Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 06.12.2024, 14:37:10
Já jsem měla všechny porody náročné, dlouhé. Ale že by to byl nějaký strašák… Pokud se nic nezvrtne zdravotně, tak porod není horor. Bolí to, to ano, ale ne nepřetržitě. Každá kontrakce má svůj konec, pak máte chvilku na vydechnutí 😇
To vás baby zbytečně poplašily. Kdyby se to nedalo zvládnout, tak by všechny děti byly jedináčky, a to nejsou… takže klid🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.12.2024, 14:06:43
Píšu, že by to tak nemuselo dopadnout, jasně že v určitém % může. Nemyslela jsem to jako sociální experiment, ale reaguji na váš příspěvek, že by to nedopadlo dobře… to prostě nemůžete vědět 🍀
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.12.2024, 21:33:28
Jenže asi nemůžete porovnávat sebe s averzí na mateřství a holky, které se matkami stát chtěly.
Revolucí se změnilo hodně, otevřelo se spoustu možností. Naše generace byla tak nějak zlomová, já měla děti ve 24, 28 a třetí pak ještě s odstupem v 35. Myslím, že to bylo tak akorát, po 40 bych rodit nechtěla, natož s plánováním potomků teprve začínat. Současný trend není dobrý, pořád jsme limitované vlastním tělem.
Že je nesmysl poprvé připouštět třeba osmiletou fenu, se tady shodneme…
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 05.12.2024, 20:10:28
Já jsem tentokrát na vážkách, jinak si taky myslím, z by se měl postarat majitel. Ale v tomto případě je to tak nečekaný průšvih, navíc pes byl na hlídání, přímo majitelé u incidentu nebyli…
V zásadě by aspoň část nákladů mělo jít za těmi, kdo hlídali. V praxi nevím, čtvrt mega je hodně.
Já myju hlavu tak po 4-5 dnech, záleží, co zrovna dělám a jak se u toho zpotím. A ještě před každým mytím dávám zábal z olivového oleje, protože jinak mám konce suché.
Mám dotaz (zejména) na starší ženské osazenstvo CHZ. Nějak si nevím rady se střihem vlasů 🫣
Po několika letech pokusů s různě sestříhanými/prostříhanými vlasy se vracím k vlasům v jedné (téměř jedné) délce. Ale jsem už 50+ a rozhodně nevlastním štíhlou dívčí postavu🙃
Jaká délka je podle vás ještě únosná? Mám hodně silné a tvrdé vlasy, lehoulince vlnité, dělají samy od sebe megaobjem, takže třeba mikádo v klasické délce je nereálné. Délku po ramena bych musela žehlit, aby to neodstávalo, to se mi taky úplně nechce. Když je kadeřnice prostříhala, ty kratší vlasy se nadzvedly a vytrčily ven skrz ty delší. Sestříhané se vyježí také, žádný styling je neudrží. Čím kratší délka, tím víc “helma”…
Tak mě napadlo nechat to znovu vyrůst a nosit drdoly všeho druhu…za pár let. Ale co teď? Jak to máte vy? Potřebuji inspiraci🙏