Sarah01:V poslední době mně to dělají i ti moji. O koupání prostě nesmím mluvit a do koupelny je nasměrovat lstí, 38 kg psa neunesu.
Řeč? Nedělám žádnou přípravu, slovem se doma nezmíním, jen na koupel pomyslím
a pes se mi vyhýbá.
Ladd:Kámoš chová barzoje. Jsou úžasní. Na mě působí spíš jako kočky, takoví jemní.
A ještě pro pobaveni. Když se před tetiným pudlíkem řeklo “vykoukoupeme ho?”, byl to pro něj pokyn, aby zmizel někde v jiné dimenzi.
V poslední době mně to dělají i ti moji. O koupání prostě nesmím mluvit a do koupelny je nasměrovat lstí, 38 kg psa neunesu.
Když se před tetiným pudlíkem řeklo “vykoukoupeme ho?”, byl to pro něj pokyn, aby zmizel někde v jiné dimenzi.
U koček/kocourů spolehlivě funguje jenom myšlenka “zítra teda jedeme na tu domluvenou kastraci” 🙂 A taky se přesunou do paralelního vesmíru.
Tak to je přesný. Vždy když domluvíme kastraci,tak už veterinář sám říká: “když ho najdete” Celý dny se kocour povaluje ve stodole a když přijde den D je pryč. Jednou jsme jeli na kastraci až na 5.termín.To už z toho měl veterinář legraci.
Sarah01:V poslední době mně to dělají i ti moji. O koupání prostě nesmím mluvit a do koupelny je nasměrovat lstí, 38 kg psa neunesu.
Řeč? Nedělám žádnou přípravu, slovem se doma nezmíním, jen na koupel pomyslím
a pes se mi vyhýbá.
rapotačka:Řeč? Nedělám žádnou přípravu, slovem se doma nezmíním, jen na koupel pomyslím
a pes se mi vyhýbá.
To je smutný, ne ?
Dublinbarzoj a Aluška. Cením si toho že navrhujete možnosti a děkuji. Představím vám proto moc milé “ušaté torpédo” které tlumí mou touhu po barzojích. Celkem se jí to holce daří. Není to přímo moje fenka, je mé dcerky ale vyblbnu se s ní až až. Vezmu čubinu, někdy i nejmenší vnoučata + manželku a jdeme si vyvětrat faldy. Cvičíme, stopujeme, aportujeme, vyhledáváme, odkládáme, socializujeme a všechny ty zbytečnosti které patří k řádnému psímu vzdělání. A jako bonus, mám čisté svědomí vůči psům a dokonce pocit že pomáhám.😇
Záleží, jak se na to díváte . Já vidím, jak je vnímavý, citlivý, všechno
zaregistruje. Jdu z nákupu, muž ho musí pustit ke vratům a to jsem
teprve kdesi za rohem, ale on už ví. . . Všechno ví .
A smutné koupání? 😊 No, ten proces přípravy vynechávám a v koupelně ho nestresuju ho ani o minutku dýl a jen ho vyfrotýruju , hned řádí. Ale vyfénovat se musí . Je to starší chlupáček a je zvyklý.
Příspěvek byl o dorozumívání a v tom jsou zvířata skvělá. Domluví se nejen mezi svými, ale i mezidruhově.