Aktuálně: 2 501 inzerátů237 679 diskuzních příspěvků18 677 uživatelů

Celoroční teplákofka

Buggyra
Buggyra 29.04.2025, 07:16:26 xxx.xxx.198.226

Tak proto píši, jestli je to v orgánech. Ale je to zapouzdřené, zánět být v slepici může nakonec kdykoli (a nejspíš taky je, kdykoli nějakou porazíme). Zánět jako takový vlastně pro konzumenta není nějak nebezpečný, resp. podle původce, pokud je z vnitřních příčin, tak vůbec, pokud z vnějších, většinu vyřeší právě tepelná úprava. Aby to zvíře bylo ke konzumaci nebezpečné, muselo by mít nějakou přenosnou chorobu, no a tomu nebezpečí se už majitelka vystavila, protože to vykuchala a vlastně přišla do styku se vším, s čím mohla.

To je teda můj laický názor, samozřejmě. Já bych slepici sežrala, ale já jsem drsoň 😀 Sežrala jsem i slepici, kterou mi slovila nějaká liška nebo co to bylo a slípka teda samozřejmě nebyla vykrvená a chvilku už se válela v roští chcíplá…

kometa
kometa 29.04.2025, 07:53:17 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 28.04.2025, 23:36:30

může už v ní být zánět…

On ten zánět (mám na mysli žloutkovou peritonitidu) je na první dobrou vidět a hlavně cítit. Pár takových slepic jsme odpitvali. To by člověk nevařil ani psovi.

Na fotografii to vypadá jako opouzdřená záležitost.

Buggyra
Buggyra 29.04.2025, 08:14:30 xxx.xxx.198.226

Jako jasně, pokud se orgány a maso rozkládají, tak to nežeru - ale na to by se snad nikdo neptal, i když v dnešní době…

Anet10
Anet10 29.04.2025, 14:22:20 xxx.xxx.210.148

Děkuji všem za reakce, ty boule byly v takovém pevném obalu, vevnitř byly vařené žloutky, tak ty žloutky vypadaly( ne syrové, jako v syrovém vejci) v obalu ze žaludku, ten obal byl pevný, jako žaludek, tm. šedý. Nebudu tedy raději jíst, teď váhám, jestli uvařit psovi v papiňáku, abych mohla obrat maso od kostí, protože tepelně upravené kosti psovi nikdy nedávám, nebo to vyhodit úplně. Při kuchání to nijak nesmrdělo, mám z toho dvě půlky slepice, maso normální, no ale toto jsem nikdy neviděla. A MOC VŠEM DĚKUJI

Anet10
Anet10 29.04.2025, 14:24:37 xxx.xxx.210.148
Buggyra:

Jako jasně, pokud se orgány a maso rozkládají, tak to nežeru - ale na to by se snad nikdo neptal, i když v dnešní době…

Maso je normální, struktura i barva, žaludek, játra, plíce i srdce taky normální, ne nějak rozkládající se

Buggyra
Buggyra 29.04.2025, 15:14:42 xxx.xxx.198.226

Já bych to snědla 😀 Zamražte a pošlete.

Slepice nechcípla, ale porazili jste ji, do posledka kromě snášení vypadala normálně hádám, tak pokud se vám nechce ji jíst, dejte ji naprosto s klidem psovi.

A nebo zpátky slepicím, to jsem udělala se zbytky soudružky taky. Slepicím můžete dát i ty zdrclé žloutky v těch obalech 🙂 Když to všechno uvaříte, nic nehrozí.

JardaPecival
JardaPecival 29.04.2025, 19:47:05 xxx.xxx.228.63

U mě by slípku měly pro klid duše uvařený kočky, já osobně bych si ji nedal.. Holka je nespíš jedlá, ale přeci jen, taková bída tu není, abych jí nějak řešil s paprikou a smetanou 😄

Bodlinka
Bodlinka 29.04.2025, 21:02:45 xxx.xxx.94.238

ještě že nevíte, co se na jatkách razítkuje jako podmíněně poživatelné výrobní😀

slepice trpěla chronickou impakcí vejcovodu.

Anet10
Anet10 29.04.2025, 22:19:03 xxx:xxx.4731:3747
Buggyra:

Slepice nechcípla, ale porazili jste ji, do posledka kromě snášení vypadala normálně hádám, tak pokud se vám nechce ji jíst, dejte ji naprosto s klidem psovi.

A nebo zpátky slepicím, to jsem udělala se zbytky soudružky taky. Slepicím můžete dát i ty zdrclé žloutky v těch obalech 🙂 Když to všechno uvaříte, nic nehrozí.

Ty boule, játra,žaludek,srdce a všechny vnitřnosti už jsou dávno v popelnici. Zbyly jen 2 půlky slepice-maso a to uvařím psovi. Ztotožňuji se s názorem Jardy Pecival, jsem takový opatrňák,nejedla bych to, ten kousek masa mi za to nestojí. Bodlinko, děkuji za Dg, kouknu někde na net, co je to vlastně zač. Buggyro, bojím se to jíst, ale děkuju za názor

Orionka (neregistrovaný) 30.04.2025, 06:00:08 xxx:xxx.d114:cbf8
Buggyra:

To je rozmazlenost chovatelů ( rozmazlují se vlastní prací). My, co kupujeme i kuřecí játra v obchodě, bůhví, co sníme. Radši nevědět a hlavně velkovýrobu nenavštěvovat.

