Aktuálně: 4 587 inzerátů178 046 diskuzních příspěvků17 802 uživatelů

Komentáře uživatele Aleš Andresen (Alesh)

Zobrazeno 46 komentářů

Alesh
Takto to má kolega, kachny si nanesou vejce do rohu a když zasednou, tak dá dopředu čelo, aby na ní nebylo vidět, je to úplně jednoduché. Má tři kachny a každá si vybere svoje hnízdo. Loni mu seděla vedle kachny krůta a bez problémů.
Alesh
Paní Lenko,

netvrdím, že se nesmějí chovat kachny a slepice pohromadě. Vyčítáte mi, že si nečtu příspěvky od začátku, ale Vy jste na tom úplně stejně! Pokud vím, tak jsem psal, že mám kachny a slepice taky dohromady, ale než aby mi lezly slepice do kachního hnízda, tak buď udělám více hnízd a nebo omezím slepice nebo zruším kachny. Slepice mají větší užitek. Když už kachna zasedne a Vy jí pořád chodíte otravovat tím, že pod ní sbíráte slepičí vejce, tak ta kachna z toho není zrovna nadšená!!! Chce to zabránit snášení slepic do kachních hnízd!!!

Tohle píšu z vlastní zkušenosti, letos už s tím problém nemám, kachnám slepice do hnízd vůbec nelezou a to mám 15 slepic a žádná si to nedovolí, protože mají dost hnízd.Slepice většinou chodí všechny snášet na jednu stranu kurníku a kachny si obvykle vyberou místo na jiné straně. Pro kachny bych doporučil vyrobit větší hnízdo s menším průchodem, aby byla při sezení schovaná. Takováta hnízda mají kachny nejraději. Přesně takové je i na těchto stránkách na obrázku v článku CHOV KACHEN PIŽMOVÝCH http://drubez.chovzvirat.com/clanky/chov-kachen-pizmovych.html
Alesh
Paní Karen,

netvrdím, že se kachnám vejce nesmějí sbírat když mrzne, letos mi to taky vyšlo, že mi jedna kachna začala snášet když mrzlo. Sbíral jsem je, protože by taky omrzly a nic by se nevylíhlo, chce to je ale nahradit podkladky. Pižmovka když vidí, že v hnízdě nejsou vejce, tak může snášet jinam, nebo přestane úplně, dá si pauzu a tím pádem nezasedne vůbec. Potom začne znova snášet až tak po měsíci.

Jestli máte jen 4 hnízda pro 20 slepic, tak je to málo. Já mám více hnízd a slepice mi snáší pořád jen do dvou až třech hnízd, záleží na jakém místě jsou v kurníku hnízda. Některé kachny si na slepice netroufnou, protože by je slepice klovla, tak jí radši ustoupí, ale jakmile chce sedět na vejcích a slepice jí pořád leze do hnízda, tak je lepší kachny nemít nebo je oddělit od slepic. Kachna potřebuje k sezení klid a to jí z 20 slepic všechny asi nedovolí. Nejlepší by bylo chovat hrabavou a vodní drůbež zvlášť, už proto, že kachny slepicím znečišťují pitnou vodu. Chystám se natáhnout plot k novému kurníku a poté půjdou kachny do nového kde budou mít klid. Mám 1 plemeno kachen a brzo přibude druhé, mám nasazených od známého 40 vajec kachen ruánských a dnes při prosvěcování jsem zjistil, že jsou všechna oplodněná.

Pokud nemáte možnost mít kachny odděleně od slepic a kachny chcete dále chovat, tak budete muset omezit počet slepic, nebo si pořiďte plemeno s potlačeným pudem kvokavosti, ale to potom budete muset líhnout v líhni, jinak problémy se zanášením slepic ke kachnám se nezbavíte. Jinak už Vám poradit nedokážu
Alesh
Chovatel, který pižmovkám sbírá vejce o nich asi moc neví. Chce to si o nich nejdříve něco zjistit, než je začnete chovat. Taky je mám se slepicemi, ale mám udělaných více snáškových hnízd, slepice raději snáší nad zemí, takže by bylo dobré udělat hnízda cca 50 cm nad zemí, kde Vám budou slepice chodit snášet a kachny budou mít klid na zemi při sezení. Většinou když už kachna zasedla na vejce, tak už do hnízda slepici nepustí. Pižmovky čím jsou starší, tak jsou lepší kvočny a nanesou si více vajec a mají je i větší. Nechte kachnu ať si sama nanese kolik uzná za vhodné, že obsedne. Kolegovi snáší 2 kachny do jednoho a tak počítá s tím, že jak jedna zasedne, tak už tam druhou nepustí, třetí kachna si udělal svoje hnízdo. Jeho kachny už jsou pětileté, tak si nanesou i 22 vajec, která všechny vysedí.
Alesh
Pro paní Lenku,

vejce kachnám neodebírejte, jinak Vám hrozí, že vůbec nezasedne. Vejce se sbírají pokud venku mrzne. Kachna pižmová ( čínská ) je velice chytré zvíře a když vidí, že jí miznou vejce z hnízda, tak může přestat úplně snášet a tím pádem Vám nezasedne vůbec. Mně už zasedly obě kachny, akorát do jednoho hnízda, už se těším na káčátka, jak nudou na světe, tak sem dám fotky. Mám divoce zbarvené pižmovky, ty tady asi nikdo nemá. Aleš