Aktuálně: 2 755 inzerátů261 771 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Smrad od slepic sousedky

Doron
Doron 25.06.2025, 01:34:57 xxx.xxx.166.146

Nikdy jsem kočičince v záhoncích nenacházela, já se v nich tak nehrabu 🙂. Moc to ani nechápu, kočky chodí tam, kde je sucho, záhony bývají zalité.

No nic, byť žiju téměř na venkově, o tohle jsem zůstala celý život ochuzena..

acher (neregistrovaný) 25.06.2025, 07:25:57 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.06.2025, 01:34:57

Přesně.Máme kočky,máme zahradu,záhony.Každé ráno a večer se zalévá a žádná kočka do záhonů nechodí.

Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:05:12 xxx.xxx.234.120

Aj pre tieto trable som rada, ze nemam susedov a som vysoko nad dedinou.

Macku by som si sem nikdy nedovliekla, bavi ma sledovat vtaciky a rysavky.

Dole su dve macky, ale tu hore je uzemie lisok, kun, tchorov a maciek divych, takze sem ani nepachnu, nastastie.

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 09:14:02 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.06.2025, 07:25:57

My rozhodně každý den nezaléváme a už vůbec ne dvakrát. Na to prostě nemáme vodu a upřímně ani čas a náladu.

Kočky žerou, co nemají, loví ptáky a plazy, hrabou mršiny z kompostu, roznášejí nemoci, nechávají za sebou výkaly, celé noci provřeští pod oknama. Ještě před pár lety tu byly tak přemnožené, že to nešlo. Nebylo možné vyjít ven na vlastní zahradu a nešlápnout do něčeho nevábného, strčit ruku do záhonku bez předchozí kontroly - a dětské pískoviště? To jsme museli přikrývat, když jsem si šla domů pro vodu nebo na záchod, protože ty mrchy mourovaté tam stihly udělat potřebu během pár desítek vteřin, i když si hned vedle hrál pětiletý synovec.

Teď jsem bydlela tři roky jinde a po návratu sem tu je na vesnici koček pět a půl. Nevím, co se s nimi stalo, a nepátrám po tom. Zmizely vlastně všechny ty vyhublé olysalé agresivní mrchy, hezké kočky s obojkem a rolničkou zůstaly, takže někdo musel dělat selekci. A i když sem tam nějakou vyplaším, když si hoví ve stínu bramborové nati, už to není žádný horor. Pískoviště stačí přikrýt na noc, ostatní problémy neregistruju. No, občas je exkrement pod schody, ale s tím se dá žít. Akorát ti ptáci a plazi, ti se neobnovili. A to pamatuju doby kočkové, kdy jsme měli psa, a na zahradě bylo ptáků bambilion. Takže i relativně málo koček stačí na to, aby ptáci vyvedli mladé v podstatě jen tam, kde jsou před kočkama chránění. Alespoň v našich podmínkách.

A jo, chápu kočky myšilovky na statcích, farmách a u stájí, ale pokud má někdo kočku u běžného rodinného domu, měl by ji mít zajištěnou jako každé jiné zvíře. A pokud nemá, nemůže se divit, když mu ta kočka občas zmizí. Ať jsou ty kočky očkované, odčervované, mají adekvátní veterinární péči, jsou krmené, čištěné, kontrolované, označené, ty nechovné kastrované a pojištěné.

Zkrátka ať se majitelé starají o blaho svých svěřenců. Vždyť dobré sousedské vztahy jsou v zájmu těch koček. Kdo neviděl kočku bez oka, protože zoufalý soused zkoušel vzduchovku, nebo neviděl kočku umírat na otrávené sardinky, ten nepochopí, jak hrozné to je. 

Jako fakt je to strašné. Doteď se mi o tom zdává. 

Doron
Doron 25.06.2025, 09:58:07 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.06.2025, 09:14:02

Věřím, že někde  může být situace zoufalá, u nás naštěstí ne.

A co se toho smradu ze slepic týče.., dcerka s rodinou si postavila domek, přímo za plotem u sousedů slepičí vývěh a holubník, takový ten na kůlu.. Paní sousedka tam  uklízí, snad i dvakrát denně a před kurníkem má lino a to vytírá!, řeknu vám, to jsem ještě neviděla🙂.

