Aktuálně: 2 350 inzerátů268 822 diskuzních příspěvků19 310 uživatelů

Slinivka - zánět

hmn
hmn 15.12.2025, 11:55:21 xxx.xxx.35.198

“Stabilní byl od toho konce listopadu jen na i/d konzervách…takže mu vrátíme zase ty.”

tak
a vydržať, nezkoušet nic jiného

Doron
Doron 15.12.2025, 12:46:27 xxx.xxx.167.147

Já bych mu prostě granule nedávala, když mu nedělají dobře. Laickým pohledem mi přijde to složení dost strašný a takový složitý, nedovedu si představit, že mohlo podrážděnému zažívacímu traktu dělat dobře.

Nechala jsem si nedávno dělat testy na potravinovou intoleranci byly teda pěkně drahý, něco jako dvanáct tisíc, radši jsem to zapomněla.😅 Vyšly mi prý mimořádně dobře ( jakože můžu skoro všechno), nemůžu ale kravské mléko (syrovátku), řepkový olej, dýni hokaido a ztráta největší - humra 🤣

Musím říct, že je mi teď mnohem líp a zažívací problémy zmizely a dokonce jsem zhubla jedenáct kilo. Jídlo je pro zdraví strašně důležitý.

Doron
Doron 15.12.2025, 13:17:48 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.12.2025, 09:55:31

No, vidíte.. s tím vepřovým mi to řekla vetka která se přímo specializuje na výživu. Tady člověk vidí, že neradno veterinářům věřit a lepší se řídit vlastním rozumem a všechno si ověřovat.

Nicméně vepřovou kýtu používám jako dietní maso, je opravdu suchá.

Ještě mě napadá, jestli Jack nemůže mít bezoár z těch kočičích chlupů, co žere, jak už psala Verun.. Předpokládám, že nemá možnost se nažrat čisté trávy aby to vyzvracel.

Moji psi, když narazí na pěkný pýr( to je mimochodem hodně opomíjená velmi mocná léčivka) se koletivně pasou a pročistí si žaludek i střeva a právě ty kočičí jemné chlupy pak v těch výblitcích a výkalech vídám, jsou to takový už zfilcovaťelý .. no prostě bezoáry.

Tenurri
Tenurri 15.12.2025, 13:45:52 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.12.2025, 13:17:48

možnost najíst se trávy má. Buď venku na louce, nebo kočky mají doma v květináči šáchor (ale toho si nevšímá). Toto jsem i konzultovala, že by mohl být ucpaný těma chlupama, ale to se vetce zdálo velmi nepřavděpodobné, pokud normálně žere, vylučuje.

Opět, nevím jestli by to bylo vidět na sonu, nebo ne. A ani to není že by sežral kvanta těch chlupů, zas takovej binec doma nemáme 😀…

Často teda i olizuje podlahu…to dělá i u veterináře. Vytíráme sanytolem, ale je to hodně naředěné a než to uschne je v pelechu a čeká na vypuštění.

kometa
kometa správce
15.12.2025, 14:44:27 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 15.12.2025, 13:45:52

nevím jestli by to bylo vidět na sonu, nebo ne.

Spíš ne.

Verun
Verun 15.12.2025, 20:35:31 xxx.xxx.220.9

Zkuste psovi do jídla pristrouhat topinambur.postupne  půl bulvičky…několik dní. Pak bych dala pauzu….a podle kákuly zase třeba týden ve vyšší dávce .maji v Kauflandu,nebo koupíte na bazoši.buli tím krmím od stolu.kdys si já chroupu,ale ona si vezme všechno.nemusi to mít zamaskovaný v jídle.

Taky si můžete chroupnout.😁

Sardullah
Sardullah 15.12.2025, 20:58:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.12.2025, 12:46:27

Já bych mu prostě granule nedávala, když mu nedělají dobře

Tohle jsem přesně chtěla napsat… já jsem teda člověk, co jde vždycky cestou nejmenšího odporu… takže bych krmila jen to, co nedělá problém.

