Trickyvoo: Tak já když to vezmu ze svého úhlu pohledu. Líbí se mi třeba kanadský retrívr, ale vůbec nemám tušení, co to plemeno může stát. Tak uvidím inzerát, že někde budou štěňata. Vzhledem k tomu, že stejně uvětšiny zkratek bych musela studovat, co vlastně znamená a po zhruba hodině studování toho všeho, bych teda napsala chovateli a přišlo by mi hodně blbý se hned ptát na cenu. Upřimně bych uvítala, to vědět dřív než začnu vůbec psát chovateli, protože vyptávat se na kde co, abych ve finále zjistila, že na to vlastně vůbec nemám, protože třeba 100 tisíc je fakt moc a chovatel by se ještě urazil, co jsem si jako myslela, že to je naprosto běžná cená, ale jak bych asi já jako laik, který nekupuje kanadského retrvíra každou chvíli, vědět že?
Jinak k povaze štěněte, když jsem si vyhlédla Malinu, tak jen z fotek a z nich jsem vydedukovala, že to bude chytrá hlavinka. Paní dočasářka mi řekla, že je to hrozně hodná fenečka, jedeno z nejhodnějších štěňat, co kdy měla…Narovninu, byl to převlečený démon, potřebovala jen pár dní na rozkoukání a pak teda jsme si užili. No a teda mohla jsem si za to dost sama, protože vybrat si chytrého psa s tím, že s ním nebude nuda a všechno se rychle naučí…tak to ona se všechno rychle naučí, ale musím jí vysvětlit, proč by to měla umět a když se to naučila, tak prý “to už jsme dělali, to je nuda, co tam máš dalšího”.
Od 55 výš. Upřímně,nechápu,já bych to nedala.
Jinak já cenu taky uvádím, vyhnu se tak přesně nesmyslným dotazům na ceny nebo rozhovorům, které mi seberou čas, a nakonec mi volající řekne,no,to nedám. Ale já tedy mám obecně ceny nízké,kazím tu cenu na trhu,jak mi bylo řečeno🤣 tak jednou za čtyři roky,pět let,jí zkazím,noooo