Varaxi: Já napsala:
Zrzavci, my (a nejen my) už jsme si o kurnících psaly. Prohrabejte stará témata, je tam zmíněno mnohé, co se teď už jen zbytečně opakuje. Třeba ten komínový efekt větrání, nutnost slepici předejít trápení, ale i další.
Vy jste napsala:
Ano psaly / psali. vím.dotaz teď z mého pohledu byl o trošku , jiném,než běžně zateplením kurníku Vs. ten zdeny. Chtela jsem pouze znat nazor.Na komínové vetrani jsem si díky spoustě jiného dovolila zapomenout, nicméně jsem se neptala, ani na tu pomoc pro nemocnou slepička, tudíž žádný můj dotaz není duplicitní, prostě to tu přispívající zmínili a já logicky zareagovala. Netušila, že by to mohl být problém. I vzhledem k tomu, že tu záplava dotazu nepadá, to ad jedna a ad dva, nikoho nic nenutí do diskuze přispívat. Vytváři-li to ovsem problém, tak o alceptuju ,nemám problém se prostě neptal zde vůbec na nic.
Vážně Vám připadá ta reakce přiměřená?
Já chápu, že jste se ptala konkrétně na věci, které jste do té doby tady ještě neřešila, ale pak se tam přesně takové věci řešily. A nejen ty výše vyjmenované, ale i hlodavci, nemoci, podestýlka atd. Řešily se s Vámi a Vy jste na ně aktivně odpovídala ve stylu dobrý nápad, fajn úhel pohledu. Nenapsala jste, jasně, tohle vím, tohle už mám rozhodnuté. Dala jsem si tu práci a celé to vlákno jsem přečetla, ale pořád tvrdím, že jsem se provinila leda tím, že jsem dala nevyžádanou radu.
Na Váš komentář, který si troufnu nazvat kousavý, jsem smířlivě napsala:
Jasné, v pohodě. Já jen, že by Vám mohlo být přínosné se do těch vláken podívat. 🙂
A Vy jste na mě vystartovala jak čertík z krabičky.
Pokud Vás moje příspěvky nějak urazily, traumatizovaly nebo rozhodily, nebylo to mým záměrem. Byla to dobře míněná nevyžádaná rada. Pokud Vás opravdu citově zasáhla, tak mě to upřímně mrzí, protože já to za nic vážného dosud nepovažovala a neměla jsem to za víc než obyčejné bezvýznamné nedorozumnění.
Nechápejte mě špatně, nechci bagatelizovat Vaše city, na které máte právo. Jen mi připadá Vaše reakce přehnaná, na což mám zase právo já, a necítím se odpovědná za Vaše duševní rozpoložení. Pokud si přejete cokoli zde sdílet, prosím, s chutí do toho. Na to přece nepotřebujete mé požehnání nebo můj souhlasný názor. Nikdy jsem netvrdila, že Vaše dotazy vytvářejí problém, a vůbec nechápu, proč jste si to vzala do hlavy. Pokud svoje příspěvky považujete za přínosné, ale nechcete je sdílet, sama jste se rozhodla tak učinit. Neviňte mě z vlastního svobodného rozhodnutí. Pokud Vás nějak znechucuje moje maličkost, tak to dokážu respektovat, a pokud si to přejete, nebudu na Vás reagovat.
Ale upřímně, ať se snažím, jak chci, nerozumím tomu, proč Vás jeden můj komentář tak moc zasáhl. Prostě pro to nenacházím relevantní důvody.
Napsala jsem Vám věci mnohem citlivější povahy, které jste přešla či přijala s grácií, kterou by Vám mnozí mohli závidět. Proč je toto takový problém? Vždyť jste mi odpovídat vůbec nemusela, nebo jste mohla napsat, že Vám diskuze připadá přínosná, nebo ať se do toho nepletu, nebo že jste to už udělala, nebo cokoli jiného. A Vy jste si zvolila za sebou uraženě prásknout dveřmi. Ne že bych tomu pocitu úplně nerozumněla, taky jsem to tu udělala, ale udělat to kvůli doporučení projít si staré příspěvky?
nezasáhla, otrávila, neb - se budu opakovat, jak kafemlejnek, můj dotaz nebyl s ničím duplicitní, potřebovala jsem se zeptat, nenašla bych to ve starých diskuzích - což vím, a přes to se dozvím, že si je mám jít studovat. Tak jak je tu celkem obvyklý. Zeptat se na nové a upřesnit si staré. Také mi přišlo, že se třeba debata rozproudí i víc, než když tu padají dotazy typu, moje slepice je nemocná, co s ní mám dělat. Protože každý to má postavený, vedenzý, zavedený jinak a třeba se rád podělí o svoje zkušenosti. Nejen pro mne, ale i pro jiné začátečníky, že by to po určitou dobu mohlo košatit. Jak píšu nejsem z těch, co položí dotaz a zmizí. Tudíž by to bylo přínosem i pro diskuzní fórum samotný.
Jak říkám nikdo nikomu nestojí u hlavy s pistolí, aby odpovídal. Max. se prostě nikdo neozve a dotaz zapadne. Ale taky nemusí a může to být - teda mohla - zajímavá debata.
Nepotřebuju nic sdílet ve smyslu, jak je dneska obvyklý, a pokud budu chtít, můžu do teplákovky, kde je to tlachání. Měla jsem na mysli radování se z toho, že se právě při výstavbě na něco narazí a já se budu moct zeptat těch, kteří se snaží mít slípky chovan jinak, než jak vidím kolem sebe a jak to nechci. A že pak jednou všem, kteří mi pomohli budu moc ukázat, co jsme “společně” vybudovali a jak si tam holky vedou. Protože si těch rad právě vážím a nejsem z těch, co položí dotaz a už nepřijdou. Takhle to bylo myšleno.
Je to jedno, Varaxi, berme to jako nedorozumění.