Aktuálně: 2 730 inzerátů228 767 diskuzních příspěvků18 524 uživatelů

Voda v krajině a mikrovlny

tom4
tom4 27.12.2024, 09:08:37 xxx:xxx.1dfc:5672

Já na rozdíl od uživatele trojAAAčko si myslím, že ten vliv elektromagnetického smogu ve formě vysílačů mobilního telefonu apod. nemůže být zanedbatelný. Většina z nás má doma modem s Wifi anténou, že ano ? Nechtěl jsem, aby byl vidět a tak jsem před něj dal květináč s pokojovou rostlinou. Po měsíci uchřadla. No, jakáž pomoc, dáme tam jinou.Nebudete mi věřit, ale ta před měsícem vypadala na umření. Po přemístění na druhou stranu sekretáře roste jako divá..To je nová a velmi zajímavá zkušenost. Dokázal by to někdo vysvětlit , zda to, co vadí živé rostlině, určitě nevadí nám ? 

No, a vysílače mobilních telefonu vysílají s výkonem cca několik kWh a nakonec, není napnutý drátek ve včelím rámku svým způsobem antena ? Mnoho se píše o tanečcích včel, kdy vibracemi předávají kolegyním informace. Co když některé z vysílaných frekvencí rozechvějí drátek natolik, že včely předávané informace nejsou schopné rozlišit ? 

Těch úvah by bylo hodně,ale ta květina mě doslova šokovala.

DianaDSJ
DianaDSJ 27.12.2024, 10:50:09 xxx:xxx.70b3:9301

Já si vůbec netroufám vyjadřovat se k vlivu elektromagnetického záření - nevím jak hodně škodí, i když jsem si jistá, že určitě neprospívá. Mívala jsem ale koně ustájené na pastvině pod vysokým napětím, a na jaře nám je hospodář vždycky přestěhoval k lesu a dal si tam krávy, že prý je pod těmi stožáru neotravují mouchy.

Můj osobní názro ale je, že dost zásadní vliv na krajinu, na půdu, na vodu, je plošné používání pesticidů v průmyslovém zemědělství. Nedá se srovnávat situace před 40-50lety, kdy se tyhle látky začaly používat a kdy neexistovaly pláně několkrát za rok prolívané směsicí herbicidů, insekticidů a fungicidů, které mají za úkol zničit všechno co není zaseto. Před používáním těchto látek byla krajina většinově obydlená a živoucí, ale po 40-50 letech máme situaci naprosto odlišnou: máme průmyslové lány, kde je hubeno jedy vše nebylo zaseto a vše co by tam mohlo žít, a kde se nekompromisně hubí všechno živé. Takže v běžné zemědělské krajině máme 90% plochy půdy, která byla po dobu 40-50 trávena jedy a pro “nežádoucí” živočichy a rostliny neobyvatelná.  Už není mnoho možností, jak je znovu obydlet, ani početně, ani prostorově. Když to přeženu, přejít saharu většina druhů nedokáže. Máme tady efekt “atomového atolu” - když se dělali zkoušky atomových bomb na oceánských atolech, velice rychle se do nich vracel život, protože měl odkud. Ale dnešní zemědělská krajina je dnes jeden velký vybílený “atomový atol” a život se do něj nemá odkud vrátit, netrávené a obývané jsou jen malé ostrůvky.

Půda potřebuje k životu živočichy, nejen ty velké (hnůj), hmyzí (koprofágové), houby ale i ty neviditelné - půdní mikroorganismy. A 40-50let trávení půdy pesticidy zásadně ničí nejen hmyz a všechno ostatní živé, ale také mikrobiom půdy a to znamená schopnost tvořit humus a vázat vodu. Prach totiž vodu neváže, a hádám, že je to podobné jako u včel: 40-50 let “moderních” metod, jedno malé minus druhému, kapka po kapce, a nakonec stokrát nic umořilo osla.

Tom50
Tom50 27.12.2024, 11:56:40 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele DianaDSJ z 27.12.2024, 10:50:09

Někdo vám za tento, s prominutím blábol, dal palec. Jste jen obětí propagandy a zatajování, vědomého zatajování skutečností. Jak je to s tou chemií v zemědělství jsem právě dopsal v jiném vláknu. Pozorně si to načtěte. Mám to od kamaráda, který se zemědělstvím živí. Vše si lze ověřit, ovšem jen po jednotlivých střípkách bez souvislostí. Není to nic tajného. Počtěte si co o tom píšu ve vlákně voda v krajině já před chvílí.

Naopak jsou dnešní moderní agrochemikálie, ve srovnání s těmi bolševickými (i Západními té doby) velmi sofistikované, šetrné, bez balastních látek a tudíž mnohonásobně šetrnější než ty, co se používaly za komančů, kdy v hnojivu bylo 20% živin, 3-5% sádry aby granule držela pohromadě a 75% jedovatých nežádoucích balastů, jejichž odstranění by hnojivo neúměrně prodražilo. Stejné hrůzy používal i Západ a v mnohem větší míře. Nenechávejte si vymývat mozek nynější propagandou a shánějte lepší informace. Co v jiném vláknu uvádím není nic tajného, jen, pokud vím, to tak pohromadě s těmi souvisloti ještě nikdo nikdy tak jasně nesdělil.

Vaše představa o nemožnosti šíření organismů přes Saharu je doslova infantilně naivní. Naopak, dnes se díky globalistické výměně zboží dokonale vymkla z rukou jakákoliv kontrola nad zavlékáním cizích organismů na Evropské území, včelaře ohrožuje asijská sršeň, hned dva druhy. Evropa není žádný vypleněný ostrov, ale naopak rejdiště pro druhy, nejen zvířat a hmyzu, naprosto nekompatibilní s Evropou.

Píšete velmi rozumně a smířlivě a i když asi nejste včelař, s vámi by se, jak se mi zdá, rozumně debatovat dalo.

Tom50
Tom50 27.12.2024, 11:56:53 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 27.12.2024, 09:08:37

Děkuji za váš příspěvek. 

Ostatním je nutné vypíchnout, že Tom4 je elektroodborník v oblasti slaboproud a majitel sice malé, ale významné firmy. Jak ho znám, nikdy si nic necucá z prstu a musí mít jistotu než něco řekne. Pro mě je tudíž jeho vyjádření k této věci - nikdy jsme o mobilech a mikrovlnách nehovořili (pokud si vzpomínám) - velmi vypovídací.

Shrnu to. Mocipáni - nazval jsem je Majiteli Zeměkoule (nejde o vládu, to jsou jen poskoci majitelů zeměkoule) - vždy, když páchají nějakou lumpárnu, ukáží prstem na nějakého viníka, snad vždy nevinného a svedou důsledky svých zrůdností na něj. V tomto případě tu už roky jede kampaň proti zemědělcům, naprosto neopodstaněná a u včelařů se projevuje aktivistickým odporem k tak zvané tvrdé chemii, která je asi 10 tisíckrát šetrnější ke včelám než kyseliny. Tito lidé, užiteční idioti, nechtějí žádné argumenty, když jsem to tu jen na váhu vypočítal a uvedl příklady jak pro děti v prvním stupni základky, nikdo rozumně nereagoval. A Goro pak řekne, že vnucuju svůj názor jako jediný správný. Na matematiku a i jen kupecké počty nejde mít názor, tam je to vždy naprosto přesně dané. Stačí mi to vyvrátit a to, u tvrdé včelařské chemie, nejde. Kor když bse použije provozní metoda Blaník, kde se med nikdy netěží z plástů, které byly v úle v době léčení.

