Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 08.07.2025, 13:04:39
Mě ten pórek baví, že s ním vlastně nejni práce. Furt nedělal nic a najednou - prd ho, začíná se zvětšovati. A celeři jsou obři, mají tedy hustý háro, jak to vypadá pod zemí zatím nevím. že se dá ta nať odřezávat? Že bych si nasušila?
Jo a saláti v truhlikách - ty jsou taky supr, dala jsem je tam z nouze, páč to byl dar a nebyl na něj místo - a postavila na opřený palety a krásně narostli a jsou dobrý, žádný hořčáci. Takže inovace - salát v truhliku v pohodě. A ušetří tak člověk místo pro něco jinýho co na záhonek musí.
Já si jinak kupuju od zdejších zemědělců - veškerou kořenovku, vydrží mi dlouho, mám ji prostě v garáge v bednách od banánů. ale až se dodělá krecht- už má novou čepici, už do něj neteče, tak jen dveře sehnat, tak bude bydlet šécko tam. Já miluju ten pocit, že jsem bohatá bramborama, cibulí a kořenovkou. Dávám mi to pocit, že přežiju 😀
ad ten skleník - se u sebe trochu bojím, že mi to tam bude třeba plesnivět?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.07.2025, 08:32:12
Ještě přidám papriky…venku na záhonech, ani v parných letech, nejsou tak velké a zdravé, jako ve skleníku.. také tam mívám 🍆 lilek.. baklažán..daří se mu lépe, než venku..
Papriky taky má, ale na těch uvidíme podle výsledků, oboje naše vypadají dost podobně veliké a nakvetené. (on má foliovník, já to mám venku na jižní straně buňky)
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.07.2025, 09:23:57
Tedy, by jste úplná kolchoznice 👍😄..krecht tedy ještě nemám, je to dobrý nápad 👍..zásoby na zimu musí být a z vlastní zahrady jsou nejlepší😀..🧅, 🥕, brambory, i ta řepa na zimu pro slepice….ve skleníku nic neplesnivi, ventilace funguje, střešní nebo boční větrání..já mám střešní, dcera v polykarbonátovém “skleníku”s tunelovou střechou, větrá dělenými dveřmi…má krásné rostliny..právě už neví, co s okurkami hadovkami🤦😄
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 09.07.2025, 11:23:00
Ajo řípa! Na tu jsem zapomněla, tu taky mám. A taky vypadá hezky. a mrkvičku - jsem zvědavá, jak mi to všechno vyjde. Mám to zatím všechno v menším množství, nemám tolikatě místa zatím, že bych měla po bednách, ale to koupené je fakt místního pole a kvalitní. A jejich brambory opukový, ty mají neskutečnou výdrž, fakt mi vydrží celou zimu.
Krásné dopoledne všem 😀🌞…tak já mám od včerejšího večera nové zvířátko 🦔😂🤦.. Betynka, jezevčík, strašně štěkala..tak jsem vyběhla ven,zjistit co se děje..u její misky s granulemi jsem objevila maličkého ježka 🦔😀dala jsem ho kýblu, prodala hrst granulí a vařené vajíčko..byl hladový,hned se na to vrhnul a chroupal granule😀…po chvíli jsem ho přemístila do kotce kralikarny i s krmením👍..teď je zavrtaný v seně, všechno krmení zmizelo 😀👍
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 14.07.2025, 10:23:12
teď je zavrtaný v seně, všechno krmení zmizelo
a to zní velmi dobře! My jsme taky měli chvilinku strávníka navíc - malýho ťuhýka.
A já teď budu mít na starosti na pár dní deset slepic a dvě krůty. Čím můžu krůtám přilepšit? Můžou třeba trošku masa od psů? Nebo jako dospělé už to nechtějí?
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 14.07.2025, 10:23:12
A proč je zavřený? U nás chodí takový dva,asi jsou z těch,co přezimovali ve chlívě.Mají ve chlívě misku s granulemi pro kočky nebo trochu masa a vodu.Když chtějí,přijdou se nakrmit sami.Jinak si shánějí venku.
Já myslím, že není zavřený -? to bude z momentu odchytu?
Jj…malý ježek byl zavřený ,protože Betynka ho objevila u své misky s granulemi a šílela 😂😂🤦..tak dostal v klidu nažrat a napít..chtěla jsem ho ukázat malé vnučce,až se vrátí z dovolené,ale ježek byl bohužel ráno pryč 🤔😀…zdrhnul dírou v rohu kotce😂…ale ježci u nas být bohužel nemůžou , jednak kvůli Betynce a hlavně kvůli slepicím.. spíš tedy vejcím..nedávno jsem odvezla do remízku odchyceného velkého ježka, chodil do hnízd slepicím..dokonce jednou mi ježci zlikvidovali nasezena vejce pod krůtou…
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.07.2025, 08:27:14
Tak u nás jsou ježci i slepice v jednom chlívě.Na jedné straně je přípravka kde mají granule kočky i ježci a kde i zimovali a na druhé straně je kurník kde jsou slepice a vedle prázdný box po kozlovi a tam jsou snášková hnízda a slepice tam snášejí.Ještě se nikdy nic nestalo ani slepicím ani vejcům ani kuřatům,když tam byla s kvočnou.A to tam chodí ježci už řadu let.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 18.07.2025, 08:37:18
Tak to máte dobré 😀👍…když jsme měli velké psy, dobrmany, také ježka dokázali zabít.. Betynka naštěstí jen příšerně štěká 😂🤦🤦…moje sousedka přes silnici , má ježčí farmu🤣🤣 🦔🦔🦔…v noci se k ní schází snad všichni ježci z vesnice 😀…má pro ně připraveno několik misek s granulemi😄…když spolu večer sedíme, máme živou televizi “království zvířat”😀🦔🦔 ježky má krotké 😄