Kometa smazala příspěvek o tom, že už je načase
začít přikrmovat sýkorky, už šmejdí zahradou a mají hlad.
Následoval odkaz na web České společnosti ornitologické.
Ona to vadně vyhodnotila jako reklamu.
Na neschopnost moderátorky dojela i ifauna - pamatujete?
Celoroční teplákofka
Spíš byl vadně napsaný příspěvek, protože vážně působil jako reklama a málem jsem ho nahlásil taky. Poučení pro příště - příspěvky psát tak, aby bylo zřejmé, že nejsou reklamou 😉
taky už jedeme na všechna krmítka - v létě jen na jedno… Lojovky, slunečnice i mix semen už jsou v rozumném množství naskladněny… A navíc je hodně vlašáků (takže ty menší úlomky jsou určeny pro slavnostnější menu do krmítek)
U nás má veškeré zvěrstvo semena celoročně volně k dispozici… hromady… 😀 Zvu sýkory k nám, aby to vyzobaly, protože myši se zvonkama nestíhají.
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-at-to-ma-smak-kocka-si-do-polevky-na-sporaku-prinesla-vlastni-mys-40544892#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
24.10.2025, 11:43:29 xxx.xxx.224.101
No, nevím. Všichni mí kocouři ulovené myši sežrali. Ještě chápu vyřádkovat před dveřmi.
Ale vařit? To objevili před pár desítkami tisíc let naši prapředkové.
Že by zase AI?
Podělím se s vámi o jeden slepičí příběh.Manžel asi před třemi týdny přivezl od kamaráda tři roční slepice leghorny.Večer je zavřel k ostatním do kurníku,trochu posypal dezinfekcí aby se neklobaly.Ráno všechni vylezli z kurníku,nažrali se a zmizeli na zahradě.Večer zalezli,tak je počítám a jedna chybí.Povídám manželovi ať se podívá po dvoře,zahradě a hlavně stromech,jestli někde nesedí.Nebyla nikde ani následující den. Další den večer přišel syn a že říkali sousedi,že tam mají už druhý den slepici na terase.Přes čtyři baráky.Další den ráno k nim manžel vyrazil,ale slepici nanašel.Nebyla ani následující dny.No říkám,už ji odnesla liška.A tento týden,po skoro třech týdnech,počítám slepice a ejhle je jich o jednu více.Ztracenou kolegyni nic nesežralo a dokonce i trefila zpět.
Orpingtonka levandulová slovenské kamarádky.
..tak ta je nádherná 😇👍…levandulovou vidím poprvé 😀…
Mně ty fotky připadají hrozně divné. Upravené fotošopem nebo tak něco. Už to, že kytky v popředí jsou identické, že motýl z jedné fotky má pozůstatky na další… AI?
Jestli se mýlím, tak se omlouvám.
Upravené samozřejmě jsou, do jaké míry, to se asi nedozvíme. Googl našel rok starou fotku tuto.
https://www.facebook.com/orpingtons.wyandotte/posts/orpingtonka-levandulov%C3%A1-orpington-lavender-/550415211025456/
..tak já jsem si před pár dny udělala radost a přivezla si do chovu mladého, krásného kohoutka Vorwerky.. (forverky)😇..mám ještě dvě slepičky, tak na jaře bude chovný kmen😀..už teď se moc těším na kuřátka 😇😀🤦
Tak jsem se tedy rozhoupala a objednala si nášlapné krmítko od Hradského sunku. Podpořím českého výrobce a snad budou mít myši po žížalkách 🙂
Díky, že se Vám kohoutek líbí 🤗❤️…je to zatím puberťák🤭, ale určitě bude za pár měsíců fešák…hlavně,aby se slepičkám líbil ..vidím to tak, že manžel přistaví další voliéru, aby slepičky měly soukromí🤭😄…to ale manžel zatím neví 😂
Forverky jsou jedny z mých dvou favoritek, druhý jsou hamburčanky. Přechod černého krku do hnědého těla je krása.
Tak samozřejmě, jak jinak.. Od minulýho čtvrtka neschopenka, horečka/zimnice, bolest kůže kolen, rýmička, kašlíček a dnešní speciálka Wyandotek v Bydžově v prd.li….. 😈
No jo Jardo, to je ale špatná prevence.😄 Jak říká manžel: večer malýho rumečka nebo slivovičku a jedno pivko a bacily nemají šanci.😴 Asi to funguje, za 45 let co jsme spolu, nemocný nebyl.
Prevenci v týhle podobě určitě nezanedbávám, musil to bejt extra odolnej bacil 😂
Tak to byl potvora bacil 🤢!!!.. velká škoda speciálky 😭…určitě byste měl slepičky nejkrásnější😇👍.,hlavně,abyste se brzy uzdravil🙏, už určitě koukají, kdepak je ten jejich hodný páníček🤔…