Božímku. Jen by mě zajímalo, jak je možné, že dřív na vesnicích byla spoista ptáčků, ještěrek, hmyzu všeho druhu a kočka byla u každého baráku. Asi to byly mějaké kočky co ty ptáčky a ostatní havěť nechytaly. A je taky zvláštní, že mám plný dvůr ptáčků, hmyzu a tři kočky. Ovšem nemám ten pěstěný trávník a všude mám keře, stromy a vysoké rostliny, aby se ta havěť měla kde schovat, napít a nažrat.
Mám to stejně, tedy jen dvě líné kočky, tuláka Macka a další cca 3-5, co se tu motá po zahradě.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.06.2025, 13:22:41
A to jste mi připomněla😲nemáme asi rehky! Každý rok hnízdili v kastlíku na žaluzie nad některým oknem. O žádném hnízdě nevím, v jednom jsou vrabčáci a hlavně: je tu ptáčků lecjakových, ale rehka jsem snad ještě nezaznamenala. Pravda, nejsou úplně zajímaví😉 Dneska tu najednou poskakuje asi 5 konipásků, že by to byli taky vyvedení mladí? Doteď se tu nějak neukazovali…si uvědomuju.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 17:24:17
Pod schody v záhonu růží zahrabané v mulčovací kůře. Jsou to kočičince, na to vemte jed. A ta teritoria můžete vysvětlit těm kočkám, když tu jich bylo víc než lidí. To si na to ty kočky fakt nehrály. Teď už asi jo, vídám na zahradě jen ty samé kočky dokola, ale kde je překočkováno, tam nějaké běžné zákony neplatí.
Hele, já si nestěžuju, jak je to teď. Já takto opravdu v pohodě žít dokážu. Ale jak to bylo, to bylo fakt strašné. A nedivím se, že někomu vadí i stávající stav.
A co se týče toho anglického trávníku, tak ten nemáme ani omylem, ale co mám zvíře, sekám nejbližší okolí domu častěji. Kvůli klíšťatům. Jo, v sadu kosíme párkrát do roka a tak, ale je to o rovnováze.
nemusí zahrabávat - sousedův briťák Mireček taky nezahrabává… Chodí k nám na trávník na podobné místo často. Zahrabává do záhonků odrbaný toulavý mourek. Ale Mirda nee.
Yoda je má povolené vyhánět - ale ani jedna naše doga nebyla lovec - vyhnat ano, ale když kocour nestíhá být u plotu včas… doga zpomalí a udržuje stejný kočičí náskok. Do kontaktu nejde
Berunka by honění koček ani nenapadlo, Woruška věděl, že kočky jsou kamarádi našich koček(ne, všichni nebyli😉ale bylo to tak jednodušší) a kamarádi se tolerujou.
Jako jasně, kolonii nemocných koček, co nikomu neptří, bych taky v okolí nechtěla. Nicméně, dělat kdovíjaké drama z toho, že sousedovic micina běhá přez mojí zahradu a sem tam hodí bobek, je prostě přehnaný. Zkrátka je to venkov. Na venkově vždycky ráno kokrhal kohout, štěkali psi, létali mouchy, ovádi, včely, na jaře se mrouskaly kočky, dupali ježci, zpívali ptáci, zlobily děti a tisíc dalších věcí. Komu to vadí, má možnost žít ve městě, tam za sebou zaklapne dveře a má klid. Maximálně mu tam hučí klimatizace.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.06.2025, 09:14:02
Všemu na vašem povídání jsem ochotná věřit, ale těm mršinám z kompostu ne. Kočka není mrchožrout (Kometa to třeba vysvětlí odborně). Když myš, kterou mi kocour přinese k snídani nesežeru okamžitě, vystydlé už se netkne, tu rozhodně dojídat nebude. Stejně tak se nevykaká na sedlo čtyřkolky - to musí její majitel hledat hříšníka jinde. Také nepoškrábe lak auta, má schované drápky, vím to, náš kocour lehá na motoru. Ono se na ty kočky taky svede všechno.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.06.2025, 20:40:59
U nás zatím ano, jsou tady pastviny, v zimě jsou krávy v kravíně a hnůj se vyváží na pole, kde to pak na podzim zaorají. Teď ale nepozoruju, že by byl někde blízko obce, tak nic cítit není. Ale i kdyby, nevadí mně to.
nemusí zahrabávat - sousedův briťák Mireček taky nezahrabává… Chodí k nám na trávník na podobné místo často. Zahrabává do záhonků odrbaný toulavý mourek. Ale Mirda nee.
Yoda je má povolené vyhánět - ale ani jedna naše doga nebyla lovec - vyhnat ano, ale když kocour nestíhá být u plotu včas… doga zpomalí a udržuje stejný kočičí náskok. Do kontaktu nejde
Jo, doga má velkou hlavu a kočka čtyři nohy a moc drápů. Yoda má rozum.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.06.2025, 17:07:25
U nás rehkové hnízdí ve stodole.Ta je veliká,vysoká dvě patra.Vloni jsem nabírala seno králíkům a najednou se něco pohnulo skoro jsem na to šlápla a tak ostřím oči,jelikož už taky prd vidím a říkám si ,myši to nebudou,tak trochu nohou začnu rozhrnovat seno a oni tam hopkali malí rehci.Myslela jsem,že někde spadli z trámu nahoře a chtěla je chytit,ale ani v tom seně se chytit nedali.Než jsem nakrmila byli pryč.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 14:16:05
Asi jo. Já bydlím ve staré zástavbě, ale za zahradou už začíná satelit, nové baráky co tu vyrostly za posledních 30 let. Některé mají velmi vymazleny anglický trávníček, na jedné zahradě jsem viděla chlapa, jak to zastřihává nůžkami 😂. Ale i ta nejsterilnejsi zahrada má živý plot a další keře. Moje zahrada je džungle, stromy, keře. Hrdličky mi stojí frontu na pití z vany. Já nevinim kočky z úbytku ptáků, ptáků máme hodně, i tu hnízdí a mocně mi kálejí na auto. Ale jim to odpouštím, protože ty nemají kde jinde žít, jsou tu doma. Sousedovic kočka tu doma není. Pro ilustrací tohle je satelit u nás. Zástavba tak 10 až 15 let stará. Sterilní zahrady to nejsou, ptáků tam žije určitě dost, ale taky dost koček. Ani te vydlážděné plochy zas tolik není… Že tu nemáme myši je dle mého způsobeno spíš tím, že místo pole máme tenhle satelit a nechovají se slepice, králíci…
Já nemám ani anglickej trávník, to snad se psy ani nejde, ani zámkovku, tu jsme s manželem nikdy nechtěli, na vjezdu do garáže máme zatravňováky. A stromů pět, pět jsem nechala pokácet, ale to byly dvě staré jabloně, které už nerodily a byly tak obrovské, že se už dozadu do zahrady nedalo ani procházet, pak dvě uschlé višně a jedna třešeň plaňka, kde jsme si teď udělali ohniště, na které nikde jinde nebylo místo.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 25.06.2025, 20:48:55
Ježišmarjá, já nepíšu, že to ty kočky žraly, já píšu, že to hrabaly ven. Co s tím dělaly a proč to hrabaly, jestli jim to smrdělo, když se chtěly slunit, nebo to vykutaly omylem, když se snažily zahrabat bobek, nevím. O poškrábaném autě nevím, ale bratrancova patnáctiletá kočka na stará kolena drápy přestala zatahovat a podrápané je všechno - gauč, stůl, venkovní posezení. Nejsou to moje věci, tak je mi to jedno, ostatně můj pes má na kontě taky pár zářezů, takže…