viz odkaz výše😉
Příspěvky uživatele
janaa
Když já furt nechápu,proč by to dělali. Když se zjistí,že to mělo protilátky,tak to se to sežere stejně,jako když to protilátky nemělo. Prasata se neléčí,takže ani k tomu to není. Takže informace o ničem…
Testování na přítomnost viru je dražší, i to občas dělaj. Tak teď teda nechápu,na co testujou to každý prase… bavíme se o testování na pseudovzteklinu,o jiném ne. Nebo to špatně chápu?
https://www.svscr.cz/pripad-vztekliny-v-nemecku-upozornuje-na-rizika-dovozu-zvirat-ze-zahranici/
V houštince😂
Hele,cena výkupu zvěřiny je tak nízká,že fakt nikdo nebude utrácet další stovku. A hlavně proč? Prodat se to smí tak nebo tak a člověk z toho normálně vařit může
Já jsem taky ostražitá,ale je mi to k prdu🤣
Netestují! Testují se na parazita svalovce,který je i pro člověka smrtelný. Na pseudovzteklinu se testuje jednou za čas v rámci monitoringu,jak jsem psala
Ona se nešíří,výsledky jsou furt stejný. Akorát se normálně prasata nevyšetřují, jen jednou za čas,a média se toho hned chytnou
No jasný,ona je naštěstí malá,ale zase si to doplní tím cytopointem a vet dietou doplněnou pouze o jehněčí maso,na který jediný není alergická😂 i tak řešíme furt něco jinýho🤣
Cardisure Belina taky má😂 ona toho vůbec má, vetka vždycky říká, to je dobrej skutek,co se vyplatil🤣 o tisících za babuši nemluvím, ale tak ta byla celej život zdravá,no
Ad prachy,zrovna jsem tady dneska ječela,když jsem se skoro patnáctiletou bábu snažila udržet půl hodiny v klidu na magnetický podložce, a paní buldočková si začala žrát nohy - Baruno,kurva,lež, Belino,kurva,přestaň se žrát,máme novej magnet,na cytopoint už prachy nejsou😂 mužskej se chechtal jak blázen
Hele,píšou vzdálenost mezi předními a zadními končetinami,prostě,aby to měla ideál na nohy.
Mě docela mrzí,že RO nezůstalo u původní myšlenky,že to fakt bude sport pro všechna plemena a pro všechny. Jako jasný, Zetka jsou, ale myslím,že pro řadu lidí ty vyšší třídy přestaly být zajímavý ve chvíli,kdy se změnily řády, a vrhli se do toho lidi,co dělají klasický obedience,poslušnost, DD apod., speciálně borderky a tak. Pamatuju,když se fakt na začátku sešli mollosové, společenský plemena,teriéři,lovecký plemena a byla to taková sranda a pohoda.
Kometo,tak o tom ale není pochyb. Ale pokud je i jen malá šance,že ponechaná děloha sníží riziko inkontinence, a i pokud je to “jen” o zkušenostech a nikoli výzkumu, tak to pro mě má sakra opodstatnění. Mít inkontinentní fenu, na kterou nezabírají léky je kurde velkej problém. A i když některý zabírají,jsou to zas docela podstatný peníze navíc.
Marcel,velikosti sedí. Ale za jak dlouho to dorazí,to netuším
Plaka:Náš dvorní vet u velké feny, pokud je to možné a nejde o zánět dělohy, preferuje jen ovariektomii. Z jeho letitých zkušeností je pak riziko inkontinence nižší, operoval mi takto fenu, která měla příšerný falešky.
Viz např. zde článek:
Ovariohysterektomie (odebrání vaječníků i dělohy) toto riziko výrazně snižuje, neboť z odstraněné dělohy zůstává pouze část krčku děložního, avšak část odborné veřejnosti má za to, že odstraněním dělohy se mění tlakové poměry v malé pánvi, což může mít za následek inkontinenci (pomočování). Inkontinence je nejdiskutovanější pokastrační komplikací. Vyskytuje se v závislosti na plemeni u asi 1-2 % pacientek po kastraci obojího typu. Některé z pramenů uvádí, že zejména u fen velkých plemen má technika operace vliv na možný výskyt pooperační inkontinence (nižší riziko při ovariectomii a naopak vyšší při ovariohysterektomii).Marcel, držím palce, ať se feňule pěkně zrekonvalescentuje, klidný srůstání a zvládněte ty první dny. 🍀
Díky za odpověď za mě,přesně tak
MArcel,kup toto,jestli máš někde poblíž Zvěrokruh,tak do druhého dne,pokud nemají na prodejně https://www.zverokruh-shop.cz/pes/oblecky-pro-psy/pooperacni-oblecky
Arosek:… sem chtela rict ze Arosek byl klidny pohodar a pak jsem vypla vzpominkovy optimismus a vzpomnela si na nektere jeho excesy …
Tak nic, no. Me asi normalni pes neni souzen 😀
Hele,to je úhel pohledu.Všichni považují Cácoru za šílenýho psa,křižujou se,kdo si po ní vezme štěně,a já jí považuju za pohodový zvířátko za odměnu😂
Marcel,ještě bych se přikláněla k tomu nechat dělohu,pokud bude v pořádku,vzít jen vaječníky. Výrazně to sníží riziko inkontinence
Marcel,určitě jí vykastruj,tady je evidentní důvod, problémem jsou hormonální výkyvy,a těch se díky kastraci zbaví.
Info pro všechny,kde je momentálně potvrzená nákaza aujezskýho. Netřeba panikařit,ale dobrý vědět https://www.svscr.cz/mapovy-vystup-nakaz-prasat/
U nás začaly línat dvě,ty nejvíc chlupatý,podsada lítá v chuchvalcích. Minimálně u Cácorky vím,že v tuhle dobu začíná línat každý rok