Aktuálně: 2 701 inzerátů262 681 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

slinivka - zánět

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 07:41:10 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.12.2025, 22:56:19

Právě, že kuřecí … i když o tom by se vzhledem ke složení dalo polemizovat. Jsou to hills I/d low fat…ale aspoň je žere s chutí a nedělají mu problémy. 

Složení:

Maso a živočišné deriváty (kuřecí 3 %), obiloviny, různé cukry, deriváty rostlinného původu, minerální látky, zelenina (0,8 %), vejce a vaječné deriváty, oleje a tuky, semínka, ovoce.

Vysoce stravitelné přísady: vepřová játra, kuřecí maso, rýže, vaječná bílkovina.

Ph (neregistrovaný) 15.12.2025, 09:47:55 xxx.xxx.29.211
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 14.12.2025, 14:15:56

Viděli ho už 3 veti. Máme ještě v záloze další dva na doporučení.

a vsichni ti veti zacinali s vysetrenim od zacatku, ze? a to je asi ten duvod, proc mozna jeste na to gastro, RTG nedoslo. Vsichni postupuji vlastne spravne - od jednodussiho ke slozitejsimu. ( ani veti to casto nemaji jednoduche, ne kazdy majitel kyvne na drazsi vysetreni, kdyz pes “jen” zvraci  )

Byt to muj pes, jedu tam, kde mu provedou komplet vysetreni na jednom miste. Vzdycky to tak delam, kdyz se neco deje. Objizdeni vetu nikam nevede u chronickych problemu. 

Muzem tu diskutovat o krmeni, jakym masem/konzervou, granclema, kdy co - mam par tipu, co by jeste slo - ale to bych radeji resila az po tom, co se kompletne vysetri. Jak jsem psala -i kdyz se nic nenajde, i to je to informace. Ze ma treba “jen” citlivy zaludek po vsech tech peripetiich , co ma za sebou. 

Ale takhle? date mu maso, bude mu zle, falesne vyhodnotite, ze za to muze maso xy atd. - to nejde. 

A jen tak btw. mam ted nemocneho psa u ktereho nevim, kdy prijde problem a kde budu - a tak mam nachystanou zpravu. Kdyz pojedu na pohotovost kamkoliv - tak s informacema pro jine vety jasnyma. On majitel na pohotovosti neni ten spravny zdroj infa 😇

Ph (neregistrovaný) 15.12.2025, 09:55:31 xxx.xxx.29.211
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 15.12.2025, 07:41:10

Jestli je maso vhodne pro alergiky ci ne -se ridi hlavne tim, jestli se s nim organismus uz setkal nebo ne.

Kureci maso neni obecne zlo, jak by se mohlo zdat z netovych diskuzi alergiku 😇pro stenata je to jedno z nejvhodnejsich mas. A tak se s nim potka vlastne kazdy pes a velmi brzy - a proto se vylucuje jako prvni

Tak jako ani veprove neni hypoalergeni 😄ono to ma svoji historii, proc se veprove zacalo davat alergikum - mnoho generaci psu ho nedostavalo, protoze nebylo snadno dostupne. Ted uz zase je par let a je vsude a snadno dostupne - tak se hleda dal. Ted je na rade hmyz … 

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 10:05:05 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.12.2025, 09:47:55

Já vždycky brala všechny zprávy s sebou.

Vzhledem k jiným projevům a jiným výsledkům úplně nedávají dohromady tu slinivku z dubna/května k tomu, co se děje teď. Ačkoliv veterinář z Klatov říkal, že vzhledem k hodnotám slinivky z toho dubna to vlastně ani slinivka být primárně nemusela, byl to jen následek jiného zánětu, jelikož mu přišlo divné, že sice ten krevní test byl nad limitem, ale zase ne o tolik…musela bych dohledat zprávu, ale říkal něco v tom smyslu, že většinou psi mívají při slinivce tu hodnotu 900 a klidně i 1000…ale on měl třeba jen o 100 víc oproti hornímu limitu.

V září byla potvrzená bakteriální infekce, tam se to přeléčilo atb a bylo to dobrý → nejspíš to nesouviselo. 

Teď se objevil problém znovu, ale zase trochu jinak. Než jsem mu dala ty calibry, tak byl úplně v  pohodě, teď bojujeme s průjmem z této dietní chyby. Blbé je, že nám došly konzervy (moje blbost, měla jsem to napočítané tak, aby vyšly na přimícháváním s tou calibrou a nečekala jsem, že se z calibry pos….)

