Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 30.06.2025, 06:40:34
Bydlíme hned u silnice, hlavní přes ves. Kočky jsme pořídili, protože by jinak koťata skončila v sudu 😕 tak dostaly šanci, ale silnice není dobré kočičí hřiště 😟
Nojono, kolikrát jim to člověk říkal.. A stejnak, nerozhlídnou se a nerozhlídnou 🙂 A když nepřejedou, tak najde po roztání ledu utopenou.. Když tak projíždím fotky, tak jich člověk za těch 25let pár vystřídal..
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 01.07.2025, 08:34:28
😊 nádherná koťátka 😇🥰…kdybych neměla pět dospělých (kastrovaných) koček, tak bych si snad jedno to černobílé, vzala😂🙈..to jsou naše poslední koťata ,asi před pěti lety 😂👍👍👍🙏🙏🙏
Neutopila se naštěstí žádná. Včas jsem je zachránila. A doma jim vynadala, od té doby je vypuštěná a kachňata mají jen plechovou lodnu. Bohužel syn a manžel to nedomysleli…..
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 03.07.2025, 21:51:14
Tak to je dobře 😀👍…kdepak hluboká voda ,to by chudinky nemohly ani vylézt ven..🙈.. jedině nízké staré pekáče nebo nízké lodny..s cihlou po stranách na snadný výstup podle potřeby…já mám pro malé pižmovky staré pekáče…nehrozí promočení = prochladnutní a vyskočí,kdy chtějí 😀.. postupně dostávají “bazénky ”větší ..😄
Když jsme viděli tuto růži poprvé na snímku z vídeňského rozária, věděli jsme, že ji nutně musíme mít. Už ten název! V létě 2015 jsme náhodou byli u Starkla v Čáslavi a bum - měli ji tam. Starkl má jako jediný prodejce oficiální licenci pro prodej této italské růže. K objednání bude v eshopu na podzim, teď má v zahradnictví kontejnerované. Italské růže jsou fajn. Do tohoto tropického počasí jako dělané. ´Parfum d´Evita´ má synonymum, pod ním je k vidění (v zahraničí) častěji ´Brise Parfum´. Tak jako tak - vůně je v obou názvech právem. Je neobvyklé, jak silně voní růže s malými kvítky. Růže s podobným typem květu často voní jen neznatelně, někdy mírně a intenzitu/dojem dohání množství kvítků. Ale ´Parfum d´Evita´ voní náramně a hlavně do dálky. Není potřeba sklánět se k jednotlivým květům - stačí být v blízkosti keře, voní několik metrů do okolí. Skvěle doplní odér dokvétajících historických růží a prodlouží sezonu vonění. Naše sazenice ale nejsou od Starkla, tam koupenou jsme darovali kamarádovi. Obě naše rostliny pocházejí přímo z Itálie od šlechtitele - Barni. Škoda, že vám nemůžeme poslat tu nádhernou speciální vůni.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.07.2025, 09:35:33
Takhle vypadala moje ruka. Chladila jsem jenom chvíli a pak ta cibule. Asi na 20 minut. A dobrý. Teda na bolest (ale ta by možná odezněla sama). Otok nějakou hodinu zůstal.
Nám na podobné patálie pomáhá starý dobrý Acylpyrin. Kyselina acetylsalicylová je báječný všelék. Nožky máte hezké, takové hedvábné. Kdyby tu byl Olánek, už by měl jistě pod bradou bryndák. Posíláme vám světlušku, která přistála na naší upracované ručce. Naše úcta.
Dnes začíná Tour de France, takže gaučík i ovladač jsou v nejvyšší pohotovosti!