Aktuálně: 2 741 inzerátů261 946 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Celoroční teplákofka

JardaPecival
JardaPecival 05.07.2025, 10:12:25 xxx:xxx.d686:d03

Buďte rády za štípnutí, to vopuchne a zase zmizí..já mám za sebou svůj první záchvat dny.. celej svět se mi zhroutil, všechno co mám rád nesmim žrát, pivo taky.. peklo.. včera po třech tejdnech odeznělo, tak můžu začít brat prášky a trochu jíst normálnějc..

P.s. piva sem se vzdal jen prvních pár dní, pak už to nešlo.. žíža byla silnější než bolest.. ale ono to dnešní průmyslový má málo co společnýho s opravdovým pivem 😄

Varaxi
Varaxi 05.07.2025, 10:56:21 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 05.07.2025, 10:12:25

To jsem měla při mononukleóze. Půl roku jsem strávila na dušeném rybím filé, vařeném kuřeti, rýži a bramborách. K tomu byla v páře vařená zelenina. 🙂

acher (neregistrovaný) 05.07.2025, 11:00:32 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 05.07.2025, 10:12:25

Jestli neznáte najděte si dna v dotazech nebo je možno i zaslat dotaz.

S radami a přípravky p. Nového mám výborné zkušenosti nejenom já,ale i řada dalších lidí.

Jestli chcete můžete vyzkoušet.Tchýně synů díky jeho radám a čajům nejenom nemá záchvaty dny,ale už ani nebere léky.

https://www.bretislavnovy.cz/poradna.html

Varaxi
Varaxi 05.07.2025, 11:03:47 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 05.07.2025, 10:10:23

Děkuju. Světluška se sice tradičně posílá slepcům, ale tož… nehleďme darované světlušce na zuby. 🙂 

Acylpirin nemůžu, kojím. Ale díky za tip, třeba se to bude jednou hodit. O cibuli a octu vím, ale Fenistil mi vždycky přišel lepší. A úplně nejlepší je to chlazení. 

Tap
Tap 05.07.2025, 11:25:00 xxx:xxx.28b3:cb5f

Tak ale vážení…
Toto už není chovatelský web, ale lazaret.

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 06.07.2025, 12:36:57 xxx:xxx.d686:d03
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.07.2025, 11:00:32

Díky moc, zejtra prostuduju 👍 mám mrazák narvanej masem, plnej dvorek kuřat “těšících” se na poctivou a hutnou polívku a ta hnusná nemoc mě donutila dneska hledat, jak se dělá zeleninovej vývar 😂

Tap
Tap 06.07.2025, 12:38:38 xxx:xxx.262e:b9cc

Každoročně se v Baden-Badenu koná vyhlášení růže roku.
Odborná porota letos hodnotila 141 novinek,
příští sezonu to bude dokonce 155 nových kultivarů růží.
Nejen pro šlechtitele je to velmi prestižní záležitost.
Letos vyhrála růže od německého šlechtitelského domu Tantau.
Je to růže z jeho obchodní skupiny Orienta, konkrétně ´Orienta® Milya´.
Skupina Orienta je typická svým jinobarevným “očkem”, protože v sobě
nese růži perskou. První hybridy, získané křížením zahradních růží
s růží perskou, byly nedostatečně mrazuodolné pro naše podmínky,
ale to se s každou další generací zlepšuje a současné odrůdy 
jsou už běžně/dobře odolné. 
Je to poprvé kdy hybrid růže perské (hulthemia) vyhrál tuto prestižní soutěž.

´Orienta® Milya´ Zlatá růže roku 2025 od Tantau Rosen.

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 07:25:35 xxx.xxx.198.226

Tak mám o slépku méně.

Měla jedna nějakou vodnatou masu v podbřišku, úplně jí na tom místě vypadalo peří, zvětšovalo se to a slípka byla špatná, polehávala a tak. Tak jsem ji vzala k veterináři. Veterinář pravil, že peri-*/endo-*-tida (nějaký vnitřní zánět, to vím taky) a že se s tím zpravidla nedá nic dělat. Tak jsem pravila, že tedy dobrá, pod sekeru může slepice vždycky, a že bych nějaký zásah. Tak na mě vet vykulil voko, že jako jak si představuji ten zásah, tak jsem říkala, že bych tu tekutinu odpustila nejraději, ať taky vidíme, o co jde, zda je to hnis nebo co. No tak že dobře, vzal jehlu a napíchnul slípku a nechal téci, vytékala žlutavá nezapáchající průhledná tekutina, barevná voda. Slípku jsem naložila, veterináři zaplatila jako za luxusní novou kuřici neobvyklého zbarvení, a slípku vypustila zase u koní do prostoru, ještě z ní odkapávala ta tekutina, říkala jsem si, dobře, aspoň se uvolní ten tlak.

To se stalo před 10 dny. Od té doby všechny slepice v pohodě, běhaly za mnou na krmení jako vždy, jen tahle chodila večer dřív domů do kurníku si lehnout, ale její stav se zdál stabilizovaný, hřebínku se vrátila barva, na podbřišku jí sice slezlo všechno peří, ale jinak se zdála celkem vitální.

A včera jsem našla slepici pod bidlem chcíplou.

Jenže, k mému překvapení, ta “moje” nemocná byla v podvečer zase na bidle první! Tak ji beru do ruky a čučím, a ona už v podbřišku skoro nemá nic navíc a z holin jí začínají trčet nové trubičky s peřím - ona si drze přepeřuje!

Tak já nevím, co se stalo té, co jsem ji našla pod bidlem, ale jsem ráda, že jsem dala šanci té nemocné 🙂 Třeba z ní nebude vejce, ale zase třeba si ji vyhlédne predátor, až půjde zase na obchůzku.

