😀jj..já si pamatuji, že jako děti,jsme je také jedly..ale už nevím,v jaké úpravě 🤔…
Celoroční teplákofka
auu, že se nestydíte 😄
Musím se přiznat, že jsem ochutnal býčí žlázy a byly to fakt dobrý řízky🤭
25.04.2025, 13:41:42 xxx.xxx.224.101
Když vy chlapi to berete moc osobně.🙂Kromě lista - to je tuším taky muž.
Však je to orgán zbytný, ne?😉
25.04.2025, 13:42:33 xxx.xxx.224.101
Jo jo. Když na ně někde v restauraci narazím, tak si je dám. Ale na jídelníčku běžně nebývají.
Pokud vím, tak ano 😉 Kastrace naštěstí dělat nemusím u chovanců ani pracovně. A když jsem na praxi tu možnost měl, raději jsem ji vynechal 😲
Ale jakmile jde o talíř, tak musím ochutnat, co mi pod ruku přijde. Nejhorší pro mě byli mouční červi a cvrčci, protože členovci se mi opravdu příčí, ale když už byli upražení, tak jsem je ochutnat prostě musel 😄
To nebývají, ale stejně tak nutrie, skopové, taky bych si je dal, ale není kde a prostor na chov nemám ☹️
25.04.2025, 14:05:28 xxx.xxx.224.101
mouční červi
A tak ti smažení s česnekovou příchutí mi jrdou velmi. Cvrčci by byli horší - jak to má tykadýlka a nožičky - to bych měla problém.
25.04.2025, 14:07:32 xxx.xxx.224.101
list:To nebývají, ale stejně tak nutrie, skopové, taky bych si je dal, ale není kde a prostor na chov nemám ☹️
To je pravda - nutrie jsme si připravovali na grilu, když jsem byla dítě. A to je už hodně dávno. Skopové by se možná ve specializovaném řeznictví dalo sehnat. Nevím, nepídila jsem se.
Ale jehněčí mají třeba v indických restauracích. Ale to není skopové, no.
Cvrčci byli buď odnožičkovaní, nebo je měli tak stažené k tělíčkům, že nerušili,. Moc jsem na to nekoukal, aby se mi to neeklovalo 😀
Nutrii jsem měl před asi osmi lety naposled, když známý vychytal utečenkyně v potoce, tak je pak upekl 😊 Ale skopové fakt nebývá, prý se dá sehnat v arabských řeznictvích, ale co je na tom pravdy, či kde taková hledat, to fakt nevím🤔
list:Jen se připomínám, že brzy budu čekat první reakce 😉 Nemýlím-li se, příští týden vás čeká líhnutí a krmě je kuřecí, tak alespoň, jestli se na to vrhají jako piraně, nebo kolem toho chodí a raději zobou podestýlku 😲 Právě dostavujeme voliéru pro exoty, tak budu letos líhnout později, bo mám ptáky i v odchovně, ale vejce už jsem poptal, tak bych možná též zainvestoval, při dobrých referencích 😉
Update k mému plánovanému líhnutí, když už jsem ho tu začal řešit veřejně. Vejce nebudou ☹️ Oba chovatelé mi odpověděli, že nejsou schopni dodat, jeden ještě nerozdělil hejna a druhému uhynul kohout. Tak se poohlížím po jiných, ale už mám nejvyšší čas založit líheň. Nabídka ale není bohatá, no, je celkem pozdě. Tak se dnes na schůzi ZO optám předsedy, zda by mi neprodal nějaká od svých velsumek (snad má zdrobnělé) a nebo koupím ty zdrobnělý australky.
list:To nebývají, ale stejně tak nutrie, skopové, taky bych si je dal, ale není kde a prostor na chov nemám ☹️
Nutrií je všude přehršel, neví se, co s nimi. Divím se, že na nich nikdo nepytlačí. Nebo pytlačí?
ad kastrace a pánové to berou osobně:
Berou to osobně, chlapec, co byl při operaci na praxi na vet. technika držel statečně lano od koně a odmítl se jít dívat na operaci 😀 To já bych lano zahodila a běžela se dívat hned. Druhá praktikantka, ta pilně sledovala.
25.04.2025, 16:11:49 xxx.xxx.147.163
Orionka:Nutrií je všude přehršel, neví se, co s nimi. Divím se, že na nich nikdo nepytlačí. Nebo pytlačí?
By mě čistě technicky a teoreticky zajímalo, jak by je šlo upytlačit.
Oko nebo železa (pomíjím, že obojí je zakázáno) mně přijdou neefektivní, střílet - to každý neumí nebo nemá zbraň, možná sklopec s návnadou?
list:Update k mému plánovanému líhnutí, když už jsem ho tu začal řešit veřejně. Vejce nebudou ☹️ Oba chovatelé mi odpověděli, že nejsou schopni dodat, jeden ještě nerozdělil hejna a druhému uhynul kohout. Tak se poohlížím po jiných, ale už mám nejvyšší čas založit líheň. Nabídka ale není bohatá, no, je celkem pozdě. Tak se dnes na schůzi ZO optám předsedy, zda by mi neprodal nějaká od svých velsumek (snad má zdrobnělé) a nebo koupím ty zdrobnělý australky.
hmm.. tak to je na pytel... znám to moc dobře.. člověk se těší, plánuje a pak… přeju ať seženete 👍
kometa:By mě čistě technicky a teoreticky zajímalo, jak by je šlo upytlačit.
Oko nebo železa (pomíjím, že obojí je zakázáno) mně přijdou neefektivní, střílet - to každý neumí nebo nemá zbraň, možná sklopec s návnadou?
Tak já pytlák nejsem. Vzduchovkou ? Možná i pořádnou sukovicí (kdybych byla chlap 90+ - pochopitelně kilo, ne let 🙃), leckde lezou z vody a atakují malé psy.
Prej hlava nahřátá už dost, teď ještě druhou stranu 🙂
25.04.2025, 19:47:00 xxx.xxx.147.163
Vzduchovkou
Ta by asi na nutrii nestačila. To je tak na vrabce. To už je lepší pořádný klacek a odhodlání. Na to není třeba být chlap 90+. Si myslím.
25.04.2025, 19:48:31 xxx.xxx.147.163
JardaPecival:Prej hlava nahřátá už dost, teď ještě druhou stranu 🙂
Ty nohy v protisměru, to je normální? Já viděla kuře naposled jako dítě.