměla problém.

Ale  je to o tom,co kdo chce a jak si to udělá.

hmn
hmn 01.07.2025, 10:54:34 xxx.xxx.120.125

co mám Mojušku tak přemýšlím, v čem je ten globální rozdíl

a je to to, co přesně a obsáhle popsala Sardullah, a čemu já říkám “disciplína”

psi to v sobě měli, nějaký “gen disciplíny

Mojuška se tomu genu pečlivě vyhla už jako oplodněné vajčko
sprosté slovo, fuj……😎
lásečka moje 😍

Vahine
Vahine 03.07.2025, 19:48:06 xxx.xxx.57.234

Dneska už jsme podruhé potkali naši prouhatou kámošku, která je taky z Dočasek De De. Byla to cca 7.měs. štěňata z krabice ve skříni na nějaké ubytovně. Odtamtud fenečku a ostatní sourozence tehdy zachránili Dočasky.

Je úžasně klidná, poslušná a hodná. Mladí páníci se jí dost věnují a účastní se psích srazů, závodů. 

Připomíná mi oba psy Plaky. PLAKO, ŽE JO?  🙋‍♀️

Obrázek
Plaka
Plaka 03.07.2025, 21:11:18 xxx:xxx.a638:c8db
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 03.07.2025, 19:48:06

Trochu ano, je to takzvané pruvo - pruhatý vořech. 🙂
Jen teda “Je úžasně klidná, poslušná a hodná.” rozhodně vylučuje současného Netvora, co se podobnosti povah týká. 😀

Dneska je to 14 dní po Netvorově kastraci, krásně se zhojil a již se opět spokojeně netvoří. Jen byl při současných tropech rychleji unavenej, ale kdo by nebyl.

Vahine
Vahine 03.07.2025, 22:35:33 xxx.xxx.57.234
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 03.07.2025, 21:11:18

Pruvo..to je pěkná vydařená zkratka 😀

Tak Váš hošíček pruhovaný je už po kastraci a zahojený. To jsem moc ráda, že je v pořádku a může zase řádit. Vždycky si říkám, když takové to řádění až rapl chytne bělouše, že je to známka toho, že je mu dobře, nic ho netrápí, a to je blaho, to se usmívám. 😉

Plaka
Plaka 03.07.2025, 22:47:44 xxx:xxx.a638:c8db

Pod pruvo se schová i prudicí vořech, průšvihový vořech, prutální vořech, prostě Netvor. 🙂 
Běloušek je sladkej, na něj se podobné zkratky vymýšlet nemusí. 

Vahine
Vahine 03.07.2025, 23:07:50 xxx.xxx.57.234

Slaďouš si hraje občas na kamikadze, když vidí před sebou psa, který se mu nelíbí a nebo mu zdálky nevoní…myslí si o sobě, že je lední medvěd… popravdě kamarádů samců, má málo. Dokonce i s některými fenami na sebe dokáží pořvávat to svoje " nepřibližuj se-sežeru tě 😀 na některý chlapy vrká…hodně jsme toho spolu odbourali, ale mezery jsou stále velké, asi jako noty na buben.

Trickyvoo
Trickyvoo 04.07.2025, 17:52:21 xxx:xxx.d266:5415

V koupelně jsem ukradla toaletní papír a teď ho měním za mlsku, to jsem šikovná co. 

Obrázek
Sarah01
Sarah01 04.07.2025, 17:53:31 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

V koupelně jsem ukradla toaletní papír a teď ho měním za mlsku, to jsem šikovná co. 

Obrázek

To je Malina? 

Trickyvoo
Trickyvoo 04.07.2025, 19:38:09 xxx.xxx.2.248
Sarah01:

To je Malina? 

Ano, naše šťastná vysmátá Malina, protože zrovna něco vymyslela 

Sarah01
Sarah01 04.07.2025, 22:12:29 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

Ano, naše šťastná vysmátá Malina, protože zrovna něco vymyslela 

Dlouho jsem ji tady neviděla, šibalský úsměv. 🥰

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:36:36 xxx:xxx.5db5:7cca
efe:

Jako ty jdeš fakt zalejvat beze mě?!

Obrázek

To je krasava 😍, vždy na ní můžu oči nechat. Je to mops, ale není.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:54:21 xxx:xxx.5db5:7cca

Tak nevím…. všechny jste vlastně svého psího kluka vychválily. Díky za vaše zkušenosti a vzpomínky.

