Aktuálně: 2 775 inzerátů261 553 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Smrad od slepic sousedky

assil
assil 23.06.2025, 14:24:10 xxx.xxx.121.3

No naše vesnice je v údolí, minimálně půlka lidí tu topí uhlím nebo dřevem a žádný smrad z toho není, to je jen hysterie kvůli pár idiotům, co do toho kotle hází bůhvíco.

Pro anonyma

Pokud nechcete kočky na svým pozemku, úplně stačí nad plot nainstalovat otáčivý trubky.

Orionka (neregistrovaný) 23.06.2025, 15:08:10 xxx:xxx.284c:555a
Buggyra:

Tady se vám rady nedostane tuplem 🙂 Tady se radí jen legální a zvířatům přívětivé způsoby soužití.

Ještě mě napadla jedna dobrá rada - pořiďte si vlastní kočky a kocoury 😄 Zaručeno, cizí kočky se k vám nebudou zpoza plotu ani dívat!

S tím nekouknutím to není moc pravda. Vykastrovaní kocouři se snáší a skoro kamarádí. Kočímu odpůrci bych poradila, udělat v rohu - nejzažším - kočkám koutek, kde bude sypký materiál ( písek, hrabanka a pod.) a nebudou vám chodit  do záhonků. Ale to se vám asi nechce. Pak riskujte trávení a až vás někdo nápráší, tak se nedoplatíte (týrání zvířat a veřejné ohrožení. A jestli někde poblíž umře třeba orel….a padne na vás podezření…..to si teprve užijete)

Orionka (neregistrovaný) 23.06.2025, 15:08:58 xxx:xxx.284c:555a

S tím nekouknutím to není moc pravda. Vykastrovaní kocouři se snáší a skoro kamarádí. Kočímu odpůrci bych poradila, udělat v rohu - nejzažším - kočkám koutek, kde bude sypký materiál ( písek, hrabanka a pod.) a nebudou vám chodit  do záhonků. Ale to se vám asi nechce. Pak riskujte trávení a až vás někdo nápráší, tak se nedoplatíte (týrání zvířat a veřejné ohrožení. A jestli někde poblíž umře třeba orel….a padne na vás podezření…..to si teprve užijete)

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 18:19:21 xxx.xxx.89.234

Ano, jak píše Orionka, dneska jsem přijela po 5dnech domů, vlezu do haly a koukám velkými okny za barák k jezeru - po kočkách, kde je jim konec. A rovnou mi padne zrak na vychrtlého kocoura tuláka, pracovním jménem Macek, který tam v tom vedru leží natažený v chládku. Moje kočky nikde a to jsem hulákala hned, jak jsem vysedla z auta a štrachala věci. Nakonec jsem kocoura Viktora našla u zahradního domku nahoře na pozemku a kočka přišla za hodinu. Bůhví kde ležela zalezlá, když za barákem vládnul Macek. Ten je přitom poloviční, než mé kočky. Nevím jak moc hraje roli, že je nekastrovaný, ale v zahradě ho statečně přeznačkovávají.

Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 08:20:01 xxx.xxx.198.226

Když nekrmíte kočky venku a jen je ven pouštíte, tak není důvod, aby vám tam cizí kočky lezly. Co se kastrátů týče, neříkala jsem, ať jsou ty kočky kastrované. Byla to nadsázka, jestli to někdo nepochopil. Je mi jasné, že kočkoodpůrce si nepořídí hned několik koček domů, aby mohl odstrašovat ty cizí.

Fatia
Fatia 24.06.2025, 08:22:52 xxx.xxx.99.242

Já bydlím v menším městě, jsme spíše na kopci, rozhodně ne údolí, dost se tu topí uhlím a cítit to v zimě je hodně, prostě se to tu drží. Během topné sezóny nemůžu prádlo sušit venku. 

Ke kočkám. Taky mi sousedovic kočky chodí kadit do záhonů, a dost mě to štve. Záhony přikrývám, pokud to jde. Rozhodně si v žádném svém koutě zahrady nebudu vyrábět kočičí WC, to by měl v prvé řadě udělat majitel kočky, když už není schopen/ochoten kočku chovat tak, aby neobtěžovala sousedy.

