a pak budou jeste resit, ze pes zere nestravitelne veci 😢
Jestli si tedy vsimnou…
Moje psí holky… ať už to byla Sára a nebo Gina bylo potřeba držet alespoň na velikosti- váze, kterou bych nazvala vačičanda. Obě totál po kastraci žravé popelnice.. Sára teda byla taková i před kastrací.
U Sáry to bylo lehký… prostě jsem poskládala krmnou dávku ve stejném objemu, ale dietnější a místo bábovky s kakajíčkem ke svačině dostala jablko… šlo prostě o to, aby měla spokojeně plné bříško, ale méně kalorií.
U Giny je to óbr problém… už takhle jí málo a když jí uberu, tak už to hraničí s nenapapaným břichem…
Prostě mi přijde, že snižování dávky na úroveň takovou, že pes je defakto hladový, je cesta špatným směrem.
Yoda je od malička děsně žravý - navíc od velmi mladého věku kastrovaný… a tudíž se žravost ještě zvýšila. A doga má být elegantní a navíc jeho odlehčování nohy značí nějakou potíž a na to kila taky nejsou nejlepší. A tak je to neustálý boj (navíc chodí žebrat k babičce a ta má pocit, že chudinka nedostává nažrat, když tak hezky papá cokoli… a ne - nenechá si příkrmy zakázat - je jí 92 a má svoji hlavu). A tak navíc pro zasycení Yoda kromě relativně malé snídaně a večeře dostává i oběd - hrstičku mletého syrového masa s hromadou čerstvého bílého zelí (ale může být i ředkev, květák, brokolice… prostě objemná vycpávka). A to se ještě naučil chodit na záhon krást růžičkovou kapustu - už je hezky zbavil zbytků listů… kapustičky nám zatím nechává…
“pes potrebuje i mechanicke zasyceni. a tady to neni ani zivinove, ani mechanicke - pes je stale hladovy a hrabe mu z toho”
Mám v hlavě čerstvý zážitek - byla jsem na návštěvě u známých, vídáme se sporadicky. Mají postarší angl.buldočku a prý byla hrozně tlustá a sotva chodila. Nyní je akorát, jsou na to hrozně pyšní, že jí dokázali zhubnout. JENŽE! Hubli jí pouze snížením množství jejího krmiva. Šli jsme do garáže se na něco podívat, na zemi byly hroudy bláta opadané z auta, už uschlé. A ta fena to žrala!!! Ne obsesivně, ale prostě už v podvečer měla strašný hlad 😢
Dnes tam jedu, pokusím se je znovu přesvědčit, ať s tím něco udělají. Sousedům kavalírek zdravě zhubnul přechodem na Yoggies, asi to zkusím i tady. Samozřejmě všichni trvají na granulích ☹️
a pak budou jeste resit, ze pes zere nestravitelne veci 😢
Jestli si tedy vsimnou…
Hele,kamarádky tolerka naopak byla na yogisech jak koule. Tuším,že zhubla na platinum
Efík je na dietním Marpu krůtím, 19% bílkovin, 10% tuku. Ale teda krmnou dávku má pořádnou, při 10kg žere cca 230g za den. Kdyby měl nějakou normální dávku tak hubnout bude.
to by me zajimalo na kterych konkretne. jejich aktiv ma 12% tuku
… obrátil se na mě známý… jakože já jsem omega zkušená pejkařka s prosbou o radu na granule (návrh na krmení masem byl zamítnut)… a víte jak já to mám s granulemi, absolutně se v tom neorientuju ..
Takže neřeším proč granule, jen teda kdo se z vás v tom orientuje líp…
Velký dospělý pes, ne moc aktivní… vybrali brit care nějaký jehně s rýží… je něco ´lepšího” v podobnéé cenové relaci… cca do 100,- Kč za kilo? Víc dát nemůžou… psa zdědili po příbuzné …
Upřímně jsem s tím nechtěla otravovat, snažila jsem se najít info… ale je to tak půl na půl… buď dobrý grancle jakože poměr cena/výkon a nebo fujky fujky… a nebo ložená reklama na Brita…tak jsem stejně v zadeli jako předtím.
https://www.krmimkvalitne.cz/magnusson-meat-biscuit-light_z355/#7813
Co tohle? Je to teda pro psy s nízkou aktivitou, ale složení není tak hrozné. Nevím jaký je ten Brit (po pravdě se mi to nechce ani hledat🙄), jestli je tohle složením lepší nebo horší.
bambule:https://www.krmimkvalitne.cz/magnusson-meat-biscuit-light_z355/#7813
Co tohle? Je to teda pro psy s nízkou aktivitou, ale složení není tak hrozné. Nevím jaký je ten Brit (po pravdě se mi to nechce ani hledat🙄), jestli je tohle složením lepší nebo horší.
