»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 01.05.2025, 12:07:40
Tak rok to funguje k spokojnosti vsetkych.
Dokonca aj viem, kde ma liska noru, je kupodivu hore, nad pozemkom, nie dole, odkial liska vzdy prichadza.
Fox si to teda nemusi nosit daleko, ma mlade, nech papaju.
Kuny teraz vyberaju hniezda, robia to v noci, chudata vtacky, aj vcera na mna zo stromu svietili oci, ale to bolo hore, v podplaninovej dzungli, kde som ako vzdy bludila cestou dole.
Do mojho kurina by sa kuna dostala, aj lasica, tchor, aj liska, keby velmi chcela. Zatial ok.
A ostavaju plache, ako boli, chodia si po jedlo iba ked tam nie som. Auto im nevadi, clovek ano.
A vzdy necham nieco aj havranom. Ti teda lietaju nizsie, to je pravda, ale na ramene ich este nenosim.
Vcera okolo mna na planine prechadzal jazvec, na par metrov, zamysleny. Ja som si chcela urobit zemiaky v alobale, ale zabudla som si noz, tak som ich krajala tak, ze som z nich odhryzavala, vedla uz horel ohnik.
Jazvec zastal na ten chroupavy zvuk, dvihol hlavu, uvidel ma a padla mu sanka. Hodnu chvilu spracovaval, co vidi, potom sa otocil a pelasil dole.
Ked som v noci odchadzala, bol jeden cerstvo zrazeny na ceste.
Radsej nech sa krmia hore.
Death rate na nasich cestach strasny. A v obdobi, ked liscata a mlade jazvece opustia brloh je to doslova apokalypsa.