Aktuálně: 2 475 inzerátů238 204 diskuzních příspěvků18 682 uživatelů

Nemoc slepic

Zrzavci
Zrzavci 09.05.2025, 19:21:31 xxx.xxx.2.188

Varaxi, já k tomu už asi napíšu jen tohle jediný a taky je to jediný, kdy se opravdu opakuju.

1)  já se ptala na 3 konkrétní otázky, kdy ani jedna z nich  nebyla krucinál v těch starých tématech. Ani jedna.  Já už nevím, jak to napsat jinak. Takže nebyl důvod mě tam posílat. 

2) To že se pak ostatní rozepsali do detailů, je dost přirozený a taky je to z mého pohledu dobře, padají i jiné věci, než už bylo řečeno - např. luxfery a taky proč. Takže zase nebyl a není důvod mě posílat studovat stará témata.

A podle mě prostě vůbec není důvod někoho posílat studovat stará témata. Pokud někoho unavuje to psát znovu, nikdo mu nestojí u hlavy s pistolí, aby něco napsal.

Proto je lepší zastřešit jen nejnutnější minimum proti dešti a zbytek problému vyřešit tím zpevněním.  

Děkuju, zohledním to, stejně jako předchozí argument.  Pítka, krmítka, popeliště budou zastřešené, to ano, krmítka a pítka budou i v kurníku. Nad kurníkem i výběhem je koruna starého ořešáku, ta dává hezký stín už teď a v létě je to supr.

Varaxi
Varaxi 09.05.2025, 21:50:57 xxx.xxx.129.250

Já napsala:

Zrzavci, my (a nejen my) už jsme si o kurnících psaly. Prohrabejte stará témata, je tam zmíněno mnohé, co se teď už jen zbytečně opakuje. Třeba ten komínový efekt větrání, nutnost slepici předejít trápení, ale i další. 

Vy jste napsala:

Ano psaly / psali. vím.dotaz teď z mého pohledu byl o trošku , jiném,než běžně zateplením kurníku Vs. ten  zdeny. Chtela jsem pouze znat nazor.Na komínové vetrani  jsem si díky spoustě jiného dovolila zapomenout, nicméně jsem se neptala, ani na tu pomoc pro nemocnou slepička, tudíž žádný můj dotaz není duplicitní, prostě  to tu přispívající zmínili a já logicky zareagovala. Netušila, že by to mohl být problém. I vzhledem k tomu, že tu záplava dotazu nepadá, to ad jedna a ad dva, nikoho nic nenutí do diskuze přispívat. Vytváři-li to ovsem  problém, tak o alceptuju ,nemám problém se prostě neptal zde vůbec na nic.  

Vážně Vám připadá ta reakce přiměřená? 

Já chápu, že jste se ptala konkrétně na věci, které jste do té doby tady ještě neřešila, ale pak se tam přesně takové věci řešily. A nejen ty výše vyjmenované, ale i hlodavci, nemoci, podestýlka atd. Řešily se s Vámi a Vy jste na ně aktivně odpovídala ve stylu dobrý nápad, fajn úhel pohledu. Nenapsala jste, jasně, tohle vím, tohle už mám rozhodnuté. Dala jsem si tu práci a celé to vlákno jsem přečetla, ale pořád tvrdím, že jsem se provinila leda tím, že jsem dala nevyžádanou radu. 

Na Váš komentář, který si troufnu nazvat kousavý, jsem smířlivě napsala:

Jasné, v pohodě. Já jen, že by Vám mohlo být přínosné se do těch vláken podívat. 🙂

A Vy jste na mě vystartovala jak čertík z krabičky.

Pokud Vás moje příspěvky nějak urazily, traumatizovaly nebo rozhodily, nebylo to mým záměrem. Byla to dobře míněná nevyžádaná rada. Pokud Vás opravdu citově zasáhla, tak mě to upřímně mrzí, protože já to za nic vážného dosud nepovažovala a neměla jsem to za víc než obyčejné bezvýznamné nedorozumnění. 