------------------------

Aby bylo jasno, uvedu následující. Před 3 lety nařídila říše zla všem členským státům snížit o 20% v zemědělství používané chemikálie. Počítá se to na kila na hektar a jsou to jedy na ochranu rostlin + umělá hnojiva. Jo a ke hnojení hnojem pro všechny asi neznámé a dokonela neuvěřitelné = zemědělská půda nesmí obsahovat nadlimit dusíku, tak zvané nitráty a jak by zemědělec lépe pohnojil, třeba hnojem, čeká ho pokuta v podobě krácení dotací a nebo jejich úplné zastavení. Nikdo ze zemědělců nemá laboratoř a neumí to na svých polích přesně zjisti a tak raději hnojí méně aby měl jistotu, že nepořehnojí a zavilé dvacetileté kontrolorky z úřadu Velkého Bratra, živené ze státního rozpočtu, mu tajně neodeberou z nějakého pole vzorky hlíny a dají na rozbor. Mimochodem, to všechno, kromě tisíců dalších šíleností, platíme a taky proto je potom tak obrovský deficit státního rozpočtu. Vše souvisí se vším. A to je ještě ta nejmenší zrůdnost, někdy tu popíšu horší věci = biče na trestání zemědělců. 

Ale zpět k té chemii v zemědělství jednotlivých zemí říše zla. Česko mělo spotřebu chemie 2 kg/1ha. Zkrouhli to o 20% na současných 1,6 kg/ha. Zdánlivě bohulibé. Ovšem Německo mělo dlouhodobou spotřebu 14 kg/1ha, Francie a Španělsko po 19 kg/ha a Holandsko 24 kg/1ha. No a od českých zemědělců se chce, aby obstáli v konkurenci se Západem!!!!!!!!!!!!!!!! Vypustili na ně největší zhoubu moderní doby a to je volný pohyb osob, kapitálu, zboží a služeb. Všichni pitomci tomu tleskají, uvěřili na tisíckrát opakovaný axiom o tom, že pokrok je jen když je styk mezi státy bezcelní. Ale on to teď Trump všem předvede, jak udělá Ameriku zase velkou právě zavedením zrušených cel!

Ale opět zpátky k chemii v zemědělství. Jak má český jezevec vypěstovat stejný výnos na hektar, když smí použít celkem 1,6 kg chemikálií na hektar, když stejný zemědělec v Německu může použít 14 kilo mínus 20% je pořád neskutečných 11,20 kg. Frantíkovi to zkrouhli z 19 kilo na 15,2 kg/1ha a Holandsko to snad ani nepocítí, ze dřívějších 24 kilo smějí lejt po polích pořád přes 19 kilo na hektar. I úplný duševní naháč by měl pochopit, že v takovém ekonomickém prostředí český zemědělec v konkurenci obstát nemůže a tak bere dotace a je na nich zcela závislý. A je to právě popsaným mechanizmem posychrované, aby nemohl jinak. Ještě by mohl přejít do režimu bio, ale to má taková úskalí, že je to skoro nemožné a v bio režimu je jen pár % zemědělství Česka.

Co je důsledek? Západní nadlidé se štítí jíst svoje maso vyhnané šrotem z přechemizovaných plodin a ani pečivo nejedí ze své pšenice, ale z té naší, vy Čechové maso z pasoucího dobytka, který vidíte na českých pastvinách, rozhodně neochutnáte. To je pro Západní lidi. Nám sem dají sračky z Ukrajiny - pšenici, určeno do Afriky a snad ani ne na jídlo, ale na jiné zpracování. Vyspělejší státy to odmítly, ten náš to dovolil. Takže shrnutí. Česko díky tomu, kolik se tu smí používat agrochemie, je de fakto biofarmou Západu. Není to jen naše země, takto zneužitých (a ponížených) obětí je víc.

Zapomněl jsem zmínit Polsko, které si díky tomu, že je na počet obyvatel a sílu ekononomiky 4x větší než Česko a proto, že neměli za vyjednávače pleštatého zmetka s příjmením hovězího mláděte, a proto, že Poláci byli odjakživa nemilosrdnější a statečnější vojáci - je to jejich povaha, tak si vyštěkali mnohem větší dotace a mnohem vyšší používání chemie. Proto tu my žereme polské sračky, proto tu my máme a lidi se skoro rvou o maso ze Španělska, Belgie, Německa. Proto žereme polské máslo, vejce. A soudružka Jourová slibovala, že zatočí s dvojí kvalitou potravin a neudělala nic a dokonce jí dají trafiku na vysoké škole. Za zásluhy. Sledujte jak budou odměněni podobnými trafikami Fialovci, dozimetři a ostatní škůdci, co pomohli přivést naší zemi na hunt. A jen Japonec chce, aby se udělaly zákony, že škůdci za špatná rozhodnutí nepůjdou do trafik, ale do basy. Místo toho si zřídí ministerstvo lásky (kdo nečetl Orwelovo 1984 neví co to je) se strategickou komunikací, aby mohli pozavírat takové, jako jsem já, co na ty lumpárny upozorní ostatní. 

Tak takovéhle lumpárny ani komunisti nedělali a pak mi tady píše nějaký starý pán (starší než já a tak by mohl mít rozum a zkušenosti), že jsem blb podle Werichovy hlášky. No jo, no, třeba je sám nějak v těch lumpárnách (nebo byl, nebo někdo z jeho blízkých) zaháčkovaný a tak to chválí. Já tohle, co je kolem mě, pochválit neumím v ničem. Mám demokracie po 35 letech plný zuby a vidím, že se Platón a mnozí další nemýlili už když tu lumpárnu vymysleli. Jaksi se ale zapomíná, že na tehdejší demokraty zadarmo pracovali otroci a otroci tvořili 90% populace. Ano, jen jeden z deseti lidí byl svobodný a mohl volit. Ale protože žena nebyla člověk a volit nesměla ani ta svobodná, skutečné volební právo mělo tedy jen 5% dospělé populace a už tehdy se velká část lidí k volbám neobtěžovala. A tak o všechn  rozhodovaly v nejlepším případě 3% populace. A ani pak jim to nefungovalo. Ano, tohle se nikde nepíše, to takoví jako já, podle zdejšího mudrlanta blbi, víme a umíme si dohledat a domyslet. Kdo si tohle uvědomí, nemůže nynější zlořád pochválit a souhlasit s ním. Jako jsem si nezavdal s komunismem a nijak mu nikdy nepomáhal nad rámec pracovních povinnostím, stejně tak dobrovolně já budovat demokracii nikdy nebudu. Já ne, je to nesmysl a nefunguje.

Inu, řečeno s klasikem: Mě může urazit jen inteligent, někdo chytřejší a vzdělanější než já.