Alespoň teda do tý doby, než se zjistí… jestli se zjistí… v čem je problém.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 16.12.2025, 07:39:30 xxx.xxx.119.6

Jsem si tak vzpomněla, na fauně měl někdo s KK podobné, vracející se potíže. Nevím, jestli by Vám to k něčemu bylo, ale když tam jde mrknout do diskuze…

Tenurri
Tenurri 16.12.2025, 08:27:38 xxx.xxx.239.143

Je teď na těch gastro konzervách…na rýži s mrkví a krůtou se nijak nelepšil.
Konzervu dostal včera večer a dnes ráno, tak čekáme jestli se to zlepší. Ráno teda nechtěl moc jíst…nevím, jestli nechutenství, nebo očekával krůtu…

Díky za tu fauna diskuzi…nevím jestli je to ono, ale našla jsem vlákno, kde je popisováno prakticky to samé, co trápí Jacka a že se až biopsií přišlo na poškozenou sliznici…dál jsem ještě nedočetla… musím taky pracovat.

Každopádně mě to dohnalo k tomu, že se domluvím s veterinářkou, že by se to vyšetření udělalo tak jako tak…ono to může být teď zase dobré ale za dva měsíce budeme ve stejném kolečku jako teď…

Zrzavci
Zrzavci 16.12.2025, 08:49:41 xxx.xxx.226.6

Tenurri -mám dotaza - vedete v patrnosti to, že rýže může některým psům problém prodlužovat, místo, aby ho řešila? 

Takhle to měla Bubinka - dokud jsem dávala rýži , nelepšilo se to, jak jsem jí začala dávat čistou svalovinu kuřecí prso bez kůže, uvařené doměkka a rozmasakrované tyčákem do konzistnce konzervy  - v podstatě je to právě ta konzerva, kdy její kouzlo tkví hlavně v tom že je jídlo rozmasakrovaný na atomy, jak mi tehdy řekl veterinář. 

Od tý doby vždycky všude hlásám, že ne každýmu psu na dietě udělá rýže dobře. 

Já se ptala na ten obsah konzervy proto, že byste ho třeba mohla nahradit sama doma - prostě libové maso, které mu nevadí, uvařit, rozvařit a rozmasakrovat tyčákem.  A nejdřív jet čistě jen to maso, pak zkusit přihodit mrkev, když to bude fungovat, přihodit třeba ty batáty, brambory…. ale rýži bych se fakt já po svých zkušenostech vyhnula - ona má nějaký dlouhý “řetězec” něčeho - sacharidů?? nevím (jsem primitivní hovado, kterýmu stačí vědět, že je to problém 😀 a nezkoumám dál) - co může při trávení činit problémy.

Vahine
Vahine 16.12.2025, 08:58:55 xxx:xxx.a576:3b01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.12.2025, 08:49:41

Když měl bělouš jednou krvavou stolici, tak po několika hodinové hladovce, jsem si vzpomněla na Váš recept👍  a rozmasakrovala jsem kuřecí prso s trochou vařené brambory a dávala po troškách s postupným navyšováním…nejlepší univerzální lék…když teda pes může kuře, ale dá se nahradit jakýmkoli jiným bílým masem. 

Jinak, když už rýže, tak jasmínová nebo basmati, má nejméně sacharidů ze všech druhů. Mám to od své vet.

Zrzavci
Zrzavci 16.12.2025, 09:17:06 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 16.12.2025, 08:58:55

A to jsem ráda, že to zabralo. No ono se leta letoucí traduje, že tu rýži dávat, ale…. .. A že brambory jsou pro psa špatně………. ale…. mně to vždycky zabralo - libové maso, brambor, mrkev. vařit v jednom hrnci a rozprášit na atomy. Když je někdo doma z ohaříků marodný, nutně ten druhý musí taky mít tohleto, páč to je fakt dobrota.

Tenurri
Tenurri 16.12.2025, 09:36:14 xxx.xxx.239.143
»

Ano, myslím, že to tenkrát psala i Plaka i vy, že rýže nemusí být vždycky úplně ok…máme jasmínovku…

Jako další bych pak zkusila právě brambory, případně klidně jen rozmixované holé maso, ale spíš je to teď v takovém tom stavu, kdy opravdu nechci experimentovat a nechám ho na konzervách, které mu prokazatelně ulevují a dělají dobře na bříško…

replikovat složení konzervy úplně nejde, páč ty veterinární krmiva jsou osekaná o kde co, aby nedělaly problémy. Nejsem žádný expert, ale ty suroviny nejspíš budou zbaveny “možných problémových věcí”.