Vy v tom odkazu vidíte složení čeho a kolik ? Já tedy ne. Kecy že "pečením" se "NIC" neztratí, jsou jen kecy…
Sardulah - zkuste jim vysvětlit, že syrové vyjde i LEVNĚJI a pes bude zdravější…na ty prachy by joudové mohli slyšet, když rozum chybí
velkej pes grancle 100/kg…cca na 3 dny - to je 33,-Kč/den, maso hrubomleté hovězí 52/kg…cca 0,5 kg tj 25 den…ušetří 250Kč/měsíc - 3000za rok
Že by třeba sjedu dolu, kde máme složení, na to kliknu a vyjede mi to? Hele nejsem debil, tak ho ze mě nedělejte. Sama granulemi nekrmím, jen jsem chtěla pomoct….
jo , už jsem to uviděl, tak sorry
Čerstvé maso 34 % (čerstvé hovězí a vepřové maso), grahamová mouka, čerstvá vejce, rostlinný olej a 2 % tuku (za studena lisovaný řepkový olej), čerstvé mrkve, sušená bramborová dřeň.
to je hodně slabejch a upravenejch (znehodnocených) cca 20 g živočišných bílkovin v jedné dávce (30dkg) - to je hluboko pod “záchovnou dávkou” 3g bílk./kg psa čili s bídou pro 6ti kg psa a ten zas nesežere 0,33kg granclí…to se nedivím , že po tom hubnou 😉
Věřte, že jsem zkoušela…sama masem krmím, tak mám představu za kolik se dá u nás v zoo shopu krmný maso koupit…aniž by člověk musel někde objednávat, aniž by člověk musel mít óbr mrazák, protože toho musí vzít bambilion kilo najednou…jsou prostě lidi, který masem krmit nechtějí a na rovinu řeknou, že je to vlastně z pohodlnosti….budiž jim ke cti, že psa nešoupli někam do útulku, jak se někdy psům po zemřelých páníčcích stává a vzhledem k tomu, že pes byl doposud zřejmě na nějakých marketovkách, tak mu chtějí “dopřát” něco lepšího…
Prostě se smiřme s tím, že je spousta psů, kteří jsou krmeni granulemi a vzhledem k tomu, že myslím, že granule jsou prostě obrovský kšeft, tak těch psů nebude úplně málo a každýho páníčka psího granuláře prostě nepřesvědčíte…
Někdy mi přijde, že lidi, co krmí masem existují pouze imaginárně na sociálních sítích a diskuzích. Protože reálně mi přijde, že nikoho, kdo krmí masem snad ani osobně neznám…dokonce ani když se třeba o psech bavím se zákazníky, co chodí k nám do prodejny a náhodou přijde řeč na krmení, tak se nebojím říct, že z 90% granule….resp. už si ani nepamatuju, že by mi někdo řekl.."jé, vy krmíte masem? Já taky."
S Magnussonem se bězně krmí ve stylu přidej vejce. Pokud to nebude výlučný granulář, jsou to fajn granule. Jinak se s nimi dobře krmí pastevci, kteří obvykle jsou na takovou stravu nastavení.
Já nemám psa už kolik let, tak se mohlo leccos změnit. Za mých psích let bývaly dobré Natural and Delicious, Simpsons, Purizon jako akčnější či zimní granule a Magnusson, Marcus Mühle a Lupo jako granule letní, resp. na flákání. Ona je ta cena za kilo stejně orientační - ty dražší bývají sytější, stačí jich dát méně. A pokud je třeba psa zasytit mechanicky, lze to dořešit nějakým laciným plnivem. Kdo má zahradu, roste mu tam plnivo zadarmo.
Ještě Petkult býval ok. Možná si vzpomenu ještě na další.
Edit: A Lukullus.
Díky za tip…jukla jsem na to a myslím, že 34% čerstvýho masa v granulích je fakt málo…to už mi ty Brit Care vycházejí lépe.
Tohle je fakt na palici…člověk řeší, aby bylo v granulích co nejvíc masa, ale za rozumnou cenu a v tomhle určitě všichni dáváme Lupusovi za pravdu, že když koupím maso, tak to vyjde levněji…když vezmu, že nemusím krmit 100% masem, ale dám nějakou přílohu…těstoviny, brambory..tak se snad ještě sníží cena za krmnou dávku…jenže ne vždycky je to vysvětlitelné majiteli psa…
Díky…juknu na to…upřímně bych se na to krajc vajc, ale jak je člověk samaritán, tak chce, aby ten pes měl alespoň to “nejlepší” co je majitel ochoten koupit…
Ať ještě kouknou na Brit fresh
Juknu…
hrubomleté hovězí 52Kč/kg….takový zázrak se koná kde?
o něčem takovém se mi může leda tak zdát……
divne vypocty máte… me to vychazi, ze 0,3 kg tech grancli ma - dle slozeni - lehce pres 6 g bilkovin.
½ kila hoveziho ma 9-10g bilkovin, z toho se taky nazere pri vzorci 3g/1kg z.v.😇 max 3kg pes 😀ze je to kvalitnejsi bilkovina nezpochybnuji 🙂
neni treba ohybat argumenty - staci psat pravdu 😇ale i to pada, kdyz chteji krmit grancle.
Magnussoni maji deklarovane vstupy, nemela by tam byt echt chem konzervace - maji 10m zaruku - to je, co je tady cenne