Aktuálně: 2 757 inzerátů261 661 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Umělá inteligence

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.05.2025, 10:37:56 xxx:xxx.6901:e601
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.05.2025, 10:08:53

Jasně, na to bylo štourátko z nanuka😀

Anonymní (neregistrovaný) 18.05.2025, 11:03:17 xxx:xxx.1e4d:add4
Bodlinka:

tyhle případy ale nejsou případem vynikajících kvalit umělé inteligence, ale zoufalé úrovně zdravotnictví v západních zemích.

Marly Garnreiterová je z Francie a tam jsou TOP lékaři. Myslím že to její lékař prostě podcenil a odbyl. 

Bodlinka
Bodlinka 18.05.2025, 12:10:17 xxx.xxx.83.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.05.2025, 11:03:17

pokud marly chodí k doktorovi, co neví, že svědění a noční pocení je typický příznak lymfomu, tak bůh s ní, protože takovému nechcete ani věřit že vám napíše správný prášek na tlak

na to nepotřebuje ani chat, to by fakt zvládl blbý google

Fikovnice
Fikovnice 07.06.2025, 00:14:44 xxx.xxx.38.43
drvodelkafialova:

U mletí kávy jsme se spravedlivě střídali se sourozenci. Všem se nám ten rámus a vůně líbil. Já se kafe naučila tajně pít s dědečkem snad už v deseti. Dneska vždycky s mužem nakrmíme poránu havěť a dáme Turka.

Jo jo, je to skvělá retrovzpomínka, že?😉 Taky jsem milovala tu vůni čerstvě pomleté kávy. A na tu “trubku” vedoucí z kávovaru jak se nasadil ten papírovej sáček (STANDARD nebo jak se to jmenovalo…😄)…to byla aspoň technika!😀

Já pila svoji první kávu…v Rusku, pradávno za socíku jsme tam byli na dovolené. Mohlo mi být taky tak nějak 10 - 12 let. No a oni tam kávu pražili na ulici (tehdy nevídaný jev😀) a vzpomínám, že byla fakt vynikající.

Fikovnice
Fikovnice 07.06.2025, 00:16:05 xxx.xxx.38.43
Buggyra:

Nečetla jsem, ale hádám by zažádala o rozvod i kdyby jí to nakukala Jolanda po telefonu.

Vidím velký špatný!🤣

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 06:56:23 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.06.2025, 00:14:44

Stejně si myslím, že by bylo pěkný mít nějakou tu retrokavárnu, kde by nabízeli i tuhle kávu. Nic proti těm různým druhům kávy z drahých strojů, ale tahle mě prostě chutná mnohem víc.

12 (neregistrovaný) 08.06.2025, 11:21:47 xxx.xxx.233.223

Jak mi AI vysvětlí tuto mapu když jí řeknu že tomu nerozumím? 

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 07:58:04 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Buggyra z 11.06.2025, 05:06:02

Něco podobného jsem už četl. To bylo přímo od šéfa ChatGPT, že ať přestanou lidi děkovat, že to zbytečně žere energii. 😀 Jinak je to masakr no. Aspoň, že veřejný “AI” není napájeno obnovitelnými zdroji jinak by to ještě dopadlo jako Španělsko a hodně lidí po světě by psychicky umřelo. 😀 

Já třeba přemýšlím jak to musí být chlazený. To musí být perfektně promyšlený, protože to musí vydávat spoustu tepelných ztrát, ale na druhou stranu se to dá dál využívat. Já před pár lety četl, že někde v severním státu využívají přebytečný teplo ze serveru (pro test zvolili malý server) pro nahřívání akumulační nádoby naplněný pískem. Písek má dobrou akumulační vlastnost a prý to vydrží udržet teplotu až 24h (je na to specializovaná firma která to vyrábí). Kdyby něco takového dali i sem a mnohem větší tak bych řekl, že by to byl krásný zdroj tepla pro středně velký město (jen odhad) a tady by byla zase úspora jiné energie či i elektrické.

Buggyra
Buggyra 11.06.2025, 10:17:53 xxx.xxx.198.226

Tak chlazené to je jako jiné počítače. Podle  mě ty velké modely už nevyužívají nějaké konkrétní datacentrum ve smyslu jedné budovy. Je jen logické, že budou naopak využívat výpočetní potenciál nějaké svojí celé sítě.

Jinak jak jsou chlazená datacentra se dá dočíst, některým staví chladící věže na podobném principu jako u elektráren. O jednom projektu s tankem na písek pro tepelnou výměnu u datacentra jsem četla, tady je to Finsko - https://www.osel.cz/12394-ve-finsku-spustili-prvni-komercni-termalni-baterii-s-hromadou-pisku.html jen tedy datacentrum už předtím zatápělo místnímu městu, teď mu tedy zatápí i písek 🙂 Výměna tepelné energie je účinnější než výroba elektřiny z tepla, takže v chladnějších oblastech určitě dává taková aplikace smysl. Při postupující globalizaci by bylo jen moudré přesouvat datacentra na sever (snaha tu je) a teplo dále využívat.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 10:31:00 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.06.2025, 10:17:53

Tak chlazené to je jako jiné počítače.

Tak chlazení je více typů, ale v této konkrétní situaci se asi shodnem, že je to chladící kapalina.

Podle mě ty velké modely už nevyužívají nějaké konkrétní datacentrum ve smyslu jedné budovy. Je jen logické, že budou naopak využívat výpočetní potenciál nějaké svojí celé sítě.

Když je to v takovém měřítku tak jedna budova by samozřejmě neměla smysl ve stylu neustálých a nevyřešitelných problémů.

jednom projektu s tankem na písek pro tepelnou výměnu u datacentra jsem četla, tady je to Finsko -

To je přesně to co jsem myslel, ale četl jsem to před X lety takže mi podrobnosti přece jenom vypadly. 😀

Výměna tepelné energie je účinnější než výroba elektřiny z tepla, takže v chladnějších oblastech určitě dává taková aplikace smysl. Při postupující globalizaci by bylo jen moudré přesouvat datacentra na sever (snaha tu je) a teplo dále využívat.

Ale ta výměna tepla musí být správně navržena a propočítaná. Když jsem dělal MaRky tak tam se to hodně řešilo a dělaly se projekty do severních zemí kde právě chtěli co nejvíce využívat přebytkové teplo které se ve výrobě vytvořilo. Jeden zákazník (já se na tom nepodílel) tak požadoval dva bypassy - když by hlavní systém vypadnul tak aby byl paralelně další který by se zapnul v případě poruchy hlavního obvodu a v případě poruchy paralelního systému aby byl ještě jeden rezevní. 😀 Viděl jsem fotky jak to bylo udělaný a docela masakr.

biaca
biaca 21.06.2025, 19:21:49 xxx:xxx.46df:7afb

Tak jsem si dneska hrála s umělou inteligencí - a fotka mého malého medvídka Klimentka plus kombinace slov džungle a lov. 

Obrázek
Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:11:29 xxx.xxx.198.226

To jsou ti psi, co skáčou z prkna do bazénu, že? To jsem viděla na FB 😀 A přesně, trkly mě ty stupně vítězů, to je ale velký překlep, a dost vtipný…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.