Aktuálně: 2 324 inzerátů269 707 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 15.06.2025, 20:44:09 xxx:xxx.ae73:bc30
šavlozubka:

Jinak ve spíži mám ještě dvoukilovky štěněčích  Taste of wilde (tam je hrách), N&D (tam je vláknina z hrachu, jinak z luštěnin nic) a Brit Fresh (tam luštěniny nejsou vůbec). Ale ozkoušené je teda zatím nemám. N&D ani nevím, jestli budu zkoušet, protože až doma jsem si blbec všimla, že jsou speciálně pro hnědý psy. 

Ha,třeba od Brit Fresh jsem nikdy neslyšela a nenapadlo bymě vůbec pod tuhle značku koukat a nevypadají špatně.

Trickyvoo - ad yogies, krmí tím kamarádka tolery a jedna tlustá,druhá hubená,furt nějaký problémy s bobkem…a hlavně, bloncky to nežerou. Jsme vyhrály někde na zkouškách,chtěla jsem to zkrmit jako pamlsky a úspěch teda žádnej. A když bloncky něco nežerou,tak to už je co říct

janaa
janaa 15.06.2025, 18:42:23 xxx:xxx.ae73:bc30
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.06.2025, 18:40:44

No,u pětitýdenních štěňat asi ne😂

janaa
janaa 15.06.2025, 18:25:05 xxx:xxx.ae73:bc30

Bodlinka- ale o umělým mlíku RC já se vůbec nebavím…

Acher - opět,diskuze není maso kontra granule,já taky psy nikdy na granclích neměla.

Každopádně díky i za snahu všem, něco si najdu

janaa
janaa 15.06.2025, 15:40:31 xxx:xxx.ae73:bc30

Mamina snáší vedra tak nějak,má výhodu studeného baráku a zahrady se spoustou přírodního stínu. Ale je fakt,že ona je obecně k vedru velmi tolerantní, a teď i ona funí😄Spíš v noci už neví,jak si lehnout,tak toho moc nenaspíme,grázlíci jí tlačí a kopou🤣

janaa
janaa 15.06.2025, 15:38:16 xxx:xxx.ae73:bc30
šavlozubka:

Jinak co jsem si dělala zběžný průzkum na co bych mohla přejít, tak u spousty značek, chybí štěněčí řada. No já si jako naprostý laik netroufnu u štěněte, co zběsile roste přejít na granule, co nejsou přímo pro štěňata (a ze snahy prokousat se složením toho množství značek jsem byla celá divoká), takže jsem najednou zjistila, že mám ten výběr hrozně omezený. 

Tak toho bych se zrovna nebála,primárně je stejně nejdůležitěšjí vycházet z poměru bílkovin a tuků,zvlášť u štěňat velkejch plemen. Ale jinak,co zatím koukám, mají štěněcí řady skoro všechny značky,od těch all age se už dost ustoupilo.

Jinak RC může fungovat,ale krmit ho nebudu,i kdybych myši měla chytat😂 prosím neubírat se v diskuzi tímto směrem

janaa
janaa 14.06.2025, 21:04:17 xxx:xxx.d8ce:c4ca

Me uz snaha prolezat a porovnavat privat label znacky opustila. Nehledam ani 40% masa -protoze nekrmim jen grancle

To je sice hezký,ale pokud bude někdo chtít být jen na granclích,tak bude,a pak lepší,když od nás půjde s granulema,který nejsou úplný shitovky, i když k nim to maso přidávat nebude. Jinak na ty povídánky o surovinách a pohádky o bylinkách fakt nekoukám,a ani to nečtu😉

