Aktuálně: 4 590 inzerátů178 059 diskuzních příspěvků17 802 uživatelů

Komentáře uživatele Aleš Andresen (Alesh)

Zobrazeno 46 komentářů

Alesh
Znovu saské - kačerům už se vybarvují hlavy
Alesh
Kačer a kachny saské
Alesh
Pižmovky pohromadě černé a strakaté
Alesh
Husy labutí bílé, kachny saské
Alesh
Ještě pižmovky se saskými kachnami
Alesh
Strakaté pižmovky po bílé kachně
Alesh
Zdravím všechny, Tak se musím taky po delší době pochlubit jak mi drůbež roste. Černé pižmovky
Alesh
Pane Baťho, saské kachny jsem sháněl a nakonec se povedlo, mám je od chovatel Luďka Hlavy, je v klubu chovatelů vodní drůbeže, ale lepší je od něj koupit káčata, kvůli ceně, pochybuji, že by tady někdo dal 800 Kč za káčera a 600 Kč za kachnu. Ještě jsem si objednal 10 saských káčat od paní Havelkové z Měřína a z těch si chci nechat káčera, protože z těch větších je skoro samá kachna,mám těch větších 18, takže nebudu muset shánět nepříbuzného kačera, protože si ho vychovám z těch deseti. Ruánky má můj kolega, asi 10 kusů, mají asi 8 nebo 9 dní. Ta Vaše pižmovka je pěkná, ale nezdá se mi, že by byla divoce zbarvená. Zdá se mi, že má světlé nohy, aspoň na obrázku to tak vypadá. Jak je stará?
Alesh
Paní Karen, na sousedy se vykašlete, když jim vadí kačeny, které navíc nejsou na jejich pozemku, tak ať se odstěhují. Pokud bydlíte na vesnici, tak Vám je nemůže nikdo zakázat, drůbež se chovala vždycky a dokud bude přístupné krmení, tak se bude chovat určitě dál.

S tím škubáním je to tak, že buď je zabít jak začnou překřižovt křídla a nebo potom po přepeření. Já to dělám tak, že si kachnu chytnu a ohmatám zda je podrostlá nebo ne. Většinou je nechávám o něco déle než je začnu zabíjet. A protože je škubu sám, tak zabíjím po dvou.

Zatím mám nejjednodušší práci s výkrmem u saských kachen, s těmi letos začínám, mám je až ze Dvora Králové a nechal jsem si ještě poslat 10 dvoudenních káčat, abych měl nepříbuzné a nemusel shánět cizí krev. Přeci jen v okolí Olomouce snad nikdo vodní drůbež nechová, maximálně pižmové kachny
Alesh
Paní Karen, všimněte si, že jsme tu dva se jménem Aleš, jen já jsem ten registrovaný co má ta černá káčata. To co píšete o sousedech je sice nepříjemné, ale nechápu proč by si kvůli Vašim kachnám nemohli sednout na zahradu. To je úplná pitomost!!! Copak jsou ty kachny na jejich zahradě?


Jinak černé pižmovky jsem chtěl taky proto, že je to jejich původní zbarvení a bílé má každý, ty bílé jsou z těch černých šlechtěné. Měl jsem i hnědého káčera, taky byl krásný, ale neměl účes a byl neplodný. Se škubáním černých žádné problémy nejsou, pokud je zabijete ve správnou dobu, tak to jde úplně krásně. Nedávno jsem musel zabít loňského chovného káčera, protože si zlomil nohu a oškubat šel výborně. To máte stejné jak bílých, tak černých, pokud je zabijete když jsou podrostlé, to potom jde na kůži vidět tu černou tuž. Ale podle mě je jedno jestli to potom jíte s tuží, která je černá nebo bílá.

Moje černé jsou správným názvem divoce zbarvené a na druhý rok po přepeření budou mít bílá zrcátka na křídlech, což je vlastně jejich taková řekněme značka. Bílé žádnou takovou značku nemají. Další barevné rázy jsou hnědě divoce zbarvená, modře divoce zbarvená a pak ty strakaté s bílou.

Podívejte se na stránky klubu chovatelů vodní drůbeže, jsou tam všechna plemena kachen, hus a pižmovek. http://www.klubvodnidrubeze.estranky.cz/
Alesh
a ještě kuřata Hempšírek
Alesh
A tyhle budou mít týden, mám je s ruánskýma
Alesh
Ještě mám Saská káčata, tyhle mají měsíc
Alesh
Tady je ta fotka
Alesh
Další kachna na hnízdě, jsem zvědavej jaký budou káčata po bílé kachny a černém káčerovi
Alesh
O svého kačera jsem přišel, zlomil si nohu, tak jsem ho musel zabít, ale už mám nového
Alesh
Není nic hezčího
Alesh
Dobrý den,

tak jsem se konečně taky dočkal pižmovek, seděly mi 2 kachny v jednom hnízdě a nakonec mám 15 káčat
Alesh
a ještě