On je doma,my chodíme za ním.Krmíme granule,co tam má připravený.On už kašlal před tím,kašle,ale nezvrací.Syn ho odčervil,myslel si,jestli nechyt tasemnici.Žere kočkám myši a párkrát už také kašlal a po odčervení to přešlo.My s ním byli i u veta 2x.Poslechově nic,jen na pohmat krku zareagoval. Říkal,že má podrážděný hrtan,dostal nějaká dvě injekce a vypadalo to,že by to mohlo být dobrý,ale dnes se zase cpal trávou,co kde viděl a pak kašlal,ale nezvracel.Tak mě napadlo,jestli ho nedráždí šťávy.No večer mu zkusím dát maso a uvidíme.Chodíme ho krmit 2x denně a v poledne má ještě rohlík a chondro na klouby.Na noc je doma a ráno ho pouštíme ven.
acher:Přidám se sem s dotazem,třeba někdo poradí.Hlídáme synovi špice 15 let.A pes často žere trávu a pak kašle a mně přijde,že ho zlobí žaludeční šťávy.Nemá někdo tip,co mu zkusit dát.Sama s tím u svých psů zkušenost nemám.
No tak žraní trávy a následné zvracení “ničeho” to je asi normální. Resp. to, že když pes sežere trávu, tak většinou nějaký šťávy vyzvrací.
Takže je asi otázka, jestli to zvracení šťáv je následek žraní trávy a nebo to žraní trávy je způsobeno nějakým žaludečním nekomfortem a snahou si nějak ulevit, vyčistit…
Otázkou je, jestli tu trávu takhle žere doma a nebo až u tebe.
Nevím čím ho krmíš…mě když se něco nezdá, tak nasadím klasickou vařenou dietku…berňucha vařený nejí, tak tomu dám piškoty s čajem.
Jako známe to, že jsou období, kdy sice vyrazíme na prochajdu se psem, ale vypadá to spíš, jakože jsme vyrazili na pastvu. Tak možná ti jen roste okolo dobrá travička a nebo třeba pes trochu stresuje, že není doma mezi svými.