janaa
janaa 14.06.2025, 11:51:27 xxx.xxx.174.209

Ještě koukám na Barddog a Slovakiafarm…

janaa
janaa 14.06.2025, 09:15:31 xxx:xxx.89f3:b28

Protože čubina bude příští týden rodit, začala jsem se poohlížet po granulích pro štěňata. Doufám,že se mi většinu majitelů podaří přesvědčit na maso, nicméně vždycky stejně někdo bude krmit granule a štěnda tak budu zvykat i na ně. Poslední vrh byl malý a všichni zůstávali na barfu,takže jsem řešit nemusela,takže jsem naposled grancle studovala před šesti lety, a od té doby se zase trh strašně změnil. Podmínkou je alespoň 40 procent masa (v sušeném stavu,ne líbivé pohádky o množství masa,když je pak ve složení uvedeno čerstvé), žádné luštěniny,hmyz.. a samozřejmě pokud možno ne cena 10 kg za skoro tři tisíce🤣 zatím jsem našla asi nejvíc odpovídající granule panakei (má někdo zkušenost?). Budu ráda za tipy👍

janaa
janaa 14.06.2025, 09:10:03 xxx:xxx.89f3:b28

Souhlasím s Ph,tohle je na konzultaci u dalšího ortopeda. Řekl vám váš ošetřující vet,proč se domnívá,že pes stále kulhá?

janaa
janaa 07.06.2025, 11:30:38 xxx:xxx.33da:1db8

Pokud je to ještě malé štěně,můžete zkusit hormonální injekce,někdy zaberou a třeba by aspoň jedno slezlo. I když z břicha je ta pravděpodobnost nižší…

janaa
janaa 05.06.2025, 12:59:45 xxx:xxx.83a4:b975
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.06.2025, 11:10:29

Hele,já dávám různý doplňky od energy a tak.,takže na střídačku,aby toho zas neměla hafo.

Ad ten pán - funguje, všude čůrá,kadí, páč neudrží myšlenku,už ho víc musím zvedat,takže když to nestihnu,taky se v tom často vyválí, ráno mě budí v půl šestý,protože hladíček….prostě kouzelný. Já to tak mám vždycky,slibujou,to je na pár tejdnů, a ono se těm degenům u nás začne líbit a to vodcházení si rozmyslej a akorát mě serou a vysávaj kreditku🤣 vetka říká,že po mě jednou zdědí barák😂 jsem mu vyhrožovala,že mu už tu jámu vykopu, ale von by tam spadnul,ale živej,a já bych ho musela tahat,hejbla si se zádama…prostě blbej plán,von by se stejně jen chechtal

janaa
janaa 05.06.2025, 10:54:14 xxx:xxx.83a4:b975

Zrzavci - to tuším psala Arosek. Já ho dávám v kůrách,vypotřebuju balení,dám něco jiného. A individuálně podle psa. Třeba Barča,byť takhle stará,dosud žádné neurologické,ani typicky stařecké problémy neměla, vidí,slyší,kraviny vymýšlí…

a kurde nevykej mi😂

janaa
janaa 04.06.2025, 21:40:55 xxx:xxx.c1b2:fbb5

Dnes týden od mozkové příhody. Babča chodí, hlavu má doleva a doleva jí to táhne, nicméně karambolů ubývá,. Nedělá jí dobře,když dá hlavu dolů,to jí to do toho leva zamotá. Zrak se vrátil bez problému. Stále má ještě trochu problémy při jídle - ach ta jemná motorika, u psů v jazyku. Ale jazyk už je rovný. Pořád měla epizody hyperventilace, včera jsme jí nasadili léky na srdíčko,to má sice poslechově v pořádku jen s minimálním šelestem, ale vetka vyslovila podezření na zvýšený tlak po mrtvičce, a asi na to kápla,dnes už výrazně lepší (samozřejmě s ohledem na dnešní vysoké teploty). Dnes jsem jí dala poslední kapačku a vyndala kanyly. Má karsivan,béčko forte, homeopatika a hericium. Je v zásadě veselá, vrtí ocasem, se svojí zarputilostí jde,kam chce,a kdy se rozhodne,už zase štěká, pije a baští (teda maso,vet konzervy si mám sežrat sama). Tak snad….

