Tak pastevec a labík je prostě něco jinýho. Už jen proto,že máma i příbuzenstvo bydlí doma. A jsou navázaný na člověka. A z tohohle vrhu jde většina na práci, o to víc je ten základ z nejmladšího věku důležitý a bonus navíc pro jejich rozvoj.
Příspěvky uživatele
janaa
Ja něco dávám na FB, ale jinak není čas. Ale teď v sobotu budeme dělat portréty,tak pak nahraju.
Naši maji ve vybehu brouzdaliště. Postupně se do něj naučili chodit všichni. Vody je tam po bříško v nejhlubší části. Někteří ale uz vlezli i do bazénu pro dospelaky🤣
K předchozí diskuzi,teď je bandě 7 týdnů a je to tedy 24 hodin šichta. Je to náročné,ale stojí to za to. Nedovedu si představit zvládat to při práci. Přes den jsou venku,na noc chodí domů (neradi,ale máma tam s nima přes noc rozhodně nebude, a nechat je venku v otevřeném přístřešku bych si je nelajsla, chodí tu lišky,kuny,i výr tu je…). Takže ráno budíček, pustit ven dospěláky, staruši amáme dát snídani, smradům granule,sebrat bobky,pak si dám kafe,protože bez kafe nejsem schopná fungovat. Pak je vypustím ven,jdeme do výběhu. Následuje mini cvičení s každým zvlášť, přivolání na píšťalku,učení na jméno, pár mini aportků. Pak dostanou první masovou dávku. Jdu domů, vykydám jim pokoj,umyju záchody,začnu prát,dám nový vetbedky,podložky atd., prostě připravím na večer. Práce mimo štěńata, někdy stihneme procházku,někdy ne,někdy přijede první návštěva. Průběžně věším prádlo a peru 4-5 praček za den (minulý týden jsem kupovala novou,stará to nedala). Pak mají prďolové oběd , zpravidla je tu návštěva na štěnda,takže u nich ty dvě hodiny jsme. Když mi to vyjde, mám třeba hodinu pro sebe (třeba si zacvičím na záda,umeju vlasy nebo něco podobnýho nepodstatnýho). Odpolední svačina. Pak většinou něco dělám na zahradě. Pomalu je čas večeře pro mimišáky,pak pro dospěláky. Bábě dávám půlhodinovej magnet,pak jdu zalít zahradu,sebrat prádlo. Beru mimina po jednom na cvíčo, pak se jdeme projít hromadně po zahradě,což už je ted očistec,protože jsou samostatný a nebojácný, a já se nemůžu dopočítat. Nechtěj domů,takže je pochytat a odvést domů je docela sranda. To je tak devět. Jdu uklidit výběh. Mám hodinu klidu, okolo desátý dostávají poslední maso a dobrou🤣 a to se nebavíme o starosti o zbytek smečky,zvlášť o naší babuši. Ale zachvílku budu brečet,už se nám to krátí
Beko vydržela přesně dva roky a teď mě třikrát kompletně vytekla do koupelny a udělala pápá. Zítra mi mají přivézt novou. Já jsem na palici,protože díky štěńatům vyperu pět praček denně a teď jsem nahraná, a to chodí domů jen na noc. Teď ještě hrozí déšť a bouřky,když to bude hodně velký,budu muset smrádata vzít i přes den,a to nevím,co pod ně už dám. Prací podložky a ručníky mi vypere sousedka,ale vetbedky se jí do pračky nevejdou. Jinak to chce buben na osm a víc kilo,pak se vypere i největší vetbed
Náš Smeagol a Glum, Jekyll a Hyde, láska zubatá už není. Včera jsme se rozloučili s Bellinkou. Snad jsme jí ukázali,že i svět může být hezké místo.
My máme skoro hektar zahrady. Přední část jsou louky,tam je klasika tráva,ale hranice je lemovaná břízami a smrky, a zadní je de facto jak ovocný sad, a takové přírodní zákoutí se vzrostlými stromy,taková divočina. Je pravda,že ten přírodní stín je k nezaplacení.