Nechápejte mě špatně, nechci bagatelizovat Vaše city, na které máte právo. Jen mi připadá Vaše reakce přehnaná, na což mám zase právo já, a necítím se odpovědná za Vaše duševní rozpoložení. Pokud si přejete cokoli zde sdílet, prosím, s chutí do toho. Na to přece nepotřebujete mé požehnání nebo můj souhlasný názor. Nikdy jsem netvrdila, že Vaše dotazy vytvářejí problém, a vůbec nechápu, proč jste si to vzala do hlavy. Pokud svoje příspěvky považujete za přínosné, ale nechcete je sdílet, sama jste se rozhodla tak učinit. Neviňte mě z vlastního svobodného rozhodnutí. Pokud Vás nějak znechucuje moje maličkost, tak to dokážu respektovat, a pokud si to přejete, nebudu na Vás reagovat. 

Ale upřímně, ať se snažím, jak chci, nerozumím tomu, proč Vás jeden můj komentář tak moc zasáhl. Prostě pro to nenacházím relevantní důvody.

Napsala jsem Vám věci mnohem citlivější povahy, které jste přešla či přijala s grácií, kterou by Vám mnozí mohli závidět. Proč je toto takový problém? Vždyť jste mi odpovídat vůbec nemusela, nebo jste mohla napsat, že Vám diskuze připadá přínosná, nebo ať se do toho nepletu, nebo že jste to už udělala, nebo cokoli jiného. A Vy jste si zvolila za sebou uraženě prásknout dveřmi. Ne že bych tomu pocitu úplně nerozumněla, taky jsem to tu udělala, ale udělat to kvůli doporučení projít si staré příspěvky?

Anonymní (neregistrovaný) 09.05.2025, 22:05:31 xxx:xxx.5ec4:76da

Možná to zrovna do něčeho rýplo, bych tak viděl. Obecně je to ale zajímavé téma, posílání lidí hledat kde se řešilo něco podobného. Jaký to má v důsledku vliv na diskusi. 

Varaxi
Varaxi 09.05.2025, 22:09:54 xxx.xxx.129.250

No, věřím, že to má za vliv to, aby se neopakovalo již stokrát řečené. 

Akorát to musí padnout na úrodnou půdu, což se tady nestalo. Uznávám, že i mojí vinou - neměla jsem dávat nevyžádanou radu. 

list
list 09.05.2025, 22:38:08 xxx:xxx.dce4:80e7

Za mě to má vliv nemalý. Když chci něco zjistit, zjišťuju, hledám si informace, nehledě na to, že můžu najít odpověď na svou otázku, nemůžu se pak zeptat naprosto neznale věci. 

Anonymní (neregistrovaný) 10.05.2025, 07:53:21 xxx.xxx.16.26
Zrzavci:

Děkuju moc. A když to tam budu chodit pravidelně zalívat? Mám to v plánu. Říkala jsem si, že by tak měly možnost být víc venku, kdyby třebas pršelo.  Holky budou jen čtyři a jak budeme doma, budou chodit normálně ven, ve výběhu budou z  bezpečnostních důvodů jen v době, kdy budeme v práci.

Vím, že tuším?? ančovička - psala, že má výběh nějak zastřešený tím polykarbonátem a já teď právě lavíruju mezi tím zastřešit jen praktickou část nad kurníkem, aby tam člověk byl v suchu, když prší a taky aby měly popeliště v suchu (neb kurník má základy, izolaci pod betonem atd, takže popeliště pod něj nedám a nebo k tomu ještě kus toho výběhu zastřešit taky, aby si mohly dámy užívat venku i za  mokra. Znamenalo by to pro mě teda to zalívání, ale…… to si říkám, že na druhou stranu, při tom současným podnebí bych asi stejně děla. Mám vedle sudy ze střechy, tak není problém mrsknout tam konev, nabrat a zalít. Už mi tam roste vojtěška, tráva a aji maliny. Zalívám už teď 😀 Tak teď jsem tedy na vážkách. Váš argument mě nahlodal 🙂