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 27.12.2024, 15:36:43 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 27.12.2024, 11:56:53

O včelách mnoho nevím, med nejím (považuji jej jen za cukr s holt dobrým a vymazleným PR narozdíl od toho cukru z cukrové řepy),  Vaše názory zde přesto občas čtu - někdy ale nevycházím z údivu…

Co se týče půdy a její schopnosti zadržovat vodu - pro tuto její schopnost je nejdůležitější organická složka půdy. Je zbytečné do toho jakkoliv tahat elmag záření…

Biodiverzita není přece žádná konstanta - mění se v čase v závislosti na měnících se podmínkách. To se dělo vždy. Schopnost reagovat na změnu podmínek je jedna ze základních vlastností živého organismu. 

Co přesně Václav Cílek naznačuje - můžete upřesnit, o čem vlastně na základě jím vyjádřených náznaků Vy spekulujete?

trojAAAcko
trojAAAcko 27.12.2024, 17:24:28 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 27.12.2024, 09:08:37

Ohledně toho vysvětlení s rostlinou. Samozřejmě, že u wifi routeru je ta intenzita vysoká. Je to pár měsíců co jsem četl studii s výsledky kde testovali zda rostliny dokážou projevovat stres apod… zjistili, že v závislosti na nevhodných podmínkách (například nedostatek vody) se změní ultrazvuková frekvence. Přítomnost Vaší rostliny u routeru to mohlo i nemuselo vliv. Jenže jsou to nedostatečné informace. I taková pokojová rostlina potřebuje světlo a pokud router (jak předpokládám) nemáte asi u okna bytu / domu? Ze slova “uchřadla” nevím jak přesně vypadala a vlastně o jakou rostlinu se jednalo. Já zrovna nejsem botanik, ale na to mám přítelkyni a nějaké informace mám. Já třeba řešil plnospektrární LED pásky pro pěstování rostlin, protože jsem udělal nastavovací nástěnné poličky aby si tam polovička mohla něco pěstovat - na tu zeď nesvítí Slunce nijak výrazně a nedalo by se tam nic pěstovat. Objednal jsem pásek který jsem testoval na náročné rostlině (ne pokojová) s velkým požadavkem na světlo kterou jsem dal do tmavé místnosti a jediný světlo byly LED pásky. Přítelkyně řekla, že je hodně náročná a v případě nedostatku světla do týdne zežloutne. Po měsíci začala hnít (ne žloutnout) a bylo to kvůli nízké teplotě (cca 15 stupňů).

Takže nechci vyvracet Vaši myšlenku, že uchřadla kvůli přítomnosti routeru, ale je taky důležité si říct jaké byly případně další okolní vlivy (jaká rostlina, místo routeru,…). Takže z Vašeho popisu jsem jen schopen říct - mohlo, ale taky nemuselo mít vliv. 🤷

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.12.2024, 17:59:10 xxx:xxx.d2fd:9797

Já nevím, nakolik to souvisí s mikrovlnami a vlivem záření, obecně, ale když jsem chodila do školy, mimo jiné jsme byli na exkurzi v podniku, který pěstoval část stromků určených jako vánoční, přímo pod vysokým napětím. Nějak to i bylo v rámci jakýchsi pokusů, už si to přeně nepamatuju. Nicméně, stromky v těch místech rostly trochu jinak, ale dobře. Růst byl o něco pomalejší, ale velmi pravidelný, byly rovnější a pevnější. Změny tam byly, ale rozhodně ne v tom smyslu, že by něco nerostlo. Te´d už se s tím přestalo, ale ne proto, že by se stromkům nedařilo, ale zpřísnili se předpisy.

Sama mám router přímo na okně a vedle něj rostliny, kterým se daří růst zcela bez problémů. Viz fotka - takhle to Adenium kvetlo komplet celé léto až dlouho do podzimku. Nemám celkovou fotku, ale to okno je plné kytek, router je přímo uprostřed a všem se daří.

Obrázek
Tom50
Tom50 27.12.2024, 18:25:48 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 27.12.2024, 15:36:43

Podal jste to jako 4 otázky, pokusím se odpovědět.

1 - svatá prostoto!!!!

2 - Cílek tvrdí a říkají to i mí známí zemědělci, že schopnost půdy jímat vodu je málo závislá na organické složce. Polopatě, i domácí zahrádky doslova kompostem přehnojené, vysýchají na ztvrdlou jalovou krustu. Připadá mi, že někteří neumí chápat čtené. Organická složka v půdě, lidově humus, má nějakou absorbční schopnbost. O té se ale já nebavím. Pak je tu přirozená absorbční shcopnost hlíny a hornin a i to jsem vysvětlil, že v tom to není. Pak zbývá právě TO NĚCO, co dnes váže vodu A UDRŽÍ JÍ DLOUHODOBĚ V SOBĚ jen ze 25%. Navíc jsem jasně vysvětlil, že stát hlídá nitráty (dle povodí) a protože to zemědělec neumí v hnoji změřit, raději hnojí chemicky aby věděl jistě, že nepřekročí limit. Také je tu vážně míněný útok proti hovězímu dobytku, majitelé zeměkoule chtějí aby lidi žrali místo sýrů, mléka, masa amarouny ze hmyzu a nebo rovnou nějakou syntetiku. A tak hnůj začíná být vzácná komodita. To je jeden důsledek. Druhý důsledek bude drahá a hlavně nesehnatelná šlehačka a máslo se svojí cenou už dotýká hvězd, o sýrech nemluvě. A bude hůř, protože jsme to nezastavili a v Německu prý lidi zase budou volit zelené. Když říkám, že je demokracie kravina, většina to bere jako rouhání a nad mými názory se podivuje místo toho, aby zvážilů argumenty. Prostě “rouhání” lidi odmítají.

3 - to neříkejte mě, ale ekoteroristickým militantním alarmiustům, těm,k co mají ze svoji debility a nevzdělanosti na svědomí Green Deal! Mám za to, že to politikové podcenili a nevěřili, že takový nesmysl může někdo myslet vážně. Všichni dospělí (lidi nad 40-50 let) očekávají, že absoloventi vysokých škol a ostatní mladí jsou vzdělaní a vysoce inteligentní. Opak je pravdou, na fakt, jak je mladá generace stále rok od roku blbější se snažím roky upozorňovat.

4 - já nespekuluji, jasně jsem uvedl, že Cílek, nevím přesně ve kterých ze svých snad stovek přednášek, to (několikrát v průběhu let) říká, že schopnost půdy A NEJEN ZEMĚDĚLSKÉ a tudíž nezávisle na organické složce, vázat a držet vodu se za posledních asi 100 let snížila na čtvrtinu. Snaží se vysvětlit, že žádné dělání bažin a mokřadů a jiné psí kusy se zadržováním vody v krajině nepomůže a nebo jen nepatrně a neúměrně k nákladům.

