»
Odpověď na příspěvek uživatele
zvedavec z 07.05.2025, 10:31:38
Četla jsem jakýsi článek, který tvrdil, že mluvit pozitivně vede k optimismu, a ten je spojen s lepším zdravím.
Takže jsem přestala nadávat, už si nestěžuju a na všem se snažím najít pozitiva. Nějakou dobu jsem měla pocit, že nebudu moct mluvit vůbec, ale pak se to stalo a já opravdu pocítila, že ten článek nelhal a že opravdu je na světě krásně, ptáčci zpívají, sluníčko svítí a tak dále.
Pod dojmem z onoho článku bych své nedávné dny shrnula nějak takto:
Stěhování jsem pojala jako příležitost zmenšit množství věcí, které máme. Začala jsem u kávového likéru, pokračovala přes skořicovou whisky a teď ještě umenším počet lahví vína a medoviny, které vlastníme.
Stěhujeme se značně dočasně (na cca 1 rok), než postavíme dům, k mým rodičům. To vede k mnoha novým příležotostem.
Mámin inovativní postoj by se dal nazvat jako kibicování a prosazování si svého za každou cenu. Takže si třeba nemůžeme v ložnici přestěhovat nábytek. Což vnímám jako šanci zlepšit své diplomatické schopnosti.
Tátovi je naopak všechno jedno, což beru jako možnost pro zlepšení svého odpočinku. 😀
Teď vařím karé - libové vepřové maso, které nemám ráda a které můj choť ukradl svým rodičům, protože nepozná naše suroviny od cizích. Vařit neoblíbená jídla je jistě také k něčemu dobré, a teď mám příležitost zjistit na co.
O víkendu má být kouzelných 13 stupňů a odpoledne poprchávat. Podotýkám, že o víkendu je ta synova oslava narozenin, která vzhledem k počtu účastníků je koncipována jako venkovní. Takže super, potrénujeme imunitu.
Mimochodem, švagr s rodinou mají málo peněz a možná nebudou moci přijet. Rozbilo se jim auto a nemají prý ani na benzín. Což je super vědět - máme nakoupeno pět kg masa na gyros a 4 kg ryb na gril. Pokud tedy nepřijedou, budeme mít navařeno na další cca 3 dny. Manželovi nevadí jíst to samé dokola, a pro mě by to byla opět příležitost potrénovat své mentalní schopnosti.
Navíc švagr si domluvil, že nechce ani gyros, ani ryby. Tudíž jsme nakoupili naložené maso na gril a klobásky. Ani jedno z toho moc nejíme, tak pokud nepřijedou, budeme moci udělat dobrý skutek a nakrmit tím toulavé kočky. Bezdomovce tu totiž bohužel nemáme, jinak by to jistě byla příležitost pro ještě větší dobrý skutek.
Synáček do toho všeho sem tam ječí, což je skvělý způsob, jak posílit plíce.
A ještě jedna dobrá zpráva - manžel se praštil do achillovky, a pokud ho to nepřestane bolet, budeme moci zítra prověřit kvalitu místní pohotovosti. On bude mít dvojnásobnou radost, protože se bude moci zlepšit v chůzi s berlemi.
A to jsem o dobrých zprávách, které se týkají zvířat, ani nezačala!