Indiáni dočista zešíleli, brázdí pozemek neuvěřitelnou rychlostí. Kačeři u kačen tím svým vražedným soubojem asi klesli, holky se jich nedrží, tuhle utekly a kačírci zůstali spolu jak dva ňoumové protože neprolezli.
Dvanáctset metrů zahrady se jim zdá zoufale málo, snaží se proniknout k sousedům, kamarád co mi hlídal zvířata musel k stometrovému plotu přidat spodní prkna, naštěstí jsem je měla a kámoš je naštěstí praktický.
Holky se daly do snášení, každá jedno vejce denně, snáší v noci. Je blbý, že vejce jsou dost špinavá i když do kachníku dávám každý den čistou slámu.
Jinak jsou ovšem vynikající, opravdu výborná, plánuju po čas snůšky jíst jen vejce a k tomu zeleninu.🙂
Asi z Indiánů zešílím, utíkají k sousedům. Nemůžu najít díru v plotě, musí být ale malá, protože prolezou kačeny a kačírci zůstanou doma. Pak na sebe přes plot křičí a kačeny se neumí vrátit. Zvlášť jedna je úplně blbá, když odstaraním spodní prkno, neumí sklonit hlavu a prolézt, ostatní se pro ní pořád vrací a předvádějí jí, jak na to. Opravdu mentál.😅
Asi na zahradě všechno vysbírali, granule a pšenice je moc nezajímá, jsou posedlí lovem.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.03.2026, 08:49:26
Opravdu mentál.
Hluboce, opravdu hluboce se omlouvám. že se tady směju. V podstatě asi lidskýmu neštěstí. Navíc někomu, kdo je tak hodnej, jako jste Vy, ale nemožu si pomoci. Zas mi běží před očima film, velmi živý film a…………… já tu pláču.
Ovšem Buggyra má geniální plán. Ostatně jako vždy.
My jednou měli zas debilního kohouta. Pořád mi bylo divný, proč ho nacházím spát různě po dvorku a tak jsem ho zkoušela zahnat do kurníku po takovém tom nakloněném prkně. Slepice bez problémů zalšly, ale tenhle génius se vždy rozeběhl se skloněnou hlavou - jak v kreslené grotesce a na poslední chvíli hlavu zdvihl, praštil se o vršek vchodu do kurníku a spadl z toho prkna. Takhle to každý den dělal asi tak tři až čtyřikrát, než se mu povedlo do kurníku vběhnout. Nakonec se to naučil, ale byl to boj.
Asi z Indiánů zešílím, utíkají k sousedům. Nemůžu najít díru v plotě, musí být ale malá, protože prolezou kačeny a kačírci zůstanou doma. Pak na sebe přes plot křičí a kačeny se neumí vrátit. Zvlášť jedna je úplně blbá, když odstaraním spodní prkno, neumí sklonit hlavu a prolézt, ostatní se pro ní pořád vrací a předvádějí jí, jak na to. Opravdu mentál.😅
Asi na zahradě všechno vysbírali, granule a pšenice je moc nezajímá, jsou posedlí lovem.
Nedávno jste všichni běžce obdivovali , že jsou chytří jako delitní.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.03.2026, 22:11:38
Mno.., přehodnotila jsem to.🤣
Ovšem strůjcem problému je ta jedna kačena. Je samostatná, sebevědomí jí nechybí, ale nemá na to. Vždycky se ztratí, řve a všici za ní.
Kamarád, co mi hlídal zvířata říkal, že ji skoro zabil. Prej : “ Nejhorší je, že ona hodí blinkr doleva ( ona má totiž takovej tik, že se uklání hlavou doleva) a přitom běží doprava, kráva.”
Hodně si ji zamiloval kačer Miloslav, je jí stále po boku, tak možná vyšlechtím plemeno metálních kachen, co každýho spolehlivě přivedou k šílenství.😅
Jinak kačky nesou jak o závod, naučily se do snášecích hnízd z lísek tak už jsou vejce celkem čistá. Jedno vejce z šesti vždycky leží mimo..🤣
Pes by schytal ránu jako první. Navíc to není jen ťuknutí, jako od ohradníku na dobytek. Tady to dává daleko větší rány, aby to drůbež cítila krz péří. Fakt to bolí. Není to zas tak drahý, ale je s tím dost práce a když je navíc pozemek zarostlej….
Jestli zvládnete vychytat díry, je to jednodušší, než se starat o ohradník, ten musíte udržovat a podsekávat… Já nakoupila králičí pletivo, střihla ho napůl (abych neplýtvala) a veškerý plot jsem podložila tím půlmetrem králičího pletiva. A kde jsem podložila, tam slepice ani srnky nechodí. Tráva to pěkně prorostla a teď to nevytrhám ani kdybych chtěla 😀 Musím nakoupit další role a dozabezpečit zbytek (sto metrů mám zabezpečeno tak přibližně, ta větší část ještě zbývá 😀)