Jak to tak čtu, tak se těch miláčků budete těžko zbavovat. Je potřeba jen chválit.🤪
Kdo se potřebuje zbavit slimáků?
Zrzavci:Na celej kómix nény cas, tak teda takhle:
😂…hele třeba není mentál, třeba je to naopak, je tak chytrá, že schválně a úmysleně “klame tělem”😂 a nebo běží tak rychle, že je jasný, že by za ní do zatáčky ta hlava vlála, no tak jí umístí rovnou sama do správné pozice…😇
Dnes předčasná velikonoční nádivka, vrazila jsem tam dvacet vajec.🤣
Dělala jsem taky pusinky, naprosto vynikající, úplně dokonalý !, ten bílek má jiný vlastnosti než slepičí.
Zbyly mi teda žloutky, zítra udělám majonézu do vaječný pomazánky 😂
Holky nesou jak šílený, naučily se snášet do kukaní, jen jedno vejce bývá mimo a já si myslím, že vím čí je…
Doron:Dnes předčasná velikonoční nádivka, vrazila jsem tam dvacet vajec.🤣
Dělala jsem taky pusinky, naprosto vynikající, úplně dokonalý !, ten bílek má jiný vlastnosti než slepičí.
Zbyly mi teda žloutky, zítra udělám majonézu do vaječný pomazánky 😂
Holky nesou jak šílený, naučily se snášet do kukaní, jen jedno vejce bývá mimo a já si myslím, že vím čí je…
Kachní vejce by se neměla využívat syrová (majonéza). Je u nich daleko větší riziko kontaminace salmonelou.
Já si myslím že je to kvůli tomu, že kachny různě zanášejí, vejce jsou v blátě, nečistotě, ve vlhku…, to ale u nás není.
Nebo by byl nějaký jiný důvod? Taky mám obavy, od mala mi to říkali. Ještě si to nastuduju.
V každém případě jsou výborná.
Doron:Já si myslím že je to kvůli tomu, že kachny různě zanášejí, vejce jsou v blátě, nečistotě, ve vlhku…, to ale u nás není.
Nebo by byl nějaký jiný důvod? Taky mám obavy, od mala mi to říkali. Ještě si to nastuduju.
V každém případě jsou výborná.
Jsem laik, ale mám uloženo, že je to kvůli tomu, že kachny jsou vodní ptáci, mají prpstupnejsi skořápku než ti suchomilní.
Kachní vejce by se měla tepelně upravovat alespoň 15 minut.
více https://www.slepicar.cz/blog/438-kachni-vejce-konzumace-se-bat-nemusite-ale.html?srsltid=AfmBOorHglAxHOK7wW6vF0iwcu8Jebs38cyttChX93BYihX6LqGcTwux
Majonézu lze udělat i z tepelně zpracovaných žloutků.
To ano, ale když jsou vejce čistá a sbírám je hned ráno, nemuselo by to tolik vadit.
Dočetla jsem se, že nějteré kachny mají salmonelu “ v sobě"a tím pádem je ve vejci hned když ho snesou, ale to je prý velmi řídké.
Zkoušea jsem takový recept, tam psali, že lze dělat z celých vařených vajec. Bylo to dobrý, ale majonéza to tedy nebyla..
Udělám teda jen ze žloutků, díky.
Já vím, ale člověka to láká..
Vnoučata třeba milujou dezert Pavlova, takový pusinkový korpus, do sněhu se dá víc citronu, a na to šlehačka s ovocem.
Ale když potřebuju tu velkou pusinku, musím sušit dýl na na padesát, kdežto menší se děkaj kratší dobu na osmdesát nebo sto.
A těch padesát na salmonelu nestačí. Tak holt budu rozumná 🙂.
Mně by to za to riziko nestálo. Raději bych je využila na něco, co se více a déle tepelně zpracovává. U nás se tedy používali jen na pečení.