Aktuálně: 1 957 inzerátů277 243 diskuzních příspěvků19 717 uživatelů

Hnutí Šance pro včely aneb včelaření v souladu s přírodou

tom4
tom4 05.03.2026, 18:56:44 xxx:xxx.d3a3:6485

Navštívil jsem před pár lety dvě přednášky Hnutí ŠPV-šance pro včely. Přednášející p. Dvorský mluvil poutavě a je škoda, že jejich web skončil, či skomírá na úbytě. Ovšem metodika Toma50 mi dala rozhodně víc, včetně našich konzultací jednotlivých metod či zásahů ve včelách. To, co tady napsal o metodice Blaník , by muselo dát ne na dvě, ale na několik přednášek a i tak by to bylo málo. Podotýkám, že tedy léčím Varidolem, nemám pochybnosti a přenosu chemikálie do medu, protože v čase léčení tam prostě medník není. Na jinou debatu by ovšem bylo, jak může Varidol škodit nám. Myslím, že většina včelařů, včetně mě, podceňuje ochranu dýchacích cest vhodným respirátorem .

AMalina
AMalina 06.03.2026, 06:19:22 xxx.xxx.34.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 05.03.2026, 18:56:44

Ono i chytání gabonových pásků holou rukou, což je běžná praxe není správně. 
Já jsem začal se sublimací protože nejsem členem ve svazu včelařů. Tudíž objednání léčiv bylo potřeba přes veterináře. V okolí mám dva. Jeden moc neordinuje a druzí mají byznys z lásky ke zvířeti. Několikrát jsem byl svědkem jak jen prodlužují utrpení a nechají si za to platit. Tak jsem sháněl informace jak to dělat jinak. Takže jsem se přes dlouhodobý odpar KM, který je podle mě loterie došel až k sublimaci KŠ, která je náročnější na vybavení a bezpečnost včelaře při aplikaci. Odměnou mi je to, že nemusím řešit jestli mám v úle med pro sebe nebo ne, jestli budu chtít teď jít a vzít si plástečkový med tak můžu. Protože neléčím Var. + Gab.  a nekrmím cukrem. 

Tom50
Tom50 06.03.2026, 10:56:08 xxx.xxx.139.232

Už mi to někdy přijde jako v psychiatrické léčebně.

Do medu žádná rezidua nepřecházejí. Co naměřily hypercitlivé aparatury jsou množství, o dva, tři i více řádů nižší, než jaká věda považuje ze bagatelní a NAPROSTO NEŠKODNÁ. Vysvětlil jsem, že je to jako bát se dvou zločinců v desti milonovém národě. Riziko spolknutí šroubováku je stotisíckrát větší a i riziko trefení meteoritem je vyšší. Kdo se bojí dvou darebáků z deseti milionů lidí, měl by se dát zavřít do blázince. Jak to říct slušněji pro zženštilého rozmazlínka?

Takže ano, rezidua se našla, jako dvě částice na 10.000.000.

Vy se ohrazujete a chcete slušnost. Jak může chtít slušnost někdo, kdo mele takové nesmysly a tváří se při tom dospěle?

Přesto přese všechno jsem já a ne někdo jiný, ale JÁ vyvinul systém medu jen z panenského medníku. Který navíc není v úle v době, kdy se léčí a tak se do vosku, ze kterého se stejně nic nemůže uvolnit do medu nemůže dostávat nic. Ovšem protože se něco teprve objeví, neboli zjistí v budoucnu, tak jsem měl za bezpečnější a pro lidi psychicky labilní uklidňujcí, zařídit, že prostě není důvod, ROZUMNÝ důvod k alternativám. NE, nestačí. Pak mi ten, kdo přesto trvá na bludech přijde jako psychopat a můj eufemizmus začíná mít trhliny, neboli se přestávám ovládat. Jak to už sdělit eufemističtěji?

Z toho, co tvrdím, ne že se domnívám, ale TVRDÍM, že přes to všechno nevyvratitelné, co tvrdím, se stejně někdo bojí tvrdé chemie je hnán nikoli rozumem, ale Vírou, pouhým aktivistickým fanatizmem. Hned tak něčeho nebo někoho se já nebojím. Ovšem fanatiků se bojím velmi, jednají normálním lidem nepochopitelně. Já už nevím, co takovým lidem dát, aby se uklidnili a přestali kalit ostatním vodu?