Tak to mění trochu situaci. Pokud tam nebudou slepice pořád jen občasně a jen 4 kusy, nebude zatížení na plochu takové. Teoreticky by se to dalo zvládat zalíváním. Jen je to pro vás práce navíc, ale to si musíte odpovědět sama jestli to budete ochotna dělat. Plusem zastřešení je zase možnost je tam zavřít, kdyby v okolí vypukla ptačí chřipka.

zvedavec
zvedavec 10.05.2025, 12:29:55 xxx.xxx.235.209

Ak má niekto vyhľadať všetko predovšetkým v starých diskusiách, potom je ale oveľa lepšia odborná kniha, ktorá je písaná prehľadnejšie - a diskusné fóra (s informáciami bez 100%-nej záruky) strácajú zmysel.  

A ešte niečo som si všimlla: Keď niekto niektorú starú tému vytiahne, častou reakciou býva, že “je to už veľmi stará diskusia, načo na ňu reagujete?”

Jasné, máme rôzne názory,  rôzne očakávania. Lebo napr. pre zootechnika a pre veterinára je - a celkom pochopiteľne - je oprávnene otravné čítať dokoola to isté. Aj pre skúseného chovateľa. Ale tie témy, ktoré  sledovať chceme, je možné si zaškrknúť.  Na ostatné nebudeme dostávať upozornenia. A neodplašíme neskúsených, alebo menej skúsených, ktorí by mali šancu sa niečo nové aj tu dozvedieť. 

list
list 11.05.2025, 07:09:13 xxx.xxx.172.165
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 10.05.2025, 12:29:55

Tak kniha by měla být základ stále, dle mého názoru, ale chápu, že někdo prostě knihy nemá rád a informace chce získat na netu. Pak jsou tady články, stránky chovatelských klubů, přes které se lze dostat na chovatele v okolí. 

Proto mě rozčilují naprosto neznalé dotazy, kdy je zjevné, že tazatel neví vůbec nic. Pro mě je to známka, že se vlastně nechce nic dozvědět, jen má problém, který vyřešit musí. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:16:18 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.05.2025, 07:53:21

Dík, práce navíc mi nevadí - zatím 😀  a vlastně, kdyby to byl problém, odmontovat se to dá vždy. Já jsem nad tím uvažovala právě i z toho důvodu tý případný ptačí chřipky, že by mi nikdo nemohl nic vytknout    a slípky by mohly být venku.

Na vršek uvažuju - podle situace - případně dát bambusový rohože. On tam stín vydatně dává ten starý ořešák. Ale - jak píše Varaxi, aby z toho nebyl pařník, to si na druhou stranu říkám od začátku taky.  Proto jsem se ptala, jak to kdo má, nemá. Myslela jsem tak kompromis dvě třetiny zastřešit a třetina volná. Ono to ani tyhle dvě třetiny není celý den na přímým slunku  - je to ze stran krytý .  

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 11.05.2025, 08:21:18 xxx:xxx.7407:6a05
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.05.2025, 08:16:18

Není to na hranici týrání? Na tak malým prostoru a všude kolem spousta místa.. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:36:17 xxx.xxx.2.188
Varaxi:

Já napsala:

Zrzavci, my (a nejen my) už jsme si o kurnících psaly. Prohrabejte stará témata, je tam zmíněno mnohé, co se teď už jen zbytečně opakuje. Třeba ten komínový efekt větrání, nutnost slepici předejít trápení, ale i další. 

