Dnes ráno v 5.50 hod. kukačka. Okolí Uh. Brod.
Příspěvek Už sú tu 2025
Před chvilkou už i u nás kukačka. UH.
Koutak:Dnes první housata a hodně poláků velkých a chocholaček.
Housátka jsou krásná. To je fofr, vždyť nedávno přiletěly.
U nás (Benátky) kukačka už asi týden.

Ladd:U nás (Benátky) kukačka už asi týden.
dneska jsem poprvé slyšela kukačku, kukla jen dvakrát, mám se bát? 🤪
Verun,mě kula jen 4x. Už není nic jak bývalo.Tak přidám pár fotek, jak jsem si hrál s dudkem na zahradě na schovávanou.Stejně jsem na něj vyzrál a vyfotil ho,i když ne tak jak jsem chtěl.
Dudka takto pozoruji pravidelně taky ale jakmile vezmu foťák je pryč.
Dnes v 8:15 h u nás pár rorýsů. Přímo v centru města UH více kusů rorýsů.
Rorýs v Novém Jíčíně.
Je možné aby už byli v budce mladí špačci? Ozývá se takové pískání jakoby ano. Každý rok tam hnízdí, teď mi to přijde brzo.
Určitě to možné je. Já jsem dnes viděl vylétlou mladou Sýkoru koňadru , krmil ji jeden z rodičů.
Fryšták
Dnes nad nade dvorem opět jiřička. Zase jen jedna. Jak už jsem psal, sousedi mají na baráku kolonii, stále je u nich nevidím. Vidím to bledě, to loňské září se na nich krutě podepsalo.
Jinak včera 2 rorýsi u Milovic, dnes nade dvorem přeleťel jeden.
Mám pocit, že u nás je to s jiřičkami podobné. Nad sousedovo statkem jedna nebo dvě k vidění najednou. Bývaly tam i vlaštovky, ty se neobjevily.
S vlaštovkami to u nás naštěstí vypadá dobře.
jara.t:Určitě to možné je. Já jsem dnes viděl vylétlou mladou Sýkoru koňadru , krmil ji jeden z rodičů.
Díky, měl jste pravdu. Teď už je to jejich štěbetání nezaměnitelné a navíc už jsem pozoroval i krmící rodiče.
Kukačka Liberecko, prvně z dálky kukání, po přiblížení byla i spatřena.

JH , dnes navečer rorýsi,honička kolem paneláku s klasickým pokřikem…jednou nám jeden přistál u dětí v pokojíčku, je to divnoptáček, hlavu jako draveček, skoro bez nožiček.
Tak dnes jiřičky přiletěly. Celý den pod krovy na místo, kde měly loni hnízdo(spadlo při výměně krytiny), nalétával náš pár. Večer pak nad sousedovic střechou asi 7 - 10 jiřiček. Tak super!
Rorýsi od poloviny tohoto týdne.

V Liberci jsou rorýsi od 1. května. Překvapivě brzy. A první kukačku jsme slyšeli včera - ale to ne u nás, ale na Bukové hoře kousek od Ústí nad Labem