a pak budou jeste resit, ze pes zere nestravitelne veci 😢
Jestli si tedy vsimnou…
Moje psí holky… ať už to byla Sára a nebo Gina bylo potřeba držet alespoň na velikosti- váze, kterou bych nazvala vačičanda. Obě totál po kastraci žravé popelnice.. Sára teda byla taková i před kastrací.
U Sáry to bylo lehký… prostě jsem poskládala krmnou dávku ve stejném objemu, ale dietnější a místo bábovky s kakajíčkem ke svačině dostala jablko… šlo prostě o to, aby měla spokojeně plné bříško, ale méně kalorií.
U Giny je to óbr problém… už takhle jí málo a když jí uberu, tak už to hraničí s nenapapaným břichem…
Prostě mi přijde, že snižování dávky na úroveň takovou, že pes je defakto hladový, je cesta špatným směrem.
Yoda je od malička děsně žravý - navíc od velmi mladého věku kastrovaný… a tudíž se žravost ještě zvýšila. A doga má být elegantní a navíc jeho odlehčování nohy značí nějakou potíž a na to kila taky nejsou nejlepší. A tak je to neustálý boj (navíc chodí žebrat k babičce a ta má pocit, že chudinka nedostává nažrat, když tak hezky papá cokoli… a ne - nenechá si příkrmy zakázat - je jí 92 a má svoji hlavu). A tak navíc pro zasycení Yoda kromě relativně malé snídaně a večeře dostává i oběd - hrstičku mletého syrového masa s hromadou čerstvého bílého zelí (ale může být i ředkev, květák, brokolice… prostě objemná vycpávka). A to se ještě naučil chodit na záhon krást růžičkovou kapustu - už je hezky zbavil zbytků listů… kapustičky nám zatím nechává…
“pes potrebuje i mechanicke zasyceni. a tady to neni ani zivinove, ani mechanicke - pes je stale hladovy a hrabe mu z toho”
Mám v hlavě čerstvý zážitek - byla jsem na návštěvě u známých, vídáme se sporadicky. Mají postarší angl.buldočku a prý byla hrozně tlustá a sotva chodila. Nyní je akorát, jsou na to hrozně pyšní, že jí dokázali zhubnout. JENŽE! Hubli jí pouze snížením množství jejího krmiva. Šli jsme do garáže se na něco podívat, na zemi byly hroudy bláta opadané z auta, už uschlé. A ta fena to žrala!!! Ne obsesivně, ale prostě už v podvečer měla strašný hlad 😢
Dnes tam jedu, pokusím se je znovu přesvědčit, ať s tím něco udělají. Sousedům kavalírek zdravě zhubnul přechodem na Yoggies, asi to zkusím i tady. Samozřejmě všichni trvají na granulích ☹️
a pak budou jeste resit, ze pes zere nestravitelne veci 😢
Jestli si tedy vsimnou…