Snesu argumenty, na které vy ani jiný aktivista neumí ROZUMNĚ odpovědět, natož jim oponovat, natož je vyvrátit. Co jiného než duševní nemoc vám brání uznat argumenty, které neumíte vyvrátit? Já vím, je to strašně nekorektně neliberální nedávat šanci pro fantasmagorie a uvádět NEVYVRATITELNÉ argumenty, které tak těžce nezapadají do liberalizmem pokřiveného vidění světa.

-------------------------------

Pro Toma4 a nebezpečí tvrdé chemie pro včelaře. 

Příklad. Jedna cigareta, ani 10.000 cigaret nikomu neublíží a pasivní kouření vůbec, to by třeba číšníci, když se v hospodách kouřilo, i kdyby byli nekuřáci, nedožili by se ani pětadvaceti! Lidi jsou ustavičně něčím strašení, protože strašpytlové jsou snadno ovladatelní a lze jim namluvit (a hlavně prodat) kdejakou hloupost a ti psychicky slabší lžím vědeckých hochštaplerů uvěří. Kor když se lži zaobalí do vědeckých studií. Totiž už Werich si v jedné písni všimnul, že lháři ve fraku každý věří. To je ta píseň, kde se tvrdí, že zatímco kutna dělá z toho, kdo jí nosí mnicha, putna uhlíře!

Znám lidi, kteří 30 let chodí aerosolovat celé organizaci vč Varidolem a jsou zdraví (vy jednoho konkrétního pána znáte též). Není rozumné se bát, nejsme s tím ve styku každý den a na velmi vzácné expozice jsme vybavení přirozenou imunitou, která má schopnost čelit i o mnoho řádů vyšším a častějším expozicím jedů. Myslím si, že čekání na zastávce MHD v Praze pouhých 5 minut je taková zátěž pro organizmus, nejen z výfukových plynů z nafty a benzínu, všimněme si, že o aditivech se nikdy nikde nepíše a nemluví, že jedna fumigace za rok (ani tři) nemůže nikoho nijak ohrozit. 

Sahání holou rukou na Gabon? To je dané inteligencí, co s tím kdo nadělá? Jeden se bojí dvou dílů z deseti milionů, jiný se nebojí sahat na pásky napuštěné vědecky prověřenou chemikálií, kde je nekolikanásobná pojistka proti lidské blbosti a výrobce ví, jací lidé jsou? No a co jako my s tím? Nejde spasit celý svět, já se jako Ježíš rozhodně necítím. Kor když vidím, že se mu to rozhodně nepovedlo.

Navíc jsem tady na CHZ dokázal mnohonásobně vyšší koncentrace Amitrazu v obojkách mazlíčků a s těmi mnozí spí v posteli a nechají se s nimi cicmat vlastní děti. Tam Amitraz nevadí, stotisíckrát méně ve fumigaci vadí? JAK KOMU! 

AMalina
AMalina 06.03.2026, 20:01:02 xxx.xxx.34.192

příbalový leták Varidol

5. KONTRAINDIKACE Nepoužívat v době od 16. dubna do 30. září, kdy jsou ve včelstvech velké plochy plodu a med určený pro lidský konzum.

10. OCHRANNÁ LHŮTA Med: Bez ochranných lhůt. Veterinární léčivý přípravek je možno použít pouze v období mimo snůšku a mimo dobu, kdy je ve včelstvu med určený pro lidský konzum.

Tímto se řídím a proto Varidol nepoužívám když si chci vzít med kdykoliv…

Tom50
Tom50 28.03.2026, 11:43:19 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 06.03.2026, 20:01:02

Dovolím si využít úžasné páně Malinovi nahrávky z jiného jeho příspěvku, aby bylo vidět, jak je fanatický aktivizmus zhoubně tupý. K tomu dám doslovnou kopii jeho výroku, která je 100% vypovídající i bez celkového kontextu. Patrně užasnete přátelé:

Pane Krška kdyby měla včela zasažená sublimací KŠ ZNIČENÝ mikrobiom, tak v řádu hodin uhyne.