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 08:29:41 xxx.xxx.226.32
Buggyra:

Když nekrmíte kočky venku a jen je ven pouštíte, tak není důvod, aby vám tam cizí kočky lezly. Co se kastrátů týče, neříkala jsem, ať jsou ty kočky kastrované. Byla to nadsázka, jestli to někdo nepochopil. Je mi jasné, že kočkoodpůrce si nepořídí hned několik koček domů, aby mohl odstrašovat ty cizí.

Nevím jaký k tomu mají kocouři důvod. Kočky jsou poměrně nevyzpytatelné (aspoň pro mě). Nikdy jsem kocoura venku nakrmila. Přesto sem mourek Zlobřík chodil. Podle mě tady hledal společnost. Dost dlouho jsem ho zaháněla a stejně chodil dál, až si mou přízeň vydobyl - když bylo vidět, že na mého kocoura už neútočí. 

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 08:42:50 xxx.xxx.226.32

Sousedka vedle už má koček 5. Postupně. Nejdříve chtěla holčička od té první koťátko, ta dospělá už si nehrála. Teď má 4 dospělé a jedno odrostlé kotě, které neudali. Konečně začala uvažovat o kastraci. “Já jsem je kastrovat nechtěla, nechtěla jsem jim ublížit” Ta od odrostlého kotěte už je pravděpodobně zase březí. Ty také zahradou prochází. Vadí mi to kvůli ptákům. Už tu nejsou ani rehci. A to tu mají spoustu prostoru, kde se můžou schovat - ti ptáci. Kočky žijí venku. Rodí pod kůlnou. (Majitelka není žádná prostoduchá venkovská babka, ale paní doktorka medicíny v novostavbě.)

Zrzavci
Zrzavci 24.06.2025, 08:50:40 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 08:42:50

není žádná prostoduchá

je. Je prostoduchá. Na rozdíl od starýho pána, s kterým jsem se potkala včera v lesní chatce a který zachránil zuboženou britku, kterou někdo dobil a vyhodil. Protože pravil, že neví, jestli nepřivede třeba časem koťata. dohodli jsme se na tom, že pokud ano, kontaktuje mne, najdeme koťatům domov přes útulek a já zařídím, že kočku necháme kastrovat. Neměl s tím sebemenší problém. Má víc rozumu, empatie a citu, než celá doktorová.

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 08:57:37 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.06.2025, 08:50:40

Souhlasím s vámi. Kdyby byla koťata, možná je snadno udáte. 

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 09:00:31 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.06.2025, 08:50:40

Doufám, že moje poslední věta o paní doktorce nevyzněla obdivně - to rozhodně neměla. Na právě naopak.

Zrzavci
Zrzavci 24.06.2025, 09:07:14 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 09:00:31

Ne, to vůbec, mě jen takový lidi prostě vytočej svou blbostí. A v porovnání s tím včerejším setkáním mi to prostě nedalo.  když tohle dokáže pochopit starý lesní muž, tak doktorka by snad taky mohla, čůza jedna. Že pak ty zvířata de facto trpí páč jich je habakůk a žijou, jak žijou, to jí jako nedochází.

ančovička (neregistrovaný) 24.06.2025, 12:00:24 xxx.xxx.243.245
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.06.2025, 09:07:14

👍to máte pravdu..je na místě, použít “selský rozum” a to asi paní doktorka neumí …nebo nechce..🤔

kometa
kometa správce
24.06.2025, 12:41:59 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 24.06.2025, 08:22:52

to by měl v prvé řadě udělat majitel kočky, když už není schopen/ochoten kočku chovat tak, aby neobtěžovala sousedy.

To už se tady řešilo mockrát. Když má někdo venkovní myšilovku, tak nejde zajistit, aby neobtěžovala sousedy. Na vesnici to tak bylo vždycky - kočky a slepice chodily volně po vsi.

Já mám kocoury domácí, kamarádky venkovní, protože má stáj s koňmi (a s hlodavci). Kočky zavřené doma by jí byly k ničemu.