Takže jsme mu včera večer uvařili rýži, mrkev a tu krůtu, dostal to i dnes ráno…odpo skočím na vet pro konzervy. Plus jsem objednala zásobu, abychom měli přes vánoce.

Každopádně ráno měl pořád ještě průjem, jen ne tak hrozný jako včera. Pořád je normálně aktivní, chuť k jídlu má velikou, nic ho nebolí, nemá tendence zvracet (ale pořád bere famosan)…

včera dostal enterozoo, ráno dnes probiotika…

Mě jen přijde divné, že ať dostane jakékoliv veterinární gastro grancle, tak je problém. Na konzervách ne. 

Objednala jsem i ty RC gastro low fat granule, na kterých byl předtím a bylo to ok, jen mu nechutnaly…

Jo, teď mi přijde, že zas plácám jedno přes druhé, ale ta calibra dieta nám do toho teď hodila vidle. Mám vždycky najivní představu, že veterinární dieta problémy přece dělat nebude…

Domluvím se s vetkou, co teď. Ona ho chtěla nechat na dietě, která mu nedělá zle, alespoň měsíc, jenže krom těch i/d konzerv jsme nic moc vhodného zatím nenašli.

EDIT: ano, míval i jedno/dvoudenní nevolnosti, průjmy, ale to samo odeznělo a většinou to bylo spojené s chybami jako: pití z louže, olizování hnusů venku, jednou se totálně zes… ze sušených plic, ty byly asi nějak špatné, bohužel to u nich nejde moc poznat - smrděly pořád stejně a jakmile jsem je nedávala, byl zase ok…

Sarah01
Sarah01 15.12.2025, 10:06:58 xxx.xxx.162.253
Ph:

Jestli je maso vhodne pro alergiky ci ne -se ridi hlavne tim, jestli se s nim organismus uz setkal nebo ne.

Kureci maso neni obecne zlo, jak by se mohlo zdat z netovych diskuzi alergiku 😇pro stenata je to jedno z nejvhodnejsich mas. A tak se s nim potka vlastne kazdy pes a velmi brzy - a proto se vylucuje jako prvni

Tak jako ani veprove neni hypoalergeni 😄ono to ma svoji historii, proc se veprove zacalo davat alergikum - mnoho generaci psu ho nedostavalo, protoze nebylo snadno dostupne. Ted uz zase je par let a je vsude a snadno dostupne - tak se hleda dal. Ted je na rade hmyz … 

Já doufám, že až to začnou cpát do jídla i nám, že to bude aspoň na obale uvedené. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:13:36 xxx.xxx.119.6

Měla jsem psa na RC dietě, rozjedly ho, chutnaly mu. Přikoupila jsem i  RC granule a po těch zvracel🤷‍♀️.  

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:14:43 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.12.2025, 10:13:36

….konzervy ho rozjedly

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 10:15:03 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.12.2025, 10:13:36

RC dieta myslíte co přesně? konzervy?
RC granule - pořád áte na mysli dietu, nebo “klasické” ?

Aha, díky, už vidím opravu 😀

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:22:57 xxx.xxx.119.6

Pardon, nevšimla jsem si, že to tam nemám, gastro intestinal. Měli jsme teorii, že jak měl to břicho hodně rozhozený, bylo trávení granulí náročnější. Nevím, no.

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 10:29:12 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.12.2025, 10:22:57

To mě napadlo taky, že to zatím nemá úplně v pořádku a proto mu ty veterinární dietní granule dělají taky problém. Přece jen i ta vet calibra je složením komplexnější, než uvedené konzervy…

Ph (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:35:48 xxx.xxx.29.211

Gastro grancle se daji krmit i rozmocene - davam je tak ze zacatku, prijde mi, ze pak “nelezi” tolik v zaludku, ktery jeste neni uplne srovnany.  