Tak trochu je to brzdí v rozletu,ale teď právě řádí jak černá ruka. Nutno říct,že i ve starým baráku je teplo,jen chodba zůstává studená. Takže všichni velký přes den tam, mrňatům ráno vyvětrám,pak nechám jen ventilačku,zatáhnu,zatemním a otevřu do té chodby. To spíš upečená je stará Baruška, už nemá tu termoregulaci a hodně jí to bere energii. Ať už je po víkendu
Štěňátečka se dneska poprvé venčila na zahradě,protože se jim předělával pokojíček
Šátek je fajn,já mám takový slabý,viz fotka. Vozím na zkoušky,když je teplo,a řekla bych,že pomáhá,hlavně psovi i ochlazuje a zvlhčuje vzduch,co dýchá. Akorát to chce udržovat vlhký. Chlap si ho dává na zátylek nebo na hlavu a říká,že dobrý🤣
To mi připomíná,když jsme naposled řešeli jeden z více zdravotních problémů Beliny, už to bylo dost zoufalý,ještě s nespolupracující pacientkou. A já říkám,uvážu jí v lese nebo utratím (berte s rezervou).A vetka říká, jo, vy budete mít klid,ale my nebudeme mít na výplaty😂
Boxeři jsou úžasní. Krásný společný život😍
Hledejte veterinární granule na alergie a potravní intoleranci. Živočišná bílkovina je hydrolizovaná,takže by neměla vadit vůbec,sacharid musíte pohledat.Vím,že třeba vetexpert má s hydrolizovanou bílou rybou a sacharid je tuším brambor,batát. Tuším,že nějaká značka měla jen vejce. Chce to prohledat.
Držím palce,ať je to řešitelné,a máte ještě spoustu času
Fiona.Praha:Jsem letadlo 🙂
Vyskočil na mne nějaký příspěvek na FB od naprosto neznámého člověka, který psal, že další pes bude dánsko-švédský farmářský pes a dlouhý popis, jak je to skvělý pes. No a bylo přiloženo video ze zpráv na Nově, že se u nás narodilo raritně 9 štěňat a tím se navýšil počet českých dánsko-švédských psů o 25% a jsou tam vzácná zbarvení a byl o ně obrovský zájem. Mám podezření, že jedno z těch štěňat ze zpráv je to štěně, co jsme s dcerou potkaly. V reportáži jim bylo 7 týdnů, ten kluk ho má říkal týden.
Video neumím stáhnout a přidat (příspěvek s videm je z 23.05.2026)
Nevím,jak obrovský zájem o ně byl,ale inzerát na ně jsem vídala tady a jinde velmi často,takže to tak horký s tou udatelností nebylo.
Na nějaký venčení je ještě neužije, ale šlofíček po obědě už si dát umí😂
Jen že vám do toho vstoupím. Já třeba cenu uvádím,protože se mi nechce vést dlouhosáhlé rozhovory,vyptávat se,vysvětlovat, a po čtvrt hodině se dozvědět,že ta cena je ale moc, a jestli jako nechci slevit. No,nechci. Stejně tak se vyhnu zprávám a mailům s jedním slovem - cena? Na druhou stranu byste se divili,kolik lidí není líných mi napsat,že jsem kur.. píč..na blití a za ty prachy,ať mi to vychcípá. Jasný,smažu to,neřeším, ale příjemný to není. Takže každá strana má dvě mince. No,doufám,že se jedinej volnej chlapeček rychle udá,nebo mě z těch lidí jebne😎
Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky
Tak ono asi záleží,jestli to jsou cizí psi nebo psi,co se znají,i třeba tím,že se léta dorozumívají v rámci vesnice za plotem. Pozorovala jsem naší bábu,když už nohy úplně nesloužily na velký běhání, ale hlídací povinnosti ještě brala vážně. Vylezla na příjezdovou cestu, tam se uvelebila a štěkala povely, Růžena se jde podívat vpravo, Adéla monitoruje levou stranu, Berto tam nic není,běž se radši podívat dozadu. A holky tikaly jak hodinky. Stejně tak má každá jiný štěkot, to poznám i já,kdo štěká na zahradě a nemusím je vidět. Stejně má každý štěk,intonace,intenzita význam. Na honech poznám,jestli holky hlásí prase nebo bažanta. Na zahradě poznám,jestli štěkají do dálky, jestli jde po cestě sám člověk nebo člověk se psem,případně jejich úhlavní nepřítelka. A zajímavé je,že různý štěkot našich bloncek rozeznává i srnčí. Pase se těsně za plotem,bloncky lítají,hrají si,štěkají,vrčí, nic. Zaštěkají do dáli na auto,srnčí nic. Zaštěkají jinak,srnčí zvedá hlavu, ještě jinak, a srnčí zdrhá. Za minutu se objeví na cestě člověk se psem…
Já si dovolím jen poznámku. Mám Belinku už několik měsíců na Famosamu. Nějdřív byla na Deganu,pak se mi podařilo přejít “jen” na Famosan. Když jsem ho zkoušela vysadit, okamžitě návrat potíží,což v jejím případě znamená,že vyblije každý jídlo. Je na dietě a před každým jídlem Famosam. Diagnoza žádná,prakticky zdravý pes. Z klasických vyšetření, s její povahou jí ničím jiným invazivním zatěžovat nebudu. Pokud to bude nutné,bude na Famosamu trvale a budu vděčná,že to funguje