Uloví tento dravec dospělou slepici? Je to jestřáb nebo ostříž?
Ten je pěknej 👍 Kdepak se dá sehnat takový nožík s vyobrazením slípek?
Ten je pěknej 👍 Kdepak se dá sehnat takový nožík s vyobrazením slípek?
https://www.svycarskenoze.cz/dual--grip-vykostovaci-nuz-12-cm-flex/
Gravírujou tam co si člověk pošle, já si nechal u umělý inteligence nakreslit černobíle Wyandotky, ale ten blbec(blbka?) po půl denním vysvětlování, jak má vypadat růžicovej hřebínek furt dělal jednoduchej.. Tak sem to pak musel ručně vygumovat v nějakým grafickým prográmku, aby to byly fajnový Wyandotky 😄
Díky moc 😉 Zdá se, že budu utrácet 😲 S tou umělou inteligencí to je těžký, ona je ještě taková trochu pitomá 😄 Ale to se doučí 😉
Uloví tento dravec dospělou slepici? Je to jestřáb nebo ostříž?
Ostříž určitě ne. Za mě jestřáb a ten dospělou slepici uloví.
Škoda že nejsou vidět nohy, ale já bych spíš tipoval krahujce.. Ten na slepici nepůjde, jede malejch ptácích.. U mě lítá do lískovýho vořechu na vrabce a normálně přelítává metr nad slepicema, aniž by ho nějak vzrušovaly..
Záleží na velikosti slepice.Jestřábice je větší než samec.U nás sice jestřábice na slepice leghornky párkrát zaútočila,ale neodnesla je.Podle fotky se špatně odhaduje velikost.Taková zmenšenina jestřába je krahujec.
Také bych si tipla na krahujce.
Je to 1,0 krahujce - loví drobné ptactvo až tak do velikosti kosa
0,1 krahujce dá i hrdličky, holuby , možná i nějaké mini slepice
1,0 jestřába (terček) totéž co 0,1 krahujce
0,1 jestřába dá v pohodě normální slepice, bažanty atd…
Díky, seděl u nás v kurníku u slepic, tak mi to nejde do hlavy co tam hledal, ale létají tam i vrabci.
Já jsem dělala z posledního letošního ovoce takovou tu ovocnou kůži. Je v tom teda hlavně kiwi a aronie.
No, a jak jsem to udělala, tak jsem zjistila, že mi to víc chutná rozmíchané v čaji. Jinak je to strašně sladké. Příští rok to asi udělám dětem do adventního kalendáře.
Nejlepší ovocná kůže je z višní!! (jako ostatně šécko- višně v čekuládě - mňam), tam se totiž to málo cukru, co tam je, trochu vytáhne a promísí s tou navinulostí - bože to je lahoda!! Švestky taky nejsou marný, stejně jkao hrušky…. usušila, sežrala a rozdala jsem letos tuny.
Já jsem minulý týden moštovala v nejbližší moštárně. A stálo to za to! Takže tento víkend znovu a ve velkém 😀 Mošt do mrazáku a bude hej. Jablka od kamarádky ze zahrady, ona to už nesesbírá, že si to mám vzít pro koně, to tak, herky dostaly “ovoce od cesty” (posbírané kolem silnic) a zdravé ze zahrádky si nacpu pěkně do bůčků já 💪 Mošt se taky dobře rozdává 🙂
A já byl neska u paní vočařky si nechat řádně proměřit kukadla, abych za čtrnáct dní si moh vyzvednout svoje první brejle v životě.. Tak sem docela zvědavej, až je nandám, jak vlastně ty moje princezny vypadaj 😄
Tak to se budete divit, jak vypadá kde co 😲 Já se tedy mezi brejlouny řadím už víc než třicet let, tak si to moc nepamatuju. Ale za to vím, jak mrkám, když si brýle řádně vyčistím, rozplyne se mlha a vše se rozjasní 🤩🤣
Při ukládání moštu do mrazáku nedávejte lahev plnou a trochu ji zmáčkněte.
Až to zmrzne, nabobtná to.
Já jsem nafasovala brýle, doma jsem se rozhlídla - a pak měsíc šúrovala a další měsíc malovala. Tak bacha. 🙂
Varaxi:Já jsem nafasovala brýle, doma jsem se rozhlídla - a pak měsíc šúrovala a další měsíc malovala. Tak bacha. 🙂
Tak nějak.
Kolegyně v práci vyprávěla, jak její otec po operaci šedého zákalu začal prohánět její matku = svou manželku, že mají doma nepořádek. Protože doslova prozřel.
A proto má pro mě tento podzimní a zimní čas velkou výhodu - ráno odcházím za tmy a odpoledne se za tmy vracím. Ale ty víkendy jsou blbý, no. 🙂To jaksi vidím.
Tak to sou mi teda věci 😄 Já se nejvíc těšim, že na výstavách konečně uvidím, co píšou na lístku, želbohu dík špatnýmu tajmingu letošního Chovatele projdu ještě poslepu..
Tak to držím pěsti. Já vždycky mžourám na lístky a zrovna na klubovce MP mi zapisovatel vyplnil lístky u mých holubů tak, že jsem obíhal všechny holuby, co posuzovatel, jemuž zapisoval, posuzoval, abych rozluštil, co mám u svých napsáno 🤣
A Chovatel mě taky letos dostal. Mám svazový kalendář, kde jsou výstavy vypsány a Chovatel, světe div se, zapsán na tento víkend. Tak jsem si včera udělal výlet do Lysé a příští týden zas 😂