Holubi tak spořádaně posedávají na tom holubníku..😅

Horsana
Horsana 25.06.2025, 10:05:35 xxx.xxx.234.120
»

Jop, ani jedna jasterica tu nema odhryznuty chvost, promenaduju sa tu 40 cm jasterice zelene, aj kratkohlave a murove a som za to stastna.

lesnizinka
lesnizinka 25.06.2025, 10:44:53 xxx.xxx.16.218

Mladí sousedé přes jedno, si zbudovali slepičky. Nejmíň rok tu chodily na volno po polích, většina novostaveb zahrádky ještě nemá, ba asi neplánuje. Kvůli tomu, že jedné sousedce rozhrabali předzahrádku a náš soused si vysadil zeleninu, slepičky dostaly zaracha - musí být někde zavřené. Mají tou betonovou zdí obehnaný dvorek, tak není jejich výběh vidět, ale nic moc to nebude. Za dvorkem mají stovky metrů velký pozemek, takže slípky by mohly mít výběh jak královny - kdyby jim ho někdo udělal🙄 Byly volné a šťastné, teď mi jich je líto😢

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 13:08:52 xxx.xxx.171.139

Božímku. Jen by mě zajímalo, jak je možné, že dřív na vesnicích byla spoista ptáčků, ještěrek, hmyzu všeho druhu a kočka byla u každého baráku. Asi to byly mějaké kočky co ty ptáčky a ostatní havěť nechytaly.  A je taky zvláštní, že mám plný dvůr ptáčků, hmyzu a tři kočky. Ovšem nemám ten pěstěný trávník a všude mám keře, stromy a vysoké rostliny, aby se ta havěť měla kde schovat, napít a nažrat.

acher (neregistrovaný) 25.06.2025, 13:22:41 xxx.xxx.222.196
»

No vidíte,my máme kočky pořád a ptáků plno a kočky si jich nevšímají a ptáci se jich nijak nebojí,tak jako se nebojí nás.Jen co jsem stačila vypozorvat,vyvedli mladé minimálně dvoje koňadry,3 modřinky,brhlíci,2 pěnice černohlavé,zvonci,pěnkavy,strnadi, kosáci,konopky,pěnkavy, rehkové tu hnízdili troje,i strakapoud vyvedl mladé,přesto,že mu kus stromu,kde měl dutinu ulomil vítr,ale mladý vylétli.Hrdličky a vrabci nepočítaně.Stačí naplnit krmítko,nasypat na střechu ktálíkárky,vyměnit pítka a pak si sednout ani ne dva metry od toho a jen pozorovat.Sedí tam s námi pes i kocouři a ptákům to nevadí. Jen lípa je jich plná.A to je jen to,co stačím vypozorovat.  Akorát vlaštovky sice přiletěli,ale pak jsme našli jednu sraženou na silnici,druhá tam ještě pár dní létala a pak odletěla,tak ty letos nemáme.Snad příště.

Obrázek
acher (neregistrovaný) 25.06.2025, 13:23:51 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 13:08:52

Přesně.👍Máme to stejně.

Fatia
Fatia 25.06.2025, 13:33:19 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 13:08:52

Já tedy nevím, o jaké vesnici to mluvíte. Ale za mě, středočeské městečko, 5000 obyvatel, před 40 lety téměř na každé zahradě slepice, králíci. Takže žádné statky, kočku si z dětství nevybavuji ani jednu. Určitě tu nějaká byla, ale držela se u baráku. Teď drobné zvířectvo skoro nikde, za to koček milion. Pokaždé, když projdu ulicí, potkám alespoň jednu, spíš víc. Chalupu máme ve středočeské vesnici, 30 obyvatel teď, před 40 lety 15. Tam uz bylo zvířat více, i nějaký ten statek tam máme, měli kozy a ovce, kachny, husy… a opět, jako děti jsme lítali po celé vsi, kočka tam nebyla vidět. Nějaké tam byli, ale neviditelné, drželi  se doma, kde vykonávali svou myšilovnou práci. Teď je tam zvířat míň, kozy a ovce nemá nikdo, slepice zůstaly snad jen u dvou starousedlíků. Ale koček je najednou vidět dost. 

Sardullah
Sardullah 25.06.2025, 14:08:16 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.06.2025, 13:22:41

To “moje” sýkory mi dokonce přiletí oznámit, že je prázdný krmítko…

U posezení mám v sudu zasazenou převislou sakuru…normálně tam žádný pták nelétá, nesedá…tak si tak sednu ven s kafíčkem a za chvíli na tu sakuru přiletí jedna sýkora, za chvíli druhá sýkora…odletěj a za chvíli už tam jsou zase….no tak říkám “holky moje, vy asi nemáte co zobat”…no a nemají.  A tohle dělají opravdu jen když zapomenu nasypat a je prázdné krmítko.