Buggyra
Buggyra 30.04.2025, 07:14:13 xxx.xxx.198.226

Orionko, s těma slepicema je takovýho s**í při zpracování (a to já to stahuju, neškubu…), že i kdyby bylo to maso hnědý, tak ho nacpu do chřtánu 😀 (někomu…)

Pokud budete chtít, klidně vám pošlu slépku živou, až bude nesnášenlivá, můžete si zpracovat 🙂 Mně ubude práce a vám přibude třeba radost 🙂 Mohu ji před předáním i řádně vykrmit, aby se jen koulela 😂

Horsana
Horsana 30.04.2025, 15:11:20 xxx.xxx.234.42

Mne zacali znasat stare prepelice. Nie kazdy den, ale pre planinovu zver ako uplatok za nezratie mojej hydiny staci.

A budem mat egrese, ha! Dufam, ak nevykapu.

Anonymní (neregistrovaný) 01.05.2025, 12:07:40 xxx.xxx.29.34
Horsana:

Mne zacali znasat stare prepelice. Nie kazdy den, ale pre planinovu zver ako uplatok za nezratie mojej hydiny staci.

A budem mat egrese, ha! Dufam, ak nevykapu.

Nelakate si tam spis tu planinovou zver temi vajicky?

Horsana
Horsana 01.05.2025, 14:10:45 xxx.xxx.16.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.05.2025, 12:07:40

Tak rok to funguje k spokojnosti vsetkych.

Dokonca aj viem, kde ma liska noru, je kupodivu hore, nad pozemkom, nie dole, odkial liska vzdy prichadza.

Fox si to teda nemusi nosit daleko, ma mlade, nech papaju.

Kuny teraz vyberaju hniezda, robia to v noci, chudata vtacky, aj vcera na mna zo stromu svietili oci, ale to bolo hore, v podplaninovej dzungli, kde som ako vzdy bludila cestou dole.

Do mojho kurina by sa kuna dostala, aj lasica, tchor, aj liska, keby velmi chcela. Zatial ok.

A ostavaju plache, ako boli, chodia si po jedlo iba ked tam nie som. Auto im nevadi, clovek ano.

A vzdy necham nieco aj havranom. Ti teda lietaju nizsie, to je pravda, ale na ramene ich este nenosim.

Vcera okolo mna na planine prechadzal jazvec, na par metrov, zamysleny. Ja som si chcela urobit zemiaky v alobale, ale zabudla som si noz, tak som ich krajala tak, ze som z nich odhryzavala, vedla uz horel ohnik.

Jazvec zastal na ten chroupavy zvuk, dvihol hlavu, uvidel ma a padla mu sanka. Hodnu chvilu spracovaval, co vidi, potom sa otocil a pelasil dole.

Ked som v noci odchadzala, bol jeden cerstvo zrazeny na ceste.

Radsej nech sa krmia hore.

Death rate na nasich cestach strasny. A v obdobi, ked liscata a mlade jazvece opustia brloh je to doslova apokalypsa. 

kometa
kometa 01.05.2025, 20:07:41 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 01.05.2025, 14:10:45

ale na ramene ich este nenosim.

Já mám čarodějnice spojené spíš s černou kočkou. A Rumburak se proměňoval v krkavce, ne? 😉

Horsana
Horsana 01.05.2025, 20:25:59 xxx.xxx.17.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.05.2025, 20:07:41

No este macku, aby mi lovila moje polokrotke sykorky!

P.S. skrotenie sa prejavuje tak, za na mna vrestia, kym im tam nieco nedam. Ale lupanu slnecnicu nechcu, pche!

Anet10
Anet10 05.05.2025, 19:01:36 xxx:xxx.4731:3747

V sobotu jsme si přivezli domů 16 týdenní kuřičky hybridky z líheň Studenec. Koupili jsme pro ně tam i krmivo, takové granulky. Jen se zeptám, můžeme jim něco přilepšit, aby neměly je ty graulky? A co? Jsou ve výběhu na trávě, mají kryté pelešiště s popelem, v popelu křemelinu, do vody k pití jsme přidali Acidomid. Ptám se proto, že 16 týdenní jsme nikdy neměli, tak aby tu výživu měly dostatečnou.

ančovička (neregistrovaný) 05.05.2025, 21:22:54 xxx.xxx.105.229
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 05.05.2025, 19:01:36

Granule určené věku kuřic,  JSOU dostatečné jejich potřebám…nic jiného kuřice nepotřebují..

Buggyra
Buggyra 06.05.2025, 06:24:30 xxx.xxx.198.226

Tak mi asi vyplivla automatická dvířka ke kurníku… Ještě včera jsem si na Třetím víku pochvalovala, jak jsou dokonalá, a že jen před dvěma dny se vybily baterky, tak musím pořídit nové, ale během manipulace s dvířky prasklo lanko, které tahá desky ve dvířkách a zřejmě tam někde došlo k zádrhelu. Lanko jsem navázala, technicky nemělo co být špatně… Dvířka na baterie reagují, ale kompletně se přehodil mechanismus. Když je tma, dvířka se otevřou a signalizují otevřeno, když je světlo, dvířka se zavřou a signalizují zavřeno. Musím to nějak pořešit, nechce se mi kupovat novou strojovnu…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.