Docela bych uvítal někoho, kdo používá evidenci chovu, nějaký program pokud možno zadarmo. Zatím jsem nenarazil na nic lepšího a jednodušího než je klasický Excel a možná ani nenarazím ale zkusím se zeptat ještě touto cestou.
raven_kix
autor webu 20.01.2025, 08:44:31xxx:xxx.732c:25b9
Dobrý den, mám v plánu něco takového udělat zde na webu v rámci profilu chovatele. Samozřejmě půjde nastavit, aby bylo vše soukromé pouze pro vás. Pracovně tomu říkám Chovatelský deník. Budu rád, když mi sem napište nějaké tipy, co by se vám v takové evidenci líbilo za funkce.
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 20.01.2025, 08:44:31
Já teda se držel písemné formy do bloku. Excel mi taky nevyhovoval.
Jinak dle mé představy by bylo příjemné aby byla možnost vytvoření skupin s libovolným názvem, protože jsou chovatelé kteří mají více druhů například z jiných lokací. Já mám rád pořádek takže osobně bych uvítal možnost si vytvořit skupiny například “hadi” / “ještěrky” /… či “Evropa” / “Austrálie” / …
Následně pak po rozkliknutí skupiny bych viděl veškeré jedince co tam mám a možnosti přidat / smazat / editovat “profil” - taková ta klasika a možná by možná nebylo na škodu i možnost přesunu do jiné skupiny (v případě nutné úpravy). Při označení jedince by mi vyjela historie záznamů včetně trilogie přidat / smazat / editovat u každého záznamu a dva datumy (kdy se dělala nějaká činnost jako hlavní datum a vedle datum vytvoření).
Ohledně přidávání záznamu aby byla možnost zadat ručně datum (někdy zapisuji zpětně), ale s přednastaveným aktuálním datem. Textové pole pro vložení textu. Možná i by ničemu nevadilo i nějaký nadpis toho záznamu, ale to mi asi přijde navíc a zbytečný (aspoň pro mě), ale třeba někdo by to mohl ocenit.
Nemůžu mluvit za všechny, ale tohle je moje hrubá představa co bych od takového deníčku očekával a případně vyžadoval. 😊 Udělat to ve stylu stromu / rozvětvení a následně náhled záznamu. Je to trošku klikání, ale zase vše vidím zároveň a nemusí se načítat jakoby nová stránka.
Já našla skoro před rokem Husbandry.pro a zatím vyhovuje. Je teda placená, ale má 30ti denní trial. Umí i živorodý hady, hromadný zápisy třeba krmení, QR kódy, štítky, umí toho fakt hodně moc…