Aktuálně: 2 500 inzerátů237 677 diskuzních příspěvků18 676 uživatelů

Geochelone elegans

Marta (neregistrovaný) 24.04.2025, 12:35:33 xxx.xxx.99.45

Zdravím všechny, velmi ráda bych si pořídila želvu Geochelone elegans, zkušenosti mám s chovem Testudo hermanni a Testudo greaca, informace o druhu G.e. se však neshání snadno, proto bych byla velmi ráda, kdyby mi mohl někdo něco o tomto druhu napsat. Předem díky.

Marta (neregistrovaný) 25.04.2025, 10:41:07 xxx.xxx.99.45

Díky, myslela jsem že jde o větší želvy než je uvedeno v článku. Vypadá, že sem si to spletla s G. pardalis.

J5
J5 25.04.2025, 12:57:45 xxx:xxx.75aa:ae1f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marta z 25.04.2025, 10:41:07

Pravděpodobněji půjde o záměnu s želvou barmskou (Geochelone platinota), ty jsou větší, podobné a u mláďat lehce zaměnitelné. Ono je to ve své podstatě asi stejně jedno. Chov obou druhů je totiž značně problematický a není u nás dostatečně propracován. Občasné chovatelské úspěchy i velice časté neúspěchy bývají náhodné, nezdůvodněné a zejména v případě dílčích úspěchů neudržitelné a neopakovatelné po delší dobu, tedy takovou o které by se dalo tvrdit že chov je zvládnut. Ono totiž udržet želvu při životě pár let neznamená nic jiného než přežívání mimořádně odolného jedince. Zkušenosti nabyté chovem T. h. a T. g. vám v tomto případě nepomohou. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.