Včera jsem četla,jak zmetek omámil solubydlícíc,znásilnil jí,ona chudák ještě otěhnotněla a musela na potrat. A ten kretén dostal podmínku,protože je podle soudce poškozená silná osobnost a vyrovnala se s tím bez následků. Ty vole,kde to jsme?
Takže v tomhle kontextu je jasný,že se vězení za činy na zvířatech nebude dávat nikdy
Taky bych to tak viděla, tak drahé vyšetření má smysl dělat,když jeho výsledek může vést k potvrzení diagnozy,se kterou se dá něco dělat. Pokud pes prodělal mrtvičku,tak na to léčbu má, pokud je to nádor, tak ho v tomhle věku asi nikdo operovat nebude,ani když by byl operabilní, chemoška atd je taky nesmysl. A pokud to bylo Librelou,tak se dá jen čekat. Btw vestibulární syndrom byl vyloučen?
Hele,všechno je to na chovateli a jeho postoji,pokud to tedy obě strany nechtějí hnát k soudu. Jak už bylo řečeno,pokud opravdu štěně v sedmi měsících umřelo na rakovinu, kompenzaci bych dala, pokud by nechtěli další štěně,resp. čekat, tak bych vrátila část peněz.
Tak jsou tu dvě chovky, jeden uchovněnej pes, pět chovných fen.Pochybuju,že by někdo dovezl psa jako mazlíčka a neuchovňoval. Tak si stačí spočítat vrhy a plus mínus člověk ví.
omezení práce ocasu, a hlavně to vynechávání zadních noh při chůzi tohle má náš 16ti letý dědek, inkontinentní je taky, a Librelu nemá. Ono bohužel opravdu nejde v tomhle věku u psa nějak reálně posoudit,co je věk a co je případně nežádoucí účinek čehokoli. Už jen proto,že to,že v okamžiku podání léku (jakéhokoli) nemá nějaký problém,neznamená,že za dva týdny ho mít nebude taky. U těhle starochů může přijít cokoli kdykoli
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.03.2025, 10:57:55
Hele,já v posledních letech zažila takovejch vet excesů,že bez potvrzení nevěřím ničemu. A pak je to taky o tom,co napíše majitel, a co je pravda nebo skutečnost… jinak samozřejmě souhlasím
Z mého pohledu chovatele,kdyby majitel celou dobu komunikoval, rakovina byla potvrzená a jednalo se o takhle mladé zvíře, nabídla bych mu další štěně se slevou. Kdyby předtím probíhala nějaká nákladná léčba,přispěla bych. Ale jde spíš o můj pocit,ne o pocit povinnosti (teď neřeším právní hledisko). Ale pokud by nekomunikoval a měsíc po smrti psa mi jen sdělil,že štěně uhynulo, navíc bez nějakých relevantních podkladů, tak nic.
U lymfomu bývají zvýšené všechny uzliny v těle, bývá zvýšený vápník v krvi. Může být průjem, zvracení,ale taky cokoli jiného nespecifického. Potvrzuje se na základě odebraných vzorků z uzlin. Ale aby odešel do dvou týdnů, to už by musel být úplně na konci. Lymfom je agresivní,ale pokud vím (zjišťovala jsem si poměrně nedávno,protože bylo podezření u Kevina), tak to není zas tak rychlé, nasadí se chemoška a většina zvířat se dostane na kratší nebo delší dobu do remise (mluvíme o měsících). Pak se to vrátí a už to jde rychle. Pokud tam nebyly zvětšené uzliny, ale průjem, žluté bělmo (co krevní testy?), tak mi to přijde na něco jiného. Každopádně chovatel za tohle opravdu nemůže, je to jako u lidí, děti na rakoviny umírají, a taky v rodině nikdy nemusela rakovina být.
Každopádně pokud nedělali histologii, nebude mít lymfom potvrzený, pokud nedělali pitvu, nezjistí o co šlo. Procházela jsem si v posledních třech týdnech něčím podobným, když to u odchovu vypadalo, že má velmi raritní nádor ve vrátníku s tím,že je neoperabilní. Naštěstí se majitelé dostali na vet, kde ve spolupráci s lidskými chirurgickými kapacitami útvar odstranili, te´d přišla histolka, jednalo se o zjizvení tkáně po poranění, blbka žere i nepoživatelný věci. Nicméně kdekoli jinde by jí neoperovali a utratili, a já bych navždycky přemýšlela,co to bylo,proč se to udělalo u čtyřletého zvířete, a hlavně se bála o její sestru,kterou mám doma a chystám se krýt (už jsem zvažovala,že s ní pojedu na preventivní CT)
Hele,mě se fakt nikdy nestalo,že by holky měly nějaké problémy z jakékoli vody, a to fakt chlastají velmi často “kakaíčko”. Pravda,když mi letos Cáca na honě vychlemtala vodu s močůvkou,radši jsem preventivně večer entero dala😀
To mi přípomnělo nedávnou veterinu. V čekárně jsme se sešly s paní,já mopse,ona anglickýho buldoka. A paní říká,manžel nedávno přivedl dospělou labradorku,já nechtěla,to je vám tak blbej pes. My v klidu sedíme,koukáme na televizi, Artušek hezky leží,ví,že je odpočinek a labradorka furt někde běhá, něco nosí,otravuje, venku jde Artušek s náma a ona se furt někam řítí…. nj,blbej pes😂
Určitě to není takovej hegeš jako jiné granule, nejsou tam luštěniny….ale třeba já fakt nechci,aby moji psi měli většinu krmný dávky brambory a batáty,fakt ne