Aktuálně: 2 283 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 29.07.2026, 19:29:42 xxx:xxx.271f:acc7
Fiona.Praha:

To jsem zvědavá, co z ní vyroste. Já osobně bych takové štěně nechtěla, ale kdyby se mi narodilo, taky bych si ho asi nechala, aby s takovou povahou neskončilo blbě.

Já si vždycky nechávám největší grázlíky. Má osobnost,grády a “koule”,půjde do všeho naplno, s vytrvalostí,nic jí nerozhází,neodradí,bude mít tah na branku, a ve výcviku se nebude hroutit při sebemenším tlaku. Její máma byla stejná, a je to ta nejvíc empatická psí bytost ze smečky,extrovertní a prdlá. Milej submisivní pejsek by mě nebavil😉

Xerxová - díky za koment a za foto připomenutí

janaa
janaa 29.07.2026, 11:48:13 xxx:xxx.6451:ca4e
Zrzavci:

Jojo, to mě taky překvapilo. No tady u nás na to rozhodně nedojde, to nemám obavy.  Je mi těch čoklů obecně už fakt líto, je z nich tak tvrdej kšeft, že čekám, kdy se začně kšeftovat i na úrovni psích bobků.

Já na to čekám,jak na smilování, konečně budu v balíku😂

janaa
janaa 29.07.2026, 11:41:54 xxx:xxx.6451:ca4e

Tak on šutry naštěstí ještě nemá,ale ty by se právě vytvořily z těch krystalů,kvůli tomu má dietu. Kdyby byl jen jeden druh,dalo by se to ošéfovat domácí,ale takhle to prostě nesestavím. Ale jsem z toho teda nešťastná. Stačí jeho chronický dýchací problémy,co má. Naštěstí není alergik a žere všechno,ale ta váha je děs

janaa
janaa 29.07.2026, 11:39:06 xxx:xxx.6451:ca4e
Zrzavci:

Tak možná kdysi? V začátku? Ten první ? 😀

Budeme hodný a budeme si to myslet😂 teď je z tohohustej vejvar.Zaujalo mě,že je to v Itálii zakázaný,naprostej souhlas

janaa
janaa 29.07.2026, 11:37:49 xxx:xxx.6451:ca4e
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.07.2026, 11:32:39

Tak to má, prostě psychologie pro lidi,psichologie pro psy😀

janaa
janaa 29.07.2026, 11:36:40 xxx:xxx.6451:ca4e
efe:

No, a to dostávala dávky jak čivava a měla furt hlad…

Hele operaci močových kamenů podstoupila moje první mopsle a v pohodě jsem jí pak udržela na barfu - močová a jaterní dieta. Nikdy se to nevrátilo, ani zánět. 

Tam jde spíš o narkozu,kevinek přestává dýchat i při čištění zubů

janaa
janaa 29.07.2026, 11:31:39 xxx:xxx.6451:ca4e

Je zajímavý,že na mase tak přibírala. Já musela bohužel Kevinka převést na vet granule,má v moči všechny druhy krystalů, a samozřejmě močové kameny a operace je u mopse noční můra. Zatímco na mase se mi dařilo celý život ho držet krásně štíhlýho,na granclích tloustnul ze vzduchu, a to i na třetinový dávce. Strašnej mazec

janaa
janaa 29.07.2026, 11:25:57 xxx:xxx.6451:ca4e

Jojo. Jen ten naviní povzdech,že to asi není byznys,a je to myšleno dobře, je fakt srandovní. Byznys pro provozovatele i chovatele,slušný přivýdělek

janaa
janaa 28.07.2026, 14:39:55 xxx:xxx.dfed:1f9a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2026, 13:54:42

Červená. Už když byla slepá a hluchá,vrčela na mě i na matku,když jsme jí převalily na záda😂 te´d když jí zvedám a zrovna chce hajat, vrčí jak kdyby měla vzteklinu, když jsme šli poprvé na procházku na zahradu,ostatní se příkladně drželi smečky v souladu s pudem, že bez ní štěńátka zhynou, madam se rozeběhla na druhou stranu…jo,a s tou konví to samozřejmě taky byla ona🤣 prostě Nomen omen, Divoženka. Tu bych si nikomu dát neriskla🤪

janaa
janaa 26.07.2026, 12:15:30 xxx:xxx.875a:4403

Modrej a růžová jsou největší pupkáči,nenažranci,a vyfotit je v postoji byl nadlidskej úkol,páč jim padal zadek. Tak byli spokojení,že si můžou sednout😂 

janaa
janaa 26.07.2026, 11:44:29 xxx:xxx.b012:b992
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.07.2026, 08:34:27

Tak samozřejmě 😂 děsná megera, ta musí zůstat doma, ta by se mi rychle vratila🤣

janaa
janaa 23.07.2026, 13:12:42 xxx:xxx.e3b1:3ab9

Kdo odchovává štěňata (mimo pidi plemen) výhradně v bytě,tak je masochista😂 to si vůbec nedovedu představit. Ani v zimě,když nemůžou být od určitého věku venku. Já bych zabila je a pak sebe

janaa
janaa 22.07.2026, 15:04:51 xxx.xxx.120.15
tetrivek:

