Aktuálně: 2 776 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 04.01.2024, 15:48:49 xxx:xxx.c56c:9589

Jako u majitelů,tak jsou i obrovské rozdíly ve výcviku těchto psů. Jsou organizace,kde se cvičí pozitivkou,jsou organizace,kde psy lámou. A jde i o renomované organizace.  Měla jsem psa vyřazeného z takového výcviku. Ačkoli naprosto pevný v povaze, z lidí měl neskutečnou hrůzu,a trvalo dlouho,než jsem ho dala do kupy. Známá měla asistenčního labíka,úžasný pes,s paničkou nádherný vztah. Jednou ročně museli na přecvičení,přezkoušení. Panička z toho měla hrůzu měsíce dopředu. Nikdy bych štěně na výcvik nedala, nabídky jsem měla

janaa
janaa 04.01.2024, 14:58:32 xxx:xxx.c56c:9589

Alčo,tak učit lovčinu na dálku,to si fakt představit nedovedu

janaa
janaa 03.01.2024, 18:36:05 xxx:xxx.18f0:a7ce
Vahine:

Helám a “nezávidím” Vám to, je mi to spíš líto, ale chápu, že ve Vaší krásné velké smečce a CHS, je těžké něco takového uhlídat…já mám psa, jednoho útulkáče a tak jsem v diametrálně odlišné situaci a toho svého jednoho mrňouse si hýčkám, je na tom snad něco špatného?…a Vaši situaci ničím nepřebiju…vzdávám se 😊

Já to nemyslím zle,a nejde přece o to něčím něco přebíjet,jen že někdy méně znamená více, a nervovat se kvůli takovejm věcem je zbytečný. Štopka z jabka fakt nebulíží ani čivavě. Kevin je schopnej se žrádlem zabít, nijak echt to hlídat nemusím, jen třeba nemůžu rozdat kosti na okus,protože něco většího blbeček najít,tak to bude polykat. A bába s obroušeným chrupem už nedostává hovězí uši,ale králičí, páč vždycky někde kus po ní zbyl, a to samé. Na hýčkání určitě nic špatného není, ale zase s rozumem,i malý pes je pes😉

janaa
janaa 03.01.2024, 15:51:09 xxx:xxx.18f0:a7ce
Vahine:

Jenom zkuste Sarah pomyslet na nepoměr mezi vahou bělouše a třeba Dráčka…vyzkoušela jsem např., že když podlehnu jeho vyvalenejm očím a uslintaný hubě a dám mu celý kuřecí sušený pařátek průměrné až větší velikosti(zkusila jsem jen 1x), leží, smutně kouká a už nic jiného nesežere, i když je to součást KD…je mu prostě přežraně a chuťku k jídlu má zase až druhý den. Můžu mu prostě dát max. ⅓ pařátku, s tím si jeho zažívání poradí. Kolik bych jich musel spořádat Dráček, aby mu bylo tzv. těžko a už by nic ten den nežral? Je to prostě jen takovej poměrovej příklad k zamyšlení…jestli teda Dráčkovi sušený pařátek chutná? 🤔

A jen tak na okraj- to má bělouš dobrý apetit, baští rád….

Hele,myslím,že těch šťopek náš osmikilovej mops sežere hafo😀 a o peckách od třešní, švestek nemluvím. U něj je jen nezebezpečí něco velkýho,páč je to polykač a už jsem ho asi desetkrát v životě křísila

janaa
janaa 03.01.2024, 13:32:02 xxx:xxx.af95:df1a
Vahine:

Bělouš má 7,5 kila a šťopka byla z velkého jablka, bála jsem se, aby se mrška někde po cestě nešprajcla..a pak aby si nenatrhl dírku o ten ostrý kraj….hysterická panička, že… 🙈

No,to teda😀 to by mě nikdy nenapadlo

janaa
janaa 03.01.2024, 13:17:33 xxx:xxx.af95:df1a

No,potěš, Jani. Teoreticky jak píše Megi. Ale prakticky,dostat psa zpátky, zvlášť pokud je u nějaké množky,co na něm vydělává, bude velmi obtížné,ne-li nereálné. Každopádně hodně štěstí

janaa
janaa 03.01.2024, 13:16:11 xxx:xxx.af95:df1a

Já to nechápu,šťopka z jablka by měla vadit?

janaa
janaa 02.01.2024, 22:01:10 xxx.xxx.174.238

když fena hodně hnízdí, tak stačí přidat jí práci.

S tím si dovolím mírně nesouhlasit. Možná u fen,které mají běžně flákací režim. U pracovních fen už té práce člověk moc nepřidá, a falešky stejně mají.

