Aktuálně: 2 509 inzerátů235 142 diskuzních příspěvků18 631 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 25.04.2025, 18:09:49 xxx:xxx.68b0:b4f1

Chovatelé jsou idioti, trend dělat ze psů mazlící hračky je šílenej a tyhle blbci už neberou psa jako šelmu a zvíře. I jedna z mých mírumilovných labradorek první dva týdny nepustila ke štěńatům nikoho, resp. mě a chlapa, a pod přísným dohledem, a na dálku dvě nejbližší osoby, kamarádku a sousedku, které smečku běžně hlídají, pouštějí,starají se o ně. I přesto ani tyhle dvě nesměly přímo k bedně a vzít štěně do ruky. Přijít někdo cizí,tak je bez pardonu napadne. A ta chovatelka,co tam mele nesmysly o mírumilovných fenách je taky kr…

janaa
janaa 25.04.2025, 18:04:05 xxx:xxx.68b0:b4f1

V ČR není dlouhodobě. Na základě předpisu se nechává náhražka namíchat přímo v lékárně

janaa
janaa 23.04.2025, 21:03:28 xxx:xxx.4538:bd2e

Mě je divný,že ani cytopoint,ani apoquel nezabral. Pokud by to byla jen alergie,měla by ta svědivost výrazně polevit

janaa
janaa 23.04.2025, 13:15:25 xxx:xxx.6891:8a6a

Efe-to chce nějakou kámošku,která je na stejné vlně. Já takhle taky jezdím,nejlepší dovolená. Nějakej den se teda i válíme,ale min. půlku času výletujeme, nemusíme nic řešit, pohoda. Za měsíc budeme v tuhle dobu na Rhodosu,protože v létě budou štěnda, jen teda nevím,jak za týden stihneme všechny výlety,co mám naplánovaný😂 

janaa
janaa 23.04.2025, 08:36:45 xxx.xxx.174.209

Když někdo jede v sezoně k moři, tak ten pes z toho nic nemá,a myslím,že 90% psů by bylo radši doma. Na jaře, na podzim možná,ale to zas není o plážový koupačce pro většinu lidí. Já se přiznám, že si na ten týden v roce o nich ráda odpočinu, by´t většinou už třetí den se mi po nich stýská😂 ale hrozně ráda plavu, moře miluju, a to by prostě v sezoně neocenily. A samozřejmě celou smečku bych ani nikam vzít nemohla. Ale ten týden v roce nebo dva se bez psů obejdu🤣 pravda, já je mám na plný úvazek, když nejsem se svejma, cvičím s cizíma, takže samej čokl je ten můj život😎😀

janaa
janaa 17.04.2025, 14:53:40 xxx:xxx.9b62:365e

Upřímnou soustrast, na to se člověk nikdy nepřipraví

janaa
janaa 16.04.2025, 18:11:09 xxx.xxx.174.209

Na všech ubytováních se mnou spí psi v posteli. Z toho důvodu beru sebou vlastní deky,prostěradla i povlečení. Vyřešeno😉

janaa
janaa 16.04.2025, 11:49:56 xxx.xxx.174.209

Tahají se sem psi z Anglie, Německa a do toho mraky štěňat. Schválně jsem koukla na bazos, a jen teď je tam 81! inzerátů na štěňata american bully (a další mraky na amstafy a další bully). Nechápu,kdo to kupuje, ale kolik je tu lidí, co mají na to si takového psa pořídit a zvládnout? Je to šílený. Za poslední dobu jsem s bulama potkala pár lidí na veterině,a ani jeden z těch lidí na psa neměl, a fakt jsem ráda,že se s nima nepotkávám venku.

janaa
janaa 14.04.2025, 13:46:31 xxx:xxx.547e:ff97

Úplně nesouhlasím. Mám super truper fenu,udělám vrh, u kterého se projeví třeba ocd u poloviny potomků. Protože je tak super truper a má ve všech jiných věcech co chovu nabídnout, udělám na ní ještě jeden vrh, ale otce budu vybírat ze zcela jiné linie a otce, po kterém je už hodně potomků, a u žádného se ocd nevyskytlo. Jasně že i tak nemám jistotu ničeho, jasně i tam se mi to ocd může objevit (a pak to budu brát za potvrzení toho, že v linii matky s tímhle mám problém), ale to riziko prostě snižuju na maximum. A to píšu jako člověk, co i na tý super truper feně udělá jen jeden vrh,protože čuby kryju,jen když si chci doma nechat následovníka.