Párkrát za život jsem pro štěně byla. A za těch pár let už vím co to je za práci pro zodpovědné chovatele. A je to na štěněti opravdu znát a je štěstí takové lidi potkat. Čuvač je specifický pes. Vzpomínám jak jsme s našima jeli pro prvního psa, sice byl bez PP, ale představovala jsem si, že tak by měl odchovávat každý zodpovědný chovatel. Paní byla v důchodu, měla psa a fenu. Byli krásní, velcí a hlavně při přivítání seděli s námi venku i se štěňaty a nechali se hladit. Fena měla svůj porodní box ve chlévě, čistý, štěňata voněla slámou trochu kozou. Protože v dalším boxu byly kozy s kůzlaty. Dostávali od mala i kozí mléko. Mohla se volně pohybovat s rodiči po velkém dvoře, kde se seznamovali s drůbeží, kočkami, králíky. Štěňata byla krásná baculatá. Paní pro ně měla i venkovní ležení. Hračky. Krmení. Měla je jako děti. A byl to pak super pes. Klidný, vyrovnaný. Pak bohužel zemřel v sedmi letech na rakovinu. Bohužel rodiče nechtěli o PP psu ani slyšet. A tak jsme jeli pro dalšího. Rodina bydlela v rodinném domku se zahrádkou. Viděla jsem fenu, drobnou, chudinka pohublou od štěňat, bylo to v prosinci, štěňata měli u kotle, v garáži. Ale bylo vidět že už se jim tolik nevěnují. Tak jsme ho přivezli domů, a pomalu jsme zjišťovali, že bude mít jinou povahu. Narostl, je daleko ostřejší, a hlavně samostatnější, než ten první. Mamka ho má ráda, ale říká že ten první byl zlatý a tenhle to je občas cvok. Ale už je s ním doma v důchodu a hlídá dobře. Je na ni fixovaný a nemá rád když jede do města. Pak jsem si já jela pro tu naši čuvačku. Snažila jsem se pečlivě vybírat chovatelskou stanici. Byla jsem v kontaktu s poradkyní chovu. Doporučila mi chovatele, zamluvila jsem si fenku. Na návštěvu jsme nejeli, bylo to přes celou republiku. A když jsme jeli pro štěně tak jsem byla trochu rozčarovaná….. Bydlel v rodinném domku, měl tři chovné feny, štěňata na volno po zahradě. Krmil podle mě jen granule. Jenže štěňata od dospělých neodděloval asi ani při krmení. Tak to velký malým snědli. Při odběru mi oznámil, že má kýlu. Přitom jsme byli v telefonickém kontaktu a to mi to neřekl. Štěňata se mi zdála  menší i feny, než u předchozích chovatelů bez PP, ale tituly z výstav měl. Nechali jsme ji operovat. Ano něco slevil, i když operace byla dražší, to mu nezazlívám. Ale hned při první kontrole na veterině veterinářka navážila pouhých 5,5 kg. A řekla mi, že váží málo na svůj věk. Teď v dospělosti má přes zimu jen 31 kg, v létě méně. Je to nežravec. Je menší, chovatel chtěl abych ji uchovnila, ale mě se zdá drobná a výšku nemá. A jak jsem tu psala při té první výstavě v deseti měsících ji nehodnotili, pak už jsme nikde nebyli. Povahu má dobrou. Ale trvalo to než na nás navázala, asi tam štěňata rostla na zahradě jako dřví v lese. Vím že má vrh skoro každý rok. Ale tohle se mi nelíbí. Jezevčice ta byla z chovky, měli úplně první vrh a přesně jak popisuje Janaa, je to znát. Ta péče, ta dá štěňatům hodně do života. Nechci se bavit o psovi  s PP nebo bez PP. Ale všechno záleží na lidech a jejich zodpovědnosti. A prostě takových lidí si opravdu vážím a doufám, že jestli někdy budeme shánět štěně, že budeme mít štěstí. 

Ad to žrádlo,já třeba nemám ani ráda,když se až do konce krmí z těch klasikých kulatých krmítek. Jednak nemůže mít člověk přehled,kolik které štěně sežere,jednak se tak podle mě pěstuje rivalita u jídla. Prostě blbý návyky,a je to úplně zbytečný. 

janaa
janaa 22.07.2026, 11:25:17 xxx.xxx.120.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.07.2026, 11:23:03

Lítala s tím a narážela do stromů😂 ovšem to byla sranda, to zvednout stokilovou bubnovku jednou rukou a druhou tahat grázla ven,to byl adrenalin😎

janaa
janaa 22.07.2026, 11:21:17 xxx.xxx.120.15

Já tomu rozumím,mít plemeno,co bude celoročně venku,taky odchovávám venku. Ale opravdu myslím,že to ty pastevci mají jinak,jasně,že mají vazbu na člověka,ale je to něčem jiném,než u těch lovečáků. Když to přeženu,u retrívra vzhledem k jeho použití,má být člověk skoro bůh,u pastevce rovnocenný partner,alespoň tak to cítím. Když vštípím štěndu,že největší zábava na celém světě je se mnou,a ne s druhým psem,je to skvělý základ. Nehledě na to,že já teda nechat tu sebranku bez dozorou lítat po hospodářství,tak se půlka přizabije, už jsem tahala zaseklý štěně zpod bubnový sekačky, páčila hlavu z konve…😂 a pravda je,že když zmizí do nor a usnou tam,jsem lehce nervozní.A v neposlední řadě,kdo nemá hospodářství,tak pokud se nebudu cíleně věnovat socializaci a návštěvám,tak se do odběru  potkají jen s minimem lidí nebo jen s úzkým okruhem,a to není úplně OK. Mimochodem,první vrh,u kterého jsem cíleně začala s krmením nácvik emergency recallu, a včera jsem ho u “ztracenýho” štěněte využila🤣