Vím o nich, ale…. vlastní tři dementci, práce na plný úvazek, obr dům s obr zahradou, penzion a dva koně…. jo a taky vlastně manžel 😀Den má bohužel jen 24 hodin a já jen jedny nervy.
Vím o nich, ale…. vlastní tři dementci, práce na plný úvazek, obr dům s obr zahradou, penzion a dva koně…. jo a taky vlastně manžel 😀Den má bohužel jen 24 hodin a já jen jedny nervy.
efe:A jaký je složení?
Vyfotím až budu doma.
Arosek:Mezenchymalni sarkom s velmi vysokou mitotickou aktivitou … ☹️
Tohle jsem nechtela slyset, i kdyz jsem to bohuzel tusila ☹️
Arosku, to má některý z Vašich gerontů, jak říkáte miláškům? ❤️ Ach jo! Blbý….kde má/měl bouli? To je dgn.po operaci nebo ještě před operací-z biopsie?
Taky čekám na výsledek biopsie…
Držte se! 🌷
Arosek:Mezenchymalni sarkom s velmi vysokou mitotickou aktivitou … ☹️
Tohle jsem nechtela slyset, i kdyz jsem to bohuzel tusila ☹️
Musela jsem si to vygůglit… ale už podle toho názvu mi bylo jasný, že to je průšvih… je mi to líto😢
😢 Kdo z nich?
Saggi.
Jeste to vstrebavam a moc mi to nejde ☹️
Narostlo to desne rychle, velikost cca 8x5 cm, lokace od lokte po zebrech dal k trislum. Neprosrusta mezi zebry dovnitr (zatim) a pry snad ani nebude. Stejne tak meta nejsou a u tohohle typu nadoru nebyvaji.
Zato byva rychly rust ☹️
Operace nerealna, nejde vzit bezpecny okraj ☹️ Chemoska na to malokdy zabira, radioterapie … je mu neco kolem 13, plus minus autobus …
Ma zvysene davky Sanicellu a Prednison, je stale stejne vesely a hravy, mazli se vic, leze za mnou uz opravdu vsude. I do postele, coz driv nedelal. Takze mi nikdo nenamluvi ze to ty zvirata nevedi. Vedi!
Hodně, hodně moc síly přeju!
Já - chtěla jsem ještě něco dopsat, aby ta věta nezněla tak stroze, ale já vůbec nevím co, Arosku. Vůbec nevím co. Že je mi to líto, je úplně k prdu, nemám co napsat, nemám. Jen to, že na vás budu myslet a .. nic, prostě nic.
Jani,do hajzlu,co víc říct. Přeju ještě hodně společného času. Drž se
Zrzavci:Já - chtěla jsem ještě něco dopsat, aby ta věta nezněla tak stroze, ale já vůbec nevím co, Arosku. Vůbec nevím co. Že je mi to líto, je úplně k prdu, nemám co napsat, nemám. Jen to, že na vás budu myslet a .. nic, prostě nic.
Ono nejde nic delat. Stejne tak nejde rict nic, co by to zmirnilo nebo otupilo.
Mozek chape, srdce se vzpira.
V unoru to budou dva roky co je u nas. Snad. Privezla jsme ho na den Drakeovo narozenin. Drake odesel pred 6,5 tydny, tak asi Saggousek specha za nim ☹️
Ano - uz nemusel byt, kdyby tehda nenasel domov u nas, nebo jinde. V osade by o moc dyl neprezil. To vsechno si uvedomuju, stejne jako fakt, ze je to dedecek a ma sve odzite … ale stejne to kuva boli ☹️
Držte se… vím jaká je to bezmoc, to už pak člověku opravdu nezbývá nic jiného, než užívat každý okamžik s pejskem, dokud to jde…
Je mi to moc líto, i když to Vám - jak píše Zrzavá - vůbec nepomůže. Mám pocit, že na tohle nám odešla Ginny, i když jasnou diagnozu jsme neměli. Adoptovali jsme ji jako 11 letou a už tenkrát měla malou bouličku v podpaží. Když jsem to začala řešit, bylo mi řečeno, že je to neřešitelný. Pak to začlo šíleně rychle růst, během měsíce to narostlo do trojnásobnýho rozměru, znemožnilo téměř pohyb nohou. Bylo to přisedlý na žebra a rameno. Řekla si sama, kdy už chce jít, měla jsem domluvenýho veta, přijel a ukončil to doma na zahradě, kde to měla ráda… Smířit se s tím nejde, jak je ten zkur*enej svět nespravedlivej…
Držte se 🌹
..je mi to opravdu moc lito..držte se..
