Ako na potvoru, predvcerom sa mi zjavila pred brankou dolna macka, zjedla macacie granule, co som dala liskam a spokojne si lezala. Ani prve lisca ju nevzrusilo, ked sa objavilo druhe, odisla dolu.
Farmina chuti kazdemu, zral ju aj rys 🤭
Ako na potvoru, predvcerom sa mi zjavila pred brankou dolna macka, zjedla macacie granule, co som dala liskam a spokojne si lezala. Ani prve lisca ju nevzrusilo, ked sa objavilo druhe, odisla dolu.
Farmina chuti kazdemu, zral ju aj rys 🤭
Tady je důvod, proč je kočka nepostradatelný pomocník u venkovských domů. Tahle černá micina má 2.5 kila, vážila jsem ji kvůli odčervení. Maličká, ale kurážná - nebýt jí, jsou tu potkani všude. Zároveň mám puštěné malé indické běžce, stačilo na ni zakřičet a ani se jich nedotkne, totéž kuřata.
Tím rysem jste mě dostala. 🤣👍🤣👍.
drvodelkafialova:Tady je důvod, proč je kočka nepostradatelný pomocník u venkovských domů. Tahle černá micina má 2.5 kila, vážila jsem ji kvůli odčervení. Maličká, ale kurážná - nebýt jí, jsou tu potkani všude. Zároveň mám puštěné malé indické běžce, stačilo na ni zakřičet a ani se jich nedotkne, totéž kuřata.
Když se drží u baráku, tak je to v pohodě přece. Mně potkany loví psi, myslím, že jsem tady někde nedávno psala, že už je naštěstí po něm, další se zatím neobjevil. Ale dřevník budu muset ještě aspoň jednou vystříkat Savem. Je pravda, že kdybych ho bývala nechávala otevřený už od začátku, mohlo být po něm daleko dřív. Přece jen pes se tak neprosmýkne škvírou, jako kočka.
Mně chodí ke koním kočky od sousedůch, ale že by se populace myší nějak redukovala… spíš naopak. Ještě jsem se nedonutila nastražit pastičky. Zato krtka ty kočky statečně udolaly, mrchy jedny.
V podstatě se ze zahrady nehnou, ale to neznamená, že nechodí k nejbližším sousedům. My s nimi sice nevycházíme, ale naštěstí je to spor táhnoucí se přez generace a zvířat se netýká, takže to je v pohodě. Je to taková ta tichá nenávist, vlastně si vzájemně vadíme míň, než kdyby se přistěhoval někdo zdánlivě přátelský, ale se snahou zakázat našim kočkám lovit potkany na jeho zahradě 😜
Ne každá kočka je dobrá myšařka. Zvlášť když se vezme domů moc mladé kotě, myslím že se myši moc lovit samo nenaučí. Proto jsem těmhle tahala potkana na provázku😂🤮. Taky jsme to dělávali tak, že muž, když vyorával brambory, chytal do sklenice myši a doma je pak koťatům pouštěl. Některá se to pak naučí. Ale mívali jsme už taky kočky, co na lov prostě kašlou. Tu mouratou jsem třeba s myší nikdy neviděla, přitom koťata z jednoho vrhu.
No jsou i horší varianty než kočka, co si myší nevšímá. Moje švagryňa má kočku, co místo, aby jí myší zbavovala, tak jí je nosí živý do baráku, jednou jí takhle přitáhla i živýho potkana.
Jo, to se mi kdysu taky stalo.
Ja som od mysi chytila virus, ktoreho meno si neviem zapamatat. V praci, to bola invazia mysi vtedy.
Meningitida je peklo, fakt peklo. Ked som sa zotavila, tak som zistila, ze Rammstein hudba lahodi mojmu uchu ako bozske varhany…No a este som z jedneho OZ doniesla macku.
Na uplne prvu vizitu doniesla mys a stala sa tak clenom tymu kliniky. Vygniavila to docista do cista.
Teraz uz vacsinu casu prespi, je to uz starsia pani, mysi ale nemame.
Njn, mam to na videu z fotopasce, bol to taky stary chudy samec, schrupal ich bez rozmyslania.
Ktovie, ci este zije, rozmyslam, ze tam zas dam fotopascu, tu su same jelene, inak nic zaujimave.
