Aktuálně: 2 486 inzerátů236 655 diskuzních příspěvků18 662 uživatelů

Gekončík

Anonymní (neregistrovaný) 17.01.2025, 11:23:07 xxx.xxx.122.15

Dobrý den, chovám doma samce tohoto ještěra, mám ho již 1 rok a koupil jsem ho ve stáří 1 roku-tudíž má roky dva. Bohužel, když jsem ho kupoval byl jsem začátečník a nepoznal jsem že má vrozenou deformaci končetin. Prodavač mi nic neřekl. Gekon se těžce pohybuje, moučné červy si chytne, cvrčky mu musím dávat z pinzety. špatně se svléká, musím mu pomáhat. Mám ho už rád a nechci ho dát pryč-myslíte že kdybych ho vzal k doktorovi, že by mu nějak pomohl?? Máte i vy podobné zkušenosti??uvažuji že mu koupím větší terárko a nějaké samičky at není osamnělý a prosím vás o radu:co s ním mám dělat??

Skeeve
Skeeve 17.01.2025, 12:31:39 xxx:xxx.93ad:b7e5

Takže máte nějakým způsobem oslabené, handicapované zvíře, pravděpodobně i odvápněné, a chcete mu přikoupit samičky, které bude pářit a tím se ještě více vyčerpávat? To není příliš promyšlená úvaha.. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.01.2025, 18:17:37 xxx.xxx.110.193

Já jen dodám ohledně pomoci od veterináře. Upřímně si nemyslím, že by dokázal něco s tím udělat. škoda, že nezmiňujete druh a přesněji deformaci končetin (nejlépe fotkou). Pokud by to nějak moc závažného tak možná nějaký "vyvolený" (specializovaný) veterinář by mohl pomoct, ale je otázka jestli by to mělo cenu cestovat klidně 100km za veterinářem a zaplatit operaci klidě za 10x ceny genkončíka a to bych byl možná ještě levný.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.