Děkuju moc za všechny rady❤️, ty botičky mě teda dostaly.😅
Můj hlavní problém je, že nemám kachnu jak oddělit, hlavně pak nesmí do vody, kdyby tam byla otevřená rána. Kdybych tak měla nějakou králikárnu nebo chlíveček..
Babička tyhle" boláky" u slepic léčila, ale vypadaly trochu jinak, zkusím to, odmočím v hypermanganu a dám framykoin, takový je zatím plán.
Jinak se obávám, že Acher má pravdu, ale na sekyrku prostě nemám, nejsem chovatelka, ale změkčilý mazlíčkář.
Ač nerada, musím v něčem souhlasit i s Anonymem, moje chování není racionální a zdá se, že už i chovám☹️.Jedna kachna “ zasedla” a já nevím kde, nemůžu ji najít. Večer se objevila při krmení, viděla jsem, že má vytrhané prachové peří na břiše a než jsem natočila čistou vodu do bazénku byla zase fuč.
Takže možná budu mít množírnu kachen a budu draze prodávat zaručeně čistokrevný bežce bez PP.😅
problém je spíš v tom, že se to musí rozrýpat, aby dovnitř něco povrchově aplikovaného pořádně mohlo, pak s tím nesmí do vody a zároveň to tvrdé abrazivní hojení nepomáhá. Možná to zavřít někde na vysokou vrstvu hoblin, třeba? a napájet nevím jak, aby z toho neudělal bahník. s kachnama je to v tohle blbý.
No tak jsem kačku naložila na hoďku do teplé vody s betadinou a pak jsem to trochu rozrýpala, použila jsem i silnější injekční jehlu, ale žádný absces tam není, jestli tedy zánět, tak neohraničený, ale horké to vůbec není, ani trochu.
Spíš mi to přijde jako otlaky, jak psala Acher, taková kuří oka. Ony byly letos podmínky opravdu extrémní a běžci dělají teda čest svému jménu☹️. Nožky už neměla tak zoufale vysušený, protože u nás pršelo.
Pak jsem to vydezinfikovala a nechala zaschnout a zase ji pustila, kachník jsem vystlala pilinama, který jsem ukradla na závodišti.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.07.2026, 22:17:46
Jak jste ji tam tak dlouho udržela? Vůbec si nedovedu přestavit, celej ten zákrok. Gratuluju. A …vlastně si taky nedovedu představit, jak kradete piliny 😀
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 09:51:00
🤣
naložit a něcím přiklopit…………by si musela chudera připadat, jak při přípravě na nedělení oběd 😀 Já myslím, že si tam s ní Doron sedla a povídala jí. Pohádku třeba, o ošklivém káčátku 😀 . Ne jsem fakt zvědavá, jak toho docílila a pak jak ji držela -sama? - při tom ošetřování noženky.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.07.2026, 10:06:14
Našla jsem na půdě starou klec po morčeti a ta má dole takovou vaničku🙂, nechala jsem ji tam dlouho, určitě hodinu.
Ona je při tom ošetřování hodná, ale tentokrát mi pomáhal kamarád, co mi hlídá psy .
Na ty výrůstky jsem jí ještě dala vlaštovičník, ono se to teda na porušenou kůži nemá, ale já s tím mám dobrou zkušenost.
No a dneska skoro nekulhá.
Povídám kamarádovi, že to přeci není možný, že jsme neudělali nic, co by jí mohlo pomoct. A on povídá:" Nojo, tak jsme prostě doktoři, ty taky často nevěděj, co dělaj a docela to pomáhá."🤣
Myslím, že pomohlo to namočení a změna počasí, že je víc vlhko. Ty výrůstky nejsou tak tvrdý a netlačej tolik na okostici těch prstních kůstek bych řekla.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.07.2026, 11:47:51
Ty jo, Vy jste ale šikovná dochtorka! To je dokonalý řešení! Já si právě říkala, jak jste ji držela, když jste to oddloubávala. Hodnej kámoš, hodnje. Tak hlavně, že se to posunulo, snad se to podaří pořešit, dáte vědít?