Víte, já se bojím, že tím zkoušením a pátráním mu můžu ještě víc uškodit, obzvlášť, pokud by byl opravdu nějaký vnitřní problém. Popravdě mě věci, které jsem se dočetla docela vyděsily…

Jasně, nemusí to být Jackův případ, ale taky může a může to mít vevnitř třeba opravdu poškozené a bolavé…dokud se neprovede pořádné vyšetření zevnitř a případně se neudělají testy na alergii, nebudu mu zkoušet dávat nic jiného. 

Aktuálně jsem v situaci, kdy raději zaplatím i za ten klid, že se vevnitř nic nenajde a bude tam vše v pořádku…

Zrzavci
Zrzavci 16.12.2025, 10:05:21 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.12.2025, 09:36:14

Nene, to vůbec, já vás nenabádám k experimentování, vůbec. To jsem jen posílala informace - hlavně ohledně té rýže no, protože to vím, že je mrcha.

Mně ten vet říkal, že kouzlo té konzervy je hlavně v tom, že to jídlo je fakt rozmašírovaný na maximalistickou srágoru.  Budu držet palce, ať se vše stabilizuje.

Lenocka
Lenocka 16.12.2025, 10:10:06 xxx.xxx.43.176
»

Zrzavci i já si to pamatuju a v případě potíží (velmi zřídka, ťuk ťuk) rozvařím maso a brambory na kaši. A potvrzuji, že to funguje lépe než rýže!

Zrzavci
Zrzavci 16.12.2025, 10:16:37 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 16.12.2025, 10:10:06

Jaj. Tak to jsem fakt ráda. Já to používám nejen v případě trávicích potíží, ale třeba po operacích při rekonvalescenci, pro začátek. Kdy se tělo může dobře najíst ale nemá s tím při trávení práci, už to má předpracovaný. Spešl při kastraci feny, kdy je ten vnitřek rozhrabanej, nebo po torzi. Je to dokonalý.  A ešče užírám 😀

edit  - jsem tímhle krmila i mámu, když měla po operaci zubů, páč nemohla nic moc jíst a tohle, z toho byla na větvičce - páč jogurtů už plný brejle, ta kaše samotná, taky nic moc po delší době…. tak jsem ji to obzvláštnila. 

Aluška
Aluška 16.12.2025, 10:30:23 xxx.xxx.237.192

Kamarádka měla tibetskou španělku , která taky měla neustále problémy se žaludkem. Popíšu to laicky, až při pořádném vyšetření ( nevím - hadička do žaludku ? fakt nevím ) se přišlo na to, že někde něco sežrala venku, to něco se přilepilo na stěnu žaludku a začal se tvořit žaludeční vřed, je to možné ? Tak nějak mi to tenkrát vyprávěla. Užívala nějaké léky pro které jezdili do Rakouska a samozřejmě gastro dietu. Jakou už teké nevím. 

Verun
Verun 16.12.2025, 13:36:48 xxx:xxx.c3de:cd52

Jestli ma zánětlivé onemocnění střev je ten topinambur pasé…a jiná další vláknina …testoviny?

Tenurri
Tenurri 16.12.2025, 15:24:39 xxx.xxx.22.64

Tak mi volala vetka ohledně mikrobiologie, že se prokázala přemnožená bakterie e-coli (mělo to nějaký delší název). Za chvíli skočím na veterinu pro atb a zprávu.

Každopádně sama říkala, že to může být jen sekundární problém z oslabeného organismu a trávení, takže jsme se domluvily, že se zároveň provede i komplexnější endo/gastro vyšetření, abychom 100% vyloučili jiný problém vzhledem k neustále se vracejícím potížím.

Akorát termín bude nejspíš až někdy začátkem příštího roku, že do Vánoc asi nebudou mít volný termín.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 16.12.2025, 15:52:47 xxx.xxx.119.6

Moc držím palce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.