------------------------

Když říkáte, že nad mými názory někdy nevycházíte z údivu tak ano, mnoho mých myšlenek, názorů a zkušeností je naprosto originálních, nevyčtených, nových a často úplně opačných než tvrdí tak zvaní vědci, Ti z většiny lžou a dělají studie přesně takové, jaké si objedná ten, kdo jim dá nažrat, žádná nezávislá věda tu už neexistuje. Který vědec nepracuje na objednávku je mejnstrýmem vymlčený, žádné noviny či věstníky jeho práce nezveřejní, dělají, jako by vůbec neexistoval. A jestli lže třeba jen desetina nebo třetina vědeckých prostitutů, jak mám vědět, která studie je pravdivá? Pak je prostě nutné nevěřit žádné vědecké studii!

Lidi, ti jednodušší, dřív věřili, že co napsalo Rudé Právo a říkali v televizi, že je pravda (klid, dřív blbi takhle každé slovo věřili v neděli v kostele fráterníkovi, prostě lid zvětšiny neumí a ani nechce samostatně myslet). No a dnes je to stejné, jak je něco v nějaké VĚDECKÉ studii, většina tomu bez přemýšlení věří. A jak někdo poukáže, že tak zvaní vědci lžou a že lžou vědomně, pro jednoduché je pohodlnější ho okřikovat nebo nevyjdou z údivu nad tím, že nevěří modernímu náboženství - vědeckým, většinou cinknutým studiím. 

Mě život naučil, jakmile narazím na jakékoli nové tvrzení, pokládat prazákladní otázku: CUI BONO? A skoro vždy se ukáže v čím žoldu ten který vědec pracuje.

goro
goro 27.12.2024, 20:40:42 xxx.xxx.94.86

Pôdna štruktúra a hodnota jej vodostálosti teda priamo ovplyvňuje schopnosť pôdy infiltrovať vodu, pôdna textúra, obsah organickej hmoty a hĺbka pôdy zasa priamo ovplyvňujú jej schopnosť akumulovať a zadržiavať vodu v pôdnom profile. Tieto pôdne vlastnosti závisia od prírodných, teda prirodzených faktorov, ale do veľkej miery sú v poľnohospodárskej ako aj v lesnej pôde ovplyvnené spôsobom jej využívania. Tento vplyv môže byť pozitívny, ale aj negatívny. Pri nesprávnom využívaní pôdy sa na nej začnú prejavovať známky degradácie a infiltrácia vody do pôdy a vododržnosť pôdy sú ovplyvnené negatívne. Jedná sa najmä o zhutnenie pôdy a eróziu. Orba pri nevhodnej vlhkosti (vlhkosti pôdy vyššej ako 0,8 poľnej vodnej kapacity) opakovane do rovnakej hĺbky spôsobuje vytvorenie tzv. podorničnej podošvy, ktorá dramaticky znižuje priepustnosť pôdy pre vodu a vzduch, ako aj rozmiestnenie živín v pôdnom profile. Voda nezasakuje dostatočne do pôdy a najmä na jar a po prívalových dažďoch stagnuje na povrchu a bez úžitku pre rastliny sa odparuje do atmosféry. Dochádza k narušeniu pôdnej štruktúry a rozpadu pôdnych agregátov. Zhutnené pôdy potom môžu akcelerovať dalšiu pôdnu degradáciu – eróziu pôdy. Pri tomto type degradácie sa môže meniť aj pôdna textúra. Vo všeobecnosti platí, že také obhospodarovanie pôdy, ktoré nezanecháva aspoň časť rastlinných zvyškov na pôde, necháva pôdu dlhodobejšie bez porastu, negatívne vplýva na množstvo makropórov a intenzívne pasenie dobytka spôsobuje zníženie prirodzenej vododržnosti pôdy. Je dôležité obhospodarovať pôdu udržateľným spôsobom a to nielen pre stabilné úrody, ale aj pre zabezpečenie vyhovujúcej infiltrácie a vododržnosti. Udržateľné využívanie pôdy znamená aj udržanie či zlepšenie štruktúrneho stavu pôdy. Je niekoľko spôsobov ako dosiahnuť tento cieľ: Pestovanie plodín s vysokým obsahom rastlinných zvyškov a medziplodín prispieva k udržaniu či zvyšovaniu obsahu pôdnej organickej hmoty. Obrábanie pôdy za použitia tzv. pôdu šetriacich technológií (napr. v bezorbovom systéme tam kde je to vhodné) pomáha chrániť organickú hmotu a umožňuje jej akumuláciu. Organická hmota následne slúži ako potrava pre dážďovky a mikroorganizmy, ktoré svojou činnosťou prispievajú k tvorbe vodostálej štruktúry a makropórov. Organické hmota je takto jedným z najdôležitejších činiteľov s priamym vplyvom na tvorbu vodostálej štruktúry a vplýva na rýchlosť infiltrácie vody do pôdneho profilu a na pôdnu vododržnosť. Zaraďovanie medziplodín a plodín zanechávajúcich veľké množstvo rastlinných zvyškov ako napr. kukurica do osevných postupov. Striedanie hĺbky orby a dôsledné dodržiavanie realizácie orby len na pôde s vyhovujúcou momentálnou vlhkosťou v celom pôdnom profile. Dodržiavanie striedania vhodných osevných postupov. Riadené pasenie. Manažment rastlinných zvyškov. Dôraz na kvalitu závlahovej vody tak aby sa predišlo zasoľovaniu pôd a tým zhoršovaniu pôdnej štruktúry. Dlhodobé riešenia na udržanie alebo zlepšenie infiltrácie a vododržnosti pôdy zahŕňajú postupy, ktoré zvyšujú obsah organickej hmoty v pôde, zastúpenie vodostálych agregátov a zabraňujú zhutňovaniu a erózii pôdy. Na zemeguli sa nachádza približne 1,38 miliardy hektárov ornej pôdy (podľa FAO, 2019) čo predstavuje zhruba 12 percent výmery celkovej suchozemskej plochy. Toto číslo nie je veľké a aj preto je potrebné poľnohospodársku pôdu chrániť

Tom50
Tom50 27.12.2024, 22:28:55 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 27.12.2024, 20:40:42

No, tak konečně fundovaná a vysoce odborná a současně srozumitelná odpověď. Děkuju.

Mám ale za to, že by bylo potřeba to vysvětlit. Pokusím se jak to se svými skromnými vědomostmi dokážu. Bohužel to nevysvětluje lesní a jalové půdy, kde se neoře, nepase, ale u polí je to končně vysvětlení, které já chápu.

Orba----opakovane do rovnakej hĺbky spôsobuje vytvorenie tzv. podorničnej podošvy, česky se to nazývá podzol a pozoruhodné je sdělerní (netušil jsem), že podzoly, kromě jiného, způsobují a nebo výrazně zvyšují erozi půdy. Ono to má i logiku. Podzoly současně neumožní život, spolu s absencí dostatku organických zbytků nevytvoří vhodné prostředí pro žížaly a jiné půdní živočichy. Jinde se podivuji na agrární plitikou EU, že vede k omezování hnojení hnojem ze sebezáchovných důvodů zemědělců.

