»
Odpověď na příspěvek uživatele
Aluška z 01.07.2025, 08:47:17
Tohle byla Sára, dirigovat ostatní psi…tak Jacka si k poslušnosti vychovala od štěněte, ale defakto naše společné vycházky s kamarádkama a jejich psy, to bylo něco…nikdo nesmí běhat a protože já musím chodit před paničkou, aby na mě viděla, tak budete všichni chodit před mojí paničkou, pak už jsem s nima nechodila, protože jsem nedělala nic jinýho než, že jsem hlídala čubu, aby nebuzerovala ostatní, plus jsem jí musela mít neustále v merku, protože jak jsem z ní spustila oko, tak už vrkala na raslici mojí kámošky…podotýkám, že to byla ještě štěně velebnosti…když jsem třeba Jackovi na dvoře házela aport, tak po chvilce nám ho sebrala a odnesla někam do zahrady…
Sára byla strašná konzerva a doma nás všecky nutila dodržovat zavedený režim (teda mimo procházek, protože na ty se nechodilo ve stejnou dobu), ale jinak byla fakt generál, až mě s tím někdy pěkně sejřila, ale nikdo jsme nechtěli naštvat tu, která nám dovolila, abychom jí milovali…a pak odešla za duhový most a my jsme najednou postrádali toho generála.
Gina nás buzeruje taky, akorát má na to jinou metódu, ona jede styl “kňouralína”, protože se naučila, že u chlapů si všecko vykňourá…u mě by jí to neprošlo, ale kupodivu chlapi mi pak říkaj “ty jí neslyšíš?” a já říkám, že slyším, ale jestli chce pomazlit, tak ať zvedne zadel z druhýho gauče a přijde si ke mně nebo naopak, ať si lehne jinam, že tady ležím já…a Gina je teda vytrvalá, takže to kňourání zintenzivňuje na rozčílený kňourání (nebo jak mám ty její pazvuky nazvat) a pak i štěkne…a já bych ráda říkala “spadla bomba, neslyšim”, aby věděla, že si nic nevydupe, jenže kdo má poslouchat jí a do toho ještě do mě hučí můj chlap “chudinko Ginuško, panička nechce udělat to a tamto…”
Upřímně, nikdy se mi nestalo, že by mě jakoukoliv formou doma buzeroval pes…ale ty čubky jedny…
Jako už když si vzpomínám na svojí první ovčandu…tak to jsem byla ještě mladá a dost nekompromisní, důsledná…a jenom jsem kroutila hlavou, jak si vycvičila tchánovce…a furt jsem jim říkala, že to je neskutečný, že se sebou nechaj takhle vorat a skáčou jak ovčanda píská a rádi….no dopadla jsem úplně stejně 😴🙃