My v baráku nikdy myši neměli…ten problém začal před několika lety. Jediný rok, kdy jsme myši neměli byl ten, kdy k nám do sklepa (máme pootevřený okýnko kvůlivá větrání) chodila přespávat cizí kočena. Jako možná je to náhoda, ale ten rok jsem neměla v baráku jedinou myš.
Já se o tu kočku teda dost bála, protože v tý době jsem měla berbery a kdyby jí Sára na dvoře drapla…nicméně kočena přicházela zřejmě někdy v noci a věděli jsme o ní jenom proto, že manžel chodil kolem pátý ráno do práce a několikrát jí viděl z toho sklepa vylézt (teda píšu kočka, ale pohlaví neznám)
Já jí do toho sklepa podstrojovala…masíčko, konzervičky…ale nikdy se ničeho nedotkla…chodila k nám asi dva měsíce a pak už nepřišla.
Sardullah:No jsou i horší varianty než kočka, co si myší nevšímá. Moje švagryňa má kočku, co místo, aby jí myší zbavovala, tak jí je nosí živý do baráku, jednou jí takhle přitáhla i živýho potkana.
To jsou dárky!!!😄 Mně kdysi Fido přinesl myš položivou. Já blbě vidím, neměla jsem brýle, a on mi dal k nohám jakejsi “flek”. Tak to vezmu do ruky…a brrrrr, myš letěla obloukem z mých rukou a ihned na Fida:"Sežer myšičku, chyť, chyť!" No, nula zájem, musela jsem ji definitivně zahrdlit sama…😂
Koťatům nosí kočka živé myši. Takže když kočka - kocour, to je jedno - přinese živou myš člověku, je to vyznamenání. A člověk místo vděčnosti ječí. Mám to podobně. A kocour kouká -" jak si tě mám vážit, když jsi úplně blbá?" A myš, protože tak úplně živá nebyla, začne po čase páchnout a je třeba pátrat, i nábytek odstavovat. A to jen proto, že pán tvorstva si neporadí s jednou (přizabitou) myší.
Koťatům nosí kočka myši ve stavu podle toho, jak sou koťata mladý.. Když nastane čas zařadit myšky do stravy, přinese živou, naučeným “kusem” kousne myš za krkem a zabije ji úplně.. Postupem času, jak koťata stárnou, "umrtvuje" je čím dál míň, nechává je přizabitý, pak úplně živý..
Áno, áno, proto zatnu zuby a předstírám alespoň jakés takés nadšení. Gučinko, tys chytila myšičku? No jsi šííííkovná holčička, myšilovková, ale domů ji nenos, ať nám tu pak neběhá, nech si ji chycenou venku, jo? 😏
No už jsem to dávala do veselého okénka, ale myslím, že sem se to hodí lépe..😄
Sardullah:No už jsem to dávala do veselého okénka, ale myslím, že sem se to hodí lépe..😄
Přesně !
Jo tak chycený pták si myslím, že naposled skončil za americkou lednicí. Viděla jsem z obyvču, že Gucci má něco v jídelně. Pak se to ,,něco" mrsknulo a oba vletěli do kuchyně, vzápětí já. Gucci koukala pod lednici, do škvíry vedle lednice, já tam všude svítila baterkou a nic. Pak jsem pár dní čekala, kdy ucítím smrad a budu muset rozmontovat půl linky😏 Je to asi měsíc a nic, bylo horko, všechno jsme nechali do noci pozotvírané, tak jsem doufala, že jestli to to ,,něco"zvládnulo, tak snad uteklo…
Kdysi jsme si z prázdnin přivezli koťátka od kouzelné babičky. Měli jsme domluvené jedno, z krabičky doma vylezla dvě. Už koukala na svět a lízala mléko z misky. Moc dlouho na svět asi nekoukala, pro tu stařenku jsme byli jediná záchrana, kam s koťátky. (Přijely děti z města, sláva, třeba si koťata odvezou ). Kocour byl čistě bytový - tedy pokud s námi nebyl na dovolené pod stanem - pak byl lesní. Když jsme mu domů přinesli bílou myš, ani jeden nevěděl, co se děje. Myš nevěděla, že má utíkat, ale šla si ke kocourovi čuchnout, kocour nevěděl, že ji má chytit, natož sežrat. Kocour si až do 10 let myslel, že je člověk. Pak spadl na dvůr, našel si tam ženskou ( rozuměj kočku ) a to bylo jeho neštěstí. Na 11. letech se na tom dvoře otrávil.