Gorův příspěvek by se dal podrobně analyzovat, dovolím si zjednodušené shrnutí. Moje máma říkávala: “Všeho moc škodí”. No a tak z toho vychází, podle páně Gorova článku, že i zdánlivě pozitivní pastva je špatně pokud se jen pase mnoho let po sobě na stejných pozemcích. Při čtení tohoto Gorova příspěvku mě nemohlo nenapadnout prastaré trojpolní hospodaření. Pole se obdělávala (bez převracecí orby, to vynalezli až bratranci Veverkové v 19 století) dva roky a třetí rok se ponechal úhor, který bleskurychle zarostl plevely a na to se vyhnal dobytek. Ten plevely spásal dřív, než se stihly vysemenit (dnes tam lejeme herbicidy) a současně pozemek počural a pokadil = pohnojil. A tak pořád dokola, jakási samovolná rovnováha, ničeho přespříliš, viz rčení užívané mými předky.

Je pro mě zarážející, že dnes, kdy je u nás zjevně nadbytek orné půdy, že stát nepodporuje návrat k trojpolí…

-----------------------------

S odstupem let jsem si vzpomněl na jednu příhodu, pokusím se jí tu popsat. 

Někdy v letech 1974-7 se ve Vlašimi na nádraží (vlakové i busové v jednom) v hospodě objevila prapodivná trojice. Otec asi 50 - 55 let a dva synové kolem 25 let. Byli oblečení, jak vím dneska, v Americkém buranském (venkovském) oblečení, americké klobouky, džíny, vysoké kožené kovbojské boty (bylo léto), opasky, kostkované flanelové košile (léto), vesty, chyběly jim jen pistole, sedla a ostruhy. Někdo z nás se jich v rámci obecného posmívání došel zeptat zda utekli z blázince, nebo z maškarního bálu a nebo zda jsou komparz z natáčení westernu. Kupodivu starý mluvil česky s těžkým americkým přízvukem. Sesedli jsme se kolem nich a s otevřenýma hubama naslouchali vyprávění.

Rodiče starého emigrovali někdy těsně po ww1, pán se už narodil v USA. Byli zemědělci, pěstovali na pro nás neuvěřitelné ploše pšenici. Nic jiného, JEN PŠENICI. Zapopmněl jsem stát odkud byli i tu výměru polí. Starý chtěl synům ukázat zemi, ze které pochází jejich rodina a o které 90% Američanů neví a když, tak neví zda je to království někde v Asii nebo Evropě. Nebýt hokeje a sportu, asi by nemělo tušení procent 99 tehdejších Američanů. (dnes to nebude jiné)

Země, kde žili a pracovali, byla nesmírná rovina. Vše se tam vyvinulo do vzájemně fungující symbiozy tří velkých vlastníků půdy, kteří pěstovali jen pšenici + jednoho dobytkáře, který měl dobytka přesně takový počet, co jej uživila třetina těch pozemků obilnářů. Dva roky dávali pšenici, pracovali od slunka do slunka a padali na držky. Třetí rok nedělali nic, odpočívali (třeba jezdili po světě). Na jejich polích pásl dobytek chovatel krav na maso. A ještě, moc jsem to nepochopil, jim celou tu obrovskou zem jednou za rok na pár dní zaplavila voda, asi zjara. Vzpomněl jsem si na to při čtení Gorova článku, vlastně to bylo moderní trojpolní hospodaření. Jistěže v podmínkách ČR nemožné, ale mnohé to vysvětluje.

Tom50
Tom50 30.01.2025, 23:59:00 xxx.xxx.139.254

Měli jste mě za blázna, nevěří nikdo zmasírovaný mejnstrýmovou propagandou mocných, kteří mají zájem vnutit lidem věci, které vlastně nepotřebují. Ok, takový je svět a taková je dnešní moderní doba. Trochu mě uklidňuje, že i Bible Svatá je plná stejné lidské tupé stupidity. Mám na mysli Starý Zákon, jehož stěžejní texty jsou staré 3.600 let.

Včelařství 2/2025, příloha str 201, polští autoři v roce 2022

Článek je napsaný pro široký mejnstrým (mezinárodní) a tudíž si tam nemohou dovolit co já v lokálním miniforečku. Proto se vyjadřují velmi, ale velmi při zdi. Po úvodu vysvětlujícím co je zemský magnetizmus a další obecné omáčce následuje poslední dvouodstavec, který si dovolím doslova ocitovat:

Rozsah výzkumů škodlivosti elektromagnetického pole na včelí organismus zatím není velký (problém je malý zájem ze strany vědců). Jisté ale je, že dlouhodobá expozice včel na působení elektromagnetického pole může mít negativní důsledky.

Proto je třeba při výběru stanoviště pro vaše včely, mimo jiných požadavků, brát zřetel na vzdálenost od vedení vysokého napětí či základnových buněk mobilního signálu.

Protože je článek z roku 2022 může se někdo domnívat, že jsem stěžejní myšlenky ukradl. Kdo ale zná moje práce staré nejméně 12 let, například z VF, ten ví, že toto tvrdím konzistentně od počátku publikace svých názorů.

Opět mám zvláštní pocit smutku (z lidské obecné stupidity) místo vítězoslavného pocitu “já vám to říkal”. Moc jsem si přál, abych neměl pravdu… To by totiž byla ta lepší zpráva.

Jde jen o to, že moderní civilizované lidstvo se nikdy dobrovolně nevzdá (jako se předkolumbovské jihoamerické kultury vědomně vzdaly kola a já se domnívám, že to nebylo dobrovolné, ale diktátorsky nedobrovolné) moderních technologií. My se proto musíme soustředit jen na to, co ovlivnit můžeme. I to tvrdím konzistetně roky.

Nápady a zkušenosti i na tomto poli mám, již jsem se o tom zmínil mockrát, rozvedu to v jiném vlákně.

-----------------------------------

Dovolím si připomenout - Goro ví přesně co mám na mysli - články z VF před asi 4-6 lety, kdy se rozbíhaly sítě 5G. Mnozí varovali a obávali se, jiní z nich dělali debily jak je to OK a jak je to hyperbezpečné. Na moje tehdejší slova došlo. Mám totiž informace, na tomto foru zatím neznámé, že dochází k masivním úhynům i když jsou vč chvána ve správných úlech, ošetřována správnou provozní metodou a jsou i dobře krmená. Goro se mi za toto obecné tvrzení posmívá s tím, že s ním souhlasí. Netušil jsem, jak brzy bude jeho posměch trapný… 

Samosebou jsem jeho inteligetně zastřený posměch nepřehlédl. Čas vždycky ukáže, kde byla v dané chvíli pravda a nebo kdo byl pravdě bíž.

-------------------------------------------

Všem s úhyny doporučuji se pokust zjistit, zda někde poblíž jeho včelstev nedošlo k “vylepšení” mobilních “přeposílačů” nebo k zesílení nějaké radarové šmírovací aktivity. Jediný únik je hledat lokality, kde je vliv těchto zařízení malý nebo menší. V jiném vláknu doložím na svém příkladu.

Tom50
Tom50 11.02.2025, 00:07:52 xxx.xxx.139.254

Před pár minutami jsem ve vlákně Elgon slíbil nové nápady. Originální a možná hloupé, ale plně odpovídají mojí povaze, že ve svízelné situaci zkouším dělat cokoli, i když se může zdát, že je to nesmyslné. Vždy je to lepší než neudělat vůbec nic!