Jinak já to mám ve smlouvě taky, a vždy všem vysvětluju, že je to právě informace i pro ně. Pokud zrentgenují, a třeba zjistí,že pes má trojky kyčle, tak budou vědět, že běhat se psem každý den nebude to pravý, že se mají vyvarovat extrémní zátěže, že o to víc musí dbát na osvalení psa, štíhlou linii,dávat v kůrách nějakou kloubku atd. Opačně,pokud v roce a půl psa zrentgenují, pes je nulovej, můžou už zatěžovat jak se jim zlíbí. V případě, kdy nechtějí uchovňovat jim říkám,ať udělají rentgeny klidně bez sedace a ofiko vyhodnocení, že je to informace pro ně (a pro mě, a já jí nepotřebuju se štemplem).  A jasně, vždycky zrentgenuje tak půlka majitelů, smlouva,nesmlouva,i když s tím všichni souhlasí. Pokuty po nich chtít nebudu. 

janaa
janaa 14.04.2025, 13:05:23 xxx:xxx.547e:ff97
assil:

Víte ale o tom, že tohle První vrh byl OK, druhý vrh po stejných rodičích bude nejspíš taky, prostě v genetice nefunguje? Teda funguje jen u dominantních genů, což kyčle, lokty ani OCD nejsou.

To Arosek určitě ví. Ale opačně,pokud se ve vrhu tenhle problém ukáže,tak ho nebudu logicky opakovat, a pokud budu znovu krýt,budu hledat psa s úplně jinou krví. A pokud bude problém opravdu vážný,tak třeba už na daném jedinci chovat nebudu vůbec…

janaa
janaa 13.04.2025, 08:52:40 xxx.xxx.174.209
Sarah01:

A žádná změna i po tom pokousání, běhá nadále bez košíku? Tohleto fakt nepochopím a už vůbec ne to, že to někomu připadá normální.

Co myslíš?🤣 pak jsme jí ještě potkaly,když měla dalšího NO navíc,že ho někomu hlídá,naštěstí holky byly ještě v autě, takže čoklové skákali na auto,nebyla je schopná odvolat,takže jsem jí je musela pochytat já. To už jsem řvala jak prokopnutá. Díkybohu se pak asi odstěhovali,protože tady byli někde jen v pronájmu, a přestala jsem je vídat. Ale být tehdy s náma skříťata,tak ty by pes zabil. Takže pak chápu,že někomu rupne cévka a psa zastřelí

janaa
janaa 13.04.2025, 08:11:07 xxx.xxx.174.209
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 12.04.2025, 23:34:03

Však já to znám,měla jsem ošklivě pokousanou labinu psem NO, který je agresor,ale nenosí košík,protože mu odírá čumáček a navolno je,protože se musí proběhnout (a taky by ho na vodítku bába neudržela)

janaa
janaa 12.04.2025, 22:04:45 xxx.xxx.174.209

Nebudu řešit,kdo byl nebo nebyl v právu,protože pravdu neznám. Z článku a vyjádření odvolacího soudu mi vyplývá,že kdyby se odvolala i druhá strana (střelec),tak by to odvolací soud vrátil,resp. třest snížil,protože on se domnívá,že byl na hranici krajní nouze. V principu jde o to,zda zastřelná ovčačka byla známá profláknutá agresorka nebo ne. A obecně jde o to, že všichni tady ví, víme, že i když někde lítá pes,co prokazatelně napadá nebo i zabíjí jiné psy,nikdo s tím nic nedělá. Výsledek je,že na procházky s pistolí bude chodit lidí víc a víc

janaa
janaa 09.04.2025, 19:31:19 xxx:xxx.a49d:fba8

Hele,já to ve smlouvě taky mám,ale upřímně si myslím,že to naprosto nevymahatelné. Kdysi mi říkal právník,že nikdo se nemůže vzdát (i podpisem smlouvy) svých budoucích práv. Jinými slovy, nikdo mě nemůže přinutit vzdát se svého práva nakládat se svou zakoupenou “věcí”, tedy práva se rozhodnout,jestli odchovávat nebo neodchovávat štěňata. A to i za předpokladu, že jsem to podepsala

janaa
janaa 03.04.2025, 09:14:32 xxx:xxx.52a1:e04

Ona je to nějaká organizace,co má k adopci na stránkách fakt jako desítky,možná i stovku psů. Si neumím v tomhle množství nějakou opravdovou kontrolu,kam ty psi jdou. A většina těch psů je dotáhlá ze zahraničí. Jinak taky nevěřím,že na čubu stříleli jen tak z plezíru.

janaa
janaa 01.04.2025, 21:00:55 xxx:xxx.a470:fd5f
Vahine:

Taky přeji Barušce stále pevné zdraví 🍀 a co nejdelší tenhle psí život, o kterém každý chlupáč sní. Je úžasná Baruš a Vy jste skvělá chovatelka 🌷

P.S. rozdělila se o dort s ostatními? Vypadá vydatně 😄

Být po jejím,tak ho sežere i se svíčkama, ale krutá panička to zarazila🤣

janaa
janaa 01.04.2025, 16:55:13 xxx:xxx.a470:fd5f

Dnes se u nás slavilo. Barunka má dnes 14, tak si zajela na welnes,vanu a masáž, a pak vypukla oslava. Přes svojí pracovní kariéru bez známek artrozy nebo spondylky, včera na pravidelných seniorských odběrech výsledky jak mladice. Moc si přeju,aby to vydrželo🥰

Obrázek Obrázek Obrázek