janaa
janaa 01.06.2025, 12:20:48 xxx:xxx.2b09:83a3

Alčo,opatrně,takhle ve dvou letech umřel můj odchov. Hubili potkany, sice jed schovaný, ale čuba je pak chytala na dvoře. Otrávila se

janaa
janaa 31.05.2025, 14:53:41 xxx:xxx.a430:bb30
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.05.2025, 14:13:49

Děkuju,doufám,že než budeme rodit, bude babča v pořádku. Páč bába po mrtvici,nesmrtelnej dědek,co ho furt někde zvedám a na noc dávám pleny, a rodící fena a následně banda skřetíků,to je kombinace pro bohy🤣

janaa
janaa 31.05.2025, 13:45:18 xxx:xxx.a430:bb30

Poslušně hlásím,že ve středu umírala, včera v závěsu z ručníku udělala pár krůčků, a dnes se naše železná bába vzbudila s tím, že tak dlouho v životě neležela, a začala chodit💪 vyhráno ještě není,ale myslím,že můžu být opatrně optimistická. Baruška je celý život zarputilá a tvrdohlavá,a te´d se to vyplácí

janaa
janaa 31.05.2025, 09:31:19 xxx:xxx.7419:ab14

Kevin to ze začátku dělal pravidelně. Zvlášť,když nějaká holka začala čůrat,kadit,tak přišel a pochcal jí😂

janaa
janaa 29.05.2025, 19:41:11 xxx:xxx.455b:7a07
Vahine:

Doufám, že bude Baruška brzy dobrá ještě a se smečkou zvládne dobře fungovat🍀 

Určitě máte teď hlavu v pejru, ale až bude malinko prostor, mohu se prosím zeptat na projevy? Píšete, že se to stalo v noci, tak to muselo být zřejmě výraznější, že to někoho probudilo a nebo byla divná už zvečera? Jestli jsem to dobře pochopila, nebyla jste u toho, tak jestli víte podrobnosti? Jeli jste na pohotovost ještě v noci? Asi taky ten úspěch záleží na tom, jak rychle dostane pes léčbu, že? 

Jako doplňující info by to mohlo zajímat víc lidí, nejen mě. Děkuji předem.

První projevy během úterka dne,ale tak nespecifický,že to mužského nenapadlo,a mě by to nenapadlo taky. Během dne několikrát jakože zakopla, dvakrát i spadla,jednou u žrádla,když sklonila hlavu k misce. Mužský si myslel,že to bude od zad. No a pak jí našel po půlnoci na pelechu,poblitou,počůranou,pokaděnou, nohy stažený v křeči,myslel si,že je mrtvá. Ale začala postupně trochu reagovat na hlas,hlazení. Na kapačku s ní jel až ráno na otvíračku (neptejte se mě proč). Typicky jí těkaly oči,jedno víčko spadlý, jazyk do boku,hlava na stranu,bez schopnosti se postavit,nechtěla žrát,ani pít. Vetka jí nemohla napíchnout žílu,ale nakonec se naštěstí podařilo. Ale ty prvotní příznaky byly blbý zakopávání

janaa
janaa 29.05.2025, 19:16:00 xxx:xxx.455b:7a07

Všem moc díky za podporu a informace. Dneska jsme ještě byly na vet na kapačce kortikoidů, zítra už jí dám doma kapačku bez nich. Karsivan má, koupila jsem Bkomplex forte, naše vet mi doporučila spíš ten,než Milgamu,tak možná budu střídat, mám i homeo a objednávám výrobky od energy. Barunka se jeví o něco lepší, ještě samozřejmě nechodí, ale udrží se ve stoje,byť nožky nejsou pevný, srovnal se jí jazyk,který měla na stranu, oči se mi zdají projasněnější. Pije, s pomocí žere - až te´d mi došlo,že u psů se vlastně jemná motorika týká jazyka,takže měla problém si z misky jazykem sama nabrat,ale chuť k jídlu má velkou a nezvrací. Tak snad bude líp