»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 06.02.2025, 18:06:49
Tak jsem rád, že jste docílil toho čeho jste chtěl. Je super, že víte cca poslední svlek a jak říkáte - je ještě čas. Jen bych ještě dodal ohledně manipulace. Když se krmí mimo terárium tak poté opatrně přemístit zpět - to znamená co nejméně pohybu s hadem, žádné zbytečné mazlení apod…, ale to jste určitě nedělal a víte. 👍
Ano, p. Vyskočil je super člověk i s jeho nabídkou. Já osobně nemám kladné postavení k takovému křížení za získáváním různých mutací a nechci to podporovat, že bych si to kupoval, ale dobře se na to kouká. 😀 Pokud bych někdy udělal výjimku tak by se muselo jednat o Blue eye Lucy (Leucistic) Python regius - Krajta Královská, ale poslední cenovky co jsem viděl se pohybovaly kolem 8 tisíc a za takové finance mám momentálně úplně jiné využití. 😀
Jinak ohledně fotek. Něco jsem dohledal a dneska jsem rychle udělal pár fotek než se zhasnulo.
1. foto - Jsem udělal dnes abyste viděl jaký nepořádek momentálně mám když to mám provizorně přemístěný v obýváku, protože původní místnost kterou jsem na to měl vyčleněnou je rozbouraná a zbývá mi tam ještě nějaká práce. Komplet systém regálu, materiálu apod… bude jiný, ale uvidíme kdy zase pokročím. Po levé straně je vidět klec od Aratingy využívaná spíše na přespání či když nejsem s přítelkyní doma jinak je pořád puštěný a ta podlaha doopravdy tak čistá není. 😀 U nás to totiž je kombinace jednoho papouška a dvou Popelek na uklízení. 😀
2. foto - Též dnes odfocené. Vyčištěné dvě terária a to pravé mám rozdělané pro Lugubrisy, ale moc jsem během týdne nepokročil. Po pravé straně je něco na hraní pro papouška. Ty prolézačky jsou přes léto za oknem kde jsem udělal rám s pletivem takže papoušek si může na sluníčku hrát a my s klidnou duší mohli větrat (okno máme úplně otevřené) aniž by nám mohl ulítnout. S přítelkyní už tak 4 týdny děláme nové a lepší prolézačky, ale nějak se nám to nedaří - tím mám na mysli, že jsme ještě nezačali. 😀
3. foto - Jen na ukázku jaký myšky jsem u sebe měl a jak s těžkým srdcem jsem je pak krmil. Některé jsem “prodal”, protože mi jich bylo fakt líto a nějak si už nevzpomínám kde jsem je vlastně sehnal. 😀 Teď samozřejmě mám už jen bílé.
4. foto - Terárium s 0,1 A. Squamigera kde byla zezačátku když jsem jí koupil.
5. foto - 1,0 A. Squamigera též zezačátku - teď je spolu se samicí ve větším terárium, ale budu muset je oddělit a pořešit pár problémů. Moc se jim žrát nechce a pomalu mi docházejí nápady co s nimi.
6.-8. foto - Terárium pro 1,0 V. Ammodytes, tam jsem naházel přírodní větve (tepelně ošetřené), úkryt je vyměněný a větší, ale stejně tam moc nebývá. Spíše tráví čas pod větvemi a kolikrát mi to chvíli trvá než si ho najdu.
9. foto - To je 0,1 V. Ammodytes abych dopároval svého samce a pořizoval jsem jí poměrně nedávno, jedná se o F1 v žluté kombinaci (přírodní) - viděl jsem její rodiče když jsem byl u pána si jí vyzvednout ve Varnsdorfu. Ještě bych našel fotky mláďat který mi posílal a na živý pohled je to něco nádherného. Ještě dodám, že je to opravdu živel - ničeho se nebojí, “střílí” na všechno co se hýbe a je jí jedno co to je.
10. starší foto po předělání terária - tam máme Krajty Královské 1,1 (v ložnici). Stěnu jsme dělali sami doma, hodně jsme improvizovali a moc se to nevyvedlo. Tak je naplánovaná předělávka, ale zatím není určené datum. Za mě je to přijatelné, ale ještě jsme měnili substrát, úkryty, že všichni žerou, svleky v pohodě, ale jako majitelé spokojeni nejsme se stavem. 😀 Na fotce je asi jenom samec.
11. - 13. foto - Spíše co ještě doma máme jako menší “zpestření”. 11. je 1,0 Aratinga Sluneční který mi rád zalezá pod tričko a prostě usne. 😀 12. Damon variegatus - mám 1,1 a 13. fotka je Tliltocatl albopilosum jako mládě, ale teď už ho neodfotím. Vše už se zhasnulo a půlka zvířátek je zazimovaná takže nemůžu rušit, ale už se jedná též o dospělce.
Takže máme doma docela dost živo, práce, starostí, ale finance se už tak rychle nerozrůstají bohužel. 😀