Ale jinak samozřejmě souhlasím, faleška se zbytečně demonizuje,pokud u toho fena nemá nějaké zásadní problémy,tak není důvod to nějak  řešit. U příliš pečujících fen,co mají tendence se starat o hračky,bych samozřejmě ty sebrala, u fen,co jsou v blahobytné kondici, určitě snížila krmnou dávku. Já mám zkušenost, že mi feny začnou s faleškama po svém prvním odchovaném vrhu

janaa
janaa 31.12.2023, 13:09:37 xxx:xxx.4f14:ba4c

Domácí tuňákové, za ty cvičí i naprostý flegmoušové😄 a těší se na ně i nežravci

janaa
janaa 27.12.2023, 11:17:35 xxx.xxx.174.238

Hele,my jsme polosamota,máme jediný sousedy, pak jsou tady roztroušené baráčky. 23. prosince, napadl půl metru sněhu,furt chumelilo,do toho mlha, najednou rány jako kráva,že se nám klepaly skla v oknech, světla jak na Silvestra. Mě málem rupla cévka,vylítnu ven, letím přes naší hektarovou zahradu k bráně a cestě, a řvu. A tam pochechtávání a řev,ale německej.  Nějaká německá ožralá partička na cestě odpalovala ohňostroj, lítalo to k nám a rozprsklo se u baráku na zahradě. No,německy neumím,ale z České sody si pamatuju,jak nás učili zasraná kočička. Takže jsem z českého “jděte do prdele”, přesedlala na šeize šeize😄 no a mužskej,když slyšel,že venku na někoho řvu, a jdu se s nima prát,vylítnul za mnou, on je chlap jak hora a německy umí,tak němečtí turisti zdrhli😂 

Bojí se mě akorát jedna čuba,ani tam to není panika,ale když jí byly čtyři měsíce,práskly to vedle ní. Střelby se nebojí,ale tohle je jí velice nepříjemný a chodí se schovat. A mops štěká, on je srágorka,ale naštěstí taky bez paniky. Nicméně u nás,i když polosamota, je o Silvestru hluku dost,protože se ty rány odráží od všech kopců okolo. Ale podle předpovědi má na Silvestra v noci pršet,tak kéž by jim to vyšlo, to se lidem nechce být venku hodiny

janaa
janaa 20.12.2023, 12:30:30 xxx:xxx.996e:664a

Jooo,to jsem onehdá venčila, Adéla měla krycí dny a na horizontu na kopci paní se psem australského ovčáka. Adéla se začala pomalu nenápadně vzdalovat a u toho temně vrčet. Jsem si úplně představila,jak volám,nebojte se,ona je hodná,jen hledá ženicha, a eventuální ženichy si takhle prověřuje😂

janaa
janaa 20.12.2023, 12:28:30 xxx:xxx.996e:664a

Pokud bych chtěla zevšeobecnit,tak mentalita evropských (amerických) a asijských plemen je stejně odlišná jako lidí. Pro mě jsou asijská plemena neuchopitelná, nejsou to svojí podstatou povahou psi ve smyslu “pes”. Nevím,jak to líp vyjádřit. Znala jsem čaučau,tosy, akity,shiby, a prostě je to úplně o něčem jiném. Průšvih třeba u akit je, že tam když se to nepovede a majitel nefunguje,je to jeden velký průšvih. Naposled si tady za covidu pořídili akitu (podle mě z nedostatku štěňat sáhli po tomto plemeni), a než pes začal chodit na vodítku s náhubkem (několikrát jsem jim v tomto smyslu domlouvala,naštěstí jsme měly s blonckama vždycky kliku a zrovna nám se nic nestalo, přičemž jednou bylo štěstí jen to, že jsem měla sebou všechny a akita se rozmyslela) stálo to málem život westíka. Teď už jsem jí tak rok neviděla,buď jí dali pryč nebo je někde zavřená na dvoře.

janaa
janaa 14.12.2023, 09:57:40 xxx:xxx.4e8a:5b36
Zrzavci:

No tak jako to už je na Vás, ešivá je máte tak ukázněný, aby Vám neprohrabávaly počítadlo, nebo ešivá to máte volně, že si jako můžou dělat co chcou 😀 😀 .Já Vás enem varovala 😀

Marjá,copak já můžu říkat tý smečce,co má nebo nemá dělat? Já jim něco řeknu,jim se to nebude líbit, a rozsápou mě na cimpr campr. Já dycky poprosím,ale hned jim samozřejmě říkám, že to záleží na nich,co chcou,nechcou a tak. Von to má někdo jinak?

janaa
janaa 14.12.2023, 09:43:39 xxx:xxx.4e8a:5b36

No jistě, teď to uvidí,a je zase po bohatství. Děkuju pěkně😈

janaa
janaa 14.12.2023, 08:27:04 xxx:xxx.4e8a:5b36
Zrzavci:

Tak ještě ty bankovky.

Obrázek

To se mi líbí,rovné dlouhé kmeny,tam se bloncky nedostanou😎

janaa
janaa 13.12.2023, 15:15:50 xxx:xxx.615c:7db1

Hlasuju za strom s bankovkama. Vysadím jich na zahradě alej,jen musím dávat bacha,aby je nesklidily bloncky jako všechno😀