»
Odpověď na příspěvek uživatele
tom4 z 27.12.2024, 09:08:37
Děkuji za váš příspěvek.
Ostatním je nutné vypíchnout, že Tom4 je elektroodborník v oblasti slaboproud a majitel sice malé, ale významné firmy. Jak ho znám, nikdy si nic necucá z prstu a musí mít jistotu než něco řekne. Pro mě je tudíž jeho vyjádření k této věci - nikdy jsme o mobilech a mikrovlnách nehovořili (pokud si vzpomínám) - velmi vypovídací.
Shrnu to. Mocipáni - nazval jsem je Majiteli Zeměkoule (nejde o vládu, to jsou jen poskoci majitelů zeměkoule) - vždy, když páchají nějakou lumpárnu, ukáží prstem na nějakého viníka, snad vždy nevinného a svedou důsledky svých zrůdností na něj. V tomto případě tu už roky jede kampaň proti zemědělcům, naprosto neopodstaněná a u včelařů se projevuje aktivistickým odporem k tak zvané tvrdé chemii, která je asi 10 tisíckrát šetrnější ke včelám než kyseliny. Tito lidé, užiteční idioti, nechtějí žádné argumenty, když jsem to tu jen na váhu vypočítal a uvedl příklady jak pro děti v prvním stupni základky, nikdo rozumně nereagoval. A Goro pak řekne, že vnucuju svůj názor jako jediný správný. Na matematiku a i jen kupecké počty nejde mít názor, tam je to vždy naprosto přesně dané. Stačí mi to vyvrátit a to, u tvrdé včelařské chemie, nejde. Kor když bse použije provozní metoda Blaník, kde se med nikdy netěží z plástů, které byly v úle v době léčení.
------------------------
Aby bylo jasno, uvedu následující. Před 3 lety nařídila říše zla všem členským státům snížit o 20% v zemědělství používané chemikálie. Počítá se to na kila na hektar a jsou to jedy na ochranu rostlin + umělá hnojiva. Jo a ke hnojení hnojem pro všechny asi neznámé a dokonela neuvěřitelné = zemědělská půda nesmí obsahovat nadlimit dusíku, tak zvané nitráty a jak by zemědělec lépe pohnojil, třeba hnojem, čeká ho pokuta v podobě krácení dotací a nebo jejich úplné zastavení. Nikdo ze zemědělců nemá laboratoř a neumí to na svých polích přesně zjisti a tak raději hnojí méně aby měl jistotu, že nepořehnojí a zavilé dvacetileté kontrolorky z úřadu Velkého Bratra, živené ze státního rozpočtu, mu tajně neodeberou z nějakého pole vzorky hlíny a dají na rozbor. Mimochodem, to všechno, kromě tisíců dalších šíleností, platíme a taky proto je potom tak obrovský deficit státního rozpočtu. Vše souvisí se vším. A to je ještě ta nejmenší zrůdnost, někdy tu popíšu horší věci = biče na trestání zemědělců.
Ale zpět k té chemii v zemědělství jednotlivých zemí říše zla. Česko mělo spotřebu chemie 2 kg/1ha. Zkrouhli to o 20% na současných 1,6 kg/ha. Zdánlivě bohulibé. Ovšem Německo mělo dlouhodobou spotřebu 14 kg/1ha, Francie a Španělsko po 19 kg/ha a Holandsko 24 kg/1ha. No a od českých zemědělců se chce, aby obstáli v konkurenci se Západem!!!!!!!!!!!!!!!! Vypustili na ně největší zhoubu moderní doby a to je volný pohyb osob, kapitálu, zboží a služeb. Všichni pitomci tomu tleskají, uvěřili na tisíckrát opakovaný axiom o tom, že pokrok je jen když je styk mezi státy bezcelní. Ale on to teď Trump všem předvede, jak udělá Ameriku zase velkou právě zavedením zrušených cel!