Vždy jsem měla fenky a v podstatě jsem se nikdy s žádnou nijak výrazně nedohadovala (všechny kromě wořešice byly/jsou teriérky), takže představa, že výchova psa je jednodušší, se mi jeví jako procházka růžovou zahradou. Ale když se projdu po sídlišti, kde je pohlaví zastoupeno tak 50/50 a vidím, jak se psi malí i velcí škrtí na obojkách/kšírách na vodítku/flexině a buď jsou drsoni nebo uječené hysterky (podle velikosti), když vidí jiného psa, tak se mi “procházka růžovou zahradou se psem” kapáček rozplývá. Dost jich je vykastrovaných, aby se “uklidnili”, což se teda většinou nestane, uklidní se věkem (kastrát nekastrát) a tím, že obchází stále stejný okruh a potkávají stále stejné psy. Proto stále váhám, abych nelitovala, že jsem si na stará kolena pořídila místo fenky pejska. 

Nebudu nasazovat psí hlavu jenom pejskům, fenky tu nejsou o moc vychovanější, ale ty většinou takový brajgl jako psi nedělají.

acher (neregistrovaný) 05.07.2025, 12:13:27 xxx.xxx.222.196

A jsme zase u té výchovy.

Trickyvoo
Trickyvoo 05.07.2025, 12:30:36 xxx.xxx.2.248
Sarah01:

Dlouho jsem ji tady neviděla, šibalský úsměv. 🥰

Děkujeme. Já jsem většinou děsně pomalá a hezký moment nestihnu vyfotit, tak teď se mi to jednou povedlo 🤭.  Umím jen fotky “Malina zírá do dáli" “Oduševnělý výraz”, její vysmátý výraz nikdy nestihnu, na to si dává pozor 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 05.07.2025, 12:40:03 xxx.xxx.2.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 05.07.2025, 11:54:21

Určitě záleží na výchově. První pes absolutní pohodář až na noční kňučení , když se něco háralo, což bylo tak 3x do roka. Druhý pes měl strachovou agresi a to jsme dokázali odstranit. Dokázal pak míjet psi aniž by jim věnoval pohled a to mi ze začátku po nich startoval. 

Do návštěv taky časem přestal kousat, když byli moc dotěrní, ale tohle všechno nesouviselo s tím, že je to pes. To Aluška zas má lidožravou bestii fenku. 

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:30:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 05.07.2025, 11:54:21

Ono je to těžký…lidi svoje psy nevychovají a pak to dle toho vypadá. Přijde mi, že obzvlášť u malých psů to prostě neřešej, protože pes nemá šanci je někam odtáhnout a tak ve své podstatě  pes neustále táhne jak lokomotiva a řve na každýho na potkání…

Teď nechci tvrdit, že všichni malí psi jsou nevychovanci, bůh chraň…ale když se budu bavit o těch nevychovaných, tak vůbec nevidím snahu majitelů to nějak řešit, prostě psa možná přitáhnou blíž k sobě, aby mu ten velký pes (můj) nic neudělal a psa vůbec nekorigují…no a pak je další sorta…ti se sice snaží, ale to snažení vypadá tak, že škubou vodítkem a psa okřikují, ale nemá to žádný efekt…jo a pak jsem zapomněla…ještě třetí sorta, kde si páníci uvědomují, že jejich pes má strachovou reakci, tak to řeší tím, že psa chlácholí “Alíku, neboj, pejsek ti nic neudělá”.

Když už se vypravím se psy do civilizace, tak my jsme díky Gině dost atrakce…no a tak si to vykračujeme  a potkáme někoho s malým psem, který táhne ukrutně k nám a i štěká…a majitel nebo majitelka místo, aby Punťovi vysvětlil, že se má chovat slušně, tak řekne “No podívej Punťo, jak jsou ti pejsci hodní a ty takhle furt taháš"..tak se občas ujmu slova a říkám, že kdyby moji psi táhli tak, jako ten jejich, tak mě odtáhnou kam si vzpomenou, že se prostě musí naučit netahat….a oni říkají “my jsme ho to učili, ale on se to nenaučil”

Takže vlastně beru zpět, oni ti psi nejsou nevychovaní, jejich páníčci spíš měli smůlu na psího retarda…no ale že těch retardů je.

Hele feny jste měla a víte tudíž do čeho jdete a jestli vám přijde, že je pro vás jednodušší mít fenku, tak proč ne…je toho výše napsáno dost a jasně z toho vyplývá, že každé pohlaví má svoje pro a proti…

Mě třeba přijdou psí samci jednodušší, ale třeba dcera bydlí na sídlišti a museli nechat australáka vykastrovat, protože když začaly hárat feny v baráku, tak to dost špatně snášel, až tak, že mu to způsobovalo zdravotní potíže…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.