Aktuálně: 5 564 inzerátů168 373 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Komentáře uživatele oldřich šiška (cone)

Zobrazeno 14 komentářů

cone
Ara tyrkysový se v současné době považuje za vyhynulý druh.
cone
CHOV : v Evropě je chován v Dánsku, několik párů by se mělo nacházet v chovech čaských a slovenských chovatelů.
cone
9mm pro papoušky konžské je příliš moc - poddruh fantiensis vel. 7,5mm a g.gulielmi 8mm.U pap. senegalských bych volil také průměr enší 6,6 až 7 mm. Při použití větších průměrů kroužků hrozí přetažení kroužku řes loketní kloub.
cone
Aratinga hnědohrdlý je roztroušen na mnoha menších, oddělených oblastech svého výskytu, ma 14 poddruhů, které se od sebe značně odlišují ve zbarvení oranžovo žlutého zbarvení na hlavě, případně úplnou absencí této barvy. V českých nebo i evropských chovech se jedná vesměs o ssp. pertinax pertinax (aratinga hnědohrdlý antilský) - čelo, uzdička a strany hlavy oranžovo žluté, nebo o ssp. pertinax surinama ( aratinga hnědohrdlý surinamský) - kde toto zbarvení na hlavě téměř chybí.
cone
pap. žlutotemenný má šest poddruhů, které se od sebe odlišují jednak svoji hmotností - 125 až 165 g, různě zbarveným bříškem a kostřecem, rozsahem nebo absencí žlutých znaků na hlavě
-pap. žlutotemenný středoafrický - poicephalus meyeri meyeri/ východní -poic. m. saturatus/ konžský - poic. m. matschei / jihoafrický - poic. m. transvaalensis / angolský - poic. m. reichenowi / damarský - poic. m. damariensis
tři ssp. jsou spíše modrobřiché a tři zelenější
cone
měl bych připomínku k váze pap. konžských - ssp. fantiensis se váhově pohybuje od 210 do 230 g, ssp. g. gulielmi se pohybuje kolem uvedených 250g.
v žádnem případě nedospívaji pohlavně na dvou až tří letech, určitě bych počítal min. jeden rok navíc
velikost hlavy či velikost zobáku obvykle nenaznačuje rozdíly v pohlaví
cone
Jedním slovem - nádhera. Gratuluji.
cone
Velice dobrá seriie článků o chočených jedincích a o ochočování. Jen mě mrzí, že mnoho zájemců o krotké mazlíčky si nebere k srdci odstavec v úvodu prvního dílu o ochočování australských druhů papoušků.
cone
ARONIE - je často nesprávně mezi chovateli papoušků nazývána také černá jeřabina. Vzpomenu na svého kolegu a kamaráda, téměř již rok zesnulého Karla Vaďuru, se kterým jsme již touto plodinou krmili kolem roku 1982 - oba jsme v té době byli zapálenými chovateli a obdivovateli ar.
cone
Vyřeší vám to a usnadní nákup nějaké chovateslské literatury, byť i staršího data. Sám mohu doporučit knihu zesnulého př. M. Vašíčka Agapornisové a jejich mutace / vydalo nakladatelství BARKO/ nebo D. Abeele Agapornisové - kompletní průvodce / nakl. DONA/. Jsou samozřejmě i jiné publikace s danou tématikou. Hodně štěstí v chovu.

cone
Milane, i když s některými názory p. Hály jsem nesouhlasil a nikdy souhlasit nebudu, byl tady vidět. Mi osobně nejvíc vadil způsob prosazování některých věcí. Trochu mě také zarazilo stažení jeho publikovaných článků na tomto foru. Byly přínosem pro málo sečtělé a začinající chovatele. Cone
cone
Žako kongo stojí kolem 15tis.kč / + - nějakou tisícovku, podle staří, původu a zda je ručně dokrmen. Nám na mysli samozřejmě jedince bez chybějících drápků či prstů a v perfektním opeření.U různých jedinců s těmito, nebo i jinými vadami může být cena podstatně nižší.


Počítejte s tím, že i vhodná klec nebo voliérka bude také něco stát, myslím že do 5 tis.kč se nevlezete.
cone
Znám několik chovatelů, kteří teplotu odhadují na hřbetu ruky, já sám patřím mezi ty, co používají teploměr a volím teplotu vyšší, 40°C.

Nebyla to kritika, ale z vašeho článku budou čerpat mladí lidé, kteří s dokrmováním nemají žádné zkušenosti a budou tento článek používat jako návod.Tak v nějaké pasáží o teplotě krmné směsi se zmíňte o možnosti použít teploměr pro míň zkušené chovatelé.

Jistě tato sada článků hodně začínajícím chovatelům pomůže.Zdravím a těším se na další pokračování. Cone
cone
Ještě bych do výčtu pomůcek pro dokrmovaná mláďata uvedl teploměr na zjištění teploty krmné kaše. Teplotou vysokou / nad 43°/C můžete mláděti poškodit volátko, a kaši o nízké teplotě pod 33°C zase mláďatka hůře přijimají.