»
Odpověď na příspěvek uživatele
drvodelkafialova z 24.01.2025, 12:22:26
Mám 3 druhy hybr. Lohm. hnědý, ty jsou těžší, ale hrozně hodné, samoochočovací, nesou tak jako stabilně. L. bílý je hubeňoučká slepička, netuším, jak zvládá produkovat tolik velikých vajec, ale 17měsíční si daly v létě pauzu a shodily peří. Dominant - název už nevím - kropenaté, plaché, stabilně vajca normálních supermarketových rozměrů.
Všecky mají neomezený pohyb - zahrada, kde jsou stromy, keře, prales, záhony, dokud nezaseju, les, potok, občas jde nějaká ke kostelu, nevím, co tam dělají, jsou tam husy, které skoro nemají co jíst.
Zděná kůlna, hodně slámy, nesvítím, jenom je na dvoře světlo na čidlo, když se stmívá v zimě, aby trefily domů.
Zavřít je - neexistuje. Nadávají a zmateně pobíhají. Sežerou všecko od různých směsí (testovala jsem…) přes maso pro psy, konzervy, ryby, slepýše a myši chytí, chtěly aj kočku, jsou nebezpečné.🙂
Ale zkrátka - ty procházky jsou pro ně asi nezbytné, jak pro psa. 🙂
Může to být tedy tím, že první slépky jsem měla z farmy, kde byly rozmazlované, a další kusy se učily od těchto a další a další furt tak dokola.
O velikosti a množství vajec jsem se teda eště dočetla, že různé šlech. firmy nebo chovatelé, producenti, si nechávají určité linie,
že prostě není Leg. jako Leg., druhý nejlepší prod. vajec je ta rod… nevimjaksetopíše.
Takže bych chtěla nějaké neprchací, nezmatkovací, klidné slépky, líbí se mi ty ančovičky kati, tyhle moje jsou v jednom záhoně se psem, kočkou a se mnou, kopeme žížaly a opalujeme se.
Co budou nést a nenést, je mi skoro jedno, vajca téměř nejím.