Kauterizace, neboli upalování zobáků kuřicim , se ve velkochovech provádí , aby se kurice neštípaly, aby se nerozběhl kanibalismus..také jsem předloni koupila 5 kuric s upálenou špičkou zobáku..paní mi řekla, že to doroste.. jedna to měla víc, zobák ji dorostl, ale nakřivo..ale zvládla to, chudák..žrala, i dobře snášela..ostatním zobáky dorostly, že nebylo nic poznat…ale je to hrozné 😢..
Kavapo a slepicar.cz je tatáž firma pozor !!!
Já vím, co to obnáší… A otázka je, zda u té se zobákem nakřivo to bylo kvůli zakracování a nebo by ho měla nakřivo i tak, u těch hromadně produkovaných kurů se prostě “chybičky” najdou.
Já beru slípky z Kosiček, tam se zobáky nekrátí 🙂
Jó chybičky, někdy i pořádný chyby. Dělal jsem v drůbežářském podniku. Když jste chytil kuře a ono vám třetí nebo pátou nohou přejelo po ruce, tak vám přeběhl mráz po zádech.
Loni jsem touto dobou koupila krásné kuřice v Kolíně na trhu, stále snáší 👍😀..v nejbližší době tam opět vyrazím, mám to kousek... vyberu si je podle podle sebe, nevadí mi, že jsou dražší 🤗..
…tedy..kuřata s pěti nohama, to musí být 😲🤦…to jsem ještě neviděla,ani netušila, že se stane…s čímpak ty hybridky asi kříži 😲😂
To by mohlo být výhodné - pět stehýnek z jednoho… já teda radši prsíčka 🙂
21.10.2025, 13:05:45 xxx.xxx.224.101
ančovička:…tedy..kuřata s pěti nohama, to musí být 😲🤦…to jsem ještě neviděla,ani netušila, že se stane…s čímpak ty hybridky asi kříži 😲😂
Ono se v tom počtu statisticky vývojové vady ukážou. Nemyslím, že by to byl výsledek příbuzenské plemenitby.
Já jednou jedinkrát viděla kuře se čtyřmi nohami a jehně s pěti.
🐔
Dnes Kosičky velké vyskladnění vynesených slepic za 39,- .
Zítra překupníci předvánoční akce na zkušené nosnice za 109,-.
tak jest 😄
Slepice do zítra na autě, bez žrádla, bez vody.
Žrádla budou mít dost, však přeci pořád snášejí…
Dáváte si zvýšený pozor.
VzVE
Ty vole !!!
https://www.vynesene-slepice.cz/
Za tyhle prachy🤣🤣🤣
Přihodím stovku a mám krásnou kuřici.
Ha, já přihodím dvacku, a mám kuřici. 😀
Vám se snad rozvoz oškubaných vynešenek za 169,- jedna + 200,- za dopravu nelíbí?
A přitom náš starosta to včera rozesílal občanům formou plošné SMS jako výhodnou nabídku.
Ty vole !!! 🙂 🙂 🙂
Prej u vás chytí druhou mízu 😀 😀 to jsou stránky slepičáře?
Tak teď jdou moje známé objednávat od vynesene-slepice.cz roční slípky za 160,- Kč. A prý že to nejsou překupníci, že mají drůbežárny a vozí to z drůbežárny. Tak jsem je ujistila, že z drůbežárny by ty slepice stály stovku a určitě by jim je drůbežárna nevezla až do baráku, protože drůbežárna na to nemá kapacitu (ačkoli Kosičky mají rozvoz až na adresu, to je fakt, ale od jiných jsem neviděla). Kosičky prodávají letos z pochopitelných důvodů jen kuřice v Mlékosrbech, tak holt poruším praxi předchozích let a pořídím kuřice za 250,- místo vynesenek od překupníka za 160,-, které bych si mohla nechat od známých koupit. To se mi ta vejce letos prodraží (holky budou muset snést padesát vajec, aby se zaplatily, místo obvyklých dvaceti) 😀
Od Slepičáře jsme brali parkrát,dodaci doba šla a je fakt že z velikostí kuřic si hlavu neláme,místo snáškových kuřic něco větší než holub než jsme je vykrmili uběhly 4 měsice do 1 vejce.