Tu leklou jsem nepitvala ani jsem ji nebrala domů uvařit pro ostatní, měla jsem návštěvu a nechtělo se mi  s tím patlat… Hodila jsem za plot nějakému vděčnému predátorovi, dneska po noci tam už nebude.

Tak mám deset slepic, aspoň se to bude dobře počítat, pochopitelně hnědka je stále v akci, momentálně kvoká, nechce se mi s tím nic dělat… 🙂 Málo platné, soudružkám je už ke třem letům (těm pozůstalkám z minula ještě více), tak prostě ztráty budou. Až klesne stav na pět kusů, doplním čerstvými.

kometa
kometa správce
07.07.2025, 08:03:37 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.07.2025, 07:25:35

Hodila jsem za plot

Jenom pocitově - neházela bych mršiny za plot. Abych ty predátory zbytečně nelákala. Jako žraloky.

Za péči o nemocnou slípku 👍

Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 08:51:42 xxx.xxx.198.226

Jako mně tam predátoři prostě chodí. Mají tam trasu. Už to tu bylo několikrát, taky mi to říkali lidi naživo, abych neházela mršiny za plot, že je to láká, no v úplně stejném prostoru se procházejí i ty živé slepice, takže… Vím, že když se budou slepice procházet po rynku před šestou ráno, tak mi je jistotně něco sejme, a to jsem půl roku nehodila za plot ani pírko. Tak naopak jsem ráda, že se o mrchu něco postará a já nemusím řešit, co s kadáverem, resp. ho vozit kdovíkam…

Tap
Tap 07.07.2025, 10:04:34 xxx:xxx.262e:b9cc

Vaření vajec nikdy nebylo jednodušší a přesnější.
Navíc s minimální spotřebou vody.
Možná znáte elektrický vařič vajec Tescoma President.
Je právě teď v akci.
Za roky, co ho používáme, si ho nemůžeme vynachválit
- vejce jsou přesně akorát, raz dva a stačí jen pár kapek vody. 

https://www.tescoma.cz/elektricky-varic-na-vejce-president

Obrázek Obrázek Obrázek
acher (neregistrovaný) 08.07.2025, 09:03:04 xxx.xxx.222.196

a víte,jak se jmenuje chytrá blondýna?

---------------------------------------------------

zlatý retrívr 😀

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2025, 09:12:04 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.07.2025, 07:25:35

pochopitelně hnědka je stále v akci, momentálně kvoká, nechce se mi s tím nic dělat…

Vivááát Rambova sestra, viváát. A vivat taky Buggyra, že vzala slípku k vetovi. To je dobře, to je dobře. 

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2025, 09:13:23 xxx.xxx.226.62

A já se tu rovnou pochlubím -sem ščastlivá - krásně mi jdou venku nakládačky. Huž jsme sežrali celou jednu mísu. A dozrávají mi rajčata. Sem bohatec. Brambory ve věži bramborujou, huž odkvetly, uvidíme, co bude uvnitř. Jsem čím dál tím zvědavější. 

Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 09:23:36 xxx.xxx.198.226

Týjo, vám to jede! I přes ty tropy, co se u nás udály, mně rajská zatím jen kvetou, brambory taky, okurky taky, cukety také nasazují na květy. Brambory snad vzešly nakonec všechny, vypadá to na políčku utěšeně. I cibule by měla dorůst velikosti větší než dvojnásobek sazečky… Ale holt jsem vše dávala ven později, něco i dvakrát (tykve), tak musím být trpělivá.

Podsev z ředkviček nestojí ani za nic, nedělají bulvy, asi je tam na ně moc stín pod těmi česneky a cibulemi, podsev z mrkví je na tom lépe, tam asi na podzim něco bude (všechno u nás trvá dýl..).

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2025, 11:20:02 xxx.xxx.226.62

Já jsem rajčata a papriky venčila - hrozně dlouho. Po přinesení domů jsem je přesadila do většího - koupila jsem je fakt hrozně brzo a nenám skleník, tak jsem musela suplovat jeho funkci . Všechno je to v novým vyvýšeným, hnojeno  koňským uleželým hnojem. Jedna paprika to nějak zabalila, ale okurky mi zatím dělají fakt radost. A protože jim dopřávám vláhu, nejsou hořký ani. 

Ředkvičky jsem měla jen na začátku, k druhýmu osetí jsem se nedostala. Taky jsem zvědavá jak to bude s mrkví. A pórek -zimní - se teď začal činit. Jo a celére!! Mám krásný celére - teda nať zatim, jak se to vybulví, nevim.

ančovička (neregistrovaný) 08.07.2025, 13:04:39 xxx.xxx.8.113
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 08.07.2025, 11:20:02

..tak to vám gratuluji ke krásným pěstitelským úspěchům 🥳👍👍…se skleníkem to je mnohem jednodušší, tak to oceňuji 😀👍…pórek jsem nestihla,ani celer😥, což dost lituju, protože není nad domácí👍…mívala jsem celer ve sklepě, kde vydržel do jara,jako čerstvý…uskladněny v lodně v substrátu ..minule jsem celer koupila na bramborový salát..polovinu ho schovala v lednici na příště 🤣🤣🤣…za 14 dní se roztekl🤣🤣🤦🤦

Anonymní (neregistrovaný) 09.07.2025, 08:29:34 xxx.xxx.220.244

co vam roste ted v horkem lete nejlip ve sleniku?

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 08:32:12 xxx.xxx.198.226

No asi rajčata 🙂 a kdyby ty kytky za něco stály, tak samozřejmě okurky, melouny, tykve obecně. Ale rajčata se tam radují momentálně ze všeho nejvíc.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.