Vy jste napsala:

Ano psaly / psali. vím.dotaz teď z mého pohledu byl o trošku , jiném,než běžně zateplením kurníku Vs. ten  zdeny. Chtela jsem pouze znat nazor.Na komínové vetrani  jsem si díky spoustě jiného dovolila zapomenout, nicméně jsem se neptala, ani na tu pomoc pro nemocnou slepička, tudíž žádný můj dotaz není duplicitní, prostě  to tu přispívající zmínili a já logicky zareagovala. Netušila, že by to mohl být problém. I vzhledem k tomu, že tu záplava dotazu nepadá, to ad jedna a ad dva, nikoho nic nenutí do diskuze přispívat. Vytváři-li to ovsem  problém, tak o alceptuju ,nemám problém se prostě neptal zde vůbec na nic.  

Vážně Vám připadá ta reakce přiměřená? 

Já chápu, že jste se ptala konkrétně na věci, které jste do té doby tady ještě neřešila, ale pak se tam přesně takové věci řešily. A nejen ty výše vyjmenované, ale i hlodavci, nemoci, podestýlka atd. Řešily se s Vámi a Vy jste na ně aktivně odpovídala ve stylu dobrý nápad, fajn úhel pohledu. Nenapsala jste, jasně, tohle vím, tohle už mám rozhodnuté. Dala jsem si tu práci a celé to vlákno jsem přečetla, ale pořád tvrdím, že jsem se provinila leda tím, že jsem dala nevyžádanou radu. 

Na Váš komentář, který si troufnu nazvat kousavý, jsem smířlivě napsala:

Jasné, v pohodě. Já jen, že by Vám mohlo být přínosné se do těch vláken podívat. 🙂

A Vy jste na mě vystartovala jak čertík z krabičky.

Pokud Vás moje příspěvky nějak urazily, traumatizovaly nebo rozhodily, nebylo to mým záměrem. Byla to dobře míněná nevyžádaná rada. Pokud Vás opravdu citově zasáhla, tak mě to upřímně mrzí, protože já to za nic vážného dosud nepovažovala a neměla jsem to za víc než obyčejné bezvýznamné nedorozumnění. 

Nechápejte mě špatně, nechci bagatelizovat Vaše city, na které máte právo. Jen mi připadá Vaše reakce přehnaná, na což mám zase právo já, a necítím se odpovědná za Vaše duševní rozpoložení. Pokud si přejete cokoli zde sdílet, prosím, s chutí do toho. Na to přece nepotřebujete mé požehnání nebo můj souhlasný názor. Nikdy jsem netvrdila, že Vaše dotazy vytvářejí problém, a vůbec nechápu, proč jste si to vzala do hlavy. Pokud svoje příspěvky považujete za přínosné, ale nechcete je sdílet, sama jste se rozhodla tak učinit. Neviňte mě z vlastního svobodného rozhodnutí. Pokud Vás nějak znechucuje moje maličkost, tak to dokážu respektovat, a pokud si to přejete, nebudu na Vás reagovat. 

Ale upřímně, ať se snažím, jak chci, nerozumím tomu, proč Vás jeden můj komentář tak moc zasáhl. Prostě pro to nenacházím relevantní důvody.

Napsala jsem Vám věci mnohem citlivější povahy, které jste přešla či přijala s grácií, kterou by Vám mnozí mohli závidět. Proč je toto takový problém? Vždyť jste mi odpovídat vůbec nemusela, nebo jste mohla napsat, že Vám diskuze připadá přínosná, nebo ať se do toho nepletu, nebo že jste to už udělala, nebo cokoli jiného. A Vy jste si zvolila za sebou uraženě prásknout dveřmi. Ne že bych tomu pocitu úplně nerozumněla, taky jsem to tu udělala, ale udělat to kvůli doporučení projít si staré příspěvky?

