Fajn. Tak poslední otázka. Jaký je rozdíl z tohoto pohledu, mezi kozou a slepicí? Nebo je to jenom o pokrytectví. Nečekám odpověď.
Požadavky na ustájení
kometa:Zmizel tu příspěvek? Kde anonym psal,že nepoznané nechybí.
Zmizel. Možná, aby moje reakce ztratila smysl?
A zmizela i moje otázka - vy chováte kozy jak? A anonymova odpověď - jako vy kočky. Divné.
Tohle je odpověď spíš o cenzury proč tady o registraci rozhodně nestojím. Nemám chuť být dobrovolně součástí společenství které má potřebu někoho korigovat nebo vychovávat k nějakému pro ně přijatelnému narativu. Považuji takové jednání za zvrácené a odsouzenihodne. Jsem svobodný člověk a za svými názory si stojím.
Zrzavci naše slepice mají veliký dvůr,zahradu,pole a přesto potvory lítají ze zahrady sousedovi.
No jo, za plotem je tráva zelenější. Ale vy máte čisté svědomí, ne?
Asi tak. Někdo ví, někdo bojuje za dojmy. Hlavně u druhých.

Tak poslední otázka. Jaký je rozdíl z tohoto pohledu, mezi kozou a slepicí? Nebo je to jenom o pokrytectví. Nečekám odpověď.
žádný přece. Proto jsem to i psala. Pokud máte na mysli moje budoucí slepice, tak jsem Vám psala, že ten výběh pro čtyři slepičky malý není a že navíc ven chodit budou. Krom toho, budou mít ve výběhu keře, venkovní bidýlka a mám vymyšlený systém na to, aby-pokud to tam nestihne dorůstat, jak mám v plánu, měly i tak zelené v zasíťovaných polích, které budu dle potřeby odkrývat, aby si mohly zobat. A znovu zopakuji, venku puštěné budou, to se bát nemusíte. Pro mne to nebudou “jen” slepice, víte. Právě proto, že mám zvířata ráda. A nesnáším nesvobodu.
Tak. Vy jste se odpovědi dočkal a teď jsem zvědavá já, zda mi dáte odpověď na to, na co jsem se ptala - KDO rozhodl, že chovat zvíře na takto malém prostoru je vyhovující. Kdo? Děkuji předem, protože já odpověď rozhodně čekám.

Ale jasně, jenže to je prostě jiný případ.

Anonymní:Asi tak. Někdo ví, někdo bojuje za dojmy. Hlavně u druhých.
Nebojuji za dojmy, ale za dobrý život zvířat. Tvorů, které my využíváme, tak by bylo fér, dopřát jim dobrý žití.
Hlavně u druhých.
Máte na mysli něco konkrétního? Jak třeba žijí moji psi? Jak budou žít v budoucnu ty čtyři slepice? Nebo co máte na mysli?
Ta zvířata přece. Chovaná v péči člověka tisíce let,prošla procesem, kterému se říká domestikace. Žádný organismus který je týrán a je jedno jak, jestli psychicky nebo jinak, neprosperuje. Natož aby se množil nebo poskytoval nějaký užitek. To jsou fakta, ne dojmy. Dívat se na potřeby zvířat emotivním pohledem člověka je zvracenost doby a mnohdy jednání pouze na tomto základu zvířatům škodí.
Nemyslím že váš výběh pro čtyři slepice je malý. Vedete ho z pohledu vašich emocí které těm slepicim budou fuk, proč ne když neškodí…kur domácí už dáávno není divokým kurem který ocení bidýlka ve venkovní volieře. Zejména ne užitkový hybrid z velkochovu kterého chcete “zachránit”. Ale pro váš dobrý pocit, proč ne.

Ano, správně. Ta zvířata. A i ona mají své potřeby - mimo jiné i na pohyb.
Žádný organismus který je týrán a je jedno jak, jestli psychicky nebo jinak, neprosperuje. Natož aby se množil
Není pravda, dcera úchyláka Frice, držená ve sklepě, týraná psychicky i fyzicky mu povila dítě . Nezemřela, zvládla těhotenství, porod, léta ve sklepě…….
Dívat se na potřeby zvířat emotivním pohledem člověka je zvracenost doby
A jo takhle! Vám přijde zvrácené, že chce člověk dopřát zvířeti důstojné žití. Tak to je překvapivé. Tak popravdě musím napsat, že mně zas přijde hodně zvrácený Váš náhled. Hodně zvrácený. A s takovými lidmi se já nebavím, tak to se nezlobte, ale sbohem.
který ocení bidýlka ve venkovní volieře.
No jo, no, tak ne. Ale já se těším, až sem dám fotky, jak si holky užívaj solár venku na bidýlku.
Sbohem, tímto příspěvkem opravdu končím debatu a sednu si na ruce, kdybyste psal jakýkoliv cokoliv, protože jestli máte tyhle náhledy, tak ty se mi dost příčí.
Když se vrátím k původnímu dotazu. Ubikace je vhodná, výběh je velmi malý a pro udržení dobré kondice koz nebude stačit. Kozy tam přežijí, ale budou na sebe možná i zlé, příp. naopak flegmatické.
Ano, dřív se kozy chovaly ve chlívku, ale i lidé dřív žili jinak, mnoho osob v jedné ratejně, podvýživa apod. a nejspíš by tak mmnozí z nich žít nechtěli. Bylo to z nutnosti a nevybrali by si to. Kozy tohle také určitě ne.
Situaci by mohla Mirka vyřešit tak, že bude kozy brát na pastvu. Nevím, jestli má kam a jestli by jim věnovala svůj čas, ale tím by mohla nahradit nedostatky vybraného prostoru. Každý den s nimi můžet chodit na dvouhodinovou pastvu, jako chodí lidé venčit psy. Pozvedne to její fyzickou kondici, náladu, zlepší to náladu i fyzičku kozám. Jiné východisko už není.

Jo ano, na pastvu jsem se taky chtěla zeptat, zda to třeba nemíní zadavatelka řešit takhle, ale pak jsem si řekla, že to by asi zmínila a tak jsem se radši nezeptala. Páč abych neinspirovala. paradoxně. protože víme, jak často lidé fungují, to jsou plány, sliby… a po nějaký době pes pak obejde barák a fertig. Tak by to klidně taky tak mohlo být i s kozama, když to samotného člověka nenapadne- jojoo, vyřeším to venčením a nakonec prt, kozy zkysnou na tom pididvorku. Já si včera při sezení na lavičce vyměřila ten prostor přesně podle dlažby. A když to člověk vidí úplně jako v reálu, tak to je fakt trága větší, než si představuje, bez měření.

Další, na co bych se s dovolením zeptala, je, na copak ta Mirča ty kozenky hodlá mít? Na mazlíky, na výpas, na mléko?
Nemusím mít pravdu, ale z hlediska ustájení a základní péče na tom nezáleží.
Aby to nebylo tak, že se zeptá, když něco neví, a všichni se na ni sesypou se spoustou nepotřebných otázek a zbytečných rad. Vycouvá a už se nikdy na žádném fóru nezeptá.
A já zas vím, že i domestikovaná slepice venkovní bidýlko ocení, pane svobodný člověče 🤣. Ale zřejmě jste jim ho nedal, tak nemůžete vědět.. Pokud tedy nějaké slepice vůbec chováte.