Základní myšlenka, tedy můj motiv je, že se lidi podvědomně brání přijetí zhoubného působení mikrovln proto, že to je bez sebemenší naděje, kapitalisté to prostě nevypnou. A tak vymýšlejí a jsou ochotní věřit na nějaké CCD, Nosema Ceranae a jiné nemoci či vlivy a často doslova fantasmagorie, než aby přijali to nejsnazší vysvětlení. A to jen proto, že je pak neděje, že se něco dělat dá, že s nemocí se bojovat nějak dá, s kapitalizmem a sebevražednou doktrinou globálního moderního světa se nijak bojovat nedá. Ovšem pak by to znamenalo to vzdát a odevzdat se doslova ruské ruletě. To ale není můj styl! Přikládám tedy úryvek dopisu Tomovi4.

Psal jsem to jak mi myšlenky přicházely, tedy “z voleje” a jen to sem zkopíruju:

V šedesátkách mladý Český inženýr podal patent na ostřič žiletek. Je to přesný model Cheopsovy pyramidy a přesně v místě, kde je v pyramidě pohřební komora, je v ostřiči žiletek podstavec, kam se položí žiletka. Dá se to na okno a za jasné měsíčné noci (nevím zda musí na pyramidku měsíc svítit) se do rána žiletka sama naostří. Není to kec, jistě by se to našlo v Patentním úřadě. Fungovalo to, ještě já strejdovi brousil žiletky udělátkem na šňůrce zavěšené na kličku okna - žiletky byly drahé a vyplatilo se je brousit. Jenže se žiletky tak zlevnily a současně začaly holicí strojky (a fungovala šňůrková udělátka na ostření žiletek za pár Korun), že se na vynález zapomnělo, nebyl už potřeba. Kdosi zjistil, že když se do většího modelu pyramidy dá syrové maso, nekazí se. Dokonce byl na světě šílenec, který bydlel v e zmenšené pyramidě z překližky na své zahradě a prý byl zdravější a pomaleji stárnul. Jak to funguje nikdo neví, nezkoumá se to. 

Nápad číslo 1: Neodstínila by střecha úlu ve tvaru přesné kopie pyramidy celý úl od mikrovln? Umím si to představit. Úl stejně musí mít střechu. Tak proč ne každý úl svůj podstavec v přesném poměru výšky pohřební komory od základny a na to poklopit velkou střechu tvaru pořesné kopie pyramidy až k zemi? Stačila by OSB nebo překližka, žiletky ostřila pyramidka z tvrdší čtvrtky.

Nápad číslo 2: Nerozumím elektřině, ale co pyramidu potáhnout plechem? Pro pokusy by možná stačila v první fázi Ipa s alobalem. Nevím, zda to ještě existuje, před 50 lety byl druh Ipy z jedné strany stříbrný hliníkovou folií. 

Nápad číslo 3: Co Faradayova klec? Umím si představit úl stojící na štokrdleti, které stojí na plechové desce. Na to by se navlíkla bedna bez dna z plechu a klidně snáz vyrobitelná pravoúhlá bedna. Nestačilo by třeba jen použití "krabice" z králíkářského pletiva? 

Nápad číslo 4: V Plzni žil a včelařil často ve své době (zemřel těsně po sametovce) publikující včelař s podivným jménem Meta Lengál. No a tento Lengál propagoval vylepení vnitřku úlu alobalem. Kvůli odrazu tepla, jako mají dnes záchranářské pokrývky třeba. Taky se dával alobal na zeď za radiátory, prý to funguje. No a co kdyby byl silnějším hliníkem vytapetovaný celý úl? Ne kvůli teplu, ale kvůli odstínění mikrovln.

Nutné vědět. Tom4 přidal nápad číslo 5, a upřesnil nápady moje (nerozumím elektrice ani nepatrně). Tomův nápad je nejlepší, ale nechám si ho na později, myslím, že co přináším já zatím stačí tak úplně, že se mnohým asi protočí panenky. Poměrně rozsáhlé pokusy jsem v tom udělal já a mám nějaké výsledky, ale nebyl jsem motivovaný nápadem Toma4 a tudíž nešlo o jev elektrický. Svoje pokusy s výztuhou volné stavby a nebo výztuhou plástů postavených na mezistěně pomocí tlustých špejlí, případně tenkých hranolků, napříkla 5x5 nebo 6x6 jsem zveřejnil, ale nikoho to ani trochu nezajímalo. Díky svým pokusům ale vím přesně co lze a co je nesmysl. O tom ale příště.

Tom50
Tom50 13.02.2025, 18:56:53 xxx.xxx.139.254

Nejsem ješitný. Ale na.írá mě něčí arogantní posměch, kor, když je od mladého nebo mladšího člověka. Vím věci, mnohé jsem jen tušil a vydedukoval - jako informaci, kterou jsem dostal před pár dny. Nepředpokládám, že se M.S. za posměch omluví, spíš ve své trapné pozici setrvá a pokusí se to vymlčet. Také připomínám názor Polských vědců z přílohy posledního Včelařství. Ovšem úplně první impulz byla Petrova myšlenka, že problémy způsobují mikrovlny, před asi 4 lety. Totiž. Mluvili jsme o tom, on je zemědělec. Jede tu už roky kampaň proti zemědělcům, na které se svádí všechno (a blbí tomu věří) a mě tehdy napadlo, že když hmyz a jiný život ubývá i v rovníkové Africe a jiných neobydlených krajích úplně bez zemědělství, položil jsem stěžejní otázku, jací zemědělci tam stříkají jaké glyfosáty a jiné jedy? Tudíž, zemědělci to být nemůžou. Život je ničený všude, jen kde je malé osídlení, tam se nenažraní operátoři nesnaží (nic je nenutí) tak důkladně pokrýt to území a prozařují jej méně. Proto jsou na Zemi ještě mísa a kraje, kde ničení přírody ZATÍM není tak rychlé. Ale biodiverzita klesá úplně po celém povrchu Země! V následujícím se dozvíte proč.

Svět se mění, právě probíhá ZMĚNA a mnozí to ještě nezačali chápat. Ještě víc ubožáků se až nyní aktivizuje, když vidí, že to USA myslí vážně. Teprve začnou vylézat všechny ty liberální krysy z pod koryt, kde se zabydlely, aby se přiživovaly na šlichtě, kterou chlemtaly velké korporace a vysocí politici, když korporátní prasata chlemtala za ohromného arogantního mlaskotu a chrochtání a rozhazovala šlichtu ven. Protože vyvolená prasata věděla, že se u moci udrží jen když podlézavým krysám nechají dostatek šlichty, aby si i krysy žily a přiživily se. Mnozí z těchto darmožráčů se teď budou muset začít živit prací a to se raděj pokusí vyprovokavat ww3, než by to tak nechali a skutečně museli začít pracovat. Obyčejně nic neumí, jen se přiživovat na cizí šlichtě a proto se tito darmožráči soustředili do tisíců neziskovek a úřadů, třeba i pro různou komunikaci a jiných.