A ja se teda budu opakovat, ale RC a Calibra mi prijdou jako neporovnatelne diety ve prospech RC 😇

Konzervy - mam vyzkousene i Rocco ( cena je jinde nez u RC) , ale bojim se je doporucit 

Ph (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:39:22 xxx.xxx.29.211

a dalsi hint - diety ma ted uz i Alza - dovezou do par hodin 

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 10:41:46 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.12.2025, 10:35:48

Jako takto, já nemám asi problém těma konzervama krmit třeba měsíc, když to jinak nepůjde, ale hledali jsme nějakou alternativu…

Zkusím ještě ty RC gastro low fat až přijdou a dávat mu je pomalu namočené…

Ta alza mě nenapadla, díky, to je v případě nouze dobrý tip.

acher (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:49:09 xxx.xxx.222.196

Jen z pohledu nezaujatého čtěnáře.Velice často tu píšete někde něco olíznul a pak byl problém.Za sebe bych už dávno psovi dala košík a jakéliv olizování zatrhla. Já nevím,ale v tom složení té dietní konzervy není ani pořádně napsáno, co obsahuje za maso.Koupila bych jednodruhové konzervy, maso a připravovala bych sama.Různé přílohy,různý poměr masa a přílohy a třeba i bez masa, počet krmení,množství. Ale  to beru podle toho, jak při problémech u zvířat,ale i sebe postupuji já.Také jsem si při problémech se žaludkem musela vychytat jídlo sama a některé věci,co mně zakazovali můžu a jiné která by dle doktora neměly dělat problém,nemůžu.

Ph (neregistrovaný) 15.12.2025, 10:57:01 xxx.xxx.29.211

hledali jsme nějakou alternativu…

jj. chapu. 

kdyby se mu dalo varit -je to nejidealnejsi nakonec a na tom muze zustat cely zivot. Je tak hafo psu -kdyz je treba, par dni grancle nakonec i daji a pak se zase vrati na varene. A funguji tak

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 11:08:13 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.12.2025, 10:49:09

Je to veterinární dieta, ani RC diety nemají nikde uvedené přesné složení. Experimentovat se mi právě moc nechce. Tu krůtu s rýží jsme uvařili, protože nám v tu chvíli nic jiného nezbylo, čím ho nakrmit večer, ale průjem má stále. Jednodruhové NEveterinární konzervy doma máme, ale ty se mu bojím dát (bohemia hovězí, jelen → dostával je dříve do granulí a bylo to ok)

V košíku může taky olizovat věci přes tu mřížku, musel by se nějak upravit a dát tam nějaká zábrana, což do košíku co máme doma nejde. Můžu sehnat nový košík, ale najít mu něco padnoucího je náročné…jsem domluvená s paní z “Tady je spikovo” že nám udělá košík na míru, ale ještě jsme se tam díky těm všem problémům nedostali na zkoušení a měření, takže to až příští rok.

Navíc teď v poslední době ani nic neolizoval, chodil na vodítku, takže byl hlídán…to bylo minulé úterý kdy zvracel a jsem si jistá, že to nic neolízl, protože měl předtím klidový režim a na volno nebyl.

acher (neregistrovaný) 15.12.2025, 11:18:58 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 15.12.2025, 11:08:13

Mám košíky letité a ty to dno dvojité,ale jestli se ještě dělají nevím.A nezkoušeli jste při průjmu maso vysadit úplně,dát třeba jen rýži nebo brambory.

hmn
hmn 15.12.2025, 11:29:41 xxx.xxx.35.198

“Ona ho chtěla nechat na dietě, která mu nedělá zle, alespoň měsíc”

od toho bych se odpíchla
psa stabilizovat

testy na alergie se dělaly?

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 11:38:57 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 15.12.2025, 11:29:41

Ještě ne, 
chtěli jsme ho zkusit nechat na nějakých hypoalergenních gastro granulích, jestli se to neuklidní. Když ne tak se udělají.

Ta calibra byla označená i jako hypoalergenní, ale má stejně kuřecí tuk, co jsem koukala. Obecně jsem asi nenašla veterinární gastrointestinálky, které by byly i zároveň plnohodnotná hypolaergenní dieta ?

Zbývají právě testy na alergii
a to endoskopické vyšetření

plus vetka říkala že uvidíme co nám vyleze z mikrobiologické kultivace, takže jsem pochopila, že čekáme na výsledek z toho.

Stabilní byl od toho konce listopadu jen na i/d konzervách…takže mu vrátíme zase ty.

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 11:44:17 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.12.2025, 11:18:58

Nezkoušeli…uvidím ještě, co vyprodukuje odpoledne…Prakticky celou tuhle delší epizodu se něco rozbilo pokaždé, když dostal cokoliv jiného, než tu veterinární konzervu - i v malém množství v průběhu přimíchávání.

Já ani nevím, jestli tam ta naše vetka dneska je, zeptám se na recepci a budu konzultovat další postup…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.