Je až neuvěřitelně drzé a sprosté, aby pan Haška jakkoli hodnotil mě. Kždý může posoudit sám.
Ano, vápno se mi objevilo, likvidoval jsem to a už není. Koupil jsem inseminovanou matku s vápnem, nechci chovatele poškodit, mám to ale nafocené s číslem jeho matky aby věřil, že mi zasvinil chov vápnem, matku jsem díky fotkám nemusel platit, přesněji, brali jsme další a jednu jsem neplatil. Ze stejného zdroje má matky Petr i Tom4 a vše vynikající. Jen ta jedna…
Vápno se mi ale u 2 vč objevilo už před inseminkou, to se mi ale podařilo rychle vymýtit, hned na to ta inseminka. Vápno je důsledek nepoužívání KŠ, do zavedení kyselin bylo naprosto běžné snad u každého včelaře. Kdo o včelách něco ví, ví i toto, že zvápenatění bylo vždy běžné a vždy se měnila matka a téměř vždy to pomohlo. U mě se to objevilo proto, že v té době už moje vč nezažila 8 let žádnou kyselinu. Asi jsme jim to ukazoval aby věděli, jak to vypadá, bylo jaro a teprve nastával čas na likvidaci. Nakažlivé to není, je to nejspíš dáno geneticky, dobrá matka nenese gen aby to vč mohlo dostat. Spory jsou v miliardách všude kolem nás. Bylo by dobré, aby si pan Haška a jeho případní sympatizanti něco NASTUDOVALI.
Ale, před časem jsem se ptal tady veřejně Javaliho na tohoto “včelaře”. Možná to Javali potvrdí.
Tak předně. Haška udělal forum a já mu naletěl. Pak mě z fora vyhodil a myslím, že už neexistuje, kdo by tam a hlavně CO psal? Vyhodil i Petra, Toma4 a dál jsme se o Hašku přestali zajímat, skutečně není ničím pozoruhodný. Pro skutečné včelaře ne, ale to si musí každý srovnat a porovnat sám.
IF zrušili a tak nemůžu nijak dokázat - jen Javali to ví a záleží na něm, že Haška nepíše pravdu. Dostal ne jedno, ale MNOHO varování, že nejblbější úl je Optimal. Hned co přivezl ode mě včely na míře 39x30, snad za dva - tři dny je šel převádět na Optimal a to tak, že je nutil na jinou míru hned rozšířením o 100%. Kdo o včelách něco ví, ví také to, že tohle nesmí udělat a že dovezená vč převozem vždy utrpí a že se musí počkat na aklimatizaci vč v novém prostředí a hlavně se vč musí zregenerovat. Ale já ho varoval, že Optimal je blbý úl a že je nejlepší je nechat na míře Blaníku. Neposlechl, ani to nezkusil. Typický xxxx (žalovatelné slovo), kdo je stokrát varován, ale protože má o sobě nesmyslně vysoké mínění, nedá si říct. To je u jistého typu lidí diagnoza. Většinou se jim umím vyhnout, někdy ale naletím. A ještě přesněji. Poznal jsem jeho aroganci, včelařské neumění a co je povahově zač a tvrdě jsem se vůči němu na IF vymezil. Pak se na IF omluvil, začal se lísat, začal předstírat jak pochopil Blaník a jak ho chce a protože jsem měkkejš, NALETĚL JSEM MU! Haška tvrdí, jak špatný jsem a tady je důkaz mojí špatnosti.
Zkrátím to. Haška dostal pod cenou dvě včelstva, mohl si vybrat, nepíše pravdu, že byla s vápnem (a jestli, proč si je bral?) Mimochodem, na prodej jsem dal konkrétně jemu to nejlepší, co jsem měl. Ale já se věnoval dalšímu - ten den přijelo víc lidí a tak si Haška překládal do svého vybavení moje včelstva sám. Jak to udělal s pomocí jednoho začátečníka a také myslitele jsem nekontroloval, Haška, alias smidla ze sebe dělal tak sebevědomně zkušeného a mojí pomoc s přeložením a rady několikrát odmítl, že jsem nenaléhal - každý strůjcem svého štěstí sám. Popravdě, já si nevšiml, že dělá něco špatně, to bych zasáhnul a nebo se přinejmenším ozval. Na to mám svědka Petra, který je naprosto věrohodný a i kdyby Javali, který u toho ale nebyl, nepotvrdil, že ví, že Haška vč ode mě zničil vlastní chybou - sérií chyb, mám prostě svědka. Ano, byl jsem nepříjemný, to já k arogantně neoprávněně sebevědomým jsem.
Co už Haška neříká je, dvě vč (cena byla nižší než tehdy tržní) a třetí, o málo slabší loňský oddělek dostal zadarmo. Předkové říkávali: “Pro dobrotu na žebrotu” a Haška to potvrzuje v plném rozsahu. Už jen to chytrým napoví, kdo z nás dvou je slušný člověk. Když někdo něco dostane zadarmo a zbytek “zadobře”, když je slušný drží hubu, už předkové říkali to o darovoném koni. Ale to je dáno IQ a morálkou danou výchovou z rodiny.
Přesně to, jak to Haška domistroval s mými včelstvy jsem mu PŘEDEM předpověděl, když je IHNED převede (já tvrdil, že když je převede i později na BLBOU míru do BLBÉHO úlu) a on ve své jednoduchosti sám přizná, jaký je umělec a jak ignoruje ODBORNOU STRÁNKU CHOVU VČEL a jeho zákonitosti.
Kdo z jedněch udělá 3 vč, musí počítet, že to budou lazaři - další důkaz haškovy odborné zdatnosti. našel by to v každé dobré knize o chovu včel. tedy kdyby se obtěžoval si to NASTUDOVAT.
Pozoruhodné je, že on má tu odvahu, židé to nazývají chucpe, jakkoli hodnotit mě. A protože zjevně neříká pravdu ve věcech, u kterých jsem byl, nevěřím mu ani, že mu Sedláčkovy včely prosperují. On Haška taky vůbec neříká, že včelařil tak špatně a měl odborné včelařské názory tak ubohé a zkušenost nulovou, že mu jeho vč uhynula a prosil o jiná. Já mu vyhověl, ovšem s upozorněním, že jeho včelstva nezabil VD ani viry, ale že je zabil on, Haška a jeho špatný úl. Nakonec sám Haška přiznává, že úplně všechny moje prognozy se vyplnily. Co je pozoruhorné, je, že paralelně s Haškovým výplodem uvádím logiku debilů, že když je cíl panenství, blbí zintenzivní souložení. Lepší důkaz mých slov není.
To, že pan Zbyněk oslovil aby Haška, který u včel umí, co sám popisuje, psal do tohoto fora, je pro mě velmi důležitá informace, jestli bych to tu neměl vyklidit panu Haškovi, aby vám tu radil on. Urazilo mě to, to přiznávám. Já to tady nepotřebuju, někdo by ale mohl potřebovat co umím. Vyberte si a klidně dejte na názory madam, která není včelařkou.