Ale on už Alan toho zbitého mladíka strávil,měl něco přes kilo.Toho už nikdo nenajde😀,jen ten kožich visí na rasošce😂
slinivka - zánět
🤣😂
Píšu to sem, i když to se slinivkou nesouvisí…
Psala jsem do venčení, že o víkendu měl jack průjem a zvracení - pondělní veterina dopadla dobře a odešli jsme jen s dietou a famosanem (testy měl ok)
Celý týden byl úplně v pohodě, až dneska ráno zase zvracel a nechtěl jíst. Průjem nemá, sono bylo bez jakéhokoliv nálezu, CRP negativní.
Dostal injekci proti zvracení a prodloužit dietu…
Nenapadá mě, kde by mohl být problém.
Zapomněla jsem se zeptat, jestli by to nemohlo souviset se solením cest a chodníků? On si doma sem tam olizuje packy…mě to vlastně nenapadlo a ještě jsme nezačali packy sprchovat po příchodu z procházky…plus teda se snaží venku olizovat moč a tak…
Tenurri:Píšu to sem, i když to se slinivkou nesouvisí…
Psala jsem do venčení, že o víkendu měl jack průjem a zvracení - pondělní veterina dopadla dobře a odešli jsme jen s dietou a famosanem (testy měl ok)
Celý týden byl úplně v pohodě, až dneska ráno zase zvracel a nechtěl jíst. Průjem nemá, sono bylo bez jakéhokoliv nálezu, CRP negativní.
Dostal injekci proti zvracení a prodloužit dietu…
Nenapadá mě, kde by mohl být problém.
Zapomněla jsem se zeptat, jestli by to nemohlo souviset se solením cest a chodníků? On si doma sem tam olizuje packy…mě to vlastně nenapadlo a ještě jsme nezačali packy sprchovat po příchodu z procházky…plus teda se snaží venku olizovat moč a tak…
Sůl nevim, ale asi to nebude nic dobrého. Taky jestli žere sníh, tak mu to nemusí dělat dobře.
U nás sníh nemáme 😀…ale když sem tam napadne, tak ho nežere
28.11.2025, 16:41:19 xxx.xxx.147.163
jestli by to nemohlo souviset se solením cest a chodníků?
Mohlo. Technická sůl = KCl. Přebytek draslíku není úplně fajn.
Bolelo ho bricho po 5 dnech na diete? Nebo uz zral normalne?
Opravdu se nemuze dostat k necemu, co nema zrat? Kytky? Chemie na uklid?
Napada me SIBO jestli nema. Syndrom bakterialniho prerustani
Achjo, měla jsem rozepsaný příspěvek a mobilu a dala jsem omylem zpět a ono to zmizelo 😀
No tak znova. Od středy (ráno) jsme mu už přidávali pomalu jeho normální jídlo.
Od pondělí večer mel už pevnou stolici a nezvracel, celou dobu byl ok až do dnešního rána, kdy zvracel žlutou šťávu.
Jediné rostliny které jsou na zemi jsou banánovník, ale ten není nijak okousaný a chilli papričky, které jsem přemístila z balkonu, ale to si nemyslím, že by jedl (?).
K čisticím prostředkům, kočičímu jídlu, kočičímu záchodu se nedostane.
Právě mě napadlo, že minulý týden začali solit a packy jsme po venku nijak neoplachovali…
Manžel mi akorát říkal, že včera večer něco venku olizoval (nevi co), ale že mu to skoro hned zatrhl.
Ted už vypadá že je zase v pohodě, má chuť k jídlu, je aktivní.
Pokud není nějaký vnitřní problém, problém s krmením , co třeba stres? Jestli vy toho psa moc neřešíte… co žere(co, kolik čeho, kdy a jak) , jak se chová… trocha uvolněné moráky bez cvičení, bez sledování, co zrovna doma dělá, ale být spíš důsledný . (když pošlu psa na místo, udělá to a nebudu ho lákat na pamlsek, rozumíme si) vztah se mezi váma se psem se nezhroutí, jen ujasní a zbytečné pochybování, nejistota, stres nebudou zasahovat do soužití se psem, že se mu zrychlí peristaltika…
PS: zkoušela jste vzit kákulu na rozbor? domluvit s vetem pro příště, jestli by se z toho dalo něco “vyčíst” .