Ale opět zpátky k chemii v zemědělství. Jak má český jezevec vypěstovat stejný výnos na hektar, když smí použít celkem 1,6 kg chemikálií na hektar, když stejný zemědělec v Německu může použít 14 kilo mínus 20% je pořád neskutečných 11,20 kg. Frantíkovi to zkrouhli z 19 kilo na 15,2 kg/1ha a Holandsko to snad ani nepocítí, ze dřívějších 24 kilo smějí lejt po polích pořád přes 19 kilo na hektar. I úplný duševní naháč by měl pochopit, že v takovém ekonomickém prostředí český zemědělec v konkurenci obstát nemůže a tak bere dotace a je na nich zcela závislý. A je to právě popsaným mechanizmem posychrované, aby nemohl jinak. Ještě by mohl přejít do režimu bio, ale to má taková úskalí, že je to skoro nemožné a v bio režimu je jen pár % zemědělství Česka.
Co je důsledek? Západní nadlidé se štítí jíst svoje maso vyhnané šrotem z přechemizovaných plodin a ani pečivo nejedí ze své pšenice, ale z té naší, vy Čechové maso z pasoucího dobytka, který vidíte na českých pastvinách, rozhodně neochutnáte. To je pro Západní lidi. Nám sem dají sračky z Ukrajiny - pšenici, určeno do Afriky a snad ani ne na jídlo, ale na jiné zpracování. Vyspělejší státy to odmítly, ten náš to dovolil. Takže shrnutí. Česko díky tomu, kolik se tu smí používat agrochemie, je de fakto biofarmou Západu. Není to jen naše země, takto zneužitých (a ponížených) obětí je víc.
Zapomněl jsem zmínit Polsko, které si díky tomu, že je na počet obyvatel a sílu ekononomiky 4x větší než Česko a proto, že neměli za vyjednávače pleštatého zmetka s příjmením hovězího mláděte, a proto, že Poláci byli odjakživa nemilosrdnější a statečnější vojáci - je to jejich povaha, tak si vyštěkali mnohem větší dotace a mnohem vyšší používání chemie. Proto tu my žereme polské sračky, proto tu my máme a lidi se skoro rvou o maso ze Španělska, Belgie, Německa. Proto žereme polské máslo, vejce. A soudružka Jourová slibovala, že zatočí s dvojí kvalitou potravin a neudělala nic a dokonce jí dají trafiku na vysoké škole. Za zásluhy. Sledujte jak budou odměněni podobnými trafikami Fialovci, dozimetři a ostatní škůdci, co pomohli přivést naší zemi na hunt. A jen Japonec chce, aby se udělaly zákony, že škůdci za špatná rozhodnutí nepůjdou do trafik, ale do basy. Místo toho si zřídí ministerstvo lásky (kdo nečetl Orwelovo 1984 neví co to je) se strategickou komunikací, aby mohli pozavírat takové, jako jsem já, co na ty lumpárny upozorní ostatní.
Tak takovéhle lumpárny ani komunisti nedělali a pak mi tady píše nějaký starý pán (starší než já a tak by mohl mít rozum a zkušenosti), že jsem blb podle Werichovy hlášky. No jo, no, třeba je sám nějak v těch lumpárnách (nebo byl, nebo někdo z jeho blízkých) zaháčkovaný a tak to chválí. Já tohle, co je kolem mě, pochválit neumím v ničem. Mám demokracie po 35 letech plný zuby a vidím, že se Platón a mnozí další nemýlili už když tu lumpárnu vymysleli. Jaksi se ale zapomíná, že na tehdejší demokraty zadarmo pracovali otroci a otroci tvořili 90% populace. Ano, jen jeden z deseti lidí byl svobodný a mohl volit. Ale protože žena nebyla člověk a volit nesměla ani ta svobodná, skutečné volební právo mělo tedy jen 5% dospělé populace a už tehdy se velká část lidí k volbám neobtěžovala. A tak o všechn rozhodovaly v nejlepším případě 3% populace. A ani pak jim to nefungovalo. Ano, tohle se nikde nepíše, to takoví jako já, podle zdejšího mudrlanta blbi, víme a umíme si dohledat a domyslet. Kdo si tohle uvědomí, nemůže nynější zlořád pochválit a souhlasit s ním. Jako jsem si nezavdal s komunismem a nijak mu nikdy nepomáhal nad rámec pracovních povinnostím, stejně tak dobrovolně já budovat demokracii nikdy nebudu. Já ne, je to nesmysl a nefunguje.
Inu, řečeno s klasikem: Mě může urazit jen inteligent, někdo chytřejší a vzdělanější než já.