Nás v tom nechají a páni v tom nechají i nás včelaře, my si budeme muset poradit sami. Nemnozí budeme mít nějaké nápady a arogáči, VŽDY ÚPLNĚ BEZ NÁPADŮ, se těm, kdo se pokusí věci řešit, budou pošklebovat. Ano, i tací sdílejí s námi stejný svět.

https://docplayer.cz/364716-4-2-vliv-elektromagnetickeho-zareni-na-zive-organismy.html?fbclid=IwY2xjawIa6xlleHRuA2FlbQIxMAABHX_rv9EXCoW7q1DjIR3LK8vYKxdYbLzHv1GllJx0ggVulFmNcsTSSVWz2A_aem_Gkm2VXe5UFphV7n56qnoVw

Tom50
Tom50 15.02.2025, 12:59:43 xxx.xxx.139.254

Přišel čas popsat další můj objev.  

Jinde tvrdím, že je včelín špatně a úly na slunci ještě hůř. Vypozoroval jsem také, že je včelstvům lépe když stojí na vlhké rostlé zemi. Tvrdil jsem, že jsem za život vypozoroval, že je nejlíp včestvům pod baldachýnem listnatých stromů. Zjara skrz pronikají sluneční paprsky, v létě nastane blahodárný stín. K tomu stromy odpařují obrovská množství vody a tím nejen ochlazují mikroklima pod sebou - blahodárného stínu stromů si lidé povšimli už v době stavby pyramid a dříve, ale, zdá se, že to má (pro mě nečekaně) i jiný vliv.

Aby toho nebylo málo, zem odpařuje také neuvěřitelné množství vody a málo se ví, že igelit o rozměru 1x1 metr může člověku zajistit i v úplném suchu, v naší krajině denní dávku vody pro přežití, kdo byl na vojně to ví. Tato voda v podobě páry obsahuje nečekaně obrovské množství tzv skupenského tepla, toho tepla, tedy část tepla, které nemusí ze svých úlů vyhnat včelstvo. 

Obecně se ví, že signálu šíření internetu velmi vadí listnaté stromy a ještě před 10 lety (dnes asi prošpikovávají vše živé silnějšími paprsky elmag záření) stačilo, že zmoklo listí na stromech a někde byl problém s příjmem signálu internetu. A to se bavím jen o nepatrné části spektra mikrovln, kterým jsme vystaveni my a vše živé, nepřetržitě, každou jednu vteřinu všech 24 hodin za den a všech 365 dnů v roce!!!! A po dobu už více než 25 let a zdrojů i intenzity přibývá. Ani na milisekundu před tím nic živého nikam neuteče, neschová se. Snad jen horníci v dolech a raziči tunelů.

Jistěže to mocní nikdy nevypnou a byl bych rád, aby bylo jasné, že nehledám spojence pro bojkot mobilů, GPS, šmírovacích družic a velení armádám. Jsem všechno, nejsem ale blb. Hledám jen jak zařídit, abychom měli svoje včelstva na místech, kde je zhoubný vliv menší nebo malý. A pokusili s enajít způsob, jak vliv zmenšit - ne každý má možnost volby co se týče umístění včelstev.

Mám včelstva jen pod listnatými stromy na rostlé zemi. Šturma radí jakési podložky před úly. Já je mít nemusím, nic a nebo skoro nic mi tam neroste, kor na stanovišti R je celý den polostín. Úly jsou pod asi 70 let starými duby červenými - je jedno jaké duby to jsou, fungovaly by všechny listnáče.

-----------------------

Většina mých nápadů není tak, že jsem takový génius, něco promylsím a pak to zrealizuzji a plním bod po bodu předem promyšlené zadání, jakýsi projekt. Konkrétně stan pod duby jsem odkoukal u Soběslavi při rybaření. Je tam za plaňkovým plotem ve vzrostlém dubovém lese včelín a kolem něj pár úlů. Místo má zvláštní kouzlo, klid, ticho a přitom město nadohled, něco přes asi kilometr? Podivný génius loci by se tam dal krájet. Podobné místom bylo také na středním toku Nežárky (tam jsem ale už 30 let nebyl). Tak se mi to tam u té Soběslavi líbilo (a líbí, nikdy nevynechám tam zajít když tam jedu na ryby), že jsem si usmyslel, že na přesně takovém místě chci včely taky. Ten další efekt (efekty) z toho pak vyplynul. A přitom šlo jen o můj podivný, vědou nepopsatelný pocit, materialistickými lidmi vytrvale popíraný. V tomto případě se ukázalo, dodatečně, že to má asi i fyzikálně podmíněný vliv. Ale opět je to jen laická dedukce, že když je listí na živých stromech plné vody, dokonale uzemněné vody a pod listnatými stromy je mizerný signál mobilu, že tedy ty listnáče nějak stíní škodlivému elmag záření. Možná také proto jsem byl tolik let bez úhynu, že mám úly pod listnatými stromy na rostlé zemi.

Pozornější četnář si uvědomí, že Petr má včely na betoně, ve kterém je železná armatura, pod střechou z trámů a tašek. Jenže ta střecha leží na železobetonové zdi, kde je uzemněná síť z armatury a na železných sloupech a navíc úly jsou na železných kozách. No a v elektrice je jeden jev, nazývá se indukce a na to v noci založím extra vlákno. Sice o něčem jiném, ale u mě nic není jen samoúčelné a vždy se o pírá a několik jevů v širokých souvislostech, které část lidí nechápe a nenapadne je to.

goro
goro 15.02.2025, 17:52:16 xxx.xxx.74.195

Tome, ťažko získate diskutérov k vašim nápadom keď aj do tohto vlákna hodíte “podporné argumenty”, ktoré sú PATRIČNE UPRAVENÉ… 

samozrejme je pochopiteľné že s radosťou uvítate každý zdroj, ktorý vyhovuje vašim predstavám, ale vy ktorý neveríte ani vedeckým štúdiám sem ako pádny argument dáte  čiastočný výcuc  z “bakalárskej práce” študentky, ktorú som čítal približne pred 15 rokmi a po citovaní hrôzostrašných negatívnych zistení vplyvu elektromagnetických vplyvov na ľudí aj na včely zrazu vo vašom zdroji nie je bod č. 6, z práce tejto študentky teda ZÁVER!.

skúsim vám z neho kúsok zacitovať :

Je tedy velmi pravděpodobné, že elektromagnetické záření je jednou z příčin CCD. Je to problém, na kterém se podílí více faktorů, protože včelstva postižená CCD byly všechna různými způsoby nemocná, ale každá včelí rodina trpěla jinou kombinací chorob. Nemůžeme tedy jednoznačně označit jediného viníka.

vy sa však domnievate že vinníka poznáte… hold, kto umí ten umí, kto neumí čumí… ja čumím…😉

Tom50
Tom50 15.02.2025, 22:48:38 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 15.02.2025, 17:52:16

Přisuzujete mi výroky, kterých jsem se nedopustil. Nikde netvrdím, že vím jistě a nikde netvrdím, že JEDINĚ  mikrovlny zabíjejí včelstva. Prostě něco včely a 90% hmyzu z početních stavů, který byl ještě před 20 lety, zabíjí a já se DOMNÍVÁM, že by to mohl být tento vliv. Vážně jsem vás měl za chytřejšího a lepší, velkorysejší personu. No, co nadělám. S vámi nebo bez vás. Takový Javali se k věci postavil mnohem rozumněji i když je proti vám mládě. Dál se budu spíš soustředit na SZ s těmi, kdo se jakkoli snaží přispět svými nápady, zkušeností a vzděláním v oboru, i jen lidskostí.