Jinak letos už jsem měla já dvě sýkory v obýváku…vletěly do baráku otevřenými dveřmi a jednu už měl syn v pokoji. Naštěstí je s nimi lehčí pořízení než s vlašťovkou…nalítnou k oknu a stačí ho pak pootevřít a frrr a jsou venku. Když k nám vlítla vlaštovka, tak jsem musela sundat všechny kytky z parapetu, vytáhnout rolety a otevřít okno dokořán.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 14:16:05 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.06.2025, 13:33:19

Pak zjevně žijeme na jiné planetě. U nás dřív na vsi všichni něco chovali a všichni měli koček několik, jinak by byla všude myší pohroma a všude byli ptáci, hmyz a prostě různá havěť.. Dneska má u nás zvířata málokdo, každý den se tu zuřivě sečou trávníky, aby náhodou nepřerostly, ovocné stromy se nepěstují, protože ovoce láká vosy a opadává listí do bazénů. Kde není anglický trávník, tam se nacpala zámková dlažba. Místo živých plotů tu máme krásné betonové. Na keře není místo. Kočky tu mimo nás má už jen pár starousedlíků. Na okolních zahradách kočky nejsou, ale rozhodně tam nejsou ptáci ani ještěrky o hmyzu nemluvě. Co by tam tak asi dělali. Jen ty myši a potkani zůstali, táhnou se sem z polí a z výrobny Vitany.

acher (neregistrovaný) 25.06.2025, 15:04:14 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.06.2025, 14:08:16

U nás jsou asi nejvíce oprásklí brhlíci.Ti si přiletí na krmítko,šplhají po stříšce a nakukují dovnitř a když tam nic není,tak si sednou na vrchní trám sezení a tou hlavičkou nakukují dolů,jestli tedy někdo jde.Jsou to 3 vylétlá mláďata,ale na nás si zvykli velice rychle.

acher (neregistrovaný) 25.06.2025, 15:08:58 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 14:16:05

U nás je to zrovna tak a náš skanzen,jak říká manžel je samý strom,keř a vysoká tráva.Tyhle jehličnany jsou samý ptáček.Ten proschlý už jsme chtěli pokácet,ale ve vršku se usdily hrdličky,tak zatím musel zůstat.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 15:14:54 xxx.xxx.198.226

Ono stačí, aby v takové vesnici byl jeden samovenčící vořech, co hrdlí kočky na potkání, a kočky se hned klidí z otevřeného prostranství či z prostor, kde by na ně mohl kápnout. A o tom psovi nemusí ani člověk vědět, že to dělá, pokud ho u toho přímo nenačape.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 16:16:21 xxx.xxx.171.139

Já nejsem pro bezhlavé množení koček, ale ani nemám ráda, když se na ně svádí úbytek havěti - ptáčků, ještěrek, hmyzu atd. Za to nemůžou ani kočky a ani druhá oblíbená oběť podobných tvrzení, straky. Komu čest, tomu čest. Může za to jeden každý, který seká pravidelně trávník, nejlíp automatickou sekačkou, vykácel na zahradě stromy , aby nestínili fotovoltaice a bazénům, místo polňaček podpořil vznik asfaltových cyklostezek bez kaluží a mezí okolo atd. Svalovat úbytek života kolem nás na kočky straky apod. je sice pohodlné, ale nesmysl. Jo, může mi vadit hovno od kočky, ale to není zas takový problém vyřešit. Stačí dva kýble písku, někde v rohu zahrady.

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 16:27:11 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 16:16:21

V lecčems máte částečně pravdu, ale - co mi má jakákoli kočka, která není moje, co kálet po zahradě? Já se nehroutím z každého výkalu, co najdu, ale nedivím se, že to někoho sejří. 

A ještě budu sypat písek do vlastní zahrady, aby se mi tam ty kočky scházely z celé dědiny. Já jsem hodně šiblá, ale tak moc zas ne. 

assil
assil 25.06.2025, 16:39:49 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.06.2025, 13:33:19

Dřív těch koček bylo víc, ale lidi se s nima tak necrcali, dostaly nažrat a to bylo všechno, takže lidi ty kočky moc nemusely a chodily skrytě. Dneska je koček míň, ale jsou zvyklé na lidi, na mazlení a tak, tak se běźně lidem nevyhýbají a jsou tedy víc vidět.

A nebýt těch sousedových koček, na který nadáváte, měly byste plný barák myší a fakt nechápu ty lidi, kterým by to bylo milejší než nějaká cizí kočka na zahradě.

Horsana
Horsana 25.06.2025, 16:44:26 xxx.xxx.234.120
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 16:16:21

Jop, to je velka pravda, biotopy  sa nivocia a u jasteric staci maly zasah a je koniec.

Osobne nechapem anglicky travnik, dlazbu a potrebu mat bazen…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.