Neřešíme teď vůbec nic, poslední tréninky nám skončily někdy v půlce října (agility) a od té doby jsme nikde nebyli. Jen klasicky chodíme ven prochazkovat, válíme se na gauči, hrajeme si a tak. Naopak bych řekla že co máme flexinu, ma to volnější i venku. Jediné čím ho buzeruju je, ať neolizuje chcanky 😀.
Stres teď nemá mít z čeho. O víkendu možná, čtvrtek pátek jsem byla ve stresu já z práce a on je docela citlivý. Ale to jsem po něm ani nic nechtěla, jen jsme byli venku, on si čuchal, přetahovali jsme se o hračku a nic jsme ani netrénovali (já na trénování teď obecně docela prdím).
Trus měl právě teď už pevný, jen jednorázově zvracel. Pro příště ano. Když se dělaly rozbory předtím (Naposledy vlastně v září, ale tam mu vyšlo vysoké crp z krve a když jsme řešili slinivku tak dělali rozbory i na trávicí enzymy a další věci) tak to taky měl ok.
Intolerance na nějakou složku krmiva? Jen nápad.
Svůj stres můžete skrývat, jak chcete, oni ho vycítí. Já byla včera rozložená ze stresu na prvočinitele a bělouš mi dnes v noci najednou zalehnul na delší chvíli hruď….hned mi to bylo jasný proč.
Ty packy jsou určitě důležitý omývat od sněhu s technickou solí, to určitě.
To jsem se ptala veterinářky, ale nemyslí si, že by byl dva měsíce na tom samem krmivu ok a pak z ničeho nic průjem a zvracení. Ani nový pytel jsme teď neotvírali. Vařené ma taky furt to samé (a maso kupujeme normálně pro lidi). Nové pamlsky teď žádné neměl.
Fakt netuším. No budeme to sledovat.
Co jsem si teda všimla (i dneska ráno) tak sbírá a žere kočičí chlupy 😅…mám dlouhosrsté kočky takže ztrácejí prérijní chuchvalce. A sem tam to sežere (žádnou pipetu a tak nedostávají, jsou jen doma).
Snad se těma chlupama nemůže ucpat?
29.11.2025, 09:50:19 xxx.xxx.147.163
, že by byl dva měsíce na tom samem krmivu ok a pak z ničeho nic průjem a
Ona ta intolerance se vyvíjí delší dobu. U mě se lepková objevila po padesátce.
A kočičí chlupy by spíš způsobily zvracení a nechutenství než průjem.
29.11.2025, 09:51:12 xxx.xxx.147.163
Vahine:Snad se těma chlupama nemůže ucpat?
Může.
Já tady nenapíšu nic konstruktivního… tak jen, že je mi to fakt líto, to je furt něco… chudák pes, chudáci vy páníčci, vím jak to člověka trápí, když jeho psímu miláčkovi něco je.
Asi bych jen napsala k tomu stresu… jo pes to vycítí, když je jeho člověk ve stresu nebo má strach nebo je nejistý a je jedno, že já dělám jako že je všechno na pohodu a někteří jedinci na to reagují více.
Ono co si budem i některým lidem může stres působit potíže… a reakcí těla může být zvracení a průjem.
Čímž neříkám, že za ty potíže může nějaká forma stresu.
Blbý je, že vetovi se nepovedlo zjistit příčinu…
chlupy taky může žrát proto, že potřebuje “otočit” žaludek… a pokud není tráva v dosahu, žerou někteří psi i jiné věci. Nám jednou známých malamut odkousal tkaničky od bot a spokojeně se vyblil… Nikdy předtím ani potom to neudělal. Šli jsme tenkrát oba domů s provizorními špagátky…
Nekrmí vám ho někdo tajně? Sem tam něco šoupne…jestli je dietář? 🤔pamlsky taky můžou být bakteriálně kontaminované…já teď koupila vepřové uši.a divně smrdí…obzvláště jedno.kde je větší záušek.bulí prdel si to ale přebere….a nebo na ranní blití jeden rohlíček…hrst granulek…
Vy to máte blbý, že se třeba sejde víc možných příčin, vyber si, že jo. To je pak na palici.
Jako eliminačku bych někde v hlavě nechala, ale to píšu, že náš intoleranci má, a to tělo s tím nějakou dobu drželo, odborník nejsem.
Máte napínavou detektivku. Držte se, a ať je líp.