O víkendu jsem viděl konipase bílé a rehky domácí. Sýkory koňadry obsadili můj sýkorník a zřejmě už sedí na vejcích.

Tak jsem šla pokoukat do seníku, kravin a pokud nejsou tajné tak u nás zatím nic😉.
Tak jsem šla pokoukat do seníku, kravin a pokud nejsou tajné tak u nás zatím nic😉.
ale klidně se vrány do luňáka pustí - je to stejné, jako když malí ptáčkové honí poštolku… Viděla jsem tuto scénu s šedivkama nedávno na Valtinovských rybnících.
Aha. Děkuji za informaci. Ale u nás vrány nejsou.
kometa:Aha. Děkuji za informaci. Ale u nás vrány nejsou.
když na zahradě ondá paní krahujcová porcovala hrdličku - dotíraly na ni straky - nalítávaly, řvaly, strašily… Paní krahujcová se cpala dál. Přiletěl pár šedivek a paní krahujcová ihned vyklidila pole… odevzdala kořist a odletěla.
Máme rodinku šedivek v sousedství - když přelétávají nad zahradou a krákají, říkám jim “ahoj krebainy z Vrchoviny”… 😄 (kdepak 😉jsem asi tak vzala toto označení ??)
O víkendu jsem viděl konipase bílé a rehky domácí. Sýkory koňadry obsadili můj sýkorník a zřejmě už sedí na vejcích.
Předevčírem sameček rehka domácího.
včera rehek i v Liberci
Dnes čápi na svém hnízdě. UH.
Mám první letošní vlaštovku na drátech elektrického vedení.
jara.t:Dnes čápi na svém hnízdě. UH.
Čáp na louce u Zoo Hluboká. Léta tam mají na komíně hnízdo.
OT: Loni do stáje přiletěli vlaštovky 4 dubna, od konce toho loňského dubna jsem v jiné stáji a jsem zvědavá kdy už…bude zase všecko pos*raný🤪od ptačích hovínek.
Nám do míchárny (část chléva, kde se skladovalo a připravovalo krmeni) přilétaly mezi 5. a 8. dubnem, ty byly vždy první. (A tam se obsazené hnízdo udrželo od toho úbytku v 70tých letech.).
Dnes pod krmítkem samička zvonka. První zvonek od podzimu, co krmíme (pokud se tedy “neschováváii” v hejnu vrabců.
Na čmeláky jsem si dal pozor, už také létají, drvodělky fialové jsem zaregistroval už před třemi týdny.
Asi před 3 dny už šnek.
Po tom deštíku rozkvetla, zlatice, magnolie jen rozkvést, josta angrešt a kamčatská borůvka jsou už do zelena.
Na půdě mám v zavařovačce 4 babočky. Našel jsem je na podzim v prknech, když jsem tam uklízel. Dnes jsem ji položil na bok, aby se jim lépe vylézalo. Ještě tam je ale celkem chladno, mám je u severní strany.
Dnes ve chlévě první vlaštovka.
Protože už motýli létají, zkontroloval jsem ty své “uskladněné”. Z 5 přežil jeden.
Ladd:Dnes ve chlévě první vlaštovka.
U nás taky už vlaštovky …a zabydlený první čmelák v čmelíně.
U nás také vlaštovky. Každý rok o něco dříve. Jak se planeta otepluje přilétávají dřív a dřív.
Včera v podvečer jsem slyšela povědomé svitoření, říkam si, asi podobný hlásek, ale dneska ráno, když jsem vycházela z chlíva, tak na dvoře úplné nálety na stodolu. Myslela jsem, že mi šálí oči, ale ne, teď odpoledne už návštěva v chlívě a vlasťovky létají nad dvorem. To si vybraly, když se blíží arktický mráz,! A vůbec, není to strašně moc brzy na jejich návrat?
Dnes první 1,0 Ťuhýk obecný - to je na něj hodně brzo
U nás už také první vlaštovka. UH.