Pokud Vás opravdu citově zasáhla

nezasáhla, otrávila, neb - se budu opakovat, jak kafemlejnek, můj dotaz nebyl s ničím duplicitní, potřebovala jsem se zeptat, nenašla bych to ve starých diskuzích - což vím, a přes to se dozvím, že si je mám jít studovat. Tak jak je tu celkem obvyklý. Zeptat se na nové a upřesnit si staré. Také mi přišlo, že se třeba debata rozproudí i víc, než když tu padají dotazy typu, moje slepice je nemocná, co s ní mám dělat. Protože každý to má postavený, vedenzý, zavedený jinak a třeba se rád podělí o svoje zkušenosti. Nejen pro mne, ale i pro jiné začátečníky, že by to po určitou dobu  mohlo košatit. Jak píšu nejsem z těch, co položí dotaz a zmizí. Tudíž by to bylo přínosem i pro diskuzní fórum samotný. 

Jak říkám nikdo nikomu nestojí u hlavy s pistolí, aby odpovídal. Max. se prostě nikdo neozve a dotaz zapadne. Ale taky nemusí  a může to být - teda mohla - zajímavá debata.

Nepotřebuju nic sdílet ve smyslu, jak je dneska obvyklý, a pokud budu chtít, můžu do teplákovky, kde je to tlachání. Měla jsem  na mysli radování se z toho, že se právě při výstavbě na něco narazí a já se budu moct zeptat těch, kteří se snaží mít slípky chovan jinak, než jak vidím kolem sebe a jak to nechci. A že pak jednou všem, kteří mi pomohli budu moc ukázat, co jsme “společně” vybudovali a jak si tam holky vedou. Protože si těch rad právě vážím a nejsem z těch, co položí dotaz a už nepřijdou.  Takhle to bylo myšleno. 

Je to jedno, Varaxi, berme to jako nedorozumění.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:38:14 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 08:21:18

Není. Prostor je pro čtyři slepičky velký, takhle foceno to nevypadá. Ale hlavně, je to kvůli bezpečnosti, když budu doma,budou chodit ven, mám domluvený kus obecního pozemku a pokud se mi podaří můj plánovaný pokus, budou se chodit venčit i s ohařema s kocourem 😀

zvedavec
zvedavec 11.05.2025, 09:16:57 xxx.xxx.235.209
list:

Tak kniha by měla být základ stále, dle mého názoru, ale chápu, že někdo prostě knihy nemá rád a informace chce získat na netu. Pak jsou tady články, stránky chovatelských klubů, přes které se lze dostat na chovatele v okolí. 

Proto mě rozčilují naprosto neznalé dotazy, kdy je zjevné, že tazatel neví vůbec nic. Pro mě je to známka, že se vlastně nechce nic dozvědět, jen má problém, který vyřešit musí. 

čo ale nie je problém Zrzavci, tá študuje pomaly roky vopred pred zaobstaraním si hydiny, ešte aj získava prax u susedy, atď.

---

🙂navrhujem (nesmelo) nám všetkým, sú tu fajn ľudia, tak nebuďme už tu na seba tak prísni…aj keď je jasné, že všetci to tu myslíme vážne a dobre a každý z nás má zo svojho uhla pohľadu kus pravdy, možno kúsoček pravdy má aj ten druhý  a hlavne nemyslí to, predpokladám, zle

a tiež, na druhej strane, občas môže každý mať ťažký deň, kedy nebude reagovať ideálne

kometa
kometa 11.05.2025, 09:22:15 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.05.2025, 08:38:14

Není. Prostor je pro čtyři slepičky velký

Tenhle anonym prudí i na kozách. Nenechte se jím rozhodit.😉

Horsana
Horsana 11.05.2025, 09:36:53 xxx.xxx.234.42
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 11.05.2025, 09:16:57

Amen.

Veru tak.

My sme sa kedysi casto na vizitach dost vadili. Diskutovali nahlas. Celkom dost nahlas. Kolega cholerik, mno, ako, malo to obcas velke grady. Raz nieco velmi skarede povedal mladej kolegyni. Vsetci sme v soku stichli, bolo by pocut spendlik spadnut.

Cholerik sa otazal, ze co jej teda mal povedat, ked rozprava co rozprava.

A vtedy byvaly sef povedal, ze tak jej kurva povedz, ze ju milujes!

