list:Tak to je síla, za takový balení násadových vajec by zasloužili do vajec nakopat😠
..jako v Kauflandu 🤣🤣🤣!!
No, já nějak moc neočekávám.. Když sem viděl novýho kohouta, jak mu to totálně nejde, chytne slepici za hlavu, ta řve a von stojí čelem k ní a netuší co má dál dělat.. Když už na slepici vyskočí, tak vrávorá a spadne.. Dal sem 4 vajíčka do líhně na zkoušku oplozenosti a všechny se začaly vyvíjet.. Tak sem objednal pro jistotu 30 násadovek z Gyronu.. Přišlo to rozflákaný, z deseti vajec sem měl omeletu, ostatní sem musel očistit, tak doufám, že ten rozetřenej žloutek nezalepí póry na násadovkách a ty nárazy nedodělaly dílo zkázy úplně.. Takže palce i pěsti nutno držeti 😄
Tak to není radostné 😲 Přesně z takového doručení mám vždycky strach, tak si pro vejce většinou dojíždím, ale vloni jsem si nechal poslat a přišly krásně zabalený, až jsem koukal 😊 Tak držím pěsti ještě intenzivněji
Držím pěsti i svěrače, ať se zadaří 💪💪💪
Nech sa darí!
Gyron začína mať stále horšiu povesť…
napr. dnes som čítala na FB
Dobrý deň chovatelia, rád by som sa s Vami podelil o negatívnu skúsenosť so spoločnosťou GYRON Banka pri Piešťanoch. V minulom týždni som si prevzal objednaných 60 ks brojlerových kurčiat a 30 ks brojlerových kačíc. Na začiatok musím povedať, že som dlhoročným zákazníkom a nakupujem tam krmivo, vitamíny, znáškové sliepky a pod. Aj keď sú ceny oveľa vyššie ako u iných predajcov napr. v Suchej nad Parnou alebo na výstavách, som konzervatívny a chodím tam. Teda chodil som. Po prevzatí do nasledujúceho rána mi uhynuli 4 ks kurčatá a 4 ks kačičky. Poviete si je to živý tvor, stať sa to môže. Áno môže, keby ich pán ktorý ich vydával nehádzal do krabice po štyroch ako zemiaky do vreca. V minulom roku sme brali viac a pani nám (možno omylom) dala dve navyše a prežili všetky. Samozrejme ich ukladala opatrne s láskou a citom. Tento rok to nemali organizačne zvládnuté a na výdaj sa čakalo viac ako hodinu. Týždeň som sa nemohol úspešne dotelefonovať ani na jedno z čísiel, ktoré uvádzajú ako kontakt. Na e-mail tak isto žiadna odpoveď. Dnes sa mi podarilo sa s nimi skontaktovať a pýtali sa ma, že kedy úhyn nastal, a doslova či sa tvárili spokojne 🤣. Nuž pri množstve 30 a 60 ks som nezaregistroval či sa všetky umievajú 🥵. O kompenzácii ani počuť ale po porade s vedúcim mi ponukli 10% zľavu na nákup klietky na prepelice čo predstavuje 8€. Na Webe tento typ kúpite za 79,90 €, tu oveľa drahšie. Ak má niekto podobnú skúsenosť prosím dajte komentár.
Komunikaci můžu potvrdit.. Já objednal 50ks, řikal sem si, že cestou se zhorší procento líhnivosti.. Pak sem zjistil testem na 4 vejcích, že budu mít dost svojich, tak sem jim napsal mejla, jestli by nešlo snížit počet z 50ti na 30.. Žádná reakce, nic.. Měl sem to objednaný na 14tejden a 14tejden v úterý dvakrát stejná sms, že objednávku budou doručovat.. Si řikám, jestli příjde 50 i 30 🙂 Přišlo jen těch 30ks, takže mejly čtou, ale neodpovídaj.. Ale to balení, no, nemyslim že by nebylo co zlepšovat.. Zabalený to bylo úplně přesně jako dole v tom videu, kde má taky nějaký rozflákaný.. Celý to v balíku kloktalo, krabice z žádný strany nepromáčklá a přitom vajíčka rozbitý.. Uvidím, jak se to s kuřatama bude celý vyvíjet, ještě mě lákaj nějaký ty masný kousky, tak bych jim dal šanci, ale asi bych se zkusil domluvit byť třeba za příplatek na nějakým lepším balení..
pozrela som video, milé
držím palce v chove
Tak to je síla, za takový balení násadových vajec by zasloužili do vajec nakopat😠
list:Tak to je síla, za takový balení násadových vajec by zasloužili do vajec nakopat😠
..jako v Kauflandu 🤣🤣🤣!!
No, ale vážně že jo 😂
Ha, včera jsem do živochytky chytla první myš! Už je zrecyklovaná! 🙂
Jsou ty květy asi zmrzlé co? 🤧
Buggyra:Ha, včera jsem do živochytky chytla první myš! Už je zrecyklovaná! 🙂
Taky chytám do živochytky. Nastěhují se k nam do chlév vždy na zimu, když tam mám krmení pro ptáčky. Je jich tam vždycky jen pár (občas i myšice). Už 14 dní nic.
Máme podpůrnou zeď na zahradě podsypanou starými půlcihlovkami. Nosím je tam a nechávám tomu volný průběh, ať si je něco odloví, když vylezou.Musí aby se nažraly.
Mám za to, že ano. Někde jsem četla, že hnědý střed je jasná známka. Bohužel u nás to asi bude taky tak. Naštěstí nevykvetlo zdaleka všechno.
Ehm, rok stare prepelice este vyprdnu nejake vajcio, co myslite?
Vymrzlo mi vsetko, bohuzial…ako myslim kvety, prepelice si hoveju v luxuse…
Něco málo snesou. Ekonomika chovu jde do háje s věkem křepelek poměrně rychle, ale pokud to nepočítáte a chcete se z nich těšit a sem tam dostat vajíčko, tak to celkem jde.
Tak odkedy su zase separe od brojlerov, spokojnejsie sa tvarit uz nemozu.
Len by som chcela vajicka, prikupila by som male, ale zas ich navykat s dilinami lohmankami….aj kurice by som chcela, ale domaci slepaci mancaft su proste…mno….
Proste tak pevne nervy nemam…
A stavat sa teraz bude pre kone, hyd musi pockat.
Je krásný den, tak jedeme na pastvinu.
A kde máte taxametr?🙂