Dik vsem za podporu!
Ja to porad jeste nevstrebala, takze jsem dneska asi ne uplne pouzitelna. Myslim ze nas dneska ceka dlouha prochazka, a pak si asi otevru flasku a dam si panaka.
🥃… jo někdy by pomohlo, kdybych nebyla nepíč a toho panáka bych do sebe kopla…
Chtěla bych napsat nějaká slova podpory, ale když Sáře diagnostikovali osteosarkom, tak jsem na tom byla asi dost podobně jako vy a nakonec se s tím člověk musí stejně srovnat sám….😥
Sardullah:🥃… jo někdy by pomohlo, kdybych nebyla nepíč a toho panáka bych do sebe kopla…
Chtěla bych napsat nějaká slova podpory, ale když Sáře diagnostikovali osteosarkom, tak jsem na tom byla asi dost podobně jako vy a nakonec se s tím člověk musí stejně srovnat sám….😥
Hele on Saggous bude trinactej v poradi - pokud ho nepredbehne Otik, ale snad ne, to uz bych si fakt hodila masli!
A stejne si clovek nezvykne. Resp. mozek i srdce vi co bude, vi ze to bude bolet a vi jak, ale stejneneznam zpusob jak si rict “hele tohle uz znas tak te to nevezme tolik …”
Vezme, zas a znova. A tisickrat se na to muzu pripravovat a vim ze je to prirozeny kolobeh a … a je to jedno. Proste to boli a bolet bude a nikdy ta dira v srdci nezmizi. Clovek se jen nauci s tim zit a postupne zacne vzpominat na to hezke, byt se slzou za vickem.
Je neskutecny kolik bolesti srdce vydrzi a porad je v nem misto i na lasku.
Mně pomáhalo si říct, že se se mnou měl dobře. Že měl život lepší než u jiných lidí, že si ho užil naplno. A že patří jinam a já ho měla jen půjčeného, a teď se vrací domů.
Ach jo, je to vždycky strašný, už jsem to taky párkrát podstoupila a stejně podstoupím znovu. Nedokážu si představit život bez nějakýho pejsy. No mám doma 3 geronty ze čtyř. V lednu bude mít Míja 13, v dubnu Idorek 14 a Lidožravku odhaduju 14-15. No a jestli mi začnou odcházet krátce po sobě, tak to nevím jak to dám…..
Jo tohle si přesně říkám já… líp se rozloučím se psem, vůči kterému mám svědomí čistý a dala jsem mu všechno, co bylo v mých silách, aby byl šťastnej a spokojenej.
To třeba říkám svýmu berňuchovi… “Máťo, zaplať pánbůh, že jsme si tě koupili my, když si představím, že by tě koupil někdo jako venkovního psa, když ty jsi asistentka a na zahradě beze mne vydržíš tak max 5 minut”
Zároveň ale začínám chápat lidi, kterým odejde pejsek a už si dalšího nepořídí, protože to nechtějí zažít znovu. Já jak stárnu, tak si říkám, jestli si po současných psech pořídit nějaký další zvíře… už teď se bojím konce a nevím jestli budu tak odvážná a zvládnu to ještě příště…
Je neskutecny kolik bolesti srdce vydrzi a porad je v nem misto i na lasku.
Možná právě proto.
❤️