Připomínám. Já vyzkošel kde co, vy nikdy nic, máte jen NN Lang. To zaprvé.

Já se snažím dělat něco, třeba blbost, ale NĚCO. Vy hov.., tedy nic, ale pošklebujete se. Pozoruhodné je, že vás má každý rád a se všemi si tykáte. Já vím proč si s někým netykám.

Připadám si jako v blázinci. Takhle nějak asi bylo tomu, koho jako prvního napadlo, že se Země točí. Před tím tací jako vy upalovali za DOMNĚNKU, že je Země kulatá a ne plochá a jeden Kryštof měl štěstí, že neskončil na hranici když si myslel, že do Indie dopluje směrem na západ. Taky si živě pamatuju, i když jsem nezažil a mám to jen ze širokého vzdělání a souvislostí, zavilý odpor věhlasných starců chirurgů, kteří odmítali připustit, že by jejich špinavé pracky mohly způsobovat horečku omladnic a jiné smrtelné infekce. A tak dále, v lidské historii jsou zpátečníků celé nekonečné zástupy. Kdybyste mohl, byl byste šéf inkvizice, pamatuju si to z VF, kde jste měl nade mnou moc. Tady nemáte, tak mě nevyhazujete, tak se aspoň infantilně posmíváte.

A PŘECE SE TOČÍ!

Na dnešní noc slíbené vlákno o zatím netušené souvislti indukce elmag záření odkládám než rozdýchám pokusy mě ponížit a posmívat se mi. Nikdy se mě nikdo nezastane a nejraděj bych vás, kdo se mě na cokoli ptáte, odkázal na Gora, M.S. Šturmu, Černého a podobné. Na druhou stranu je tu Jirka, Martin, Roman, Petra a další a ti mi stojí i za to vydržet toto pšklebování. Jen to musím zase “rozchodit”.

Javali
Javali 16.02.2025, 07:55:57 xxx.xxx.122.59

Myslím že Goro ví o co jde, akorát nechce nafukovat něco co se nakonec ukáže jako zcestný závěr, ale opatrnější vědí že o kouření se taky dlouho tvrdilo, že zdraví neškodí protože to byl dobrý byznys. Třeba jsme vedle, ale komu lze věřit? Martin má v plánu dělat uteplené úly ovčí vlnou? Takový úl by šel opatřit stínící látkou, byla by pod vnějším palubkovým opláštěním podobně jako se dává paropropustná fólie. Já se k takovému pokusu připojím na přez rok v rámci pokusu s utepleným úlem, mám teď napečeno a spoustu jiné práce.

Tato latka je dost drahá, ale na čínských eshopech jsou za zlomek ceny a některý lidi si to dávají do čepic a spoďárů 🤣 https://www.hotair.cz/detail/ochranne-pasky/kovove-samolepici-stinici-pasky/stinici-tkanina-blokujici-em-signal-faradayova-klec.html

tom4
tom4 16.02.2025, 08:38:44 xxx:xxx.15d9:f9b7

Používám mobilní telefon Iphone a tam jde lehce otevřít servisní stránka se zobrazením intenzity signálu GSM.Pokud by chtěl někdo zkusit, znamená to otevřít si na Iphone telefonu klávesnici a zadat sekvenci :  *3001#12345#*.Zeleným sluchátkem odeslat.

Nelze uložit pro opakované volání, nutno vložit pokaždé znovu, ale otevřená stránka vydrží na displeji a je zajímavé se pohybovat v krajině a sledovat úroveň signálu.Podotýkám, že se jedná pouze o signál GSM, tedy mobilních operátorů, další signály a jejich monitorování už vyžadují poměrně drahé přístroje.Asi 4 dny to takto funguje, na diskuzních forech se řeší, že operátor tuto sekvenci občas mění. Dnes to tedy funguje

M.S.
M.S. 16.02.2025, 18:38:27 xxx.xxx.47.194
Tom50:

Přisuzujete mi výroky, kterých jsem se nedopustil. Nikde netvrdím, že vím jistě a nikde netvrdím, že JEDINĚ  mikrovlny zabíjejí včelstva. Prostě něco včely a 90% hmyzu z početních stavů, který byl ještě před 20 lety, zabíjí a já se DOMNÍVÁM, že by to mohl být tento vliv. Vážně jsem vás měl za chytřejšího a lepší, velkorysejší personu. No, co nadělám. S vámi nebo bez vás. Takový Javali se k věci postavil mnohem rozumněji i když je proti vám mládě. Dál se budu spíš soustředit na SZ s těmi, kdo se jakkoli snaží přispět svými nápady, zkušeností a vzděláním v oboru, i jen lidskostí.

Připomínám. Já vyzkošel kde co, vy nikdy nic, máte jen NN Lang. To zaprvé.

Já se snažím dělat něco, třeba blbost, ale NĚCO. Vy hov.., tedy nic, ale pošklebujete se. Pozoruhodné je, že vás má každý rád a se všemi si tykáte. Já vím proč si s někým netykám.

Připadám si jako v blázinci. Takhle nějak asi bylo tomu, koho jako prvního napadlo, že se Země točí. Před tím tací jako vy upalovali za DOMNĚNKU, že je Země kulatá a ne plochá a jeden Kryštof měl štěstí, že neskončil na hranici když si myslel, že do Indie dopluje směrem na západ. Taky si živě pamatuju, i když jsem nezažil a mám to jen ze širokého vzdělání a souvislostí, zavilý odpor věhlasných starců chirurgů, kteří odmítali připustit, že by jejich špinavé pracky mohly způsobovat horečku omladnic a jiné smrtelné infekce. A tak dále, v lidské historii jsou zpátečníků celé nekonečné zástupy. Kdybyste mohl, byl byste šéf inkvizice, pamatuju si to z VF, kde jste měl nade mnou moc. Tady nemáte, tak mě nevyhazujete, tak se aspoň infantilně posmíváte.

A PŘECE SE TOČÍ!

Na dnešní noc slíbené vlákno o zatím netušené souvislti indukce elmag záření odkládám než rozdýchám pokusy mě ponížit a posmívat se mi. Nikdy se mě nikdo nezastane a nejraděj bych vás, kdo se mě na cokoli ptáte, odkázal na Gora, M.S. Šturmu, Černého a podobné. Na druhou stranu je tu Jirka, Martin, Roman, Petra a další a ti mi stojí i za to vydržet toto pšklebování. Jen to musím zase “rozchodit”.

Nevysmívám se Vám. Pobavil mě patent pyramidy jako ostřiče žiletek. K diskusi o tématu mikrovln a elektromagnetismu je třeba znát alespoň ten základ.  Ale to se studuje třeba na MFF a to tady rychlokurzem nedoženeme. Přesto jedno je jisté. Včely hynou i v oblastech bez pokrytí mobilními sítěmi (i u nás jsou taková místa, přestože jsme hustě osídlená země, notabene v zahraničí), takže už jen proto bych se k této hypotéze příliš neupínal.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.