..tedy, asi tak.. přírodě neporučíš…asi letos nějaký divný rok.. mně se letos snad poprvé za ta léta chovu stalo,že kačenka opustila třítýdenní káčata…utekla za kačerem !!😂😂…
Kachna pižmová bez kačera
ančovička:..tedy, asi tak.. přírodě neporučíš…asi letos nějaký divný rok.. mně se letos snad poprvé za ta léta chovu stalo,že kačenka opustila třítýdenní káčata…utekla za kačerem !!😂😂…
3 týdenní? To se mi stává běžně, to už jsou velká káčata. Kachna chce udělat druhou snůšku a s těma pak bude do podzimu.
..Adi to bylo tím,jak píšete…dříve jsem první kachní snášky rušila, vybrala, vařila vejce slepicím..potom kačeny snášely znovu a s kačaty byly do podzimu...letos jsem je nechala vysedět první hnízdo👍😄..tak je to jasné..bude snášet znovu..😀
ančovička:To máte pravdu👍😀..slepice mi jednou vyseděla pižmovky a moc dobře 😀👍..ale je to moc dlouho..5 týdnů..tak stačilo..mám 5 kačenek, 3 sedí na vejcich ,první už jich vyseděla 9, …z líhně jich mám 11..
Kolik kachních vajec se může dát pod běžnou slepici?
Já to tedy nedoporučuji, ale slepice musí být zdravá, velká, aby to zvládla..nikdo vám neřekne přesně, kolik vajec..záleží, jak je slepice velká a jak jsou velká vejce..od loňských pizmovek mám vejce menší, než od starších.. vyzkoušejte, kolik obsedne, uvidíte..
Dal jsem 10 .
Dobře..tak uvidíte👍😀…asi po 10 dnech vejce prosviťte a vyhoďte neoplodněná…ale to asi víte..tak držím palce😀
zažil někdo že mu kvočna seděla tak dlouho na vejcích až uhynula?