I stalo sa, doslo aj na bozky a objatie 😂

Odvtedy je “milujem ta” stopkou vo vasnivych diskusiach a funguje to vyborne!

Anonymní (neregistrovaný) 11.05.2025, 10:09:32 xxx:xxx.7407:6a05
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.05.2025, 09:22:15

Já za prudiče považuji vás. A to všude kam vlezete. Taková profesionální deformace

Varaxi
Varaxi 11.05.2025, 10:56:17 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.05.2025, 08:36:17

A já Vám jako kafemlejnek už popáté nebo pokolikáté odpovím, že právě v tom košatění se to začalo opakovat, Vy jste na to reagovala dle mého názoru jako na novou informaci, a proto jsem Vám navrhla projít si předešlá témata.

Nevadí.

Já to jako nedorozumění beru od začátku a jsem ráda, že aspoň na tom se shodneme. 

🌻

Varaxi
Varaxi 11.05.2025, 11:06:28 xxx.xxx.129.250

Zrzavci, neznám Vás, nemohu tedy upřímně prohlásit, že Vás miluji. 

Ovšem mohu se vyznat z lásky k Vašemu přístupu, Vaší pečlivosti, zájmu a ohleduplnosti, co se týče zvířat, která jste si osvojila. 

Máme nějaké třecí plochy, samozřejmě. Ale co se týče zvířat, a o ta jde především, děláte vše na sto procent. Až si říkám, že méně by bylo více a jestli Vám nebude hrozit vyhoření.

A to, prosím, nemyslím zle. Jen že já bych Vaše tempo tak dlouho nezvládala.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:22:07 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.05.2025, 09:22:15

Jo, to mi došly, ty související dotazy. A mě nerozhodí.  Pravdu nemá, no.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:38:16 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2025, 10:56:17

že právě v tom košatění se to začalo opakovat, Vy jste na to reagovala dle mého názoru jako na novou informaci,

Já jsem prostě slušně odpověděla na to, co mi kdo psal. To je přece slušnost.Snažím se odpovídat na každou reakci, protože si s tím dotyčný dal čas a práci. Jediný co jsem považovala za nový je komínovej efekt, ten jsem buď zapomněla, nebo mi utekl. Já opravdu nějak nastudováno mám.

Teď třeba studuju podávání  kopřiv. Protože mi prostě přijde divný, že se nespařují, jen nasekají. No a bojím se tady zeptat 😀 😀 . Pamatuju si, že kačenkám malým se dávala směs, sekaný kopřivy a šrot, no ale byla jsem malá, nepamatuju se, zda se předtím spařovaly. A kopřiva pálí i usušená, tak mi přijde - pro mě- divoký jim to dávat - ať už syrový, nebo sušený, jen tak. Tak jsem si řekla, že na to půjdu empirickým výzkumem - budu koukat, zda oždibujou živý kopřivy a ptát se nemusim. 😀

nemohu tedy upřímně prohlásit, že Vás miluji.

a já si myslím, že by to ani nebylo fér vůči otci zvířete. 🙂

Každopádně, ale! Je to skvělej způsob řešení. Horsana má pravdu. A já zas miluju to, že toho tolik víte. Opravdu.

Horsana

A vtedy byvaly sef povedal, ze tak jej kurva povedz, ze ju milujes!

Děkuju. Já - teď to bude blbý!!!  😀 😀 , když to napíšu v týhle souvislosti - ale naprosto miluju, co vždycky píšete. Já jsem se o tenhle přístup, poté, co jsem manželsky lehce dozrála - snažila, o to nějak tohle uvést do života v rámci partnerských neshod, nějakou. A nejsem v tom úplně šampijounka. Ale! Nevím proč, mám pocit, že tak, jak jste to napsala teď - že bych to teď dokázala implantovat, že to nějak zacvaklo na správný místo, tím příběhem.  Takže díkec. Myslím, že až budou zase talíře lítat, přicválá Horsana a dá mi pokyn 😀 😀 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.