Fatia
Fatia 24.06.2025, 13:30:10 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.06.2025, 12:41:59

řešilo, věčné téma. Kolik procent koček žije ve stáji/statku, kde mají opravdu svou funkci? Já nežiju ve stáji, ani vedle stáje. Žiju v podstatě uprostřed městečka, kočky sem chodí hlavně z nové zástavby - satelitu. Kdysi jsem byli kraj města, u většiny domů  bylo nějaké zvířectvo (slepice, králíci). To už teď není, nebo jen mizivé procento. Ale přibyly kočky, mraky koček. Tady kočky neplní užitečnou roli myšilovek, jsou to domácí mazlíčci. Štvou mě, nejen kvuli bobkům v záhonech, ale i tím, že mi kazí nelovení zvěře, Boe na ně na zahradě startuje a já nebudu chodit se svým psem na svou zahradu na vodítku. Občas je nějaká přejetá na ulici, milovaný mazlíček, který doplatil na svou svobodu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2025, 13:40:40 xxx.xxx.62.226

Já mám kočky kvůli myším a potkanům. Pro mě venkov a kočky prostě patří k sobě. Na venkov patří určitě víc než 100× sekaný trávník a zámková dlažba. 

Fatia
Fatia 24.06.2025, 14:05:36 xxx.xxx.205.210

Ještě se doplním. kočky neplánuji trávit ani jim ubližovat jiným způsobem. Co mě však nadzvdihává ze židle ještě víc než kočičinec vedle mrkvičky jsou rady: udělejte cizím kočkám za vlastní peníze na vlastním pozemku záchod. Dětem, co se nudí na vedlejší sterilní zahradě a tak vymýšlejí blbosti, mám v dalším koutku své zahrady postavit prolézačku? A pubertální mládeži, co se nudí a schází se na lavičce před mými okny, kde popíjejí alkohol a pouští nahlas muziku, mám někde v koutku postavit skatepark? Co chudák pes, co ho soused nevenčí, tak jen lítá kolem plotu a řve a řve a řve, mám ho brát 3x denně ven?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2025, 19:45:58 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 24.06.2025, 14:05:36

To je pravda. Osobně po kočkách, když dělají co nechci házím schnilá jabka. Nebo co je po ruce, ony to rychle pochopí. Jasně že hovna v záhoně jsou špatně. Nicméně, když je tam nenechá kočka, nechá je tam potkan. U kočky je výhoda, že jak hovna i loužičky zahrabává, dá se nasměrovat do jednoho místa a není třeba nic budovat. Stačí hodit někam, kde mi to tak nevadí, dva kbelíky písku. Kočka začne chodit tam a je klid.

Janazevsi
Janazevsi 24.06.2025, 21:31:35 xxx.xxx.164.121
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 08:42:50

Jo, já znám zase paní chytrou inženýrku, která všechno ví. Před asi dvěma roky se jim do baráku zatoulala dvě koťata, kočičky. Kastrovat nebude, to je proti přírodě, první várku udála ( nám ne, jedno bychom si tehdy vzali, přišli jsme o kocoura,ale vadil velký pes). Další už nikdo nechtěl, o něco přišla, teď má osm koček, které se stále množí a nechtějte vědět, jak se zbavuje koťat. Ale kastrovat nebude, je to holt proti přírodě.

Anonymní (neregistrovaný) 24.06.2025, 22:57:06 xxx.xxx.174.27
Fatia:

Ještě se doplním. kočky neplánuji trávit ani jim ubližovat jiným způsobem. Co mě však nadzvdihává ze židle ještě víc než kočičinec vedle mrkvičky jsou rady: udělejte cizím kočkám za vlastní peníze na vlastním pozemku záchod. Dětem, co se nudí na vedlejší sterilní zahradě a tak vymýšlejí blbosti, mám v dalším koutku své zahrady postavit prolézačku? A pubertální mládeži, co se nudí a schází se na lavičce před mými okny, kde popíjejí alkohol a pouští nahlas muziku, mám někde v koutku postavit skatepark? Co chudák pes, co ho soused nevenčí, tak jen lítá kolem plotu a řve a řve a řve, mám ho brát 3x denně ven?

Přesně. Mám sousedovic kočkám udělat záchod  a uklízet po nich. Po každé jízdě balit auto abych neměl podrápaný lak. Nebo upravovat cca 150 metrů plotu nějakými otočnými elementy. Zakrývat na svojí zahradě záhony sítěmi abych se neštítil dát svým dětem jahody ze záhonku kde se ráno hrbila sousedova kočka. 

Když mi utíkaly slepice k sousedům, zvýšil jsem plot vůbec mě nepřišlo na mysl, že by si oni měli nějak zabezpečit záhony aby jim je moje slepice nerozhrabaly. 

Já mám snášet posrané sedlo na čtyřkolce? 

Proč? 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.