Uvedené je sice pravda, jde pouze o míru zničení nebo poškození. A zde je fanatikovo vytržení z kontextu stěžejní. Uvedu doslovnou citaci mého výroku:

Já tvrdím, že kyselinami a tvrdím to dřív, než přišla AI, se zničí mikrobiom včelstva (a nejenom ten). To je jádro sdělení! A že si tupí kyseliínáři sami ničí včelstva tupě fanatickým aktivizmem. AI je jen pomůcka, vím to dávno i bez ní jak jsem bezpočtukrát tvrdil.

A dovolím si to vysvětlit. Šlo o úhyny kdy já tvrdím, že si je včelaři způsobují sami kyselinami a je nutné vědět, jak jsem vypočítal na jednu včelu až milionkrát větší dávky kyselin vs akaricidům a navíc akaricidy nezanechávají v medu ani vosku, jak ukázaly nejmodernější vědecké studie, nic a co naměří hypepřístroje jsem ukázal, že je to jako se bát dvou vrahů v deseti milonech skvělých lidí. Takového “%” se může bát je debil! A bojí se toho aktivisté, což je celý kontext mojí práce. Ale zpět ke konkrétnímu výroku. 

Člověk rozumu mdlejšího věří, že vykouření jedné cigarety je smrtelné a vkládá mi takovou hloupost do úst. Ovšem není pochyb o tom, že i vykouření jediné cigarety udělá za 24 hodin v těle asi 90% škod a zbytek cigaret vykouřených stejný den už dodělá jen těch 10% škod a tudíž kdo myslí, že když bude kouřit málo, bude kouřit zdravěji je hlupák, který se neobeznámil s podstatou zhoubnosti kouření. Tohle já ale předpokládám, u dopělého člověka že ví a shrnu to větou, že kdo zničí mikrobiom… Je to nadnesené, úplně stejně, jako když se aktivisté bojí dvou molekul v deseti milionech molekul. 

A jiný příkald. Co je vidění? Stačí světlo a stín, je to vidění? Stačí zničit barvocit, pořád je to vidění, a je šedý nebo zelený zákal zničení zraku? Je! Ale kdo najednou z plného vidění rozpozná jen světlo a stín sice neztratil zrak, ale přesto má trvale ZNIČENÝ ZRAK.

Tak přesně tak byl myšlen můj nevědecky nepřesný výrok o zničeném mikrobiomu. Jen tupec bere některé výroky v diskuzi či debatě doslova.

Příklad:

Když někdo vyřkne, že nejlepší vodka je ruská, ale že je stejně zhoubná jako finská a každá jiná kořalka, tak debil typu blbuše řekne, že je to vychvalování rusáků a že je autor výroku ruský šváb a proruský nepřítel. Kometa a jiní mravokárci mi prominou vulgarismy, ke kterým se uchyluji jen jako vystupňování bezmoci z důsledku srážky s blbcem a poslední je doslovná citace velikána kultury J. Wericha. Jen vytrženě z Werichova kontextu, ale to se u aktivistů smí a já bych v diskuzi se zarytým aktivistickým fanatikem nesměl, chápu, dám si příště větší pozor.

Ale je tu něco hlavního. Jak to, že kyselinářům vč hynou jak na běžícím páse a u NĚKTERÝch tvrdochemiků ne a ne se dočkat úhynu? Jakpak je to možné? 

KDE MOHOU DĚLAT SOUDRUZI AKTIVISTIČTÍ KYSELINÁŘI ASI CHYBU?

Předem vím, co pana Malinu napadne, že i mě uhynula po melecitoze včelstva. Ano, tybická blbuše jako s vodkou. A tak opravdu se pan Werich nemýlil ve svém výroku o srážce s určitým typem lidí. A ani on to neuměl říct slušně, to nejde, to by to pak bylo moc korektně uhlazené a jako všechno dnes u mladých absolutně bezpohlavní, tedy bez koulí.

Pane Malino a případně nějaký další aktivisto, uzavřeme to tímto, prosím, mám nezvratnou pravdu: Zatímco výhradní biokyselináři mají úhyny vždy, někteří tvrdochemici úhyny dlouhodobě nemívají.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.